Įkraunama...
Įkraunama...

Artėjančio gimdymo požymiai IV dalis, ką jaučiate

QUOTE(Misaki @ 2010 10 21, 17:28)
sveikos paskutiniuju dienu  nestuke.gif  smile.gif
pasidalinsiu ir as savo pozymiais, deja, kol kas apgaulingais...
buvo mano vaikas labai aprimes keleta dienu, apklausus kitas mamytes jau dziaugiausi, kad GAL JAU PAGALIAU, bet....siandien jis vel pradejo judeti ir spardytis taip aktyviai kaip ir anksciau...pries savaite buvo pasirodes gleiviu kamstis (tik be kraujo), bet, deja, irgi nieko...
ax, tas laukimas tikrasi zudo...nebegaliu net knygos skaitymui susikaupti doh.gif

Bet tikrai, kokia nesąmonė tas laukimas... o kuo toliau, tuo lėčiau dienos slenka. aš jau nuo 30-tos savaitės pagalvojau, kad visai nedaug liko ir tuoj tuoj gimdysiu. dabar 34-ta tik, o atrodo, kad jau metus laukiu sad.gif liko dar tiek daug, o norisi jau dabar leliuką sūpuoti. dar gimdžiusių norėjau paklausti, kaip jums su tais kirpimais siuvimais... klausiau akušerės tokios pagyvenusios, sakė, kad kai ji buvo jauna, nei viena moteris neplyšdavo. Ji įsitikinusi, kad tiesiog per staigiai liepiama išstumti vaikelį ir nespėja raumenys išsitempti. Nes gamtos taip jau sutvarkyta, kad leliukas neužauga didesnis, nei mama gali pagimdyti natūraliai. Ką manote. Gal galima kažkaip prašyti gimdant, kad neskubintų? blink.gif blush2.gif ax.gif
Atsakyti
klausiau akušerės tokios pagyvenusios, sakė, kad kai ji buvo jauna, nei viena moteris neplyšdavo. Ji įsitikinusi, kad tiesiog per staigiai liepiama išstumti vaikelį ir nespėja raumenys išsitempti. Nes gamtos taip jau sutvarkyta, kad leliukas neužauga didesnis, nei mama gali pagimdyti natūraliai. Ką manote. Gal galima kažkaip prašyti gimdant, kad neskubintų? blink.gif blush2.gif ax.gif

Va, ta as irgi girdejau. Ale, reikia ne is visu jegu "rauti", o kai liepia stumti - per kelis kartus stumti, su trumpom pertraukom, kad viskas "ten" prisitaikytu. Cia kazkuriam forume net skaiciau, kaip viena panele tiksliai aprase, kaip nesuplysti g.gif

Va, as siandien is gydytoju.. Tai mano vaikelis tikrai dar aukstai. Ir jei kita sav viskas taip pat, darys cezari verysad.gif Taip pati psichologiskai ruosiausi, o va, lelius nusprende savaip, ir ka tu jam!
Papildyta:
Radau ta aprasyma - Man atrodo, natūralų gimdymą daug labiau palengvina kitokia mamos padėtis gimdymo metu - pasidomėk, būtent Kaune (krikščioniškuose) gydytojai gali leisti pagimdyt sėdint ant kedutės - tai daug labiau palengvina gimdymą negu stebuklingi preparatai
Man padėjo tiesiog tupėti stumimo metu ir stumti instinktyviai, pagal savo pojučius, kai galvutė jau turėjo gimti, pristapdžiau, kad mankštis prisitaikytų ir neplištų. Geriau stumti per vieną saremį mzd 4 kartus, o ne vieną ilgą.
Čia gal oftopas, bet sekiant lengvesnių gimdymų pradėti reikia būtent nuo pačios gimdymo technikos, kuri pas mus keista ir dažnai nepasiteisina
Atsakyti
sveikos, 4u.gif

man irgi tuoj gimdyti, pgl ultragarsa lapkricio 1 , pgl mm 4 d ..
as ir nenoriu pernesioti . kazkaip .. ax.gif
irgi bijau plysimu ..ypac kai pirmas kartas ir nlb moki kaip ten tiksliai viska daryti .. g.gif
uk zinau kad galima keturiom gimdyti , sonu . o cia tik tuo tradiciniu budu .. ?
va matau kad rase Kauno kriscioniskuose namuose leidziama kitaip, bet tik tenais ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mazytezmona @ 2010 10 21, 10:13)
Nepamenuu, faina, kad parasei, kazkaip skaitydama isivaizdavau save, labai jau artima pasirode. jauciu ir mano bus toks scenarijus  doh.gif nors pernesiot nenoriu nei dieneles. mama mane pernesiojo vos 3 dienas ir abi vos nenumirem, vandenys jau buvo zali.

pas gydytoja man treciadieni, kai ir bus gimdymo data 27 d. kaip nors iskentesiu, bet ko gero issius namo laukt, o vat jei taip nutiks tada jau visai isprotesiu turbut  doh.gif o dabar tai nezinia kankina, vyksta ten procesas, nevyksta?..

bet nusiraminam giliai kvepuojam ir laukiam nestuke.gif va ko jau ko bet kantrybes man dievas mazokai dave  blush2.gif

mazytezmona nebijok taip del to pernesiojimo. mano atveju buvo jau 10 dienu po termino ir vandenys buvo grazus, ne zali. o tiek pagal mm tiek pagal echo nestumo laikas ir vystymas sutapo. cia itakos dar turi mm ciklas jei jis ilgesnis tai lelius tikrai neskubes ir normalu kad veluoja. megaukites paskutinemis savaitelemis ar dienelemis nes paskiau tikrai nebus kada nei pamiegot nei apie save pagalvot wink.gif
Atsakyti
QUOTE(nepamenuu @ 2010 10 21, 21:34)
mazytezmona nebijok taip del to pernesiojimo. mano atveju buvo jau 10 dienu po termino ir vandenys buvo grazus, ne zali. o tiek pagal mm tiek pagal echo nestumo laikas ir vystymas sutapo. cia itakos dar turi mm ciklas jei jis ilgesnis tai lelius tikrai neskubes ir normalu kad veluoja. megaukites paskutinemis savaitelemis ar dienelemis nes paskiau tikrai nebus kada nei pamiegot nei apie save pagalvot wink.gif

Vo, cia tai teisybe! thumbup.gif Kol pilvuke, tol ramu. O kai jau gimsta... doh.gif Ypac kai pasiekia toki amziu, kad kaip reklamoje, krenta ant zemes parduotuvese.. doh.gif
Atsakyti
del visu tu kirpimu/plysimu tai man akusere pasakojo, kad anksciau moterys gimdydavo mazesnio svorio kudikius, kad moters organizmas pritaikytas gimdyti vaika iki 3 kg, uz tai ir nebudavo tiek plysimu, kaip dabar, kai gimsta net virs 4 kg sveriantys "mazyliai". .....
Atsakyti
laba ryta 4u.gif

jau teik prirasiusios visos smile.gif man tai kol kas jokiu pozymiu, kas keiciausia, kad miegu dabar kaip uzmusta, o dar neseniai galvojau uzdusiu naktim. galvociau gal mazius nusileido, bet neee doh.gif aukstai ponaitins isitaises.

prisijungiu ir as prie diskusiju apie plysimus.100 proc. sutinku su Misaki dabar kudikiai daug didesni uzauga, todel ir yra tiek cezariu ir plysimu. o siaip reiktu mankstinti raumenukus "ten" mirksiukas.gif kegelio pratimus daryt ir ne vien del gimdymo, bet ir del slapimo laikymo senatvej ir vyrui malonumo daugiau tongue.gif as kartais pabandau "pasitreniruot" bet kazkaip pamirstu nuolat juos daryt, nors tai imanona daryti visada kai tik sugalvoji blush2.gif
Atsakyti
Sveikutes. Mums terminas lapkricio 1 d. pagal mm. Jau gal pries dvi savaites galvojau, kad jau jau... Bet va- vis dar puškuoju. Du kartus kazkokios ruzavosd isskyros pasirode, gal po biski tas kamstis iseidineja. Bet gimdos kaklelis baisiai ilgas, daugiau nieko nesidaro. Ryt liepe vel ateit i ligonine, bus mano daktaras, jau gal paguldys. Kiti gyd. sake, kad vel geriau cp daryti 9viena jau turejau cp).
Atsakyti
QUOTE(Misaki @ 2010 10 22, 09:00)
del visu tu kirpimu/plysimu tai man akusere pasakojo, kad anksciau moterys gimdydavo mazesnio svorio kudikius, kad moters organizmas pritaikytas gimdyti vaika iki 3 kg, uz tai ir nebudavo tiek plysimu, kaip dabar, kai gimsta net virs 4 kg sveriantys "mazyliai". .....

gali buti kad teisybe, palei 5 kg dbr irgi jau visai normalu susilaukti mazylio .. bigsmile.gif

as pradedu galvoti, kad ir mano gali buti apie 4 kg .. nors mano mama nlb tiki .
bet kad 36 sav jis virs 3 jau svere . g.gif

man dar jokie pozymiai nesireiskia, tik dubens kaulus savaite laiko kaip skauda . ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nezinia @ 2010 10 22, 12:29)
Sveikutes. Mums terminas lapkricio 1 d. pagal mm. Jau gal pries dvi savaites galvojau, kad jau jau... Bet va- vis dar puškuoju. Du kartus kazkokios ruzavosd isskyros pasirode, gal po biski tas kamstis iseidineja. Bet gimdos kaklelis baisiai ilgas, daugiau nieko nesidaro. Ryt liepe vel ateit i ligonine, bus mano daktaras, jau gal paguldys. Kiti gyd. sake, kad vel geriau cp daryti 9viena jau turejau cp).

As tai Airijoj esu, tai man iki siol neapziurejo kaklelio!! Sake, kad nera prasmes blink.gif nes viskas gali pasikeisti per kelias dienas. As galvoju, kad cia gydytojai isvis dundukai, kad nieko nezino, tai irgi jau pradedu ruostis cp
Papildyta:
QUOTE(0kristut0 @ 2010 10 22, 13:02)
gali buti kad teisybe, palei 5 kg dbr irgi jau visai normalu susilaukti mazylio ..  bigsmile.gif

as pradedu galvoti, kad ir mano gali buti apie 4 kg .. nors mano mama nlb tiki .
bet kad 36 sav jis virs 3 jau svere .  g.gif

man dar jokie pozymiai nesireiskia, tik dubens kaulus savaite laiko kaip skauda .  ax.gif

Tai 4 tikrai daauginsi nestuke.gif Per sav gi kazkur 200 gramu priauga, jei neklystu. Bet bijot nera ko, jei laikai pasikeite, ir leliai didesni, tai ir ta vietele gal statistiskai moterims platesne pasidare g.gif biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Larissse @ 2010 10 22, 17:57)

Tai 4 tikrai daauginsi  nestuke.gif  Per sav gi kazkur 200 gramu priauga, jei neklystu.  Bet bijot nera ko, jei laikai pasikeite, ir leliai didesni, tai ir ta vietele gal statistiskai moterims platesne pasidare  g.gif  biggrin.gif

o man uk daktarai prognazavo maza vaikuti, del to darydavo papildomus scanus , niu bus matyti kokio bus svorio istikro .. ax.gif
mm o del platumo nzn ,bet lb daug plystanciu man atrodo yra , kiek paskaitau temose , niu bus kaip bus , vistiek niekur nedingsim , nors nesinori suplysti ax.gif
Atsakyti
nu sveikos panelytes 4u.gif

aprimo ko tai visos, gal jau gimdot? g.gif as tai sedziu va kaip moliugas ir nieko, jokiu pozymiu apie artejanti gimdyma, nors iki termino liko vos trys dieneles thumbup.gif nugara ir pilva maudzia stiprokai kone kiekviena nakti, bet pakentusi uzmiegu ir maudenimas nurimsta. laukiu tikruju pozymiu, kada nubegs vandenys, nusileis mazylis ar koks kamstis prades eit lauk blush2.gif kol kas nieko. jau visi juokauja, kad as siais metais gal visai negimdysiu, visai man tinka tas pilvas doh.gif

o kaip gyvenate jus?

beje Larisse, man irgi kaklelio dar niekas netikrino, bet tikiuosi patikrins bent jau kai nueisiu termino diena g.gif
Atsakyti