Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(Coccinela @ 2011 01 20, 23:06)
Bet kiek jums daug tų sauskelnių reikia, visur kur tik rašo rekomendacijas, tai skaičiai apie 20  blink.gif  O aš per dieną paprastai 4 maunu, penktas nakčiai pirmą kartą užmoviau, žiūrėsiu, turbūt, naktį keisiu, bet šiaip turėtų užtekt ir vienų. Gal per retai keičiu? Ar čia dėl plovimo kas kelias dienas taip rekomenduojama?
Man nervas nelaiko kitai dienai pampį palikt, neužmigčiau tikriausiai  blush2.gif  biggrin.gif
Išbandžiau Itti Bitti... tai žinokit galvoju, neverta jų daug prisipirkt, kas rankom plauna iš karto, tai, sakyčiau, užtenka 2-3 sauskelnes turėt ir dauuug įklotų joms, nes pačios sauskelnės iš skalbimo mašinos ištrauktos ant radiatoriaus per pusvalanį-valandą uždžiūsta  ax.gif

nu as niekaip neisivaizduoju kaip su 2-3 issiversciau, per diena net nezinau kiek, ale kokias 8 tikrai manau pakeiciu (cia vien sunu skaiciuoju biggrin.gif ), o ir daugiau gal g.gif nakti dedu vienkartine - kol kas tingiu keist nakti, nes tiek valgydamas turbut isplauktu... kadangi dziovinu dazniausiai siaip kambaryje (ir labai laukiu pavasario, kai galesiu pagaliau balkone padziaut viska...), tai dziuna pora dienu kokios popolini bambukines. Rankomis neskalbiu, nes pirma, nemanau, kad isskalbciau bei isgrezciau taip gerai kaip skalbimo masina, antra, man tai jau primintu musu auginimo laikus ir tikrai daugkartines sauskelnes butu "oi kiek vargo...", trecia, su pametinukais ir taip randu ka veikt apart sauskelniu skalbimo biggrin.gif . Skalbiu kasdien arba kas antra diena, retkarciais ir vienkartine uzdedu - nusipirkau dideli poka sauskelniu, tai ziuriu, kad greit isaugt gali biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2011 01 20, 23:06)
Bet kiek jums daug tų sauskelnių reikia, visur kur tik rašo rekomendacijas, tai skaičiai apie 20  blink.gif  O aš per dieną paprastai 4 maunu, penktas nakčiai pirmą kartą užmoviau, žiūrėsiu, turbūt, naktį keisiu, bet šiaip turėtų užtekt ir vienų. Gal per retai keičiu? Ar čia dėl plovimo kas kelias dienas taip rekomenduojama?
Man nervas nelaiko kitai dienai pampį palikt, neužmigčiau tikriausiai  blush2.gif  biggrin.gif
Išbandžiau Itti Bitti... tai žinokit galvoju, neverta jų daug prisipirkt, kas rankom plauna iš karto, tai, sakyčiau, užtenka 2-3 sauskelnes turėt ir dauuug įklotų joms, nes pačios sauskelnės iš skalbimo mašinos ištrauktos ant radiatoriaus per pusvalanį-valandą uždžiūsta  ax.gif

aha, Itti tuom ir fainos, kad uztenka 2-3 kelnaiciu ir kokiu 4 papildomu iklotu keitimui, sociai, ir kas tikrai patogu, kad jos greit dziusta:)

o del 20 sauskelniu, gal cia rekomenduoja visai naujagimiams, nes jiems tikrai reikia keisti vos ne kas valanda:) bet ir tai 20 tikrai nereikia:) man visai mazuliukui uzteko 10 risamu vystyklu plius 10 iklotu frote ir vienu vilnoniu kelnaiciu;
dabar kai didesnis keiciu kas 3-3.5 val; taip ir rekomenduojama; nakciai isbandziau
superini naktini iklota: 8 sluoksniu bambukas+organic cotton fleece; tikrai atlaiko apie 9 val minimum, perslapma, bet tik iki vilnoniu kelnaiciu;
Atsakyti
Aš manau,kad tai kiekvienos pasirinkimas...mes irgi turime krūvą sauskelnių ir keičiu aš jas po kiekvieno pasysiojimo, nes žinoti,kad šlapia, bet laukti tris valandas man nepatinka...Dabar rečiau sisioja, bet anksčiau ir kas pusvalandį keičiau, skalbiu kas antra diena. Todėl sauskelnių sugeriamumas man neturi reikšmės (išskyrus naktį),nes bet kokiu atveju yra ŠLAPIA - daug jos gertų ar mažai.
Atsakyti
QUOTE(vaidyte @ 2011 01 21, 12:04)
Aš manau,kad tai kiekvienos pasirinkimas...mes irgi turime krūvą sauskelnių ir keičiu aš jas po kiekvieno pasysiojimo, nes žinoti,kad šlapia, bet laukti tris valandas man nepatinka...

thumbup.gif Ir as taip pat darau - tik nutveriu, kad slapia ir keiciu, negi laikysiu slapia rura. Ir dar tuom naiviai tikiuosi, kad nepripras slapias vaikscioti ir nuolat tai jausti, gal greiciaus suvoks darymo i kelnes i slapiu
=nemaloniu kelniu priezastini rysi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2011 01 21, 12:25)
thumbup.gif  Ir as taip pat darau - tik nutveriu, kad slapia ir keiciu, negi laikysiu slapia rura. Ir dar tuom naiviai tikiuosi, kad nepripras slapias vaikscioti ir nuolat tai jausti, gal greiciaus suvoks darymo i kelnes i slapiu
=nemaloniu  kelniu priezastini rysi  biggrin.gif

jei prie uzpakaliuko dedas fleec'inis iklotukas, slapumas nekontaktuoja su kudikio uzpakaliuku, t.y. jis ishlieka sausas, slapumas prateka pro fleece iklota ir geriasi i apacioj esanti, ir atgal negrizta, pvz bambuka; jei prie uzpakaliuko dedas tik marliukas ar frote tada taip, slapumas tiesiogiai kontaktuoja su slapimu;
o naujagimiams, ypach gerai naudoti ryziu popieriuka, nesvarbu tada kox po juo bus iklotukas, slapimas irgi nekontaktuos tiesiogiai su uzpakaliuku;
Atsakyti
QUOTE(juurag @ 2011 01 21, 12:31)
jei prie uzpakaliuko dedas fleec'inis iklotukas, slapumas nekontaktuoja su kudikio uzpakaliuku, t.y. jis ishlieka sausas, slapumas prateka pro fleece iklota ir geriasi i apacioj esanti, ir atgal negrizta, pvz bambuka; jei prie uzpakaliuko dedas tik marliukas ar frote tada taip, slapumas tiesiogiai kontaktuoja su slapimu;
o naujagimiams, ypach gerai naudoti ryziu popieriuka, nesvarbu tada kox po juo bus iklotukas, slapimas irgi nekontaktuos tiesiogiai su uzpakaliuku;

sausa tai dar nereiškia, kad švaru mirksiukas.gif čia kaip ir pampersinės mamos galvoja, oj vaikas sausas, laimigas, nyfyga biggrin.gif atsiprašau už tokį žodį, bet man nesinori vaiko šlapime laikyt unsure.gif tiek pampersuose nemėgstu kai vaikas prisisioja ir laikau ilgiau nei, daugkartinėse, mane daugkartinės tuom ir veža, kad vaikas sausas, švarus, o jei truputį ir pabūna šlapias, tai tikrai neilgai, nes keičiu, vos tik myžt pyrst biggrin.gif

o apie atpratinimą daryt į kelnes tai mano nuomonė, čia reikalingas "priaugimas" vienas vaikas supranta ir metų būdamas, kitas trejų mirksiukas.gif na tai kas, kad aš saviškį nuo mažumės tupdžiau ant puodo, kol kas nematau gerų rezultatų, nei jis prašosi nei ką, o jeigu padaro į puodą tai galim sakyti mano nuopelnas biggrin.gif na mano nuomonė, kad tie visi atpratukai stebuklo nepadaro ax.gif
Atsakyti
As manau, kad kiekvienos mamos pasirinkimo reikalas kiek sauskelniu tureti. Aisku galima issiversti ir su kokiom 5. Bet nuolat reikia stebeti... praskalbti rankomis vos suslampa ir pan. Aisku vasara ir mes tas pacias greitai dziustancias sauskelnes panaudodavom 3 kartus per diena. bet taip kasdien as nenoreciau... schmoll.gif
man po kurio laiko kyla itampa sad.gif

praeina menesis, du, pusmetis... atsiranda kitu interesu... darbu, uzsiemimu...
man sauskelnes turi buti patogios... prisisiojo, pakeiciau ir viskas. skalbiu, kai susikaupia... kaip Meduolia smile.gif

gal taip mastau, nes turiu 3 vaikus ir tikrai turiu ka veikti ir be galvojimo ar uzteks sauskelniu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juurag @ 2011 01 21, 12:31)
jei prie uzpakaliuko dedas fleec'inis iklotukas, slapumas nekontaktuoja su kudikio uzpakaliuku, t.y. jis ishlieka sausas,

Turiu as keleta tu iklotu, zinau kaip jie veikia ir kartais dedam, bet man jie nepatinka, nes sintetika, na ir nera jie tokie sausi. Pabandykit flisini treniga uzsivilkt ant saves tik isgrezta, matysit, kad jis vis tik nesausas ir nemalonus, o tik siek tiek sausesnis nei kokia medvilne. mirksiukas.gif Jei bunam namuose ir nieks netrukdo, as geriau linkusi keisti suslapusia sauskelne ir tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gitulia: 21 sausio 2011 - 13:13
aš flisinį tik miegui lauke dedu, arba kai į pardę lekiam, o namuose jokių flisų schmoll.gif biggrin.gif sočiai ir taip ja tų sintetikų
Atsakyti
QUOTE(turtle @ 2011 01 21, 11:26)
nu as niekaip neisivaizduoju kaip su 2-3 issiversciau

Čia kalba apie tokias sauskelnes, kurioms užtenka tik įklotus pasikeist mirksiukas.gif principas toks pats kaip ir su vilnonėm kelnytėm būtų, tik medžiaga kita.

Aš pati nemaunu ant medžiaginės sauskelnės prilaikančių, o iš karto pėdkelnes ar kelnytes. Tai sauskelnes keičiu kai pasijaučia drėgmė išorėj (įklotus dedu su kokiais sauskelnes ir pirkau), o jei tai būna tik šlakelis sysiuko, nematau reikalo.. mums taip ir gaunas 4-5 kartai per dieną.
O vat naktį nebemiausiu daugkartinių, kas kad per prilaikančias nebėga, bet viduj tai tikrai šlapia. Kai aš jau keturis mėn naktį nebekeičiu pampio, man per sudėtinga atrodo lupt vaiką iš miegmaišiuko/pyžamytės; pritumot, kad galva žemiau užpakalio būtų irgi nesinori unsure.gif

Ar esat kuri čiupinėjusi Baby Beehinds ir ImseVimse vilnones kelnaites su lipučkom? Man įdomu būtų jų palyginimas 4u.gif
Atsakyti
As imse vimse turejau su lipuckom, antra karta nepirkciau. Visi apvadai ir placios lipuckos man per kietos buvo, kazkaip nepatogiai. Daug patogiau tokie triusikeliai kur uzsisakei arba savo megztos mirksiukas.gif
Atsakyti
kadangi diskutuojat apie kiekius sauskelnių tai ir aš įsiterpsiu smile.gif turim 11 sauskelnių ir 3 vilnones prilaikančias, man per akis, įklotų tik turim galybę, gal kokių 30, plius merliukų, kuriuos ir kai įklotus panaudoju. Skalbiu keikvieną dieną, dažnai rankom, o kartais surenku ir vakare į mašiną. jei dviem dienom tai tikrai tiek neužtektų sauskelnių. man kažkaip nesinori laikyti dvi paras prisisiotų sauskelnių, pabandžiau užmerkus palaikyti, vos ne rūgimas gaunasi, lašinau ir arbatmedžio, bet gal kad pas mus grindys šildomos, tai kaitinamas tas kibiras su sauskelnėm iš apačios... o nemerktų laikyti 2 paras ir nesinori...
Va kai baigsis šildymo sezonas jaučiu nespės mums jos per naktį išdžiūti tai reikės daugiau, bet vasarą ir nuogu užpakaliuku gal daugiau galės palakstyti (na naiviai tikiu, kad jau lakstysim) smile.gif
Mes tai vis po truputuką pratinamės tas sauskelnes: pradžioj tik dieną dėdavau namie, poto pradėjau į lauką su PUl, dabar lauke jau su vilnonėm būnam, dieną visą laik su vilnone, nakčiai tik dar PUL dedu, nes šlapinasi nerealiai... keičiu naktį vieną kartą ir tai dažnai plaukiam. gavau šian bambukinius įklotukus, nusipirksim dvigubo mezgimo vilnones, bandysim ir naktį su vilnonėm būti...
Atsakyti