rytoj ikelsiu nuotrauka.patis lapai raukslejasi, na vienas ipatingai.
QUOTE(w.i.o. @ 2010 11 03, 13:54)
rytoj ikelsiu nuotrauka.patis lapai raukslejasi, na vienas ipatingai.
o naujų ūglių neprisiaugino per vasarą? Vistiek juk žydi tik iš naujų auginių.
Kaune Tik gėlėse praeitą savaitę mačiau visai neblogo stovio tipo "mini" peržydėjusių katlėjų po 5Lt, tik dėl vietos stokos nepasiėmiau, be to, ir taip jau perdaug laiko ir sveikatos atima "džiunglynas"
QUOTE(Ronja @ Plėšiko Duktė,2010 11 02, 07:28)
na, masdevalijoms tikrai nėra būdinga masiškai mest lapus. jei laikote drėgnai, turite užtikrinti ir labai gerą vėdinimą, o kambaryje tai padaryti labai sunku. jos, nors ir mėgsta drėgmę, nėra pelkių augalai, kad gerai jaustųsi nuolat mirkdamos. gal išimtis tik karšti vasaros mėnesiai. mesti lapus gali ir dėl per aukštos temperatūros.
papasakok daugiau, kaip ją augini
papasakok daugiau, kaip ją augini
Deja, viltį ir aš praradau Mano masdevalija irgi masiškai numetė lapus, nors kai įsigyjau augo kuo puikiausiai, tik bats nei iš šio nei iš to, kad pradėjo mesti lapus. Pagalvojau, kad perpūdžiau, persodinau ją, šaknys grąžios, bet lapus vistiek toliau metė. Taip gaila toks gražus keras buvo, jetau kaip liūdžiu Laikau vėsiausiam kambaryje, manau kokia max +18. Nebežinau, ką ir bedaryti.
Kažkur skaičiau, kad neišmesti jei numes visus lapus, gali išauginti naujus. Pataisykit jei klystu
toks neblogas straipsnis http://www.orchidejo...hp?id=38&sid=89
Nila, gal per šviesiai laikai, bandykim įsiskaityti ir aš nieko nžn
QUOTE(lark @ 2010 11 03, 15:31)
toks neblogas straipsnis http://www.orchidejo...hp?id=38&sid=89
ačiū lark, jau esu skaičiusi šį puslapį. Laikau tikrai ne prie lango, negauna tiesioginės šviesos .
Pagalvojus, kai pradėjau purškinėti lapus, nes namuose šildymas prasidėjo, tuo met ir pradėjo mesti lapus. Bet kambaryje yra 50 drėgmės ir po vazonelio yra drenazas su vandeniu. Gal nepatiko purškinėjimas vandeniu, bet rašo, kad porą kartų per dieną reiktų apipurškinėti
QUOTE(lark @ 2010 11 03, 15:26)
o naujų ūglių neprisiaugino per vasarą? Vistiek juk žydi tik iš naujų auginių.
Kaune Tik gėlėse praeitą savaitę mačiau visai neblogo stovio tipo "mini" peržydėjusių katlėjų po 5Lt, tik dėl vietos stokos nepasiėmiau, be to, ir taip jau perdaug laiko ir sveikatos atima "džiunglynas"
as ja tik pries nepilnus du menesius nupirkau nukainuota.vienas ugliukas po to kai nusipirkau islindo,visai nedidelis dar.bet vat tas senasis ugliukas isnyks visai?visai nenusimanau kaip su katlejom elgtis.gal koki puslapiuka apie ju auginima zinot?
Geras, 5lt tik?as uz savo perzydejusia ir tikrai nekaip atrodancia katleja sumokejau 17lt Vilniuj kainos uzkeltos ar as cia tik taip sugebu uzsirauti
QUOTE(w.i.o. @ 2010 11 03, 15:59)
vienas ugliukas po to kai nusipirkau islindo,visai nedidelis dar
tai va, jis augs, išleis šaknytes ir vėliau gal net pavasarį žydės. Tik neperliek ir laikyk šviesiai.
Nila, aš tiesioginio lapų purškimo nepraktikuoju, esu jau nukentėjus, tad negaliu tau patart. Geresnis variantas oro drėkintuvas, pvz. šilumamėgei m.Rigens tai visai patinka.
QUOTE(nila_ks @ 2010 11 03, 16:23)
Deja, viltį ir aš praradau Mano masdevalija irgi masiškai numetė lapus, nors kai įsigyjau augo kuo puikiausiai, tik bats nei iš šio nei iš to, kad pradėjo mesti lapus. Pagalvojau, kad perpūdžiau, persodinau ją, šaknys grąžios, bet lapus vistiek toliau metė. Taip gaila toks gražus keras buvo, jetau kaip liūdžiu Laikau vėsiausiam kambaryje, manau kokia max +18. Nebežinau, ką ir bedaryti.
Kažkur skaičiau, kad neišmesti jei numes visus lapus, gali išauginti naujus. Pataisykit jei klystu
šiaip joms tikrai būdinga mest lapus nuo perkaitimo. o gal oras labai sausas, bet čia daugiau veikia pumpurus ir žiedus, nei lapus... kitų priežasčių tiesiog nesugalvoju. tai dabar stovi kambaryje su + 18C, bet ar tikrai nebuvo kelių savaičių bėgyje prieš lapų metimą pašildyta?
mesti lauk tikrai neskubėk, nebent ten, kur aš rasčiau turėjau vieną su vienu išsaugotu lapuku, po kurio laiko tikrai ėmė augintis naujus.
Papildyta:
dėl purškimo - aš esu labai skeptiškai nusiteikusi. iš mano patirties, purškimas sudaro labai laikiną drėgmės efektą, o kambaryje vis tiek oro judėjimas 90 proc mažesnis, nei lauke. todėl vandens lašeliai užsilieka ten, kur jiems nereikėtų užsilikti. o tokie dalykai priveda prie nemalonių rūpesčių dėl įsimetusio puvinio be to, nepamirškite (o geriausia - pabandykite pamatuoti), kad temperatūra ant palangės yra žemesnė, nei kambaryje. net tada, kai langai plastikiniai. vadinasi orchidėjos ir vėsiau laikomos, ir oro judėjimas nepakankamas, ir vanduo per ilgai užsilaiko lapų pažastėlėse ir pan.
As dar karteli pas jus (mano beda,kad pamaciau orhidejoje mazu vabaliuku),tai vat nusprendziau as ja persodinti ir paemusi substrato jame pamaciau tu vabaliuku Tai vadinasi pats substratas blogas
Pirkau va toki
Gal galite patarti koki man dabar nusipirkti
Pirkau va toki
QUOTE(Ledime @ 2010 11 04, 00:05)
patikimiausi, jau visų išbandyti šie , būna Maximose, prie trąšų ir vazonų.
Jūsų turima žemė tinka žemėje augančioms orchidėjoms, pvz. cimbidžiams.
Vabaliukai ne prie ko, matyt Jūsų gėlytė jau sirgo, o dabar tik pasimatė.
QUOTE(Ronja @ Plėšiko Duktė,2010 11 03, 21:18)
šiaip joms tikrai būdinga mest lapus nuo perkaitimo. o gal oras labai sausas, bet čia daugiau veikia pumpurus ir žiedus, nei lapus... kitų priežasčių tiesiog nesugalvoju. tai dabar stovi kambaryje su + 18C, bet ar tikrai nebuvo kelių savaičių bėgyje prieš lapų metimą pašildyta?
mesti lauk tikrai neskubėk, nebent ten, kur aš rasčiau turėjau vieną su vienu išsaugotu lapuku, po kurio laiko tikrai ėmė augintis naujus.
Papildyta:
dėl purškimo - aš esu labai skeptiškai nusiteikusi. iš mano patirties, purškimas sudaro labai laikiną drėgmės efektą, o kambaryje vis tiek oro judėjimas 90 proc mažesnis, nei lauke. todėl vandens lašeliai užsilieka ten, kur jiems nereikėtų užsilikti. o tokie dalykai priveda prie nemalonių rūpesčių dėl įsimetusio puvinio be to, nepamirškite (o geriausia - pabandykite pamatuoti), kad temperatūra ant palangės yra žemesnė, nei kambaryje. net tada, kai langai plastikiniai. vadinasi orchidėjos ir vėsiau laikomos, ir oro judėjimas nepakankamas, ir vanduo per ilgai užsilaiko lapų pažastėlėse ir pan.
Papildyta:
Buvo šildyta, bet tame kambaryje šildymas užsuktas Visgi manau sau bėdų prisidariau, kol nepradėjau purkšti ir kokio velnio aš tai dariau. Mat pagerinti sąlygas norėjau Padariau meškos paslaugą
Mesti nesiruošiu, o jei ir išmesčiau, tai nerastum manęs Nemėgstu gėlių išmetinėti
Va va ir būtent lūžta lapai per pažastėles Na tikiuosi, kad atsigaus, nes toooooks gražus keras buvo, toooooooks dailus ir mėsingas, o dabar vos ne griaučiai Bet stengsiuos, kad atstatyti būklę iki kokios buvo ir žiedų sulaukti
Beje skaičiau, jeigu mėsingi lapai, tai mėgsta šviesą, o pas mane tokie standūs dručkiai, tai gal galiu jos nenukišti per daug į šešėlį
Ronja @ Plėšiko Duktė ačiū labai už savo išsakytas mintis, man labai padėjo
QUOTE(lark @ 2010 11 04, 09:50)
patikimiausi, jau visų išbandyti šie , būna Maximose, prie trąšų ir vazonų.
Aciu Tikiuosi persodinus viskas susitvarkys