Įkraunama...
Įkraunama...

Iki kokio amžiaus maitinote krūtimi

As saviskio pati beveik nemaitinau (daug priezasciu), taciau pazistamu tarpe turiu du, man atrodo, gana ekstremalius atvejus. Viena mama pirmaja mergaite maitino iki beveik 3 metuku, antraja - tebemaitina (jai 1,5 metuku). Kita mama maitinima krutimi nutrauke, kai mergaite pradejo eiti i darzeli. O i darzeli ji pradejo eiti budama jau 4 metuku su trupuciu!!! Jeigu ne darbas ir darzelis, sako, butu vaika ir toliau maitinusi.
As visom keturiom tik uz naturala maitinima, taciau kai kuriais atvejais, manau, perlenkiama lazda.
Atsakyti
o koks kieno reikalas apskritai, kiek mama maitina? tam kad paaikciot, kokia bloga, nes tik du menesius ismaitino, o sita kokia saunuole, 1,5m ismaitino, o vat ta kita pamisele 4m vaikui papa duoda? kur ta riba, kai DAR per mazai ir kai JAU per daug? kas ja nustato ir kodel mes turim jos laikytis?
Atsakyti
QUOTE(Bonifacija @ 2011 08 02, 16:36)
o koks kieno reikalas apskritai, kiek mama maitina? tam kad paaikciot, kokia bloga, nes tik du menesius ismaitino, o sita kokia saunuole, 1,5m ismaitino, o vat ta kita pamisele 4m vaikui papa duoda?  kur ta riba, kai DAR per mazai ir kai JAU per daug? kas ja nustato ir kodel mes turim jos laikytis?

Na, kaip ir kitose sferose - pilna normų, nustatymų ir panašiai. Plius dar dažnai "groja" mada.
Neturim mes nieko laikytis smile.gif Aš nesilaikiau jokių visuomenės nusistatymų, dariau, kaip man ir mano vaikiukui atrodė geriau. Ribas galim nustatyt tik mes pačios.
Atsakyti
QUOTE(RRodamer @ 2011 08 02, 12:54)
As saviskio pati beveik nemaitinau (daug priezasciu), taciau pazistamu tarpe turiu du, man atrodo, gana ekstremalius atvejus. Viena mama pirmaja mergaite maitino iki beveik 3 metuku, antraja - tebemaitina (jai 1,5 metuku). Kita mama maitinima krutimi nutrauke, kai mergaite pradejo eiti i darzeli. O i darzeli ji pradejo eiti budama jau 4 metuku su trupuciu!!! Jeigu ne darbas ir darzelis, sako, butu vaika ir toliau maitinusi.
As visom keturiom tik uz naturala maitinima, taciau kai kuriais atvejais, manau, perlenkiama lazda.

thumbup.gif drinks_cheers.gif
pritariu visom keturiom ir nors pati maitinau viena 11.5 menesiu,o kita 1.5 m, man labai nepatinka kai ilgai maitinancios mamos puola ir kritikuoja tas,kurioms nepavyko maitinit ilgai,arba gal jos nenorejo maitinti iki pat darzelio blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Bonifacija @ 2011 08 02, 16:36)
o koks kieno reikalas apskritai, kiek mama maitina? tam kad paaikciot, kokia bloga, nes tik du menesius ismaitino, o sita kokia saunuole, 1,5m ismaitino, o vat ta kita pamisele 4m vaikui papa duoda?  kur ta riba, kai DAR per mazai ir kai JAU per daug? kas ja nustato ir kodel mes turim jos laikytis?

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Maitinau sunu iki 8,5 men 4u.gif baigesi pienukas verysad.gif buciau tikrai dar maitinusi thumbup.gif
Atsakyti
Maitinau savo mazi iki 1 metuku. Labai dziaugiuosi, kad tuo metu nustojau matinti, nes dabar jis neatsimena nei mano krutines, nei prasisi. Turiu pazystamu kurios maitina vaikucius ir virs metu. Tai jos susidure su problema, kad negali nutraukti maitinimo, nes vaikas jau per daug supranta ir vis prasosi, ciumpa uz krutines, sako niam niam. Savo antraji kudikeli irgi planuoju maitint jei iseis iki metuku, bet neilgiau. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, mano mazajam dabar 1 ir 2,5men. dar maitinu. Bet kai pagalvoju, reikėjo kokių metukų nutraukti maitinimą, nes tada jam taip nereikėjo pienuko, dieną visai nevalgydavo, tik vakare ir nakti, o dabar košmaras, dieną nežinia kiek kartų prašo mamam, čia būtent pienas reiškia, o naktį šiuo metu iš vis dažnai nori, kai tik pabunda, o pabunda gal mkokius 4-5 kartus. Maitinti tai dar nieko, bet šiaip toks nemiegojimas jau kančia darosi, na ką darysi auga vienu metu iš kart 4 krūminiai, tai gal todėl. Planuoju maitinti iki žiemos, tai kazkur iki 1,5m.
Papildyta:
QUOTE(Ksesanko @ 2011 06 27, 17:04)
Visi, kas mato kaip ji dziaugesi, kai duodu jai krutine, kaip juokiasi balsu, kaip ant krutines paguldo galvyte, kaip moka graziai paparsyti ( Sako: "mamyte duok papuli"), supranta, kodel vis dar maitinu smile.gif

Oho, jau ir sakiniais kalba? Mano mažius 1 ir 2 men, bet tokių stebuklų dar nesako, sakinio iš trijų žodžių blink.gif 2m vaikas tik 2 žodžių sakiniais kalbėt turi, na buna, kad anksčiau daug pradeda, tai jus tada auginate tiesiog laaaabai gabią mergytę thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritula @ 2011 08 10, 12:46)
Maitinau sunu iki 8,5 men  4u.gif baigesi pienukas verysad.gif buciau tikrai dar maitinusi  thumbup.gif

Pienukas nesibaigia, baigesi noras maitinti smile.gif Apie tai rasoma naujame Mamos zurnalo numeryje smile.gif Labai patiko si fraze smile.gif Bet tikrai cia kiekvienos mamos pasirinkimas. Man visiskai nesvarbu kiek kas maitino smile.gif Svarbu tik as ir mano vaikas.
Atsakyti
iki 1m maitinau. paskui pati nutraukiau. maciau kad sunui to nebereikia. o man ir negrazu kai vaikas jau laksto, sneka ir dar mamos papa ciulpia. esu macius ateina vaikis kokiu 3m pakelia mamai maike prie sveciu ir sako mama duok papa. dar yra buve, drauge pareina namo o namie as priziurejau jos vaika kuriam 3m tas pasidejo pagalve i lova atsigulo ir sako mama ateik na tipo atnesk man papa. slykstu!!!!!!!
Atsakyti
maniškiui 2 m. ir 8mėn. žinokit nutraukt kol kas oi oi oi kaip neinasi schmoll.gif
Atsakyti
savo suneli maitinau iki 1,2 metu, bet mazdaug nuo 1 metuku pati mazinau maitinimus, kol galiausiai pats atsisake smile.gif
Atsakyti