Medvilnė ir flanelė - kaip ir medvilnė ir flanelė... Nagi sugeria ir jie, ypač jei daug sluoksnių sukloji.
O bambuko ir kanapės audiniai, sako, ir antibakteriniai/grybeliniai, ir sugeria daugiau. Abu džiūna ilgiau, ypač bambukas. Bambukas švelnesnis už kanapę. Nors aš tai turiu kanapės (smulkus frotas) ir man visai nieko, čia nebent tas kietumas ilgiau panaudojus pasirodo
QUOTE(Basttet @ 2011 01 13, 20:50)
Atrodo, kad kuo toliau i miska- kuo daugiau medziu man su tais daugkartiniais vaiku dalykeliais jau visai visa info susimaise
Bambukine medziaga yra geresne tuom, kad geriau islaiko dregme ir yra antibakterine?
Madvilne ir flanele- net tokios atsparios lengviau praleis dregme?
Kanapine medziaga?
Sorry, kad klausineju, bet jau tikrai baigiu pasimesti
Bambukine medziaga yra geresne tuom, kad geriau islaiko dregme ir yra antibakterine?
Kanapine medziaga?
iklotukai bambuko/kanapes/fleece daug daugiau sugeria dregmes
nei frote ar medvilne, pati sauskelne gali buti ir medvilnes ir flaneles
ar kokia kitokia:)
sugeria ir frotiniai ir medvilniniai, tik klausimas po kiek valandu
noresis keisti sauskelnes, po 1 ar po 3?
pinigu atzvilgiu bambukas/kanape yra brangesni, bet kam ko reikia..
Papildyta:
QUOTE(Coccinela @ 2011 01 13, 20:54)
Medvilnė ir flanelė - kaip ir medvilnė ir flanelė... Nagi sugeria ir jie, ypač jei daug sluoksnių sukloji.
O bambuko ir kanapės audiniai, sako, ir antibakteriniai/grybeliniai, ir sugeria daugiau. Abu džiūna ilgiau, ypač bambukas. Bambukas švelnesnis už kanapę. Nors aš tai turiu kanapės (smulkus frotas) ir man visai nieko, čia nebent tas kietumas ilgiau panaudojus pasirodo
kazkur skaiciau, kad tas kietumas bambuko arba kanapes atsiranda
ne del ilgo devejimo, bet del netinkamos prieziuros: skalbimo ir dziovinimo;
nepatartina skalbti ant aukstesnes nei 40 C,
dziovinti geriau butu ne ant radiatoriaus:) (ko man irgi sunku laikytis:)
QUOTE(AXTA @ 2011 01 13, 12:46)
Parasysiu ka as galvoju apie daugkartines sauskelnes...Naudojam jas jau beveik 2men,(vaikui 6,5men),einant i lauka ar nakti dedu vienkartinius pampersus...naudoju jas tik todel ,kad isleidau 400litu ir tikejau kad su jom leliui bus geriau..Kolkas man paciai patiketi tuo labai sunku,o juo labiau itikinti vyra..Turiu 20kiseniniu flaneliniu ir frotiniu sauskelniu,man ju pilnai uztenka,nes jau kaip rasiau tiek einant i miesta tiek nakti dedu pampersus..viska pirkau is vienos moteriskes kuri numezge ir pora vilnoniu kelnyciu ir pasiuvo sauskelnes.pirma diena uzdejus mane istiko sokas ,nes vaika reikejo perrengti 4kartus,tos kelnytes vilnones suslapdavo,atitinkamai suslapdavo ir bodziukas.keiciau nemeluosiu kas 2,jei vaikas uzmigdavo kas 3val,bet cia ilgiausiai. tada is jos buvau isigijus dar vienas kelnytes kur maunasi ant virsaus is tokios svarkines vilnones medziagos,tai va sitos nesuslampa,bet su jom vaikas atrodo kaip sumo imtynininkas negali dorai nei sedeti nei vartytis,rubus atitinkai reikia vilktis didesnius..Zodziu tikrai nezinau ka darau ne taip(iklotai i tas sauskelnes dedasi flaneliniai arba frotiniai),bet kolkas man is ju dziaugsmo ir naudot mazai,ar jos ale tai gerai kudikiui irgi abejoju,nes visa ta slapuma tai jis jaucia istisai...
Vilnones kelnytes reikia lanalizuoti, pačioje pradžioje man irgi kiek drėko, dabar ne. P.S. Aš turiu Rasakilos vilnones kelnytes, man jos super
Dėl rūbų tai taip, na tiesą pasakius, tai man irgi grožio maža tas "teletabio" užpakalis.
Bet aš tikiu, kad mano vaikui taip yra geriau, vien pačiai ką reiškia pavaikščioti su kokiais Always
QUOTE(Basttet @ 2011 01 13, 20:50)
Atrodo, kad kuo toliau i miska- kuo daugiau medziu man su tais daugkartiniais vaiku dalykeliais jau visai visa info susimaise
Kanapine medziaga?
Kanapine medziaga?
Sugeria geriau bambukas ar kanapė, galima rečiau keisti, jei taip norėsite. Aš mėgstu keisti dažnai, todėl man tinka ir medvilninės/flanelinės, turiu ir bambuką, ryškiai geresnis sugeriamumas.
QUOTE(drugelis. @ 2011 01 08, 13:15)
Dėkui, informaciją gavau, pasiplanuosiu ir atvažiuosiu kada
Dar norėjau paklausti, kokiais milteliais skalbiate sauskelnes, vystyklus, prefoldus?
Imse Vimse rašo, kad patartina ekologiškais... Tai nejau netinka pvz kokie kitokie, kaip "Neutral", "Bobas"? Ar būtina bus viską skalbti tik ekologiškais skalbikliais?
Ir dėl vilnonių kelnaičių, jas nupirkus naujas reikia išskalbti ir lanolizuoti, ar jos jau būna lanolizuotos?
Dar norėjau paklausti, kokiais milteliais skalbiate sauskelnes, vystyklus, prefoldus?
Imse Vimse rašo, kad patartina ekologiškais... Tai nejau netinka pvz kokie kitokie, kaip "Neutral", "Bobas"? Ar būtina bus viską skalbti tik ekologiškais skalbikliais?
Ir dėl vilnonių kelnaičių, jas nupirkus naujas reikia išskalbti ir lanolizuoti, ar jos jau būna lanolizuotos?
Mano kudiki nuo vystyklu, kai plaudavau Neutral taip isbere, bet kol isiaiskinau, kad nuo ju, tai poto dar 2 men gydemes, tai ir dabar odele dar jautresne. Taip kad atsargiau su milteliais, kadangi mes i vystyklus jau nebekakojam, tai aplamai pradejau skalbimo masinoj aplamai be milteliu plauti.
QUOTE(SALVADORDALI @ 2011 01 13, 22:17)
Mano kudiki nuo vystyklu, kai plaudavau Neutral taip isbere, bet kol isiaiskinau, kad nuo ju, tai poto dar 2 men gydemes, tai ir dabar odele dar jautresne. Taip kad atsargiau su milteliais, kadangi mes i vystyklus jau nebekakojam, tai aplamai pradejau skalbimo masinoj aplamai be milteliu plauti.
aš irgi tik prieš savaitę gerą supratau,kad mano vaikelio šlaunytės raudonos ne nuo sauskelnių brūžinimosi ar šiurkštumo, ogi baigiau NEUTRAL skystą skalbiklį!!!!Tpfu
Sveikos, ziuriu tema labai aktyvi pasidariusi
Atejau ir as pasidalinti savo patirtimi na turbut ne be reikalo man buvo kile klausimu del neuzgijusios bambutes ir daugkartiniu sauskelniu sunui labai ilgai ji gijo, tad visgi nenaudojau tuo laiku daugkartiniu, kad papildomai nesitrintu i medziaga, o pradejom kazkur tik nuo menesio, na, bet manau ir taip neblogai o keisti visai maziukams tai reikia tikrai daznai, dabar jau pagaliau rodos reciau daryt pradeda tik. Pradzioj daugiausia naudojau prefoldus, nes visgi reikia tikrai daznai keisti, o jie ir pigiausias, ir greiciausiai dziustantis variantas turbut, nes uzdejus kokia Popolini onesize budavo "gaila", kai jau po 5 min. pakeist reikia bet visgi patogiausia susegamos sauskelnes ir patiems maziausiems, dabar jau prefoldus dedu, jei nera kitu sausu, o pacios paciausios man visgi islieka Popolini bambukines sauskelnes dar aprisami vystyklai visai gerai apgula mazuliuka bet dabar jau ir tuos du turimus padejau i sona, nes sunus vikruolis, tad ir prefoldus, ir aprisamus jau darosi sunku susegt, surist beje, nakciai ir siaip kartais dedu vienkartines sauskelnes
kas del vystyklu skalbimo, tai skalbiu su eko priemonemis, nes siaip ar taip ir ekologija ne paskutineje vietoje beje, jei ka domina 16 prefoldu ir 2 aprisamu vystyklu "komplektas" (dar turiu vystyklu popieriaus pradeta rulona ir snappy), kreipkites, greitu laiku zadu perleist
Atejau ir as pasidalinti savo patirtimi na turbut ne be reikalo man buvo kile klausimu del neuzgijusios bambutes ir daugkartiniu sauskelniu sunui labai ilgai ji gijo, tad visgi nenaudojau tuo laiku daugkartiniu, kad papildomai nesitrintu i medziaga, o pradejom kazkur tik nuo menesio, na, bet manau ir taip neblogai o keisti visai maziukams tai reikia tikrai daznai, dabar jau pagaliau rodos reciau daryt pradeda tik. Pradzioj daugiausia naudojau prefoldus, nes visgi reikia tikrai daznai keisti, o jie ir pigiausias, ir greiciausiai dziustantis variantas turbut, nes uzdejus kokia Popolini onesize budavo "gaila", kai jau po 5 min. pakeist reikia bet visgi patogiausia susegamos sauskelnes ir patiems maziausiems, dabar jau prefoldus dedu, jei nera kitu sausu, o pacios paciausios man visgi islieka Popolini bambukines sauskelnes dar aprisami vystyklai visai gerai apgula mazuliuka bet dabar jau ir tuos du turimus padejau i sona, nes sunus vikruolis, tad ir prefoldus, ir aprisamus jau darosi sunku susegt, surist beje, nakciai ir siaip kartais dedu vienkartines sauskelnes
kas del vystyklu skalbimo, tai skalbiu su eko priemonemis, nes siaip ar taip ir ekologija ne paskutineje vietoje beje, jei ka domina 16 prefoldu ir 2 aprisamu vystyklu "komplektas" (dar turiu vystyklu popieriaus pradeta rulona ir snappy), kreipkites, greitu laiku zadu perleist
Aciu visoms, uz atsakymus
o sakykit bambukiniai įklotai visi vienodi, na sugeriamumas visų geras ar skiriasi priklausomai nuo firmos? Gal išduosit paslaptį kur pigiau įsigyti galima, kažkaip norisi naujų, o be to jei naudoti bus blogai prižiūrėti, tai pagal jūsų postus supratau, kad gali būti kieti....
čia gausis kaip ir reklama, bet labai patiko apsiprekinti pas šią mamytę, austinės vilnos kelnytės nuostabios, žiūriu turi jau ji ir bambukinių įklotėlių, kažin ar patogu tokie sulankstomi, manau gal greičiau džiūna? Ir kaina turbūt nėra didelė 6 lt už įklotą?
http://www.pupkis.lt...skelnems-18/lt/
čia gausis kaip ir reklama, bet labai patiko apsiprekinti pas šią mamytę, austinės vilnos kelnytės nuostabios, žiūriu turi jau ji ir bambukinių įklotėlių, kažin ar patogu tokie sulankstomi, manau gal greičiau džiūna? Ir kaina turbūt nėra didelė 6 lt už įklotą?
QUOTE(vixiuke @ 2011 01 14, 09:53)
o sakykit bambukiniai įklotai visi vienodi, na sugeriamumas visų geras ar skiriasi priklausomai nuo firmos? Gal išduosit paslaptį kur pigiau įsigyti galima, kažkaip norisi naujų, o be to jei naudoti bus blogai prižiūrėti, tai pagal jūsų postus supratau, kad gali būti kieti....
Aš irgi norėčiau naujų, bet... jau po truputį susipirkinėju ir naudotų daiktų - prefoldų, įklotų, nes nelabai išeina tik nauji...
O dėl priežiūros, manau, kad ir kaip būtų buvę prižiūrimos sauskelnės, vystyklai - porą kartų perskalbus, išsiskalbtų ir "blogi" milteliai. Ir kiek visur rašo, kuo daugiau skalbi, tuo geresnis sugeriamumas, juk net ir naujas rekomenduoja perskalbti.
Aš jau irgi su šia mamyte kontaktavau, manau, kad pas ją naujų sauskelnių 1 dydžio keletą užsisakysiu, pabandysiu, o šiaip pradžiai bandysiu prefoldus + įdėklus.
QUOTE(vixiuke @ 2011 01 14, 09:53)
bambukai skiriasi ne tiek pagal firmas kiek pagal sugeriamuma,
o sugeriamuma lemia sluoksniu skaicius, ish kiek iklootas yra sudarytas
geresniam sugeriamumui reiktu 4-6 sluoksniu, nakciai reiktu 8 ir daugiau;
siaip geresniu bambukiniu iklotu kaina prasideda nuo 2.5 svaro (~ 10Lt)
Viena bambukini iklotuka 2 dydzio turiu nusipirus pabandymui is cia. Man visai patinka. http://www.gu-gu.lt/...lotai-c-22.html
Taip pat dar turiu popolini iklotuku, bet jie tokie mazulyciai labai gerai buvo leliukui i sauskelnes papildomai idet.
Sulankstomi dideli man atrodo patogiausia i kisenines, nes i paprastas ar nebutu jau per daug ir per storai?
Taip pat dar turiu popolini iklotuku, bet jie tokie mazulyciai labai gerai buvo leliukui i sauskelnes papildomai idet.
Sulankstomi dideli man atrodo patogiausia i kisenines, nes i paprastas ar nebutu jau per daug ir per storai?
Sveikos mamytes,
radau internete idomes daugkartines sauskelnes ir dar plius galima vienkartinius iklotus segti, kokia Jusu nuomone, galkas jau bandete?
http://www.gro-via.c...roduct-list.php
radau internete idomes daugkartines sauskelnes ir dar plius galima vienkartinius iklotus segti, kokia Jusu nuomone, galkas jau bandete?
http://www.gro-via.c...roduct-list.php