Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(drugelis. @ 2011 01 22, 10:48)
Dar aš su klausimu, visos sakot, jog naujagimis labai daug sisioja, gal as naiviai tikiuosi, kad man uzteks į prefoldą dėti bambukinį įklotą ir užmauti dvigubo mezgimo vilnones kelnaites? Kaip manot, ar pakankamai čia bus, norint keisti bent kas valandą?

manau, kad priklauso nuo to, kiek tas kudikelis slapinasi. NEprisimenu, kiek manoji kartu per valanda padarydavo, kai buvo maziuke, bet turek omeny, kad kudikiai ir miega po 2-3-4 valandas, tai ar gi zadinsi mieganti vaika, kad pakeistum sauskelnes, isbudintum ir sutrikdytum jo ritma? As to nedariau, bet gal kam taip patogu... blush2.gif
as nesuku galvos per daug, ar perslampa "kiaurai" (iki tiek, kad buna dregnos vilnones), ar tik siek tiek- skalbt vis tiek reikia, o vilnones neperslampa iki slapumo. Vaikas viduje vis tiek jaucia dregme, nes gi pavirsinis iklotas slapiausias. O kai, kas "sumustinio" apacioj (prefoldas) man atrodo jau nera svarbu- vaikas su juo kaip ir nesiliecia g.gif
Atsakyti
QUOTE(juurag @ 2011 01 22, 09:48)
o cia kad ir kaip negiriant, unikalumas  technologijos ir yra, kad nereikia papildomai prilaikanciu kelnaiciu ant virsaus, yra vieninteles svelnios kelnaites i kurias segasi ir keiciasi tik iklotai:) niekas nieko panasaus dar nera sukures, del to ir liaupsinu:)  smile.gif

Zinokit nera tas variantas sauskelniu toks unikalus, yra ir kitu firmu panasus derinukai.
Man pvz. labiausiai istrigo swaddlebees toks vilnonis variantas - vilnones sauskelnytes su spaudemis ir taip pat sus paudemis isegamas iklotu rinkinukas. Turejo tu iklotuku ir atskirai pirkti. kazkada ekovaikai prekiavo, bet dabar niuekur neberandu kaip pvz. imest. Bet va ten tai super, visos medziagos naturalios ir iklotukai keiciami. Tik isbandyt nesiryzau, nes kaina didele buvo (truputis virs simto).
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2011 01 22, 17:17)
manau, kad priklauso nuo to, kiek tas kudikelis slapinasi. NEprisimenu, kiek manoji kartu per valanda padarydavo, kai buvo maziuke, bet turek omeny, kad kudikiai ir miega po 2-3-4 valandas, tai ar gi zadinsi mieganti vaika, kad pakeistum sauskelnes, isbudintum ir sutrikdytum jo ritma? As to nedariau, bet gal kam taip patogu...  blush2.gif
as nesuku galvos per daug, ar perslampa "kiaurai" (iki tiek, kad buna dregnos vilnones), ar tik siek tiek- skalbt vis tiek reikia, o vilnones neperslampa iki slapumo. Vaikas viduje vis tiek jaucia dregme, nes gi pavirsinis iklotas slapiausias. O kai, kas "sumustinio" apacioj (prefoldas) man atrodo jau nera svarbu- vaikas su juo kaip ir nesiliecia  g.gif

oi čia labai klystat... mano sūneliui tuoj pusia metų, dieną niekad nėra išmiegojęs 3 valandų (nors ir migdau lauke). Naktį irgi keliasi kas 2 val nuo gimimo, būna ir dažniau. Ką tuo noriu pasakyti, kad labai individualu, aš sauskelnę jam ir po kiekvieno pasisiojimo būčiau galėjusi keisti, tik nesugebėjau, man buvo per sunku su daugkartinėm žaisti, todėl nuo gimimo ir nenaudojom... Ir labai džiaugiausi, kad nebuvau spėjusi pasirūpinti pačiu mažiausiu dydžiu. Plius mes labai daug būdavom ir dabar dar būnam nuogu užpakaliuku ant palytės, tai labai dažnai jis sisiojo ir dabar sisioja.
Atsakyti
Naujagimis daug sisioja, bet ne po litrą wink.gif
Tiesiog dažnai. Man tai idealiausias variantas tiesiog pliku užpakaliuku laikyti ant vystymo lentos ar dekučio kokio ir keisti palutes. Maitinant galima prefoldą su snapiu tiesiog užsegti ir pamaitinti.
Mums visai užteko drugelio aprašyto varianto. Nors viskas laaabai individualu yra ir nuo leliuko priklauso. Tiesiog niekas nepatars geriausio varianto - viskas eksperimentuojant atrandama wink.gif

QUOTE(drugelis. @ 2011 01 22, 10:48)
Dar aš su klausimu, visos sakot, jog naujagimis labai daug sisioja, gal as naiviai tikiuosi, kad man uzteks į prefoldą dėti bambukinį įklotą ir užmauti dvigubo mezgimo vilnones kelnaites? Kaip manot, ar pakankamai čia bus, norint keisti bent kas valandą?

Atsakyti
QUOTE(vixiuke @ 2011 01 22, 23:55)
oi čia labai klystat... mano sūneliui tuoj pusia metų, dieną niekad nėra išmiegojęs 3 valandų (nors ir migdau lauke). Naktį irgi keliasi kas 2 val nuo gimimo, būna ir dažniau. Ką tuo noriu pasakyti, kad labai individualu, aš sauskelnę jam ir po kiekvieno pasisiojimo būčiau galėjusi keisti, tik nesugebėjau, man buvo per sunku su daugkartinėm žaisti, todėl nuo gimimo ir nenaudojom... Ir labai džiaugiausi, kad nebuvau spėjusi pasirūpinti pačiu mažiausiu dydžiu. Plius mes labai daug būdavom ir dabar dar būnam nuogu užpakaliuku ant palytės, tai labai dažnai jis sisiojo ir dabar sisioja.

perskaiciau ir nelabai supratau, kurioj vietoj esu neteisi- ar kad jusu vaikas trumpai miega? ar kur ? smile.gif jei vaikas miega trumpiau nei 3 val, tai aisku, galima kaitaliot tas sauskelnes, bet jei uzmiega, o menkiausias garsas pazadina, tai kuriu galu kas 30 min keisti vystyklus jam? g.gif
Atsakyti
Sveikos, mamos,
netycia uztikau sia temute beieskodama sprendimo, kaip savo dvimeciui miegelio metu numaut pampersa... Ir tiesa sakant uzsikabliavau taip, kad atsirado maziausiai sportinis interesas isbandyti daugkartines sauskelnes su mazuoju tongue.gif

QUOTE(juurag @ 2011 01 21, 12:49)
o del 20 sauskelniu, gal cia rekomenduoja visai naujagimiams, nes jiems tikrai reikia keisti vos ne kas valanda:) bet ir tai 20 tikrai nereikia:) man visai mazuliukui uzteko 10 risamu vystyklu plius 10 iklotu frote ir vienu vilnoniu kelnaiciu;
dabar kai didesnis keiciu kas 3-3.5 val; taip ir rekomenduojama; nakciai isbandziau
superini naktini iklota: 8 sluoksniu bambukas+organic cotton fleece; tikrai atlaiko apie 9 val minimum, perslapma, bet tik iki vilnoniu kelnaiciu;

Juurag, gal galetumet pasidalinti, kokios firmos yra tas superinis naktinis iklotas? Kur galima isigyti? rolleyes.gif Uzsisakiau kazkokias tai noname atprastukes dickiui, galbut tas iklotas tiktu i jas didesniam naktiniam sysiui sugauti... Nakti maniskis su puodu visai nedraugauja.. doh.gif

Beje, kaip ilgai (iki kelinto menesio) jus naudojote risamus vystyklus savo mazuliui? Kaip daznai keisdavot ir skalbdavot (ar rankomis?), turedama 10 vnt.? Skalbdavot viska, ar tik iklota?

Is viso, ar realu butu tiketis, kad keiciant kas 1-1,5h ir naudojant, tarkim, bambukini iklota + ryziu popieriuka, pats risamas vystyklas nesuslaps? Gal tuomet reiktu tureti dvigubai daugiau iklotu? g.gif

Atsakyti
QUOTE(fidele @ 2011 01 24, 22:47)
Sveikos, mamos,
netycia uztikau sia temute beieskodama sprendimo, kaip savo dvimeciui miegelio metu numaut pampersa... Ir tiesa sakant uzsikabliavau taip, kad atsirado maziausiai sportinis interesas isbandyti daugkartines sauskelnes su mazuoju  tongue.gif
Juurag, gal galetumet pasidalinti, kokios firmos yra tas superinis naktinis iklotas? Kur galima isigyti?  rolleyes.gif Uzsisakiau kazkokias tai noname atprastukes dickiui, galbut tas iklotas tiktu i jas didesniam naktiniam sysiui sugauti... Nakti maniskis su puodu visai nedraugauja..  doh.gif

Beje, kaip ilgai (iki kelinto menesio) jus naudojote risamus vystyklus savo mazuliui? Kaip daznai keisdavot ir skalbdavot (ar rankomis?), turedama 10 vnt.? Skalbdavot viska, ar tik iklota?

Is viso, ar realu butu tiketis, kad keiciant kas 1-1,5h ir naudojant, tarkim, bambukini iklota + ryziu popieriuka, pats risamas vystyklas nesuslaps? Gal tuomet reiktu tureti dvigubai daugiau iklotu?  g.gif

oij, manau del neperslampanciu sauskelniu, kad sushlaps tik iklotukas ir niekas daugiau, cia jau ish fantastikos serijos:) popieriuukas neskirtas skysciui sugerti, jis tik apsaugo uzpakaliuka nuo kontakto su slapimu ir nesutersia sauskelnes;
su rankom neskalbdavau, vakare sumesdavau i sk.masina; be to, naudojau maisytai:ir daugkart ir vienkart, ypach naktimis; gal delto man ir pakako tu 10vnt:)
o risama ash uzdedu ir dabar po kambari palakstyti:) siaip jie turbut patogiausi nuo kokio 2-3 men iki kokio 7, nors kaip kam, galima ir didesniam;
Atsakyti
Merginos, jei skalbiat rankom , tai kokias priemones naudojat?

As kol kas jei buna kaxzkiek nuo kakucio ,tai ukiniu muilu ir dar su Biofresh praskalauju, o jei tik nuo slapimo, tai vanduo ir su Biofresh

Zinoma, kai daugiau ,tai i skalbianke sumetu biggrin.gif
Atsakyti
Aš kakį su šepetėliu nutrinu (kur rankoms šveist skirtas), gerai vandeniu išskalauju, kol nebe spalvotas bėga ir tada kibiran metu, vakare skalbimo mašina išplauna blush2.gif
Atsakyti
As kakuti nuplaunu ir paskui skalbimo masinoj su muilo riesutais skalbiu. Nelieka jokiu demiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juurag @ 2011 01 25, 00:04)
oij, manau del neperslampanciu sauskelniu, kad sushlaps tik iklotukas ir niekas daugiau, cia jau ish fantastikos serijos:) popieriuukas neskirtas skysciui sugerti, jis tik apsaugo uzpakaliuka nuo kontakto su slapimu ir nesutersia sauskelnes;
su rankom neskalbdavau, vakare sumesdavau i sk.masina; be to, naudojau maisytai:ir daugkart ir vienkart, ypach naktimis; gal delto man ir pakako tu 10vnt:)
o risama ash uzdedu ir dabar po kambari palakstyti:) siaip jie turbut patogiausi nuo kokio 2-3 men iki kokio 7, nors kaip kam, galima ir didesniam;

dekui... paprotinot del neperslapimo blush2.gif Iki 2 men. dar turim siek tiek laiko, gal pavyks susizvejoti po pigiau pabandymui tuos 10 vnt. ax.gif
Atsakyti
Juurag, o kur jus pirkote ta superini naktini bambuko iklota? Jei ne paslaptis? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fidele: 25 sausio 2011 - 15:32