Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka - 59

QUOTE(Laima.g @ 2010 10 01, 08:50)
Laba diena. Dažnai paskaitau temutę ir labai daug pasisemiu naujų minčių. Ačiū visoms senbuvėms už begalybę žinių.  4u.gif  Norėčiau patarimo- turiu plotą prie valgomojo vitrininio lango. Dabar ten pieva. Plotas gana didelis, bet sumaniau, kad būtų smagu ten matyti ką nors labai gražaus ir žydinčio. Iš pradžių galvojau apie rododendrus, bet dabar jie auga šiaurinėj pusėj ir kaip matau labai jiems patinka ten- žiedai ryškūs, sodrūs. Tai dabar pagalvojau apie magnoliją. Bet nežinau ar jai patiktų nuolatinė saulė pavasarį iki pietų- ten tikrai būna karšta visą vasarą. O ir vieno medelio ar krūmo gal būtų mažoka g.gif  Gal kuri turit idėjų, kaip papuošti kad akiai malonu būtų gėrėtis ilgesnį laiką. Ačiū iš anksto.

Tiktu ir magnolija, bet jinai zydi pakankamai trumpai, o ir dubliuojai zydejimas su vaismedziu zydejimu, tad kai dubliuojasi nebuna tokio grozio 4u.gif

As siulyciau rozes 4u.gif Tik reiketu pasirinkti istisai zydincias veisles mirksiukas.gif Nu ir dar butu neblogai pakankamai atsparias ligoms ir saltoms ziemoms 4u.gif

Jeigu reikes patarimo kriepkis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2010 10 01, 09:04)
O dėl magnolijos, tai kaip suprantu, visai tiktų ji gal ten?

Magnolija yra medis, ir po kiek laiko pro langa ziuredama, dziaugsies jos kamienu, o ne ziedais, jei bus arti namo pasodinta. Nebent yra pakankamai vietos, ir gali ja sodinti antrame plane, o priekyje - veliau zydincius augalus. Magnolijai reikia uzuovejos, nuo veju apsaugotos vietos. Daznai nuo pavasariniu salnu apsala (ypac ankstyvuju veisliu) ziedai, zydi nors ir labai graziai, bet palyginus trumpai. Kadangi tai yra anksti vegetacija pradedantis augalas, todel pakankamai anksti rudeni pradeda gelsti ir kristi lapai.
Atsakyti
Gal kuri turit idėjų, kaip papuošti kad akiai malonu būtų gėrėtis ilgesnį laiką.

Rododendru ir magnolijos akiu dziuginimo funkcija labai trumpa. Paskui likusi sezono laika buna tiesiog eiline lapija. Neprisidziaugsi i juos beziuredama.
Atsakyti
QUOTE(Burka @ 2010 10 01, 07:30)
Ziurejau ir jas,bet kazkaip labiau panasesniu i medelius noriu blush2.gif
jauc taip ir reiks daryt,eisiu sian pasimatuosiu kaip ten man jas kas 4 metrus susideliot ax.gif o ar gerai,kad vienoj kruvoj tik obelys? pas kaimyna maciau pametyta,su kriausem,dar kazkokiais medziukais maisyta g.gif as planuoju antanine,auksi,delikates ir kazka is zieminiu sodint 4u.gif
O gal nuotraukyte galima butu,kaip tai atrodo?  bigsmile.gif

Man rodos per daug rudeninių veislių. Reiktų vienos vasarinės ax.gif

Laba diena. Dažnai paskaitau temutę ir labai daug pasisemiu naujų minčių. Ačiū visoms senbuvėms už begalybę žinių.  4u.gif  Norėčiau patarimo- turiu plotą prie valgomojo vitrininio lango. Dabar ten pieva. Plotas gana didelis, bet sumaniau, kad būtų smagu ten matyti ką nors labai gražaus ir žydinčio. Iš pradžių galvojau apie rododendrus, bet dabar jie auga šiaurinėj pusėj ir kaip matau labai jiems patinka ten- žiedai ryškūs, sodrūs. Tai dabar pagalvojau apie magnoliją. Bet nežinau ar jai patiktų nuolatinė saulė pavasarį iki pietų- ten tikrai būna karšta visą vasarą. O ir vieno medelio ar krūmo gal būtų mažoka g.gif  Gal kuri turit idėjų, kaip papuošti kad akiai malonu būtų gėrėtis ilgesnį laiką. Ačiū iš anksto.

Manau merginos atsakė tau dėl magnolijos.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 09 27, 15:32)
Gyvenime esu griežta ir bjauraus būdų, manau tai irgi atsispingi mano sodyboje.

tu cia tikrai apie save? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2010 10 02, 18:29)
tu cia tikrai apie save? blink.gif

Aga, gryna, bjaurastis - tai aš.
Atsakyti
Nusipirkau pašiaušėlinę soruolę. Pardavėja tikina, kad reikia žiemai dengt. Kokia jūsų patirtis, ar dengiat?
Atsakyti
As buvau uzmetus egles saka. Ji atzelia velokai. Ir dar pas mane is vidaus kaip sienas liko, gal issalo? Bus matyt kas bus po sios ziemos. Dar katinas ja pastoviai apgrauzia lotuliukas.gif atrado mat salota biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 10 02, 19:47)
Nusipirkau pašiaušėlinę soruolę. Pardavėja tikina, kad reikia žiemai dengt. Kokia jūsų patirtis, ar dengiat?

Jai reikia gerai drenuotos dirvos, nes saknys l. bijo permirkimo.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 10 03, 10:19)
Jai reikia gerai drenuotos dirvos, nes saknys l. bijo permirkimo.

Smėlis ten pas mane po sluoksniu juodžemio, įtariu tiks jai.
O kas čia per kalbos apie super šaltą žiemą, jau ne pirmą kartą girdžiu? Pagal ką čia prognozuoja?

Dar nusipirkau aktinidijų, dabar suku galvą kaip jas saugot nuo kačių. Kas turit, kaip apsaugot?
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 10 03, 20:04)

Dar nusipirkau aktinidijų, dabar suku galvą kaip jas saugot nuo kačių. Kas turit, kaip apsaugot?

Turiu ir aktinidiju ir kaciu,bet nepastebejau jokio kaciu susidomejimo siuo augalu,gal su mano katinais kazkas negerai g.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ynka @ 2010 10 03, 19:47)
Turiu ir aktinidiju ir kaciu,bet nepastebejau jokio kaciu susidomejimo siuo augalu,gal su mano katinais kazkas negerai g.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Na vat, čia anksčiau buvo rašyta, kad kai kurių aktinidijas nugraužia, kitų - ne. Pardavėjas man sakė, kad saugoti reikia kelis pirmus metus, suaugusioms ne taip baisu. Atseit katės mėgsta nugraužti jaunus stiebelius. Gal taviškė jau pagyvenus?
Aš ir nesuprantu ar aptvert man jas „spygliuota viela“ ar nieko nedaryt. Katės pas mus dažnai apsilanko, būtų labai gaila, jei augalus nugraužtų unsure.gif
Atsakyti