Įkraunama...
Įkraunama...

Artėjančio gimdymo požymiai IV dalis, ką jaučiate

Paporinsiu ir aš trumpai.Pagimdžiau tiksliai tada, kada prognozavo gydytoja.Pavakare pajutau kažkokį neįprastą šlapumą, sakau-gal vandenys bėga?Skausmo jokio.Skambinu į ligoninę, sako-jei nenustos, atvažiuok.Nustojo.Pabundu naktį-vėl šlapia.Pasižiūriu, gi kraujas.Staigiai už draugo, už daiktų ir ligoninėn.Skausmo jokio. Palatoj po apžiūros prasnaudžiau iki ryto, ateina gydytoja - atsidarymas mažas, o vandenys nubėgę.Gavau dozę skatinančių, pora valandų - ir viskas...Tiesa, suleidus skatinančius, tada jau prasidėjo linksmybės blink.gif Atrodė, ištisai trunka vienas baisus sąrėmis, be jokio atokvėpio...Bet dabar pagalvoju, gal taip atrodė, nes nežinojau ko dar laukti, kokį skausmą dar teks ištverti,kiek tai truks...Ką norėjau pasakyti - mano gimdymo pradžia neatitiko jokių mano girdėtų variantų, tikėjausi sunkesnės pradžios rolleyes.gif
Atsakyti
Pati pradzia ir buna tokia isplaukus. As dvi paras vaiksciojau ir niekaip nesupratau TAI jau prasideda ar dar ne. Va, tik kai isivaziuoja procesas, viskas tampa daug aiskiau. smile.gif Dazniausiai. smile.gif
Nes, kiekviena mes individuali. Yra laiminguju, kurios isvis nejaucia saremiu. 4u.gif
O su skatinamaisiais taip jau dazniausiai buna. Jei be epiduros, skausmelis isties tesiasi beveik be jokiu pertraukeliu.
Beje, taip pat galiu uzgarantuoti, kad gulint kenteti saremius yra daug skaudziau, nei vaikstant po palata pirmyn-atgal. Net pats saremis atrodo ne toks skausmingas, jei mintis nukreipi, kaip cia per pati pika zengus zingsni ir dar viena. Todel as pati pries gimdyma, ne is didvyriskumo ar noro kuo naturaliau gimdyti, atsisakiau nuskausminaciu (cia kalba ne apie epidura, bet apie lengva nuskausminaciu doze, kuriais bukinamas skausmas ir legvai apsvaiginama galva), kad tik nereiketu atsigulus laukti pacios kuliminacijos. Kaip, beje, atsisakiau ir nuleisti dirbtinai man vandenis. Geriau kiek ilgiau pakantejau, bet skausmas (jei savaime nenubege dar vandenukai) tikrai yra lengvesnis, nei, kai praduria dirbtinai vandenmaisi.
Atsakyti
As jau 4 karta gimdysiu, bet kas kart siek tiek kitaip prasideda gimdymas, pirmas kartas buvo be jokiu paruosiamuju, tiesiog staiga vanduo nubego namie,o jau po 2 val istisiniu saremiu laikiau maziuka ant ranku, antra karta atvaziavau gimdyti , nes jau grese pernesiojimas, niekas neskaudejo, apziurejo ir nustebo 5 cm atisdare, bet po apziurejimo pradejau jausti silpnus saremius,o po 4 val silpnu retu saremiuku ir 2 val stirpiu daznu jau laikiau dukryte rankose, trecias daug maz pagal vadoveli ispradziu reti saremiukai, kurie palaipsniui daznejo ir vis po truputi kaklelis atsidarinejo 7val eigoje jau buvo rezultatas, o dabar 40 sav. , pries sav, su silpnais saremiukais nuvaziavau i ligonine apziurejo ir pasiule likti 4 cm atisdarymas, kamstis iseidineja, prognozavo,kad greit gimdysiu, siandien jau sav., bet vis dar pilnoje komplektacijoje, namo iseido po 2 paru nesulaukus normalios veiklos, tai dabar sedziu ir neramu kaip cia viskas baigsis, nes nereguliarus saremiukai kas dien uzeina, tai gi skirtingas leliukas ir skirtingi gimdymo pozymiai, nesvarbu,kad ta pati moteris smile.gif

linkiu visoms lengvo gimdymo ir sveiku vaikeliu, tai svarbiausia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JURLA @ 2011 08 12, 16:47)
bet vis dar pilnoje komplektacijoje, namo iseido po 2 paru nesulaukus normalios veiklos, tai dabar sedziu ir neramu kaip cia viskas baigsis, nes nereguliarus saremiukai kas dien uzeina, tai gi skirtingas leliukas ir skirtingi gimdymo pozymiai, nesvarbu,kad ta pati moteris smile.gif

lengvo susitikimo tau su mažiuliu wub.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, galiu parduoti nepanaudota pilna epiduro rinkini. Klaipeda-Gargzdai. Tel.: 868935004
Atsakyti
man 37+3, bet prieš kelias d. lyg ir nusileido(kokiu 0,5cm:))pilvas, tai visai dabar mažas paliko, kaip kokiam 7 mėnesyje, gal čiut lengviau stovint, bet gulint vistiek naktį žiauriai paskausta šonkauliai, tai ir nežinau ar čia nusileidimas, tiek kad bambos nebematau..šiandien pastebėjau kad vaikštau kažkaip labiau atsilošus, čia irgi tipo vienas iš požymių bigsmile.gif kelias paskutines dienas kažkas kaklelio vietoje (numanau kad ten turbut kaklelis)skausmingai sudursčioja.apetito ner, bet valgau kažkodėl iš įpročio daug, tas nervina..
Atsakyti
pagimdziau pries kelias savaites smile.gif
papasakosiu ir as. apie 11h vakaro nubego vandenys,nors taip ir nesupratau kas ivyko,o tada prasidejo pilvo maudimas kuris po truputuka daznejo .. ax.gif
apie 1h nakties nutariau nuvaziuot pasitikrint nes kazkas ne taip. o 8h pagimdziau savo mazyle smile.gif
Nestumo metu mano pilvas buvo gana aukstai,o savaite pries tiesiog akyse pradejo leistis apacion ir augti.. savaime suprantama ir aptingsti is karto smile.gif
Manau cia visos pajaucia kai ateina laikas wub.gif
Atsakyti
Sveikos.Jau esamos mamytes na ir zinoma busimos.Bendrai parasysiu kaip viskas buvo pas mus.Pries geru keleta 1? puslapiu rasiau,kad bijau to kad nubegs vandenys.Zinokit taip ir ivyko.Savaite iki planuoto termino (ta diena) vaiksciojau kaip ne sava,nes mano gyd.pas kuria norejau gimdyt isejo atostogu.O as visa diena vaiksciojau ir meldiziausi kad tik iki jos isejimo is atostogu nepagimdyt smile.gif .Na ir ka jus manot...
Issimaudziau,susitvarkiau apacia, 3k per diena nuejau pasitustint.Ir dar sakau savo anytai kad jei gymdyciau klizmos nestatis nes nebus nieko ten lotuliukas.gif lotuliukas.gif
22 val nuejau miegot 23.50 atsikeliau i tulika, viskas buvo lig normaliai,grizau atsiguliau ir po poros minuciu tarp koju toks nemalonus pokstelejimas doh.gif dar pamasciau nejau vaikas taip spyre...Ir tik apsiverciu o man bega siltas vandenukas tarp koju blink.gif blon pabandziau sulaikyt bet ziuriu-ne slapymas.Na tada blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif prasidejo..., susinervavau, kad prisisnekejau doh.gif .Pakeliau vyra,susiruosem ir nuvaziavom i lygonine biggrin.gif sirdis baladavosi net nezinojau nuo ko ar nuo nerimo ar nuo dziaugsmo smile.gif 4.07 (atliktas planuotas CP) Jau pamaciau savo nuostabu, kuduti, kaip varliuka suneli.Stai kaip buvo.Ir suzinojau ka reiskia,kai bega vandenys.O bego ilgai bet po nedaug.
Na ka mamkos visos kurios lauket.Sekmes jums ir lengvu gymdymu. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo braske83: 04 rugsėjo 2011 - 11:35
o aš tik ir noriu kad nubėgtų tie vandenys - nes tada bus aisku, kad jau tikrai reik vaziuot.o dabar kasdien saremiai, net nebekreipiu demesio.Matavau tonus vaikui, tai tie šokinėja, man sako - ar jaučiat ką nors?Jums sąrėmiai..Nu jaučiu ir ką - ir nieko.. verysad.gif O šonkaulius tai atlupt su replėm norisi kad neskaudėtų..
Atsakyti
Labas mamytes
noriu prisijungti prie laukanciu savo stebukleliu smile.gif , man jau 39 nestumo sav. eina, maudzia pilvuka, nugara paskauda, pilvas kieteja ir viskas daugiau kolkas jokiu pozimiu g.gif Pries pora dienu viduriavimas buvo prasidejas begau i tulika gal kokie 8 kartai, paskui prasedejo nereguliarus saremiai tesesi apie 6-7 val, tokia kad dar galima kentet, pagalvojom su viru jei bus stipresni varisim i ligonine, bet lyg nieko nuejom miegot ryt atsikeliau ir viskas gerai lyg nieko ir nebuvo blink.gif , jau taip noriu pamatyti savo leliu, bijau dabar kad, netektu pernesioti unsure.gif
Prasem leliuka savo iki rugsejo 1 pabut pilvelyje, nes viresnele savo i mokykla pirma klase ruosem, galvojau jei pirma dukryte pagymdziau 38sav. tai ir cia gali but panasu, bet ziuriu visiskai skirtingi nestumai. g.gif Noreciau kad ir man nubegtu vandienis ir tada jau aisku viskas kad prasidejo veikla ir reikia lekti i ligonine, o taip dabar spelioji o gal jau, o gal dar ne doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Viltis @ 2011 09 08, 23:17)
Labas mamytes
noriu prisijungti prie laukanciu savo stebukleliu  smile.gif , man jau 39 nestumo sav. eina, maudzia pilvuka, nugara paskauda, pilvas kieteja ir viskas daugiau kolkas jokiu pozimiu  g.gif Pries pora dienu viduriavimas buvo prasidejas begau i tulika gal kokie 8 kartai, paskui prasedejo nereguliarus saremiai tesesi apie 6-7 val, tokia kad dar galima kentet, pagalvojom su viru jei bus stipresni varisim i ligonine, bet lyg nieko nuejom miegot ryt atsikeliau ir viskas gerai lyg nieko ir nebuvo  blink.gif , jau taip noriu pamatyti savo leliu, bijau dabar kad, netektu pernesioti unsure.gif
Prasem leliuka savo iki rugsejo 1 pabut pilvelyje, nes viresnele savo i mokykla pirma klase ruosem, galvojau jei pirma dukryte pagymdziau 38sav. tai ir cia gali but panasu, bet ziuriu visiskai skirtingi nestumai.  g.gif Noreciau kad ir man nubegtu vandienis ir tada jau aisku viskas kad prasidejo veikla ir reikia lekti i ligonine, o taip dabar spelioji o gal jau, o gal dar ne  doh.gif

zinok,kad ir nenubegs vandenys tikrai suprasi,kada jau reikia lekt;) as irgi visad bijojau,kad tik nepraleisciau, bet praleisti manau sunkiai imanoma, nebent labai isskirtiniais atvejais lotuliukas.gif aisku,kadangi antras nestumas, viskas gali vykti greiciau,bet pvz as supratau,kad jau reikia vaziuoti,kai saremiai buvo kas 4 min,nors ir nelabai skausmingi,bet tesesi nepertraukiamai kokias 3 valandas thumbup.gif o ligoninei dar 6 valandas papluset teko lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif
taigi man iki gimdymo liko vos keleta dienu (teoriskai), o nei pilvas nusileido, nei paruosiamuju nera, nieko... dar mazosios judesiukai labai suretejo, dazniausiai isispiria i sona, arba jauciami sukamieji judesiai, bet taip jau nebesispardo kaip seniau... kazkaip neramu man unsure.gif
kiek mazdaug per valanda tureciau jausti judesiuku, kad galeciau drasiai teigti, jog vaikeliui viskas gerai? blush2.gif
Atsakyti