Sveikos, mano dukrelei dabar 1 metai ir beveik 4 mėnesiai - maitinu nakčiai, bet tai jau tik pasižaidimas, keli gurkšniai ir tiek. Jei diena ar ryte pamato mano (.)(.), tai pasako ,,papa" ir pradeda su jais žaisti: pypsėti paspaudus ir pan. Iš to sprendžiu, kad artėja laikas atsisakyti maitinimo. Bet štai vakare vis dar nori (.)(.) naudoti pagal paskirtį, net dar perrengiant pareikalauja:,,papa". O gal tai dėl to, kad nemoka kitaip užmigti?
as maitinau iki 1m ir 3men. tada galvojau, kad maitinu labai ilgai ir per ilgai, ir po truputi mazinau maitinimo kartus, kol visiskai atpratinau savo zuiki. dabar, kai pamaciau, kad kitos mamytes maitina daug ilgiau, galvoju, kad galejau ir as dar nenutraukti. dukryte tikrai dar butu neatsisakiusi. jai dabar jau 2.5 metuku, o nurimsta tik prigludus prie krutines ir mane apsikabinusi. net nenori miegoti viena, vis glaudziasi prie manes. vis nori to artumo.
Oi, mielos mamytes, patarkit...
Zinau, kad motinos pienas puiku , bet arteja kelione i siltus krastus, bijau ten ka uzvalgius vaikui pakenkti , be to jau mums 1m 3men, manau jau laikas nujunkyti, bet kai bandziau pradet matint tik pietu ir nakties miegeliui, tai pupyte kaip nujausdama dar dazniau nori zindyti, o buteliuka stumia pamaciusi ten balta skysti(nes arbatele geria mielai)...
KA daryti, kaip greiciau nutraukti, suprantu butu geriausia, kad migdytu tetis, bet diena jis gi darbe , tai ji tuo ir naudojasi, o nakciai klykia, kai jis maitina misinuka, sako ir iesko pas ji papio
Zinau, kad motinos pienas puiku , bet arteja kelione i siltus krastus, bijau ten ka uzvalgius vaikui pakenkti , be to jau mums 1m 3men, manau jau laikas nujunkyti, bet kai bandziau pradet matint tik pietu ir nakties miegeliui, tai pupyte kaip nujausdama dar dazniau nori zindyti, o buteliuka stumia pamaciusi ten balta skysti(nes arbatele geria mielai)...
KA daryti, kaip greiciau nutraukti, suprantu butu geriausia, kad migdytu tetis, bet diena jis gi darbe , tai ji tuo ir naudojasi, o nakciai klykia, kai jis maitina misinuka, sako ir iesko pas ji papio
Sveikos,as pirmaji maitinau iki 8 men,o paskui pats nebeeme,o antraji maitinu dar ir dabar,jau greit 2 metai ir labai noriu nutraukti,net nezinau kaip ...irgi noreciau isgirst patarimu kaip nujunkyti
Kuo vyresnis vaikas, tuo itariu sunkaiu nujunkyti...
QUOTE(šeima iš 5 @ 2011 05 12, 11:35)
Kuo vyresnis vaikas, tuo itariu sunkaiu nujunkyti...
ir as taip manau,bet vis bandau nutraukt maitinima nuo metu ir niekaip neprisiverciu ..
Na nežinau, čia gal kaip kam... Aš maitinau ilgai ir vieną dieną mano mažė tiesiog pati atisakė ir tiek žinių, tuo metu jai buvo 2m. ir 2 mėn. Viskas įvyko neskausmingai ir natūraliai:)
Aš skaičiau kelis tokius straipsnius, kad sunkiai nujunkomi tie vaikai, kurių mamos anksčiau laiko viduje pradeda savo vidinį monologą, kad o kaip čia bus, kada čia kažin nujunkyti ir t.t., tokiu būdu ir vaikui persiduoda šiokia tokia įtampa ir gaunasi atvirkštinis varinatas - vaikas nebenori paleisti...
Manau tiesiog reikia atsipalaiduoti, mėgautis šiuo procesu ir plaukti pasroviui, ir viskas išsispęs natūraliai.
Aš skaičiau kelis tokius straipsnius, kad sunkiai nujunkomi tie vaikai, kurių mamos anksčiau laiko viduje pradeda savo vidinį monologą, kad o kaip čia bus, kada čia kažin nujunkyti ir t.t., tokiu būdu ir vaikui persiduoda šiokia tokia įtampa ir gaunasi atvirkštinis varinatas - vaikas nebenori paleisti...
Manau tiesiog reikia atsipalaiduoti, mėgautis šiuo procesu ir plaukti pasroviui, ir viskas išsispęs natūraliai.
QUOTE(šeima iš 5 @ 2011 05 12, 08:50)
Oi, mielos mamytes, patarkit...
tai jei kartu vaziuojate su vaiku, tai kokios problemos? dar net geriau kai maitinamas vaikas. juk lektuvui kylant ir leidziantis, tai labai gera priemone, kad vaikui ausyciu neuzgultu . as su vyresniaja taip darydavau. nes tokio amziaus vaikui kartais sunku kokiu skysciu tuo metu ikisti (dar iseitis - soske, bet man vaikui tokio amziaus soske ), o (.) jis visada mielai ims.
maitinau iki metuku ir menesio
oj opi cia problema man buvo.. nebuvau karvute kuri buvo labai pieninga bet misinuko labai nenorejau duoti ko tik nedariau, bet as nugalejau savo lelyte ismatinau iki metuku, savim tikrai didziuojuosi nors aplinkui sake kad nu baig juk cia neproblema yra misinuku, bet man pasamonei buvo labai baisu tas misinukas, taip mano rezultatai tokie, kad metu laiko as jau nustojau jai duot, manau jau buvo tikrai uztektinai ismatinta
Mano suneliui 22 men. Maitinu ir nors jauciu dideli spaudima is aplinkiniu nenoreciau prievartauti vaiko. Tikiuosi, kad sulauksiu to momento, kai jis pats atsisakys mamos pienuko.