QUOTE(Coccinela @ 2011 01 21, 13:50)
Čia kalba apie tokias sauskelnes, kurioms užtenka tik įklotus pasikeist principas toks pats kaip ir su vilnonėm kelnytėm būtų, tik medžiaga kita.
Aš pati nemaunu ant medžiaginės sauskelnės prilaikančių, o iš karto pėdkelnes ar kelnytes. Tai sauskelnes keičiu kai pasijaučia drėgmė išorėj (įklotus dedu su kokiais sauskelnes ir pirkau), o jei tai būna tik šlakelis sysiuko, nematau reikalo.. mums taip ir gaunas 4-5 kartai per dieną.
O vat naktį nebemiausiu daugkartinių, kas kad per prilaikančias nebėga, bet viduj tai tikrai šlapia. Kai aš jau keturis mėn naktį nebekeičiu pampio, man per sudėtinga atrodo lupt vaiką iš miegmaišiuko/pyžamytės; pritumot, kad galva žemiau užpakalio būtų irgi nesinori
Ar esat kuri čiupinėjusi Baby Beehinds ir ImseVimse vilnones kelnaites su lipučkom? Man įdomu būtų jų palyginimas
Aš pati nemaunu ant medžiaginės sauskelnės prilaikančių, o iš karto pėdkelnes ar kelnytes. Tai sauskelnes keičiu kai pasijaučia drėgmė išorėj (įklotus dedu su kokiais sauskelnes ir pirkau), o jei tai būna tik šlakelis sysiuko, nematau reikalo.. mums taip ir gaunas 4-5 kartai per dieną.
O vat naktį nebemiausiu daugkartinių, kas kad per prilaikančias nebėga, bet viduj tai tikrai šlapia. Kai aš jau keturis mėn naktį nebekeičiu pampio, man per sudėtinga atrodo lupt vaiką iš miegmaišiuko/pyžamytės; pritumot, kad galva žemiau užpakalio būtų irgi nesinori
Ar esat kuri čiupinėjusi Baby Beehinds ir ImseVimse vilnones kelnaites su lipučkom? Man įdomu būtų jų palyginimas
uzmaunamos kur kas patogiau nei su lipukais:)
Papildyta:
QUOTE(Coccinela @ 2011 01 21, 14:36)
Tai va, turiu aš BabyBeehinds, tai nelabai man, sakau, gal nusitaupiau.. bet aš ir truputėlį didokas ėmiau, tai gal dar priaugt jas reik.
ash ir norejau pirkti BBeehinds vilnones su lipukais, bet persigalvojau,
ir pasiemiau lanacare uzmaunamas, su dvigubu imezgimu ties klynuku,
mums puikiai atlaiko naktini miega:) ir siaip tokios mielos prie kuno..
Papildyta:
QUOTE(vaidyte @ 2011 01 21, 12:04)
Aš manau,kad tai kiekvienos pasirinkimas...mes irgi turime krūvą sauskelnių ir keičiu aš jas po kiekvieno pasysiojimo, nes žinoti,kad šlapia, bet laukti tris valandas man nepatinka...Dabar rečiau sisioja, bet anksčiau ir kas pusvalandį keičiau, skalbiu kas antra diena. Todėl sauskelnių sugeriamumas man neturi reikšmės (išskyrus naktį),nes bet kokiu atveju yra ŠLAPIA - daug jos gertų ar mažai.
ish esmes sugeriamumas turi reiksmes,ypac nakti, ishskyrus atvejus, jei nakti noresis keisti po kokius dukart; tas "slapia" slapumui nelygu, jei pvz desi frote iklotuka+sauskelne+uzmaunamas ir per nakti ne karto nekeisi, rezultatas ryte akivaizdus = vaikutis garantuotai isplauks iki rubeliu, o gal ir daugiau..
ir dar sauskelniu/iklotuku sugeriamumas reiksmes neturi tiems, kurie kad ir diena, jau ir didesniam vaikuciui, keicia kas valanda;
Papildyta:
QUOTE(gitulia @ 2011 01 21, 13:13)
Turiu as keleta tu iklotu, zinau kaip jie veikia ir kartais dedam, bet man jie nepatinka, nes sintetika, na ir nera jie tokie sausi. Pabandykit flisini treniga uzsivilkt ant saves tik isgrezta, matysit, kad jis vis tik nesausas ir nemalonus, o tik siek tiek sausesnis nei kokia medvilne. Jei bunam namuose ir nieks netrukdo, as geriau linkusi keisti suslapusia sauskelne ir tiek.
yra tokiu variantu, kur iklotukas padarytas ish bambuko ar organic cotton ir tik dengtas fleece (ir tas fleece reikalingas tam, kad slapimas nekontaktuotu), nera ne vienos naturalios medziagos, kuri sugerusi i save skysti "neleistu jos atgal";
taij tas sintetiskumas labai jau tox reliatyvus, ypach tiems kudikiams, kuriu uzpakaliukai itin jautrus arba linke shusti pabuve kontakte su slapimu; tarkim ir naktiniam miegui, visai be fleece ar be jokio ryziu popieriuko, kiek tu kudikeliu uzpakaliukai tveria neparaude?
perskaiciau, kad vaikai, ismokyti diena isbuti be sauskelniu, mazdaug per pusmeti ismoksta isbuti ir visa nakti sausi. Galvoju, jau tuoj bus tie 6 menesiai, o as nieko nedarau nakti, kad vaikas prasytusi ant puodo ir ka jus manot. Karta, dukrai suvirkus, nuejau prie jos lovytes, radau pusiau miegancia, stovincia lovyteje. Patikrinau - sausa (buvo 2 nakties). Surizikavau, sodinau ant puodo. Kad prades sneket, rodyt, kur zuvytes akvariume, kur langas...viskas, galvoju, prisidirbau, dabar nemiegos...bet mano nuostabai, iskart po pasislapinimo pavyko uzsegti sauskelne, atgal paguldyti ir.... ji TOLIAU MIEGOJO. Fantastika. Ryte radau SAUSA! KAzkas neitiketino...bet- vakare gera 1,5 valandos pries miega nedaviau nieko gerti...o siaip ji ipratusi pries pat pat miega atsigerti....
Esme- pabandziau, pavyko, bet nereiskia, kad baigesi sauskelniu metas Tiesiog norejau padrasinti mamytes, kurios kaip as galvojo, kad jei vaikas nesako "mama sisi", tai dar nereiskia, kad negalima pabandyti. As maniau, kad dar anksti (1m ir 4 men), bet- kazkas lyg ir gavosi, o ir sauskelnes sutaupytos
Esme- pabandziau, pavyko, bet nereiskia, kad baigesi sauskelniu metas Tiesiog norejau padrasinti mamytes, kurios kaip as galvojo, kad jei vaikas nesako "mama sisi", tai dar nereiskia, kad negalima pabandyti. As maniau, kad dar anksti (1m ir 4 men), bet- kazkas lyg ir gavosi, o ir sauskelnes sutaupytos
Man tai kazkodel kaip mistika skamba iklotu pakeitimas nekeiciant sauskelnes kazkaip dazniausiai suslampa iki sauskelnes, o jei ne, tai koks krastelis bent jau slapias buna... nu nebent kokis specialus iklotas padengtu visa sauskelne, ale tada neisivaizduoju kokio storio ir sugeriamumo jis turi buti, kad sauskelne liktu visiskai sausa
man tai visai nieko tos babybehinds vilnos kelnytes, lipdukai patiko, o ir siaip visai patogu, kai jau pritruksti "resursu" ikloti kokius iklotukus tiesiai i jas, su uzmaunamomis butu sudetingiau. beje, man dar visai patinka mamabless aprisamos vilnones kelnaites, tik idomu iki kokio amziaus leisis aprisamas jomis, na, bet ju dydis visam vystyklystes laikotarpiui labiausiai siaip gundomai man atrodo dar ruskovila trumpaklesnes, ale visokiu mano megztu nemazai yra, tai kazkaip vis stabdau save bet nepazadu, kad atsilaikysiu
man tai visai nieko tos babybehinds vilnos kelnytes, lipdukai patiko, o ir siaip visai patogu, kai jau pritruksti "resursu" ikloti kokius iklotukus tiesiai i jas, su uzmaunamomis butu sudetingiau. beje, man dar visai patinka mamabless aprisamos vilnones kelnaites, tik idomu iki kokio amziaus leisis aprisamas jomis, na, bet ju dydis visam vystyklystes laikotarpiui labiausiai siaip gundomai man atrodo dar ruskovila trumpaklesnes, ale visokiu mano megztu nemazai yra, tai kazkaip vis stabdau save bet nepazadu, kad atsilaikysiu
QUOTE(turtle @ 2011 01 21, 17:28)
Man tai kazkodel kaip mistika skamba iklotu pakeitimas nekeiciant sauskelnes kazkaip dazniausiai suslampa iki sauskelnes, o jei ne, tai koks krastelis bent jau slapias buna... nu nebent kokis specialus iklotas padengtu visa sauskelne, ale tada neisivaizduoju kokio storio ir sugeriamumo jis turi buti, kad sauskelne liktu visiskai sausa
Na taip, su tom Itti Bitti taip yra, kad jos gi iš pulo, kurio vienoj pusėj pūkeliai švelnūs, kaip kailiukas koks. O iš vidinės pusės sintetinis flyzas (?), aš kai numaunu ir išimu įklotus, tai pačios sauskelnės paliesti sausos.. bet jų ir įklotai tokio pat pločio kaip pačios kelnytės. Žodžiu, reik jas pačiupinėt.
Bet man nepatinka, kad ten tiek daug sintetikos, man BabyKicks nepralenkiamos visame kame. Tik nežinau, kitos tyli - ar joms nepatiko, ar nebandė. Aš jas Ruskoviloj nužiūrėjau, tai turėtų būt kas jas irgi bandė..
QUOTE(turtle @ 2011 01 21, 17:28)
anokia cia mistika, tiesiog LT labai ribotas parduodamu sauskelniu rusiu pasirinkimas;
Itti Bitii butent tokios ir yra, iklotas sudarytas ish dvieju atskirai isegamu/ishsegamu vienas ant kito dedamu iklotu: 8 sluoksniu bambuko+organic cotton+fleece virsus; ir keiciant kas 2.5 3 valand nebuna jokio perslapimo iki kelnaiciu i kurias abu iklotai yra susegti (snap in stiliumi); todel ishsegus abu iklotus ir pakeitus juos sausais iklotais, vel galima naudoti tas pacias nesuteptas nesuslapusias kelnaites;
nepasakyciau kad cia sintetikos daug, tiek kad kelnaites virsutines yra dengtos polester sluoksniu (kad butu apsaugancios, nes kaipgi kitaip pasaugosi nuo perslapimo, ishskyrus vilna?), bet man svarbiausia, kad vidus- isegamu ikloteliu komplektukas-naturalus:)
ju variantas kaip AIO, tik ekonomishkesnis, ir kaip tik, maziau sintetikos nei AIO;
QUOTE(juurag @ 2011 01 21, 22:29)
ju variantas kaip AIO, tik ekonomishkesnis, ir kaip tik, maziau sintetikos nei AIO;
Na, taip, niekad nečiupinėjusiam mano pasisakymas galėjo atbaidančiai nuskambėt tu tinkamiau paaiškinai.
Aš pati flyzo nemėgstu, bet kai kurioms jis kaip tik daugiau pliūsų turi
cocco, nebandžius babykikcks, nes kažkaip gal per brangios man jos pasirodė nežinau kodėl bet nepirkus aš jų nors tos pačios firmos įklotą turiu ir prefoldą tai visai patenkinta rimti tokie neskystalai
tos iti biti tai man daugiau atrodo gal kokioms išvykoms fainiai būtų, na šiaip sau namuose nemanau, kad tokios labai būtinos, gal kai kur išeit, pasipuošt
oki baigiam liaupsint tas iti biti nes jau
tos iti biti tai man daugiau atrodo gal kokioms išvykoms fainiai būtų, na šiaip sau namuose nemanau, kad tokios labai būtinos, gal kai kur išeit, pasipuošt
Aga, jau galima būtų įtarti, kad aš su Juurag turim ar turėsim internetinę parduotuvę ir dabar reklamą skleidžiam
joa, Raskiloj brangios, pas save žymiai pigiau radau bet aš manau, kad jos to pinigo vertos, jos gi onesize. Jei kam įdomu, galėčiau kurią dieną palyginimui kelias ant užpakaliuko pafotkint.
joa, Raskiloj brangios, pas save žymiai pigiau radau bet aš manau, kad jos to pinigo vertos, jos gi onesize. Jei kam įdomu, galėčiau kurią dieną palyginimui kelias ant užpakaliuko pafotkint.
iti biti skamba kaip koks "smiki smaki" arba siaip kazkas panasaus nebandziau, tai komentuot negaliu
QUOTE(Coccinela @ 2011 01 21, 23:28)
Aga, jau galima būtų įtarti, kad aš su Juurag turim ar turėsim internetinę parduotuvę ir dabar reklamą skleidžiam
aha, pafotkink, jei netingesi, labai idomu, kaip jos atrodo ish arciau..
nors visu sauskelniu "onesize" ish esmes yra labai reliatyvus dalykas, retai kuri tinka nuo pat gimimo... tas onesize skamba pnsh kaip "placebas"..
sakyciau gal nuo kokiu 5-6 kg normaliau priglunda; turiu "Motherease" bambuko pagrindu onesize, taij mano bachuriukui pagal juosmeni, kur segas knopkutes, dar tik pacios pirmosios geros, o jau sveriam apie 10kg:)
Papildyta:
QUOTE(meduolia @ 2011 01 21, 22:55)
cocco, nebandžius babykikcks, nes kažkaip gal per brangios man jos pasirodė nežinau kodėl bet nepirkus aš jų nors tos pačios firmos įklotą turiu ir prefoldą tai visai patenkinta rimti tokie neskystalai
o kas sako, kad namuose sauskelnes turetu buti labai "nefainos"," storinancios vaikucio uzpakaliuka ir trukdancios jam judeti? cia nekalbant apie kokia konkrecia rusi; cia irgi, manau, kiekvienos mamos pasirinkimas, kokios jai atrodo patogios, tinkamos ir pnsh..
nes kiek esu ziurinejusi ivairiausiu sauskelniu, visoms visoms reikia kazkokiu prilaikanciu kelnaiciu ant sauskelniu, ishskyrus AIO, ir ishskyrus atvejus, kai mamos keicia kas valanda ir joms neaktualu, kad gali perslapti iki rubeliu; ir siaip gi mamos, ishtisai nesedi namuose, vaziuoja i miesta, i svecius ir t.t., ypach vasara, taip kad kas valanda irgi nepakaitaliosi sauskelniu ir nelaikysi be apsauginiu kelnaiciu visishkai;
o cia kad ir kaip negiriant, unikalumas technologijos ir yra, kad nereikia papildomai prilaikanciu kelnaiciu ant virsaus, yra vieninteles svelnios kelnaites i kurias segasi ir keiciasi tik iklotai:) niekas nieko panasaus dar nera sukures, del to ir liaupsinu:)
Dar aš su klausimu, visos sakot, jog naujagimis labai daug sisioja, gal as naiviai tikiuosi, kad man uzteks į prefoldą dėti bambukinį įklotą ir užmauti dvigubo mezgimo vilnones kelnaites? Kaip manot, ar pakankamai čia bus, norint keisti bent kas valandą?