Įkraunama...
Įkraunama...

Artėjančio gimdymo požymiai IV dalis, ką jaučiate

QUOTE(cipcypas @ 2010 10 27, 12:41)
sveika,

su pirmu man irgi buvo taip, kad termino diena zliumbiau.. o kita ryta ir pagimdziau..
.. aisku as po zliumbimo, nuejau langus nusivalyt ir kambarius tvarkytis, tai gal del to ir kita ryta vandenys nubego  g.gif

nepadeda man tas tvarkymasis kambariu. jau taip atsakingai visus kampus grandziau ir ne velnio. tik nugara paskui labiau skauda. kazko nuojauta kuzda, kad reiks nenaturaliai skatint ar dar kokio velnio, kad pilietis ateitu pas mus doh.gif

nu jau einu pas gyd. kai grisiu papasakosiu savo zinias. nuojauta kuzda, kad ne kokias schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazytezmona: 27 spalio 2010 - 12:14
QUOTE(mazytezmona @ 2010 10 27, 11:59)
sveikos,

Skruzde21 nesijaudink del tu skausmeliu.man tokie visa menesi, kasnakt ir nieko, na bent jau man. priklauso nuo to kiek tau liko iki gimdymo tai gali but tiesiog parengiamieji. o jei skausmai tesiasi ir kartojasi kas 5 min. tai tada jau gimdymas  biggrin.gif

man siandien gimdymo terminas. taip blogai moraliskai jauciuos jau, kad nakti sugebejau apsizliumbt  blush2.gif cia jau nuovargis turbut, neisivaizduoju, kad dar kokia savaite sitaip kankintis reikes. tikiuosi nuejus pas gyd. sian isgirsti, kad pagimdysiu per keleta dienu, nes kitaip isprotesiu  doh.gif  naktys kosmariskos, dienos irgi tampa nepakeliamomis  blink.gif

Mazytezmona, truputi klaidini busimas mamas. Joks skausmas nera normalus jei jis pasirodo dvi tris dienas is eiles. o ypac jei papundama nuo jo. Per nestuma neturetu skaudeti, gal pamausti nebent. Skruzde21, kai eisi pas gydytoja uzsimink butinai apie tai, tegul paziuri. Geriau buti super atsargiai, o ne numoti ranka. Kitas dalykas, artejancio gimdymo joks maudimas nerodo. Kaip minejau, kai jau prasideda, tai prasideda, nera "ispejamuju skausmu". Ir mazylis neiskisa galvos pasakyti: "mama, as jau ateisiu uz 5 valandeliu". Todel, mazytezmona, taip ir nusiminei nesulaukusi, nes paskubejai laukti. Nurimk ir, jei nori greiciau sulaukti mazylio, gali pabandyti sau padeti - ananasas, astrus maistas, kelios vonios, uzsiemimai su vyru, namu ruosa, pasivaiksciojimas viena koja ant saligatvio kita ant gatves... Pasigooglink dar budu kaip paskatinti. O svarbiausia, kai lankysiesi pas gydytoja, pasiklausk ar jau mazylis nusileido i mazaji dubeni. Jei ne, tai pradek kasdienius maratonus, jei taip, tada ruoskis kiekviena diena. Nes mazylio nusileidimas yra vienas svarbiausiu ir paskutiniu pozymiu, kad mazylis jau tuoj tuoj iseis nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(Larissse @ 2010 10 27, 13:15)
Mazytezmona, truputi klaidini busimas mamas. Joks skausmas nera normalus jei jis pasirodo dvi tris dienas is eiles. o ypac jei papundama nuo jo. Per nestuma neturetu skaudeti, gal pamausti nebent. Skruzde21, kai eisi pas gydytoja uzsimink butinai apie tai, tegul paziuri. Geriau buti super atsargiai, o ne numoti ranka. Kitas dalykas, artejancio gimdymo joks maudimas nerodo. Kaip minejau, kai jau prasideda, tai prasideda, nera "ispejamuju skausmu". Ir mazylis neiskisa galvos pasakyti: "mama, as jau ateisiu uz 5 valandeliu". Todel, mazytezmona, taip ir nusiminei nesulaukusi, nes paskubejai laukti. Nurimk ir, jei nori greiciau sulaukti mazylio, gali pabandyti sau padeti - ananasas, astrus maistas, kelios vonios, uzsiemimai su vyru, namu ruosa, pasivaiksciojimas viena koja ant saligatvio kita ant gatves... Pasigooglink dar  budu kaip paskatinti. O svarbiausia, kai lankysiesi pas gydytoja, pasiklausk ar jau mazylis nusileido i mazaji dubeni.  Jei ne, tai pradek kasdienius maratonus, jei taip, tada ruoskis kiekviena diena.  Nes mazylio nusileidimas yra  vienas svarbiausiu ir paskutiniu pozymiu, kad mazylis jau tuoj tuoj iseis  nestuke.gif

del maudenimu, tai tikrai nieko cia blogo. as su gydytoja konsultavausi del tu skausmeliu naktiniu, tai patikino, kad tai normalu paskutinem savaitem. ir man mausdavo ne dvi tris dienas is eiles, o jau geras dvi savaites kasnakt. tie skausmeliai gali buti artejancio gimdymo pozymis. siaip net medicinoje yra tam skirtas terminas Brakstono Hikso parengiamieji saremiai, kurie ir rodo, kad po truputi ruosiamasi gimdymui, bet jie nera pavojingi. "Brakstono Hikso sąrėmiai yra lengvi nevalingi gimdos susitraukimai, kuriuos dauguma moterų patiria kasdien (ir dažnai painioja su tikraisiais gimdymo sąrėmiais)."
del naturalaus skatinimosi tai pasakysiu mano atveju niekas nera veiksminga. viska isbandziau ir neprasidejo joks gimdymas.
kadangi sian buvau pas gydytoja, tai paklausiau del maziuko "nusileidimo". sake nerimaut nereiketu, nes gimdant pirma vaikeli tai gali atsitikti likus vos keletui valandu iki gimdymo.

isvada: nera jokiu taisykliu apie artejancius gimdymo pozymius. kiekvienos is musu organizmas yra savitas, taigi ir nestumai - skirtingi. kiekviena savaip pajuntame artejanti gimdyma, vienoms tai skausmai nugaros srityje, kitoms vidine busena ir nuojauta.

sekmes visoms laukiancioms nestuke.gif man irgi laukti liko nedaug 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mazytezmona @ 2010 10 27, 15:17)
del maudenimu, tai tikrai nieko cia blogo. as su gydytoja konsultavausi del tu skausmeliu naktiniu, tai patikino, kad tai normalu paskutinem savaitem. ir man mausdavo ne dvi tris dienas is eiles, o jau geras dvi savaites kasnakt. tie skausmeliai gali buti artejancio gimdymo pozymis. siaip net medicinoje yra tam skirtas terminas Brakstono Hikso parengiamieji saremiai, kurie ir  rodo, kad po truputi ruosiamasi gimdymui, bet jie nera pavojingi. "Brakstono Hikso sąrėmiai yra lengvi nevalingi gimdos susitraukimai, kuriuos dauguma moterų patiria kasdien (ir dažnai painioja su tikraisiais gimdymo sąrėmiais)."
del naturalaus skatinimosi tai pasakysiu mano atveju niekas nera veiksminga. viska isbandziau ir neprasidejo joks gimdymas.
kadangi sian buvau pas gydytoja, tai paklausiau del maziuko "nusileidimo". sake nerimaut nereiketu, nes gimdant pirma vaikeli tai gali atsitikti likus  vos keletui valandu iki gimdymo.

isvada: nera jokiu taisykliu apie artejancius gimdymo pozymius. kiekvienos is musu organizmas yra savitas, taigi ir nestumai - skirtingi. kiekviena savaip pajuntame artejanti gimdyma, vienoms tai skausmai nugaros srityje, kitoms vidine busena ir nuojauta.

sekmes visoms laukiancioms nestuke.gif man irgi laukti liko nedaug  4u.gif

Mazytezmona, pas tave cia pirmas vaikelis, tiesa?
Atsakyti
QUOTE(Larissse @ 2010 10 27, 11:15)
Mazytezmona, truputi klaidini busimas mamas. Joks skausmas nera normalus jei jis pasirodo dvi tris dienas is eiles. o ypac jei papundama nuo jo. Per nestuma neturetu skaudeti, gal pamausti nebent. Skruzde21, kai eisi pas gydytoja uzsimink butinai apie tai, tegul paziuri. Geriau buti super atsargiai, o ne numoti ranka. Kitas dalykas, artejancio gimdymo joks maudimas nerodo. Kaip minejau, kai jau prasideda, tai prasideda, nera "ispejamuju skausmu". Ir mazylis neiskisa galvos pasakyti: "mama, as jau ateisiu uz 5 valandeliu". Todel, mazytezmona, taip ir nusiminei nesulaukusi, nes paskubejai laukti. Nurimk ir, jei nori greiciau sulaukti mazylio, gali pabandyti sau padeti - ananasas, astrus maistas, kelios vonios, uzsiemimai su vyru, namu ruosa, pasivaiksciojimas viena koja ant saligatvio kita ant gatves... Pasigooglink dar  budu kaip paskatinti. O svarbiausia, kai lankysiesi pas gydytoja, pasiklausk ar jau mazylis nusileido i mazaji dubeni.  Jei ne, tai pradek kasdienius maratonus, jei taip, tada ruoskis kiekviena diena.  Nes mazylio nusileidimas yra  vienas svarbiausiu ir paskutiniu pozymiu, kad mazylis jau tuoj tuoj iseis  nestuke.gif

Skausmus jau turiu geras 4 sav ir kasnakt vis sunkiau tikrai tai yra normalu i gala nestumo. Jau karta net ir i ligonine buvau nuvaziavus,nes virs paros kas kelias minutes skausmai uzeidinejo,aparatas fiksuoja saremius,bet jie dar per silpni,kad isibegetu tikrasis veiksmas .Jei ka tai laukiuos 4 vaiko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Astulyte:) @ 2010 10 27, 16:58)
Skausmus jau turiu geras 4 sav ir kasnakt vis sunkiau tikrai tai yra normalu i gala nestumo. Jau karta net ir i ligonine buvau nuvaziavus,nes virs paros kas kelias minutes skausmai uzeidinejo,aparatas fiksuoja saremius,bet jie dar per silpni,kad isibegetu tikrasis veiksmas .Jei ka tai laukiuos 4 vaiko mirksiukas.gif

Kadangi cia jau tau ketvirtas, ir tai jau apytiksliai skiri kur paruosiamieji, o kur tikri saremiai. Bet net ir zinodama tuos skirtumus, pajutusi "astresni" skausma nuvaziavai pas gydytojus. Ta as ir bandau pasakyt, kad kilus bet kokiam nerimui, o ypac stipresniam skausmui reiktu kreiptis i savo gydytoja, o ne skaityti patarimus, kad taip turi buti. Geriau isgirsti, kad viskas gerai, o ne galvoti, kad "taip turi buti". Va, ir kadangi teisybe, kad kiekvienos organizmas ir nestumas yra skirtingi, tai pajutus bet koki nerima, reiktu apie tai pasneketi su gydytoju.
Ir bet kuriuo nestumu buti pasiruosus blogiausiam, bet tiketis geriausio!
Kadangi pati susiduriau su kai kuriais dalykais, ko niekas nepasakojo apie gimdyma, ir su gydytoju "viskas gerai, vaziuok namo", tai ir esu ne taip optimistiskai nusiteikusi, ir zinau, kad viskas gali eitis ne pagal plana!
Atsakyti
mielos moterys kam tas pesimizmas blink.gif

manau visos esame protingos ir atsakingos uz save ir gerai suprantame, kad supermamu forumas tai ne biblija. kiekviena situacija reiktu vertinti atsizvelgiant tik i save. Larisse, tu labai jau cia dramatizuoji viska. mes viso labo plepam, kaip kuri jauciasi ir kaip elgiasi vienoje ar kitoje situacjoje. jau kaip minejau nera jokiu taisykliu, normu ar pan. ir niekas juk neraso, kad esti tik viena tiesa g.gif turedamos sveiko proto, manau kiekviena ivertina kaip jauciasi ir tada nusprendzia kaip kam elgtis. nenoriu tiketi, kad yra tokiu nestuke.gif , kurios visus atsakymus rado siame forume ir nesikonsultavo su medikais ir del to kazkas negero nutiko blink.gif ir nesvarbu kelinto vaikelio laukiamasi pirmo ar ketvirto, rupestis ir nerimas, manau visu vienodas ir tai normalu.

tad bukime atsakingos pacios uz save ir savo mazylius sveiko proto ribose 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazytezmona: 27 spalio 2010 - 16:48
QUOTE(mazytezmona @ 2010 10 27, 17:47)
mielos moterys kam tas pesimizmas  blink.gif

manau visos esame protingos ir atsakingos uz save ir gerai suprantame, kad supermamu forumas tai ne biblija. kiekviena situacija reiktu vertinti atsizvelgiant tik i save. Larisse, tu labai jau cia dramatizuoji viska. mes viso labo plepam, kaip kuri jauciasi ir kaip elgiasi vienoje ar kitoje situacjoje. jau kaip minejau nera jokiu taisykliu, normu ar pan. ir niekas juk neraso, kad  esti tik viena tiesa  g.gif turedamos sveiko proto, manau kiekviena ivertina kaip jauciasi ir tada nusprendzia kaip kam elgtis. nenoriu tiketi, kad yra tokiu  nestuke.gif , kurios visus atsakymus rado siame forume ir nesikonsultavo su medikais ir del to kazkas negero nutiko  blink.gif ir nesvarbu kelinto vaikelio laukiamasi pirmo ar ketvirto, rupestis ir nerimas, manau visu vienodas ir tai normalu.

tad bukime atsakingos pacios uz save ir savo mazylius  sveiko proto ribose 4u.gif

Bet duodant patarima, reikia ivertinti, kad jo gali buti ir paklausyta! Todel reikia buti atsargiai ir ji duodant drinks_cheers.gif Ir as nedramatizuoju, o pasakau tiesa - gimdymas ir nestumas gali vykti ir ne pagal plana..
Atsakyti
QUOTE(Larissse @ 2010 10 27, 15:28)
Kadangi cia jau tau ketvirtas, ir tai jau apytiksliai  skiri kur paruosiamieji, o kur tikri saremiai. Bet net ir zinodama tuos skirtumus, pajutusi "astresni" skausma nuvaziavai pas gydytojus. Ta as ir bandau pasakyt, kad kilus bet kokiam nerimui, o ypac stipresniam skausmui reiktu kreiptis i savo gydytoja, o ne skaityti patarimus, kad taip turi buti. Geriau isgirsti, kad viskas gerai, o ne galvoti, kad "taip turi buti". Va, ir kadangi teisybe, kad kiekvienos organizmas ir nestumas yra skirtingi, tai pajutus bet koki nerima, reiktu apie tai pasneketi su gydytoju.
Ir bet kuriuo nestumu buti pasiruosus blogiausiam, bet tiketis geriausio!
Kadangi pati susiduriau su kai kuriais dalykais, ko niekas nepasakojo apie gimdyma, ir su gydytoju "viskas gerai, vaziuok namo", tai ir esu  ne taip optimistiskai nusiteikusi, ir zinau, kad viskas gali eitis ne pagal plana!

As vaziavau nes galvojau jog gimdymas prasideda,nenorejau 35 sav namie pagimdyt smile.gif Tikrai nemanau,kad reik del kiekvieno skausmelio lekt pas gydytojus.
Nes paskui per tokias lekiojancias nesulaukia pagalbos tos kurioms tikrai reik. Jeigu as del kiekvieno nerimo ar skausmelio buciau lekus pas daktarus tai mano visas nestumas butu praleistas ligonineje doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Astulyte:) @ 2010 10 27, 18:23)
As vaziavau nes galvojau jog gimdymas prasideda,nenorejau 35 sav namie pagimdyt smile.gif  Tikrai nemanau,kad reik del kiekvieno skausmelio lekt pas gydytojus.
Nes paskui per tokias lekiojancias nesulaukia pagalbos tos kurioms tikrai reik. Jeigu as del kiekvieno nerimo ar skausmelio buciau lekus pas daktarus tai mano visas nestumas butu praleistas ligonineje doh.gif

biggrin.gif truputi prajuokinai.. Turbut tikrai, del tokiu po to maziau ima i galva. Net kai as su situo nuvaziavau i ligonine, nes vandenu siek tiek nubego, tai pareiske, kad viskas gerai ir mano vandenys vietoj, o padarius echo, pamate, kad tikrai - vandenu maziau nei turetu but! Nors zinojau, ka sakau, nekreipe demesio. Bet, matai, mes cia diskutavom apie panele, kuri net pabudo nuo astraus skausmo, prakaito ismusta. Nemanau, kad tai normalu..
Va, kad jau su ketvirtu, tai pasidalink savo patirtimi - kam prilygintum saremius. Visos laukia skausmo. O as sakyciau, kad ne skauda, o be proto viduriukus suka ax.gif Aisku, kol neisivaziuoja..
Beje, man pasirode truputi rudos isskyros. Kaip suprantu kamstis. Bet jei lelius nenusileides, tai ar tikrai tik cezari daro?? unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(Larissse @ 2010 10 27, 16:33)
biggrin.gif  truputi prajuokinai.. Turbut tikrai, del tokiu po to maziau ima i galva. Net kai as su situo nuvaziavau i ligonine, nes vandenu siek tiek nubego, tai pareiske, kad viskas gerai ir mano vandenys vietoj, o padarius echo, pamate, kad tikrai - vandenu maziau nei turetu but! Nors zinojau, ka sakau, nekreipe demesio. Bet, matai, mes cia diskutavom apie panele, kuri net pabudo nuo astraus skausmo, prakaito ismusta. Nemanau, kad tai normalu.. 
Va, kad jau su ketvirtu, tai pasidalink savo patirtimi - kam prilygintum saremius. Visos laukia skausmo. O as sakyciau, kad ne skauda, o be proto viduriukus  suka  ax.gif  Aisku, kol neisivaziuoja..
Beje, man pasirode truputi rudos isskyros. Kaip suprantu kamstis. Bet jei lelius nenusileides, tai ar tikrai tik cezari daro??  unsure.gif

Zinok jauciuosi kaip pirma kart nescia,nu nesitikejau,kad laukiantis ketvirto vaziuosiu i ligonine apsirikus,net geda buvo.O nestumas tai trecias per keturis metus tai tikrai atrodo dar neuzsimirso man viskas,bet va pasirodo ant tiek kas kart viskas gali skirtis.
Nu neteko man girdet,kad darytu CP kai lelius dar nenusileides,suprantu jei neapsivertes tai taip. Nes kai gimdziau dukra pries du metus,tai isvis jokiu artejancio gimdymo pozymiu nebuvo,nei pilvas nusileido,nei isskyros kokios buvo,tiesiog nakti atsikeliau nuo skausmeliu,nuejau i dusa ,jie nepraejo,tada pazadinau SB kad su manim duse pabutu del visa ko,o jis pradejo skaiciuot mano padusavimus,tai jis man liepe ruostis ir i ligonine vaziuot,ko as dar visai neplanavau.Tai gerai,kad as jo paklausiau nes kai nuvaziavom po valandos pagimdziau,o visa kelia bevaziuojant tikrai sakiau,kad veltui vaziuojam,nes saremiai buvo nereguliarus,maziuke davesi kaip paselus,galvojau per bamba islys,gime dukryte apsibrozdinus truputi,turbut labai staigiai viskas vyko,tai ir isistatinejo greit. Su pirma dukra tai pamenu tik ,kad saremiavau labai ilgai gal kokia 15 val(bet tai buvo pries 15 metu tai isties sunku prisimint),o va sunus isvis kitaip pasibelde pradejo vandenis laset po truputi,po paros nuvaziavau i ligonine,bet veikla neprasidedinejo taigi gavau antibijotiku ir nuleido vandenis,po ko veikla isibegejo ir po 6 val jau buvau pagimdzius.
O si kart tai irgi naktim pabundu ispilta prakaito ir veriant skausmui,bet taip jau tesiasi kelios savaites,tik tiek ,kad skausmas vis stipresnis,va net ir dabar rasau ir nesuprantu ar man cia vidurius suka,ar nugara skauda,ar saremiai doh.gif Tikiuosi greit veikla rimta prasides,nes pavargau jau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Astulyte:) @ 2010 10 27, 20:54)
Zinok jauciuosi kaip pirma kart nescia,nu nesitikejau,kad laukiantis ketvirto vaziuosiu i ligonine apsirikus,net geda buvo.O nestumas tai trecias per keturis metus tai tikrai atrodo dar neuzsimirso man viskas,bet va pasirodo ant tiek kas kart viskas gali skirtis.
Nu neteko man girdet,kad darytu CP kai lelius dar nenusileides,suprantu jei neapsivertes tai taip. Nes kai gimdziau dukra pries du metus,tai isvis jokiu artejancio gimdymo pozymiu nebuvo,nei pilvas nusileido,nei isskyros kokios buvo,tiesiog nakti atsikeliau nuo skausmeliu,nuejau i dusa ,jie nepraejo,tada pazadinau SB kad su manim duse pabutu del visa ko,o jis pradejo skaiciuot mano padusavimus,tai jis man liepe ruostis ir i ligonine vaziuot,ko as dar visai neplanavau.Tai gerai,kad as jo paklausiau nes kai nuvaziavom po valandos pagimdziau,o visa kelia bevaziuojant tikrai sakiau,kad veltui vaziuojam,nes saremiai buvo nereguliarus,maziuke davesi kaip paselus,galvojau per bamba islys,gime dukryte apsibrozdinus truputi,turbut labai staigiai viskas vyko,tai ir isistatinejo greit. Su pirma dukra tai pamenu tik ,kad saremiavau labai ilgai gal kokia 15 val(bet tai buvo pries 15 metu tai isties sunku prisimint),o va sunus isvis kitaip pasibelde pradejo vandenis laset po truputi,po paros nuvaziavau i ligonine,bet veikla neprasidedinejo taigi gavau antibijotiku ir nuleido vandenis,po ko veikla isibegejo ir po 6 val jau buvau pagimdzius.
O si kart tai irgi naktim pabundu ispilta prakaito ir veriant skausmui,bet taip jau tesiasi kelios savaites,tik tiek ,kad skausmas vis stipresnis,va net ir dabar rasau ir nesuprantu ar man cia vidurius suka,ar nugara skauda,ar saremiai doh.gif  Tikiuosi greit veikla rimta prasides,nes pavargau jau smile.gif

Na, man antras nestumas irgi skausmingesnis nei pirmas. Tik kad vargstu su gaktikaulio skausmu..
Man pirmas buvo neplanuotas cezaris. Ryt vaziuoju pas gydytojus, ir jei lelius "nerado" kelio i apacia, tai darys cezari iskart. verysad.gif
Tai dabar kai pasirode rudos isskyros, turiu vilties, kad leliukas nakti pasirodys pats ir iseis paciai pagimdyti wub.gif
Atsakyti