Įkraunama...
Įkraunama...

Artėjančio gimdymo požymiai IV dalis, ką jaučiate

[quote=bilekokia,2010 11 08, 17:23]
[quote=(Ne)laimė,2010 11 08, 16:27]
g.gif na ir kaip čia žinoti dabar? o pas gydytoją jau metas lankytis kas savaitę nuo 36 savaitės? o kaklelį turėtų kaskart tikrinti ar ne? juk jau nedaug liko? ar man tik taip atrodo?

Mano nuomonė: jei gerai jautiesi, nieko neskauda, smarkiai nemaudžia, gimda nesusitraukinėja, tai gal viskas OK. O kada susitarusi eiti eiliniam vizitui pas savo gydytoją? Galiausiai gal gali jai paskambinti ir paklausti dėl to, kas tave neramina.

Nemanau, kad būtina kas savaitę eiti pas gydytoją, jei nėštumas tvarkoj. Aš buvau suėjus 37 savaitėms, dabar eisiu ryt jau baigiantis 40 savaitei. O dėl tikrinimo yra kelios nuomonės: mūsų daktarai mėgsta lįsti ir tikrinti, kad viską kontroliuotų. Tačiau ši intervencija gali paskatinti gimdymo veiklą (paankstinti gimdymą). kiti sako, kad kol terminas nesuėjo, nėra ko ten tikrinti. Aišku, jei nėštumas ne probleminis.

Sėkmės Tau 4u.gif

Man trečiadienį jau sueina terminas. Tai nuo vakar jaučiu padažnėjusius gimdos susitraukimus, pamaudžia vos vos. Kol kas tik tiek smile.gif
[/quote]

Aiškumėlis. Man dabar pas gydytoją 38tą savaitę. Lapkričio 19d. Pamaudžia tai gerokai ir nugarą, ir pilvukas labai kietėja unsure.gif Kaip smagu, kad tau tik kelios dienelės iki termino smile.gif laukiu nesulaukiu, kada ir man reikės nebe savaites, bet dienas skaičiuoti - nepasižymiu aš kantrybe blush2.gif
Atsakyti
Na, merginos, bet ir numirė forumas unsure.gif tik nesakykit, kad visos gimdyti išvažiavot??? bigsmile.gif
Atsakyti
Nugi laukiam namuos. Vakar pamatavo vaiko tonus, kaklelio dar neleidau tikrinti. Šiandien terminas, ale kol kas nieko smile.gif ir maudenimai dingo... jau kaip ir norisi greičiau smile.gif
Atsakyti
noreciau paklausti, gal kam panasiai buvo, man jau 40 sav ir 3 d, siandien buvau ligoninej, apziurejo ir pasake, kad gimdymo takai dar tik ruosiasi, ka tai reiskia? Kiek laiko gali ruostis, nes nelabai daug laiko jau turiu.. galvute jau seniai isistacius, bet net jokiu paruosiamuju nejauciu tik karts nuo karto pilvukas kieteja ... g.gif
Papildyta:
QUOTE(bilekokia @ 2010 11 10, 20:23)
Nugi laukiam namuos. Vakar pamatavo vaiko tonus, kaklelio dar neleidau tikrinti. Šiandien terminas, ale kol kas nieko smile.gif ir maudenimai dingo... jau kaip ir norisi greičiau smile.gif

o kodel neleidai kaklelio tikrint jeigu tau jau siandien termina? g.gif
as tai kaip tik noriu kad darytu ka nors, kad tik viskas greiciau prasidetu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bussinkka @ 2010 11 10, 22:00)
noreciau paklausti, gal kam panasiai buvo, man jau 40 sav ir 3 d, siandien buvau ligoninej, apziurejo ir pasake, kad gimdymo takai dar tik ruosiasi, ka tai reiskia? Kiek laiko gali ruostis, nes nelabai daug laiko jau turiu.. galvute jau seniai isistacius, bet net jokiu paruosiamuju nejauciu tik karts nuo karto pilvukas kieteja ... g.gif
Papildyta:

o kodel neleidai kaklelio tikrint jeigu tau jau siandien termina? g.gif
as tai kaip tik noriu kad darytu ka nors, kad tik viskas greiciau prasidetu ax.gif

smile.gif ką reiškia, neturiu daug laiko?? smile.gif niekur nedingsi gi nuo nėštumo. smile.gif
O jei rimtai, tai kada tau sakė ateit kitą kartą? Šiaip sako Lietuvoje ilgiau 41 savaitės neleidžia nešiot, pradeda skatinti. Taigi tau beliko kelios dienos. Beje, kur ketini gimdyti?

Pasidalinsiu savo mintim, jei įdomu. Neleidau tikrinti todėl, kad noriu, jog gimdymas savaime prasidėtų. Su pirmu vaiku man liko įtarimas, kad būtent gydytojo tikrinimas iššaukė gimdymą, nors iki termino dar buvo likę pora dienų. ... na, ir tiesiog teorija yra, kad nėra ko ten lįsti, jei viskas su vaisum tvarkoj, nėra kažkokių blogų požymių, ir dar ne laikas skatinti. Na ir kas, kad man būtų vakar patikrinę, koks skirtumas, ar ten vienas cm, ar du atsidarę, dar nieko daryt nereikia. Plius patikrinimas gali būti skausmingas. Man tikrino 38 savaitę, tai taip suėmė pilvą, kad maniau nebeišnešiosiu iki galo... norėtųsi, kad vaiko gimimo dieną lemtų ne gydytojas, o gamta. Bet aišku, gali būti, kad va nueisiu penktadienį pas gydytoją, su kuriuo tariuos, aišku užsimanys patikrinti ir tada .... nu žiūrėsim.

Sėkmės didelės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bilekokia @ 2010 11 10, 22:10)
smile.gif ką reiškia, neturiu daug laiko?? smile.gif  niekur nedingsi gi nuo nėštumo.  smile.gif
O jei rimtai, tai  kada tau sakė ateit kitą kartą? Šiaip sako Lietuvoje ilgiau 41 savaitės neleidžia nešiot, pradeda skatinti. Taigi tau beliko kelios dienos. Beje, kur ketini gimdyti?

Sėkmės didelės 4u.gif

leidzia iki 42 sav vaiksciuot g.gif ta prasme neturiu daug laiko, kad jeigu iki 42 nepagimdysiu tada jau skatins, o as taip nenoriu, noreciau, kad viskas savaime prasidetu doh.gif o dabar eisiu kita antradieni, tada jau bus 41 sav ir 2 d g.gif o gimdysiu RK Vilniuje ax.gif
Atsakyti
sveikutės. aš laukiu nesulaukiu kad greičiau viskas prasidės, skauda, maudžia visą pilvą. norėjau kad kaklelį pažiūrėtų, bet nežiūrėjo kažkodėl, liepė atvažiuot kada bus gimdymo terminas g.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzde21 @ 2010 11 11, 11:50)
sveikutės. aš laukiu nesulaukiu kad greičiau viskas prasidės, skauda, maudžia visą pilvą. norėjau kad kaklelį pažiūrėtų, bet nežiūrėjo kažkodėl, liepė atvažiuot kada bus gimdymo terminas  g.gif

gerai, kad nors maudzia, gal jau kas nors vyksta, o man tik kaulai skauda ir viskas, jokiu pozymiu apie artejanti gimdyma doh.gif
Atsakyti
Turėjau gimdyt lapkričio 9. Dar iki tos datos kažką skaudėjo, kaulus plėšė, pilvą skaudeno. O dabar nieko. Jaučiuos kaip nekalta mergelė. Kaklelį užvakar tikrino - skaudėjo. Bet po to - nieko. Nors rėk. Taip ir kalėdų sulauksiu.
Atsakyti
Oi, man tai taip suskausta, kad atrodo jau ims ir išlys, bet nieko, nei kamštis dar neišėjo nei ką....
Atsakyti
QUOTE(mazytezmona @ 2010 11 07, 19:21)
sveikutes  4u.gif

stai ir as. jau atsigavau po gimdymo ir apsipratau su savo naujom pareigom, taigi nusprendziau papasakot kaip viskas buvo. visiems gi rupi tie pozymiai  tongue.gif tai va spalio 29 guliu sau su vyru prie teliko nors laikrodis jau muse vidurnakti. kazkaip keistai pajauciau kad lengviau kvepuoju. pasinaudojus Larisse patarimu uzdejau delna tarp krutines ir pilvo ir jauciu TELPA. o dieve svenciausias, sakau vyrui, kad maziukas jau isitaise ir visko gali but, kad ir sianakt...bet kazkaip abu sunkiai patikejom, maciau abejone vyro veide  tongue.gif jis jau nebetikejo, kad pati pradesiu gimdyt  lotuliukas.gif tai va apie puse pirmos jau gulejom lovoj ir plepejom apie busima suneli  rolleyes.gif tik jauciu kaip sueme nugara ir TAAIP keistai. supratau - prasideda. liepiau vyrui nuimt laika. praejus septyniolikai minuciu skausmas pasikartojo ir pajauciau, kad kazkas plyso mano pilve, buvo nemalonu ir kazkaip net skausminga. pasimuisciau ir jauciu - teka... is kart susiruosem, pasirupinom katino maistu  lotuliukas.gif ir islekem i ligonine. niekas nebuvo minejes, kad gali uzeiti toooks drebulys. matyt adrenalinas taip uzpludo organizma, kad negalejau valdytis ir drebejau taip lyg oro temperatura butu - 40. po apziuros paaiskejo, kad kaklelis atsiveres tik 1,5 cm. taigi dar laukia netrumpa naktele. apsirengus sexy naktiniais  blush2.gif  atsiduriau gimdykloje. kentejau kantriai saremius iki kol kaklelis atsivere 4 cm. tai uztruko 4 val. bet gydytoja nusprende, kad reiktu pagreitinti procesa ir maziau mane kankinti, taigi suleido skatinaciuju. ir is saremiu kas 7 min. persokau i saremius kas 2 min. taigi skaumus kenciau 8 val. ir 9 val. ryto jau galejau pradet isvaryma. beje tai man sekesi sunkiai. dar ir dabar nesuprantu kaip ten stumt  blink.gif pasikankinus ant stalo valandele pamaciau savo stebukla kuris gulejo man ant pilvo  wub.gif su ta akimirka skausmas baigesi ir uzpludo neapsakoma palaima.... taigi taip tapau mama nuostabaus sunelio  wub.gif

sveikinu  mhairi taip pat tapus mama. larisse taip pat ko gero jau supa savo kudikeli  thumbup.gif

p.s. esu be galo dekinga savo vyrui, kuris viska iskente su manimi. uz tai ji tik dar labiau myliu ir vertinu  wub.gif

4u.gif labai labai sveikinu! Dziaugiusi uz tave, kad viskas gerai praejo, ir savaime prasidejo! smile.gif
Papildyta:
QUOTE((Ne)laimė @ 2010 11 08, 11:03)
Sveikinu susilaukus sūnelio  4u.gif  4u.gif  4u.gif klausimėlis: o tas delnas tarp krūtinės ir pilvo turi tilpti sėdint, stovint ar gulint? ax.gif

Stovint smile.gif Gali ir netilpti, bet pastoviai stebint atstuma, pastebesi, kai nusileis
Atsakyti
QUOTE(skruzde21 @ 2010 11 11, 13:24)
Oi, man tai taip suskausta, kad atrodo jau ims ir išlys, bet nieko, nei kamštis dar neišėjo nei ką....

ir man dar kamstis neisejo blink.gif
Atsakyti