Man atrodo, kad skubat juk taip šilta dar. Aš, kol pati be kailinių vaikštau, tol ir augalams jų nesiūlau (be rimto ledo ant prūdo, net rūpintis nepradedu ).
Turiu ir klausimą ta tema - iš kur legaliai apsirūpint eglišakiais augalų dengimui? Net neįsivaizduoju, galima ju pasiskabyti tiesiog miškely, ar čia kur rimčiau kreiptis reikia ?
aš turiu tokios info prisirinkusi
Dengti rožes reikia lapkričio antroje pusėje gruodžio pradžioje, atėjus pastoviems šalčiams. Lengvų šalnų rožės nebijo, jos netgi tampa atsparesnės, palaipsniui pripranta prie žemos temperatūros. Per anksti uždengus, dar daug stiebų yra nepilnai subrendę, jų mediena yra per daug minkšta ir neatspari šalčiui.
Pilnai rožės uždengiamos, kai oro temperatūra nukrenta maždaug iki 5 ° šalčio. Visos rožės apkaupiamos 20-30 cm. žemių, sausų medžių lapų ar durpių sluoksniu. Po to dengiama eglišakėmis tai geriausia dengiamoji medžiaga. Jos gerai praleidžia orą, neprisigeria vandens, saugo rožes nuo pelių.
o čia turiu Knifofijos žodžius,kurie pas mane ir nukopinti raudonai
AUGALUS DENGTI TIK TADA, KAI SUSIDARO TVIRTA GRUODO PLUTA
manau,kad jie tinka ir rožėms
čia dar vieni ,apie kitus augalus,bet tinka ir joms turbūt
*Jokiu būdu negalima jų dengti, nes 100% iššus.Knifofijas, galima pridengt, bet griežtai tik žemei įšalus. Dabar užsnigo ant neįšalusios žemės, tai negalima.O kai žemė įšals prašom.
Dengti rožes reikia lapkričio antroje pusėje gruodžio pradžioje, atėjus pastoviems šalčiams. Lengvų šalnų rožės nebijo, jos netgi tampa atsparesnės, palaipsniui pripranta prie žemos temperatūros. Per anksti uždengus, dar daug stiebų yra nepilnai subrendę, jų mediena yra per daug minkšta ir neatspari šalčiui.
Pilnai rožės uždengiamos, kai oro temperatūra nukrenta maždaug iki 5 ° šalčio. Visos rožės apkaupiamos 20-30 cm. žemių, sausų medžių lapų ar durpių sluoksniu. Po to dengiama eglišakėmis tai geriausia dengiamoji medžiaga. Jos gerai praleidžia orą, neprisigeria vandens, saugo rožes nuo pelių.
o čia turiu Knifofijos žodžius,kurie pas mane ir nukopinti raudonai
AUGALUS DENGTI TIK TADA, KAI SUSIDARO TVIRTA GRUODO PLUTA
manau,kad jie tinka ir rožėms
čia dar vieni ,apie kitus augalus,bet tinka ir joms turbūt
*Jokiu būdu negalima jų dengti, nes 100% iššus.Knifofijas, galima pridengt, bet griežtai tik žemei įšalus. Dabar užsnigo ant neįšalusios žemės, tai negalima.O kai žemė įšals prašom.
Tikrai per anksti dengti.
*MONAMI*, ka tavo parasas reiskia: "kartu, bet atskirai?"
*MONAMI*, ka tavo parasas reiskia: "kartu, bet atskirai?"
QUOTE(Tina* @ 2010 11 17, 21:32)
toks darbas,kad gyvename kartu,bet atskirai
aciu uz info ,tai kaupsim zemem ir klosim eglisakiais kad dar anksti tai suprantama,nes issusti gali ,kai uz lango pavasariskas oras ,bet jau ruosimes,eglisakiu eisim i miska ir tiek,juk ne egles kirsim ir nenugenesim ju iki virsuniu
QUOTE(Ingaaa @ 2010 11 18, 13:17)
Ar reikia ziemai apdengti eglute Conica?
niekada nedengiau...
QUOTE(Ingaaa @ 2010 11 18, 12:17)
Ar reikia ziemai apdengti eglute Conica?
Ne.
tik vasario antroje puseje - kovo men sauletomis dienomis balta agroplevele pridengti nuo saules, kad nenudegtu spygliukai.
QUOTE(rokoko @ 2010 11 18, 13:50)
Ne.
tik vasario antroje puseje - kovo men sauletomis dienomis balta agroplevele pridengti nuo saules, kad nenudegtu spygliukai.
aciu uz info
QUOTE(Knifofija @ 2010 11 18, 18:38)
Sveika pradingėle.
Labutis, labutis...ziemai ruosiuosi , jeigu siemet mano magnolija nezydes, turbut rausiu as ja lauk...nors medelis gan grazus isbujojo
Rusijoj prognozuojamas staigus atsalimas, tai uz kokiu poros trejeta savaiteliu cviongas daeis ir iki musu, reikia ruosti eglisakius
As ir maciau prognozese, kad kita savaite naktimis jau -10.