Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Ronja @ Plėšiko Duktė,2010 11 09, 11:59)
o gal gali nufotkinti šaknis? gal nėr labai blogai su jomis?

Per vazonėlį (permatomas) jų nesimato, tiesiog nėra, o viršuje tikrai tragiškos..juodos, minkštos... Nufotkint galiu, bet reik krūmelį raut, kad ką normaliau pamatyt. Nesuprantu kaip jis dar ir gyvas.. Vajeeei..nusivyliau verysad.gif Ko tikėtis?.. 50X50??
Atsakyti
trauk nedelsdama iš to vazono ir rodyk šaknis. jei visai blogai, teks nukarpyti visus žiedstiebius. jau geriau energiją tegul skiria naujų šaknų auginimui, nei žiedų krovimui unsure.gif
Atsakyti
Jetau.. ojei kooks-nekoks vaizdelis doh.gif verysad.gif tuoj, einu keliais rakursais šaknis pafotkinsiu...
Papildyta:
Va, baisėkitės mano mylimu gėliuku..... verysad.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Bet.. bigsmile.gif va ką dar radau kai išroviau... tuoj, kitam poste įkelsiu, kol čia amo netekusios žiūrėsit...
Papildyta:
Kiek įžiūrėjau, tai tarp lapukų nauja skrotelė gimsta.... bigsmile.gif jei neapsigaunu.. gal ji ir kompensuos mano liūdesį? Ką manot? unsure.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(loretulka @ 2010 11 08, 22:44)
ACTARA labai gerai. mano visus PC buvo užpuolę.

atsiprašau bet .... ką buvo užpuolę ....jūsų prekybos centrą ? blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
ohhh..... unsure.gif labai labai ne kas... gerai, kad leidžia naują auginį, yra vilties. o ir šiaip yra vilties, nes phal net ir būdami be šaknų po kurio laiko užsiaugina naujas. bet va, ką reikia padaryti neatidėliojant:
1) nukirpti visus žiedstiebius
2. nukarpyti supuvusias šaknis. gal visgi dar liko ko nors sveiko?
Atsakyti
1. priminkit man prašau nuo ko atsiranda lašeliai ant naujai daiginamo auginuko (arba žiedastiebio, dar neskiriu) - čia pas cimbidį. 4u.gif

2. ir dar noriu patarimo. turiu tokią paliegėlę, visa ji išdegusi saulėje, viduriukas visai juodas. persodinau, žiedastiebio seno nenukirpau. po poros mėnesiu ji nejudėjo nei iš vietos. palaisčiau augimo stimuliatoriumi ir iš to žiedastiebio seno dviejų akių ėmė kaltis ataugėlės, kalasi gražiai, puikiai, jau džiaugiausi. ale žiūriu, likę tu lapeliai ėmė sparčiai gelsti. dabar jau ir ruduoja vos ne.
nu tai aš nejudinsiu, kam persodinėt, jei persodinta (priežūra gera, neperlaistau nieko). tai matyt tie lapai atiduoda savo syvus tiems stiebeliams augint? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žanė: 09 lapkričio 2010 - 12:24
Štai kaip atlikau operaciją.. Nukirpau visus žiedstiebius, tik tą iš centro palikau, nukirpau tik patį žiedstiebį iki viršuj esančio lapuko, tai jei reik, nukirpsiu ir tą kotą...
Toliau, visas juodas šaknis nukirpau, liko dvi šaknytės, kurios dar lyg gyvos, žalsvos, viduryje dar matosi irgi trumputė šaknelė, ją patrumpinau iki sveikos vietos. Kraštinius lapus irgi patrumpinau. Psio.
Ranimacijai tinkamas? Ką su juo toliau daryt... 4u.gif

user posted image
Atsakyti
tai nėr dar taip ir blogai, būna blogiau rolleyes.gif

aš asmeniškai, tiek šaknų turintį phal sodinu į kiek įmanoma mažesnį vazonėlį ir prižiūriu, kaip ir kitas biggrin.gif vazonėlis turi būti kuo mažesnis, kad ta likusi šaknis nenupūtų. kitaip tariant, kad substratas kuo greičiau pradžiūtų. patį augalą įtvirtink taip, kad jis kuo tvirčiau laikytųsi vazonėlyje, pvz., iš 3 pusių įsmeigti pagaliukus, juos viršuje surišti. o smeigti taip, kad augalas būtų tarsi sugipsuotas tarp tų pagaliukų... tik nežinau ar pakankamai aiškiai išsireiškiu... doh.gif biggrin.gif
būtų neblogai reguliariai maudyti po dušu, kad lapai kiek atsigautų nuo drėgmės praradimo. nebūtinai po karštu dušu, užtenka šilto vandens. tik paskui, jei turi kokį ventiliatorių, būtų neblogai prapūst gerai, kad neduok Die, neįsimestų puvinys į skrotelę.
Taip pat, jei turi kokio augimo stimuliatoriaus, tai labai puiki proga išbandyti jo poveikį smile.gif

o šiaip tai nenusimink, viskas bus ok thumbup.gif

tiesa, pamiršau parašyti, kad gerai viską nukirpai, viršutinį žiedstiebį ir aš būčiau kirpusi iki lapuko biggrin.gif

a, ir dar pamiršau doh.gif apibarstyk šaknis su cinamonu wink.gif cinamonas gi geras ir natūralus fungicidas wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ronja, Plėšiko Duktė: 09 lapkričio 2010 - 12:52
QUOTE(Ronja @ Plėšiko Duktė,2010 11 09, 13:48)
1. tai nėr dar taip ir blogai, būna blogiau  rolleyes.gif

2. aš asmeniškai, tiek šaknų turintį phal sodinu į kiek įmanoma mažesnį vazonėlį...

3. o smeigti taip, kad augalas būtų tarsi sugipsuotas tarp tų pagaliukų... tik nežinau ar pakankamai aiškiai išsireiškiu...  doh.gif  biggrin.gif

4. o šiaip tai nenusimink, viskas bus ok  thumbup.gif

5. tiesa, pamiršau parašyti, kad gerai viską nukirpai, viršutinį žiedstiebį ir aš būčiau kirpusi iki lapuko  biggrin.gif

1. ok.gif
2. bėgu ieškot....
3. labai aiškiai pasakyta thumbup.gif
4. aš truputį irgi optimistė assa.gif
5. didis.gif
Ir stimuliatoriaus visada po ranka turiu... panašiai kaip citramono kiekvienoj kišenėj tongue.gif
P.S. ir cinamono rasiu..pyragus tai kepu... smile.gif

Laaabai diiiidelis ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Matyt jau man seniai reikėjo susirūpint jo sveikata, o aš čia jį vis laistau...su tais žiedais vis stekenu..... doh.gif gerai kad temutė žiopliams yra smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edexa: 09 lapkričio 2010 - 13:06
Edexa panasios bukles palenopsiui ir as vakar gelbejimo operacija surengiau...tikiuosi viskas bus gerai pirmakart tokios bukles bandau gydit, tiesa idomu man kaip atrakcija gavosi visad norejau pabandyt atgaivit tokia... rolleyes.gif
Papildyta:
mano bandymas prasidejo...
Atsakyti
ai, baik, visiems pasitaiko nupūdyt šaknis biggrin.gif pas mane irgi namie gal kokie 3 phal su varganom šaknim ir vieną didžiausią savo vandą persodinau, nes jau laikas buvo ir matyt substratas ilgiau drėgmę užlaikė, tai vajė kas liko iš šaknų.... doh.gif o šiaip tai visada atkreipkite dėmesį į lapus - jei ima raukšlėtis, nors laistot pvz., kas savaitę, reik tikrinti šaknis. ir jei nuo stiebo ima geltonuot lapas, irgi reik atidžiai apžiūrėt, nes tai irgi puvinio požymis.

Evers, tik atsargiai su dregme kiminuose, nes juk šaknys ir nupuvo nuo per didelės drėgmės ax.gif nežinau kaip kitiems pavyksta reanimuoti kiminuose, mane tai dažniausiai ištikdavo nesėkmė sad.gif man geriausiai pasiteisino (jei yra bent kelios normalesnės šaknys) sodinimas tiesiai į normalų substratą, į mažiausią įmanomą vazonėlį, ir auginimas kaip sveikų phal. bet tai čia mano patirtis, kitiem gi pavyksta kiminuose atgaivinti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ronja, Plėšiko Duktė: 09 lapkričio 2010 - 13:20
pabandysiu...ziuresiu kas dien jai nieko nematysiu kad i geresnia puse butu sodinsiu i smulku misini... g.gif
Atsakyti