nobiles orchideja-mergnos norejau paklausti, pagal rasta info pas mane lyg si gelyte, ji nuzydejo isleido du naujus stiebus kuriuos vis dar augina, ir galvoju tai gal reikejo nupjauti senas sakas, kur ziedeliai nukrite Papildyta:
[quote=pilveliukas,2010 10 25, 15:45]
jus turite grazia Dendrobium nobile orchideja nauji auginukai gerai- is ju turetumete sulaukti ziedeliu senuju nukirpti jokiu budu negalima, jie "maitina" jaunelius auginukus (atejus laikui senieji patys sunyks)
grazuoliu augintoju klausiu...kokios orhidejos zydi tik isnauju auginiu...tai yra nuzydi ir ziedu reikia laukt is naujo augaliuko,o ne is seno...gal galite surasyt kokios..kadangi palenopsiais tesidomejau,o dabar norisi zinot ir apie kitas rusis..
ir nobile tipo dendrobiai ir dendrobium b. tipo ir taip toliau ir taip, praktiškai visos o gal net ir visos gumbinės orchidėjos ir ne tik.
tikslesnis atsakymas greičiau jau būtų, kas nežydi iš naujų auginių
Mano viena orchidėja buvo visai be šaknų, bandžiau reanimuoti, bet visai nieko nepavyko, tai dabar surizikavau ir pamerkiau į vandenį kaip perskaičiau pas rusaites štai čia Dabar žiūrėsim kas bus Jei bus kam įdomu galėsiu apie rezultatus pasidalinti mintimis
Mano viena orchidėja buvo visai be šaknų, bandžiau reanimuoti, bet visai nieko nepavyko, tai dabar surizikavau ir pamerkiau į vandenį kaip perskaičiau pas rusaites štai čia Dabar žiūrėsim kas bus Jei bus kam įdomu galėsiu apie rezultatus pasidalinti mintimis