Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

del ikloteliu is ranksluosciu, as nieko nekarpiau ir nesiuvau, tiesiog tokkius nedidelius frotinius ranksluoscius naudojau, labai gerai susilanksto, na dydis atitinka. tokie kaip virtuviniu ranksluosciu dydzio, senu turejom, tai labai gerai suejo. manau, ir su snapiu vietoj vystyklo gerai butu. as pvz su snapiu segdavau ne tik prefoldus bet ir paprastus vystyklus kai prefoldu pritrukdavau.
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 10 04, 19:29)
turiu kelis konkrecius klausimus...

1. Skaiciau, kad kazkuri is jusu mezgetes vilnonius PAKLOTELIUS i lovyte/vezimeli. Kokiu matmenu? Ar uztenka is paprastos vilnos (ne ruskovilla)? Ar uztenka tik isskalbt ir lanolizuot, ar kazkaip specialiai tankiai reikia megzti, kad tarpu nebutu tarp mezgimo?

2. Taip pat patiko ideja karpyti ranksluoscius ir darytis iklotus. Ar siuvat dvisluoksnius is frotinio?

3. Beciupinedama tots bots medziagine (frotine) sauskelne, pagalvojau, kad ji labai primena ranksluosti, todel bekarpant man pasirode, kad pati ranksluosti butu galima naudoti vietoj vystyklo, su snapiu, gaunasi beveik kaip tots bots, tik kad be lipduku,o su snapiu. Ka manot?

4. Kur gauti flisines medziagos, ar jos buna audiniu parduotuveje, pvz bazeje? Pasikarpyciau dar keleta iklotuku, 3 neuzteks abiems leliukams. Taip pat ar buna kur nors pirkti bambuko medziageles, man labai patiko nature babies bambukinis vystyklas, ta medziagele...apsisiut juk nesunku butu..

5. Na ir gal kuri turi jau isaugtas leliuku ruskovilla ilgaklesnes kelnytes? 60 dydzio man reiketu kudikeliui, ir kokio 80 vyresniajai (90 per didelis). Kazkaip finansiskai brangu pirkti po dvejas vienam ir kitam leliui.... Gal bandet nusimegzti, ar pirkti "ranku darbo" megztas vilnones, kokias rekomenduotumet? (pati nemegztu)

ACIU  :

1. as neriau mirksiukas.gif paciu paprasciausiu rastu ir is specialios merino vilnos, daba neatsimenu pavadinimo bet toks mazhiukas pundziukas berods 8 lt kainavo, tai man tas apklotelis gavosi nepigus, jisai gana kiauras, tai as ji kaip patiesima tik retai naudodavau, jei kitas vedindavosi. Ta vilna nebloga tokia, daug kas is jos mezgasi prilaikancias kelnytes, nes labai svelni ir gerai lanolizuotos atlieka savo paskirti pavadinimas turi zody "baby" daugiau neatsimenu blush2.gif
kita apkloteli turiu is vilnos parduotuviu atraizu labai pigiai gavosi, tokia austa vilna, kur is jos gamina pledus ir tokias moteriskas skraistes mirksiukas.gif gerai lanolizavus tai visa tvana sulaiko thumbup.gif
matmenys tai plotis minimaliai 60cm ilgis jau kiek iseina, sheip kiek iseina, tik labai mazho nepasigamink, galima ir dviguba juk tiesti mirksiukas.gif

2. nieko nekarpiau ir praktishkai nesiuvau blush2.gif mashina kazkur labai uzriogzdinta, tai del keliu ikloteliu neapsimoka

3. taip kitos naudoja sauskelnes su snapiais, labai fainai ir patogiai thumbup.gif as ne, nes iskart turejau viska su lipuckom ir knobkom

4. flisines medziageles gali gaut, sukarpius sena koki flisini dzemperi, o sheip nzn reik siuvejeliu klaust, bet abejoju ar jos audiniu pirkimo paslaptis isduos lotuliukas.gif blush2.gif
tas pats ir del bambuko, jeigu musu siuvancios ir prekiaujancios mamos nepristate i prekyba bambukiniu tai labai abejoju ar yra pirkt bambukines ar kanapines medziagos, nebent siustis is uzsienio ir panashiai ax.gif

5. as turiu ruskovilos ilgaklesnes 80cm mirksiukas.gif galiu perleist schmoll.gif s mes daba nusipirkom 90cm
as nusimezgu, mano mama mano vaikui buvo numezgus, o sheip tai tas ruskovilines vienas vieno dydzio kitas kito dydzio turejau ir pilnai issiverciau
sheip gi schmoll.gif mezga tos mamos musu va veitina dar kazkas mirksiukas.gif

nu o as gi pasigirsiu ir veliau gal parodysiu kaip man einasi megzti prilaikancias su 5 virbalais biggrin.gif noriu kad kelnytes butu be siuliu, zhiuresim ar tik per mazhos nesigaus unsure.gif
Atsakyti
tai as dabar savo metinukei, kai migdau vezimelyje (kai nereikia judeti jai) segu paprasciausia flanele su daug sluoksniu iklotu ax.gif tik mano flaneles kazaip nepatogiai sukirptos, vos uzsisega per sonus su snapiu. Manau taip is pradziu prefoldus segsiu kudikeliui, jis gi leidziasi, ne taip, kaip manoji- paguldai sekundei ir isterija smile.gif

Flisinio megztinio gaila, as ji nesioju namie blush2.gif
o ta megzta vilna, as isivaizduoju apie ka eina kalba, bet kur tokios gabala susveikt, vis tiek nesupratau.

toliau, kam reikia tokio plataus (60 cm, per visa lovyte) megzto pleduko? as galvojau, jus tik po sikniuku ji klojat, o ant virsaus paklodele blush2.gif bet jei dar reikia merino vilnos siulu, tai turbut atkrenta, nenoriu labai islaidaut g.gif

parasyk i az is kokio tu miesto, meduolia, ir uz kiek perleistum kelnytes g.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 10 04, 22:16)
Flisinio megztinio gaila, as ji nesioju namie  blush2.gif

Kokioj Humanoj uz 3 litus gali nusipirkt kita sukarpymui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(meduolia @ 2010 10 04, 21:14)
3. taip kitos naudoja sauskelnes su snapiais, labai fainai ir patogiai  thumbup.gif as ne, nes iskart turejau viska su lipuckom ir knobkom

nu o as gi pasigirsiu ir veliau gal parodysiu kaip man einasi megzti prilaikancias su 5 virbalais  biggrin.gif noriu kad kelnytes butu be siuliu, zhiuresim ar tik per mazhos nesigaus  unsure.gif

Aš naudoju su snapiais, kai gimė lelius, pirkau 2 dydžio sauskelnes ir naudojau su snapiais, truputį sutaupiau rolleyes.gif Su lipdukais man visai nepatogu, pagal patogumą, tai:
1. Spraudės.
2. Snapiai.
3. Lipdukai.

Nu gi parduosi, jei bus per mažos, nemokančioms megzti biggrin.gif

Nusipirkau gi pabandymui Popolini bambukinių ir medvilninių sauskelnių one size, nugi fainuolės jos man, norėčiau dar, bet turiu kitokių dar, tai vien dėl noro negaliu išlaidauti.

Loveco, aš naujagimiui pradžioje pirkau Rasakilos 50 dydžio, nebus tau 60 dydis iškart gerokai per didelis? Mačiau jas, jos gi iki metų skaitosi, didelės man pasirodė... Jei nesunešiosim jų, tai pardavinėsiu už kokio mėnesio tas mažąsias, jos iki kokių trijų mėn tinkamos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kregzde: 05 spalio 2010 - 07:55
QUOTE(Loveco @ 2010 10 04, 20:29)
turiu kelis konkrecius klausimus...

1. Skaiciau, kad kazkuri is jusu mezgetes vilnonius PAKLOTELIUS i lovyte/vezimeli. Kokiu matmenu? Ar uztenka is paprastos vilnos (ne ruskovilla)? Ar uztenka tik isskalbt ir lanolizuot, ar kazkaip specialiai tankiai reikia megzti, kad tarpu nebutu tarp mezgimo?

2. Taip pat patiko ideja karpyti ranksluoscius ir darytis iklotus. Ar siuvat dvisluoksnius is frotinio?

3. Beciupinedama tots bots medziagine (frotine) sauskelne, pagalvojau, kad ji labai primena ranksluosti, todel bekarpant man pasirode, kad pati ranksluosti butu galima naudoti vietoj vystyklo, su snapiu, gaunasi beveik kaip tots bots, tik kad be lipduku,o su snapiu. Ka manot? smile.gif

4. Kur gauti flisines medziagos, ar jos buna audiniu parduotuveje, pvz bazeje? Pasikarpyciau dar keleta iklotuku, 3 neuzteks abiems leliukams. Taip pat ar buna kur nors pirkti bambuko medziageles, man labai patiko nature babies bambukinis vystyklas, ta medziagele...apsisiut juk nesunku butu..

5. Na ir gal kuri turi jau isaugtas leliuku ruskovilla ilgaklesnes kelnytes? 60 dydzio man reiketu kudikeliui, ir kokio 80 vyresniajai (90 per didelis). Kazkaip finansiskai brangu pirkti po dvejas vienam ir kitam leliui.... Gal bandet nusimegzti, ar pirkti "ranku darbo" megztas vilnones, kokias rekomenduotumet? (pati nemegztu)

ACIU  4u.gif

Laba,
Nors aš dar tik planuoju daugkartines sauskelnes, tačiau kai ką jau žinau...
1. Kai kurios mamos perka austos vilnonės medžiagos atraižas, kiek atsimenu tokių būdavo Kaune firminėje Litekso parduotuvėje. Manau, kad tiktų paltinė medžiaga 100 proc. vilnos arba plonas pledukas.
2. Tikrai daug mamų karpo senus frotinius rankluosčius ir naudoja kaip įklotus.
4. Flisinės medžiagos, taip pat ir bambuko galima nusipirkti http://spaudes.ten.lt.
5. Manau, kad neprastos, bet pigesnės negu ruskovilos yra čia: http://www.kikilis.c...kelnytes-25/lt/
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 10 04, 22:16)
tai as dabar savo metinukei, kai migdau vezimelyje (kai nereikia judeti jai) segu paprasciausia flanele su daug sluoksniu iklotu  ax.gif  tik mano flaneles kazaip nepatogiai sukirptos, vos uzsisega per sonus su snapiu. Manau taip is pradziu prefoldus segsiu kudikeliui, jis gi leidziasi, ne taip, kaip manoji- paguldai sekundei ir isterija smile.gif

Flisinio megztinio gaila, as ji nesioju namie  blush2.gif
o ta megzta vilna, as isivaizduoju apie ka eina kalba, bet kur tokios gabala susveikt, vis tiek nesupratau.

toliau, kam reikia tokio plataus (60 cm, per visa lovyte) megzto pleduko? as galvojau, jus tik po sikniuku ji klojat, o ant virsaus paklodele  blush2.gif  bet jei dar reikia merino vilnos siulu, tai turbut atkrenta, nenoriu labai islaidaut  g.gif

parasyk i az is kokio tu miesto, meduolia, ir uz kiek perleistum kelnytes  g.gif

del megztos vilnos tai as irgi esu is Kauno, ir tuos vilnos gabalus pirkau Kauno senamiestyje yra vilniaus g. uz pozemines perejos tokia ant kampo parde kur visokius vilnos salius, skraistes, pledus ir sheip lycnos vilnos medziagos pardavineja, yra atraizu, zhodziu man pledukas po shikniuku gavosi kokie max 10 litu
o polits 60 delto, kad jei migdysi lovelej tai jos plotis mazdaug toks, kad uzsikishtu galiukai, na tavrkingiau nesusigaranksciuotu, o beto vaikai gi vartosi per miegus, na tik labai mazi nesivarto tai jei pasivertus ant shono ir bus siauras paklotelis gali prasysioti nemazhai ax.gif na mano toks pastebejimas

Papildyta:
QUOTE(Jurgoška @ 2010 10 05, 08:18)
4. Flisinės medžiagos, taip pat ir bambuko galima nusipirkti http://spaudes.ten.lt.

OMG bigsmile.gif kazin kiek ten tos medziagos reiktu pirkt kad atvezhtu? vau, as apstulbusi kiek ten visokio gerio shikniukams bigsmile.gif biggrin.gif
netgi galima butu kazkaip koperuotis ir nusipirkt
netgi issitraukciau sena siuvimo mashina vardan situ dalyku blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(meduolia @ 2010 10 05, 11:24)
del megztos vilnos tai as irgi esu is Kauno, ir tuos vilnos gabalus pirkau Kauno senamiestyje yra vilniaus g. uz pozemines perejos tokia ant kampo parde kur visokius vilnos salius, skraistes, pledus ir sheip lycnos vilnos medziagos pardavineja, yra atraizu, zhodziu man pledukas po shikniuku gavosi kokie max 10 litu
OMG  bigsmile.gif kazin kiek ten tos medziagos reiktu pirkt kad atvezhtu? vau, as apstulbusi kiek ten visokio gerio shikniukams  bigsmile.gif  biggrin.gif
netgi galima butu kazkaip koperuotis ir nusipirkt
netgi issitraukciau sena siuvimo mashina vardan situ dalyku  blush2.gif

Kiek atsimenu, ten ne megzta vilna, o austa. Tačiau tinka ne prasčiau. rolleyes.gif
O spaudes, man atrodo pardavinėja jau atvežtas medžiagas ir tokiais kiekiais, kokių Jums reikia. mirksiukas.gif
Atsakyti
kur tie prekybininkai randasi nes info apie jos praktishkai jokios isskyrus elektronini blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidyte @ 2010 10 04, 18:02)
agpa klausei natūr.hig. knygos pavadinimo - Ingrid Bauer ,,Diaper Free,, yra dar ir rusiškas leidimas kiek žinau

aciu! kiek ieskojau, tai lt nera, ar klystu? amazon net leidzia paskaityt smile.gif

loveco, o nenori velto pleduko i vezima ar lovyte? as jau pagaliau gavau is mamos, neatsidziaugiu. nieko ant virsaus net netiesiu /vezime/. ketinu isigyt ziemai kaili ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2010 10 04, 23:09)
Kokioj Humanoj uz 3 litus gali nusipirkt kita sukarpymui  mirksiukas.gif

nesijuokit, bet kad nuvykciau i bet kokias rubu parduotuves, man reikia papildomo laiko ir nestukisku jegu, o ju jau ner blush2.gif

QUOTE(kregzde @ 2010 10 05, 07:51)
Aš naudoju su snapiais, kai gimė lelius, pirkau 2 dydžio sauskelnes ir naudojau su snapiais, truputį sutaupiau  rolleyes.gif Su lipdukais man visai nepatogu, pagal patogumą, tai:
1. Spraudės.
2. Snapiai.
3. Lipdukai.

Nu gi parduosi, jei bus per mažos, nemokančioms megzti  biggrin.gif 

Nusipirkau gi pabandymui Popolini bambukinių ir medvilninių sauskelnių one size, nugi fainuolės jos man, norėčiau dar, bet turiu kitokių dar, tai vien dėl noro negaliu išlaidauti.

Loveco, aš naujagimiui pradžioje pirkau Rasakilos 50 dydžio, nebus tau 60 dydis iškart gerokai per didelis? Mačiau jas, jos gi iki metų skaitosi, didelės man pasirodė... Jei nesunešiosim jų, tai pardavinėsiu už kokio mėnesio tas mažąsias, jos iki kokių trijų mėn tinkamos.

ane? Mano metinukei pardaveja pasiule tik 90 dydzio, sako 80 bus mazos. Apsiave 90, nu smunka totaliai. Tai jei 60 skirtas naujagimiams, o 50 neisnesiotukams, reiskia, drasiai galima imti 50ta? Jei jus is Kauno, duookit zinot, kai pardavinesit, noreciau dydi pamatyt ir gal paimt g.gif

QUOTE(agpa @ 2010 10 05, 11:06)
aciu! kiek ieskojau, tai lt nera, ar klystu? amazon net leidzia paskaityt smile.gif

loveco, o nenori velto pleduko i vezima ar lovyte? as jau pagaliau gavau is mamos, neatsidziaugiu. nieko ant virsaus net netiesiu /vezime/. ketinu isigyt ziemai kaili ax.gif

gal ir butu gerai, ziurint, kas pigiau smile.gif ns is esmes ir be pakloteliu issiversciau, manau. Tik va, neturiu nei kas mezga, nei kas velia lotuliukas.gif
Papildyta:
o my god, kiek ten grozio, man kaip reikia tu visu spalvotu bambuku ir lino blink.gif doh.gif doh.gif lotuliukas.gif tik kainu neraso, idomu butu palyginti g.gif
Atsakyti
Aš spalvotumu nesižavėčiau - čia jau juk dažyta, o kaip - neaišku, greičiausiai ne ekologiškai g.gif
Atsakyti