Įkraunama...
Įkraunama...

Iki kokio amžiaus maitinote krūtimi

QUOTE(bebenčiukė @ 2011 02 07, 08:54)
Ir nuo ko čia gali būti stresai?  g.gif Kai nenori ar tingi maitinti, tai viską nurašo stresams, pieno nebuvimas,  ir pan.

yra nemažai niuansų,kurie trukdo maitinti,vienas jų-nežinojimas,pagalbos stoka prireikus.ir nieko čia smerktino.nors aš už maitinimą krūtimi,bet visi užauga vienodi,niekuo nesiskiria smile.gif

Atsakyti
QUOTE(MO @ 2011 02 07, 21:47)
..bet visi užauga vienodi,niekuo nesiskiria  smile.gif

Šiaip jau nuo tokio požiūrio ir formuojasi "negaliu", "nemaitinsiu", "neturiu pieno"... aš nesmerkiu nei vienos, kuri savo noru parenka vaikui blogesnį variantą - pieno mišinį, nes tai ne mano vaikas, ne mano daržas ir ne mano pupos kaip sakant, bet savo vaikui visada linkiu pačio geriausio, todėl mišiniai ne maniškiui schmoll.gif
Atsakyti
Pries nestuma sakiau, kad maitinsiu iki 6men, po to iki 9men, iki metu...
Maitinu iki siol, nes matau, kad jam to reikia, o ir neisivaizduoju, kaip gi atpratint... ir vaiko gaila butu ( negi atimsi is jo toki skanumeli biggrin.gif )
kartais ir saves gaila, nakti kelias kelis kartus valgyt, diena irgi nori papuko
Misinuku nesinori maitint, bandem - rekia vos pamates ar paragaves doh.gif
Atsakyti
man irgi įvarė stresą lankytojai pirmom dienom su savo šimtais patarimų doh.gif , bet stengiaus sąžiningai bent jau su pientraukiu nusitraukti, kad tik mažoji gertų mano pienelį doh.gif nes iš pradžių aš pati kelias paras sukilus visiems chormonams žliumbiau, mažė irgi klykė perimdama mano stresą, o dar ir nemokėdama teisingai žįsti, bet... stengiaus kiek galėdama bėnt jau iki pusės metų ar tai nusitraukinėti, ar tai duoti mažei pačiai, kiek ji ten tik sugebėdavo išžįsti...
tiesą sakant, besilaukdama kažkaip labai bijojau to žindymo, nors ir skaitinėjau nemažai literatūros apie tai... ir pritariu drinks_cheers.gif , kad tas neigiamas nusiteikimas paskui ir padaro savo juodą darbą doh.gif bet reikia tik norėti, stengtis, net ir pakentėti nemažai... o kiek mamų, vos ištikus laikinai pienelio krizei skuba pareikšti - neturiu pieno, viskas- mišinukas... na, ir mes kelis mėn valgėm maišytai MP ir mišinuką , bet pienuką saugojom iki paskutinio lašo... nusitruakinėdavau net naktim ar į tarpus, kad tik daugiua jo išpsausti...

o dbr ruošdamasi antram vaikeliui, manau jau viskas lengviau, paprasčiau, daugiua patirties, dar prie do nuspirkua ir knygą ,,nepakeičiamas kaip motinos meilę"- bandysiu dar daugiau apsišarvuoti žiniomis ir kantrybe....

dar man labai ,,nuskilo" tai, kad kai po visų šventinių dienų (nes mažė gimė kūčių išvakarėse) nustatė , kad krito netgi per daug svoris , liepė nusitruakinėti pienelį ir girdyti iš buteliuko... o kai išeinant iš ligoninės užklausėm apie mišinukus, jei prisireiktų, mums pasakė- mes už natūralumą ir negalim reklamuoti jokių mišinėlių... o mano draugė po kelių mėn gimdė taip pat KMUK ir ... jei į antrą parą liepė jau primaitinti mišinuku- tipo nusitraukinėjimas didesnis blogis doh.gif doh.gif

aš manau, kad žindymo klausimais jau reikėtų bent šiek tiek ,pasikaustyti" dar besilaukiant, nes paskui būna tikrai aukštasis pilotažas... na aišku ir dažnai būna teorija viena, o praktika visai kas kita... bet kad bent jau žinoti kas kaip, kad paskui būtų kuo mažiau bereikalingo streso doh.gif

o pieno kaip yra rašoma turi visos (tik tarybiniais laikais buvo didžiausia gėda ilgas žindymas, niekas ten turbūt nežinojo apie jokį priešpienį, kad iš pirmos dienos pareikšdavo- nėra pieno), tik reikia sugebėti jį pačioms ,,pasigaminti" pirmiausiai savo smegenyse, o paksui jau ir vaikelis su gera nuotaika prisidės prie sėkmingos jo gamybos thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 08 vasario 2011 - 02:21
1m ir 1sav
Atsakyti
Sveikos,mamytes,
Anksciau rasiau, kad mano dukrytei greit bus 1 metukai ir 8 men ir kad jau meginsiu atpratinti nuo MP,noriu su jumis pasidziaugti, kad Mums pavyko:)))))))))))))))
Dar sausio 25 d. dukryte valge MP visu pajegumu ir diena ir nakti, o jau vasario 8 d. ji gavo paskutini kart pienuko:)))
Nezinau ar cia tik mums taip gavosi, bet viskas gavosi taip naturaliai, kad negaliu ir pati patiketi. Nebuvo nei dideliu asaru nieko ir svarbiausia as net nebuvau jos palikusi nakciai su teveliu, viska mes padarem kartu su dukryte, dabar pries miegeli turiu dainuot jai lopsines, o ji stipriai mane apsikabina ir uzmiega, nakti dar viena kart pabunda, bet uztenka jai vel mane apsikabinti, papraso du gaideliai arba a a pupa, kad padainuociau ir vel miegam:))) ir pienukas pas mane labai naturaliai dingo, be jokiu skausmu:)))
Svarbiausia nebijokit ilgai maitinti ir neklausykit tu, kurie sako, kad dideli vaika labai sunku atpratinti nuo MP, nieko panasaus, kaip tik vaikas jau viska supranta ir jam jau galima paaiskinti, kad pienuko nera:))
Sekmes visoms maitinanciom ir bandancioms atjunkyti nuo MP:))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nadya_dream: 13 vasario 2011 - 13:56
Iki 1m.10mėn. :)
Atsakyti
QUOTE(linluka @ 2011 02 07, 20:32)
Šiaip jau mano vaikai nei vienas mišinukų neragavęs, mažąją iki šiol maitinu, jai 1 m. 3 mėn., taip kad man mišinukų nebuvimas mums problemų nekeltų smile.gif
Bet man tokie postringavimai, kokia nuostabi mama, kuri maitina ir kokia bloga ta, kuri nemaitina, visiškai nesuprantami. O ta statistika..... Žinot, yra melas, yra didelis melas ir yra statistika smile.gif Į žmones reik žiūrėt, o ne į statistiką. Viena gali maitinti, kita negali ir čia nematau nieko smerktino

QUOTE(MO @ 2011 02 07, 21:47)
yra nemažai niuansų,kurie trukdo maitinti,vienas jų-nežinojimas,pagalbos stoka prireikus.ir nieko čia smerktino.nors aš už maitinimą krūtimi,bet visi užauga vienodi,niekuo nesiskiria  smile.gif

Kazkokiu budu yra paskaiciuota, kad pieno neturi (istikruju neturi) tik 2% moteru. Ir beaugindama treciaji pilieti, galiu patvirtinti, kad mamytem su pirmaisiais vaikeliais sunkiausia sekasi tikrai del nezinojimo ir nereikalingo panikos kelimo. Pieniuko buna visoms apmazeja ir man taip pat ir tokiomis dienomis as i viska spjaunu - nesluoju, neplaunu, nelakstau kaip isprotejus bandydama suruost pietus su visais pirmais, antrais ir nioliktais, o susitempiu i lova knygas, zurnalus, telefonus ir maziu ir dirbu. Tokia diena tikrai galiu pavadinti darbu, nes dirbu besivartancia tai ant vieno sono, tai ant kito ir bevartancia leliuka, lasaline. Bet po tokios dieneles kita diena pieno sociai visai seimai butu.
Savo vyresniji ismaitinau iki metu (pats atsisake), antra - iki 1,7 men., padejo mociute. Kaip tik tuo metu mes atostogavom kaime ir anyta mane isvarydavo lauk, o pati migdydavo sunu. Taip atprato per kelias dienas nuo MP. Dabar savo pagranduka maitinsiu, kiek jis nores.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedrulka: 14 vasario 2011 - 10:31
QUOTE(sidrulka @ 2011 02 08, 03:15)
o pieno kaip yra rašoma turi visos (tik tarybiniais laikais buvo didžiausia gėda ilgas žindymas, niekas ten turbūt nežinojo apie jokį priešpienį, kad iš pirmos dienos pareikšdavo- nėra pieno), tik reikia sugebėti jį pačioms ,,pasigaminti"  pirmiausiai  savo smegenyse, o paksui jau ir vaikelis su gera nuotaika prisidės prie sėkmingos jo gamybos thumbup.gif

Tai kad ir dabar tokių mamų pasitaiko, kurios, išgirdusios kad vaikui jau 1 metai, o aš dar jį maitinu, akis išpūčia, ir su sarkazmu klausia ar iki 5 metų žadu maitinti. Be to, toliau kažką postringauja apie ilgą žindymą ir didėjantį vaiko polinkį į autizmą doh.gif Tiesa, ir tai ne "kaimo" moterėlė, o jauna moteris, būsima socialinių mokslų daktarė biggrin.gif
Atsakyti
Iki 2m ir 4men smile.gif
Atsakyti
Teko man ligonineje gulet su 9 men. vaiku, roto virusas buvo. Vargselis reanimacijoj gulejo. Tai jis tik mano piena galejo suvirskinti ir neisvemdavo. Ir atsirado gi tokia viena sesele, kuri pareiske, kad bjauru ziuret, kai toks didelis vaikas zinda. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2011 02 18, 22:03)
Teko man ligonineje gulet su 9 men. vaiku, roto virusas buvo. Vargselis reanimacijoj gulejo. Tai jis tik mano piena galejo suvirskinti ir neisvemdavo. Ir atsirado gi tokia viena sesele, kuri pareiske, kad bjauru ziuret, kai toks didelis vaikas zinda.  blink.gif

eik tu sau ,dar ir tokiu ozku yra??? jei vaikas tik ta gali valgyt... Siaubas kazkoks. Ko gero is pavydo taip pasake, nes pati gal nemaitino.
Atsakyti