Laura81r- kokia cia zeme pirkai parasyk pavadinima,kad veliau zinot..
QUOTE(Laura81r @ 2010 10 03, 20:26)
ypatingai, jei augalas dėl pūvančių šaknų persodintas buvo ir dar į tokį ,,gėrį,, tai jau brrr...
QUOTE(Lerikyte @ 2010 10 03, 21:18)
maximose yra. Gėlių priežiūros lentynose.
beje, jeigu Cambria bulvytė viena sena sena, o šalia nauja nauja išaugo, įmanoma atskirti ir persodinti naują atskirai? iš vienos bulvės du žiedkočiai išauga, o paskui ka su ta bulvyte daryt kai pasensta?
QUOTE(Lerikyte @ 2010 10 03, 18:58)
vos šiltesnis vanduo už aplinkos temperatūros vandenį yra gerai ir net patariama tokiu lieti, o karštas dušas yra 40 - 45 laipsnių vanduo.
Na tada viskas gerai pas mane nes laisčiau visada ne karštu ,o tik šiltu vandenuku
QUOTE(Rožinė @ 2010 10 03, 20:32)
beje, jeigu Cambria bulvytė viena sena sena, o šalia nauja nauja išaugo, įmanoma atskirti ir persodinti naują atskirai? iš vienos bulvės du žiedkočiai išauga, o paskui ka su ta bulvyte daryt kai pasensta?
o kam ja persodint... kiek skaiciau geriausia kad po tris nors auga...
QUOTE(Lerikyte @ 2010 10 03, 18:27)
ypatingai, jei augalas dėl pūvančių šaknų persodintas buvo ir dar į tokį ,,gėrį,, tai jau brrr...
aciu dievui nebuvo tos saknys papuve o ka reiskia,kai saknys baltos?nes buvo ir baltos kelios
zodziu,susinervinau
QUOTE(Rožinė @ 2010 10 03, 20:32)
Senos bulvės maitina naujas bulvytes. Jei atskirsit rizikuojat netekt abiejų t.y viso augalo. Atskirti galima tik tada, kai po dalinimo ir vienoj ir kitoj pusėj liks pakankamai bulvių išlaikyti du savarankiškus augalus.
Papildyta:
QUOTE(Laura81r @ 2010 10 03, 20:39)
aciu dievui nebuvo tos saknys papuve o ka reiskia,kai saknys baltos?nes buvo ir baltos kelios
zodziu,susinervinau
zodziu,susinervinau
jei jos kietos - viskas gerai, jos tiesiog tokios, nes niekada nematė šviesos. Reikėtų dar kartą pasikartoti orchidėjų pradžiamokslį ir išstudijuoti pirmąjį puslapį.
Reikia man patarimo, ka daryti stai su tokios bukles miltassia:
Kai buvau isvaziavusi menesiui, ja kaimyne priziurejo, ir grizusi radau numetusia visus lapus, belike tik bulves Ar man laikyt sitas bulves ar mest lauk? Vienam sone zelia daigas, o kitos stovi apmirusios....( Pasodinta galyte stambioj zievej, su trupuciu kiminu ant virsaus, kad laikytu dregme geriau)
Kai buvau isvaziavusi menesiui, ja kaimyne priziurejo, ir grizusi radau numetusia visus lapus, belike tik bulves Ar man laikyt sitas bulves ar mest lauk? Vienam sone zelia daigas, o kitos stovi apmirusios....( Pasodinta galyte stambioj zievej, su trupuciu kiminu ant virsaus, kad laikytu dregme geriau)
QUOTE(evers @ 2010 10 03, 21:36)
o kam ja persodint...
senoji bulvė juodais taškučiais iš šonų pabarstyta, nerandu niekaip kas jai yra, bijau kad naujos neužkrėstų,gal nupurkšt fungicidu?
QUOTE(Lerikyte @ 2010 10 03, 21:42)
. Atskirti galima tik tada, kai po dalinimo ir vienoj ir kitoj pusėj liks pakankamai bulvių išlaikyti du savarankiškus augalus.
t.y. po 3 kiekvienoje pusėje?
QUOTE(Donyy @ 2010 10 03, 21:25)
PASAKYKITE PRASAU kas cia per mutacija ka man su ja
tai yra ne mutacija, o keikis.. laukti šaknų ir skaityti pirmą šios temos puslapį
QUOTE(zuzla @ 2010 10 03, 19:19)
žiedai nuvys ir nukris patys
kaip ir kitas orchidėjas; jei skirstysit krūmą, reikėtų vienam vazone palikti ne mažiau kaip tris auginius
beveik kaip kaktusus - retokai, kas 2-3 sav
ta prasme... kai nauji auginiai užaugs iki senų dydžio, padaryti ramybės periodą - laikyti vėsiau ir sausiau, tai iššaukia pumpurų atsiradimą; auginiai, kartą žydėję, daugiau nebežydės, bet augins ir maitins naujus auginius
kaip ir kitas orchidėjas; jei skirstysit krūmą, reikėtų vienam vazone palikti ne mažiau kaip tris auginius
beveik kaip kaktusus - retokai, kas 2-3 sav
ta prasme... kai nauji auginiai užaugs iki senų dydžio, padaryti ramybės periodą - laikyti vėsiau ir sausiau, tai iššaukia pumpurų atsiradimą; auginiai, kartą žydėję, daugiau nebežydės, bet augins ir maitins naujus auginius
ačiū, labai dėkinga