Įkraunama...
Įkraunama...

Artėjančio gimdymo požymiai IV dalis, ką jaučiate

QUOTE(zuikizz @ 2011 07 19, 19:13)
Sveikutes,

man terminas buvo sestadieni - jokiu zenklu - lelyte juda,kruta ir atrodo niekur dar nesiruosia.....o mums jau taip norisi ja pamatyt.....nzn, jau daktare man sake,kad jei iki 25 d. nieko nebus - tiesiai su daiktais is ryto i gimdymo namus vaziuot...o ten taip isivaiduoju skatins jau.....ar kam yra taip buve? kaip apskritai tas skatinimas? ar skausminga ir kiek mazdaug laiko trunka tas visas, gal kas zinot?... mastau.gif

man su antru gimdymu skatino, nes skausmas stiprejo o atsidarymas buvo vis 2 cm. Kafangi su pirmu gimdymu skatinamuju negavau, tai galiu palyginti su skatinamaisiais ir be skatinamuju gimdyma. Tai va su skatinamaisiais skausmas buna kiek stipresnis, nes viskas vyksta per prievarta... bet epiduro neprireike nei su pirmu, nei su antru gimdymu ax.gif o pats skatinimas vyksta labai paprasati ir neskausmingai: per lasaline sulasinami skatinamieji ir tiek. Pirma vaika be skatinamuju pagimdziau po 6 val, o antras gimdymas truko 4val.. Man neteko ilgai kankintis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Briggitte* @ 2011 07 18, 16:19)
Nu va, as jau po gimdymo, taigi mano pozymiai gimdymo diena buvo tokie: is ryto maude pilva kaip per mm, tada eilini karta suviduriavau (nors sis pozymis jau visa savaite reiskesi), o tada buvo tylu ramu....lelia visai rami buvo,( o tai jau buvo neramu), as susitvarkiau visus namus ir tada prasidejo. Galvojau eilini karta paruosiamieji, bet nuejus i dusa nenurimo, o tik dar sustiprejo, iki tiek kad kartojosi jau kas 5min  doh.gif Greitai su vyru sokom i masina,nors jau bevaziuojant nelabai tikejau kad spesim..Kai atvaziavom jau buvo 8cm atsidarymas, taigi tiesiai i gimdykla ir po pusvalandzio mano dukryte jau gulejo ant manes  wub.gif

kaip sveikinu, labai jau greit viskas ivyko, smagu smile.gif
Atsakyti
O tie paruošiamiji čia skaitosi, kai pilvą pamaudeną, bet man būna kad užeina tai ne taip kad ten kas 10 min ar kas 20 bet taip tankiau, neskaičiuoju to laiko, bet sumaudžia ir atleidžia, praina kelios minutės vėl, tai čia skaitosi tie paruošiamieji ar ne?

O kai prasideda sąrėmiai tai tas pilvo maudenimas tiesiogiai susisiejęs ir su gimdos susitraukimais ar jie atskirai būna?
Atsakyti
QUOTE(Dont_worry_be_happy @ 2011 07 19, 19:16)
eh, manes panasi dalia laukia..jeigu iki pirmad nieko - gali tekt jau gultis i ligonine  doh.gif  na bet as iki tol tikiuosi gal pades likimas ir "naturalios" skatinimo priemones lotuliukas.gif

Sveikos:)
ex, manes jauciu irgi tas laukia, nors siandien tik 40 sav. suejo pagal echoskopa,o pagal mm tik 27d. , bet kadangi nestumo metu turejau nesciuju cholestaze,tai sake pernesiot neleis,ryt darausi pakartotinus tyrimus,ziures kaip bus....
O tas skatinimas tikrai kiek laiko trunka???ar is vakaro, ar priklausomai nuo metodo???kas susidurete...?
Atsakyti
QUOTE(Kiizu @ 2011 07 25, 19:52)
O tas skatinimas tikrai kiek laiko trunka???ar is vakaro, ar priklausomai nuo metodo???kas susidurete...?

koks skatinimas? naturalus skaitinimo budai (tokie kaip mylejimasis, avieciu arbata, sampanas, karsta vonia, ananasas, vaiksciojimas, laipiojimas laiptais ir pan) vienoms padeda, kitoms - ne. O jau medicininis skatinimas vaistais tai vyksta greitai - suleidzia vaistu ir gimdai.
Atsakyti
QUOTE(Kiizu @ 2011 07 25, 21:52)
ex, manes jauciu irgi tas laukia, nors siandien tik 40 sav. suejo pagal echoskopa,o pagal mm tik 27d. , bet kadangi nestumo metu turejau nesciuju cholestaze,tai sake pernesiot neleis,ryt darausi pakartotinus tyrimus,ziures kaip bus....

kaip jau minejau anksciau, skatinimas vyksta greitai: sulasina vaistus per laseline ir viskas, tuomet lauki ir kenti skausmukus, kol reikia stumti mirksiukas.gif
Atsakyti
Tik nekas nepaminejo, kad iki paties gimdymo gali tekti ilgai. Nuo organizmo priklauso... Kartais ir su skatinimo vaistais saremiauti tenka keleta valandu...
Atsakyti
QUOTE(saulute85 @ 2011 07 26, 10:36)
koks skatinimas? naturalus skaitinimo budai (tokie kaip mylejimasis, avieciu arbata, sampanas, karsta vonia, ananasas, vaiksciojimas, laipiojimas laiptais ir pan) vienoms padeda, kitoms - ne. O jau medicininis skatinimas vaistais tai vyksta greitai - suleidzia vaistu ir gimdai.

oj,as jau viska isbandziau,tikrai nepadeda doh.gif , matyt bus laikas ir tada...
Atsakyti
Dar apie sarėmius norėčiau pasiklausti, kiek laiko pradžioje trunka sarėmis? Nes per kursus kiek pasakojo, tai supratau nuo pusės iki pilnos minutės sarėmis ir tada pertauka. Ir tas sarėmis lygtais stiprėjantis turėtų būti pagal apibūdinima?.. Nes pasakymas kaip per mm tai labai miglotas, juk kiekvienai skirtingas tas jausmas per mm būna, o kitos iš viso jokio spausmo nejaučia...
Atsakyti
QUOTE(Impe @ 2011 08 04, 00:19)
Dar apie sarėmius norėčiau pasiklausti, kiek laiko pradžioje trunka sarėmis? Nes per kursus kiek pasakojo, tai supratau nuo pusės iki pilnos minutės sarėmis ir tada pertauka. Ir tas sarėmis lygtais stiprėjantis turėtų būti pagal apibūdinima?.. Nes pasakymas kaip per mm tai labai miglotas, juk kiekvienai skirtingas tas jausmas per mm būna, o kitos iš viso jokio spausmo nejaučia...

Sako, kad pradzioje nuo puses iki pilnos minutes, veliau jau iki pusantros, bet nereikia uzsitikinti, kad tikrai taip bus. As va netikejau, kad jau gimdau, nes man saremiai is karto buvo stiprus, kas 2-3 minutes, sakiau, kad turbut man pilva suka biggrin.gif Gerai, kad nutareme su vyru, kad del viso pikto reikia nuvaziuoti isitikinti, kad negimdau biggrin.gif
Atsakyti
o as atvaziavau apziureti gimdymo namu, tuo paciu man paziurejo toniukus, sako viskas gerai. sakau gydytojai, kad jauciuosi labai sunki ir nusijuokiau. pasodino mane ant kedes, ir man si apziura buvo nemaloni, nes skaudejo, ji sako, viskas gerai, dar savaitele nesiosi. nuejau i vaistine, nusipirkau dar ko truko, ir beeinant namo lyg pilva sutrauke, juokais pagalvojau gal saremiai, is karto vel sutrauke, bet skausmo nejutau, nors susitraukinejimai buvo kas kelias minutes, del viso pikto vyras su draugu nuveze mane i ligonine, gydytoja sako vaikeli, juk ka tik buvai, ko vel atejai, sakau man rodos gimdau, sako nejuokauk, tuoj paziuresim, o vyrui draugas sako, baik tu, dar kokias 18 valandu ji su saremiais bus smile.gif gydytoja paziurejo, saukia, i gimdykla greit, teti nesk mamytei tapkes, jie abu pasimete, kad is to jaudulio net ne tetis ejo, o draugas biggrin.gif buvo linksma, nes po desimt minuciu tapau tikra mamyte=]
Atsakyti
na, nieko sau! sauni istorija! thumbup.gif
O saremis pats isties trunka mazdaug apie minute.
Gyvenime buna labai ivairiai su tais saremiais. Kai kam labai ryskus, kai kam tik maudimas. Siaip dazniausiai kiekviena susigaudom, kad kazkas isties nebe taip ir vykstam gimdyti. bigsmile.gif
Jei jau kalbet apie tuos vadovelinius saremius (na, kad ir kaip man paciai buvo), tai ju skausmingumas isties intensyveja. Pauzes tarp ju mazeja. Na, o pries pat pat uzgimima ateina begalinis noras tustintis.
Atsakyti