Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka - 59

QUOTE(smth1 @ 2010 10 28, 12:08)
Pagalvok apie tai, kiek laiko serbentas/agrastas ar dar kas nors buna su raudonom uogom, ir kiek laiko be uogu, be lapu, su nugeltusiais lapais. Dar ir apie tai, ar labai noresi chemija juos purksti kai ims darytis nesveikas.

Kol nėr uogų, būna žiedai su bitėmis irgi drugeliais? wub.gif
O rudenį geltoni lapai yra savo vietoj. Na, o ligas gal galima įveikti ekologiškais preparatais arba sodinant kokius atbaidančius užkratą kaimynus?

Beje radau KNYGĄ apie tai, ko ieškojau, ir kitoms rekomenduoju - "Nepriekaištingo sodo idėjos". thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Knifofija @ 2010 10 28, 11:32)
Jau koks 20 metų yra išvestas vienanamis augalas.

Ar turi kokį pavadinimą ta veislė? Ko klausti...
Atsakyti
QUOTE(EGZEMPLIORIUS @ 2010 10 28, 13:42)
Kol nėr uogų, būna žiedai su bitėmis irgi drugeliais?  wub.gif 
O rudenį geltoni lapai yra savo vietoj. Na, o ligas gal galima įveikti ekologiškais preparatais arba sodinant kokius atbaidančius užkratą kaimynus?

jei nesiruosi tu serbentu sodinti dvidesimt, tai pasiskaityk knygu ir pabandyk ax.gif . As kazkur pro sali eidama vis matydavau tu stiebiniu uogakrumiu keleta eilute pasodintu, tai kai uogos prinokdavo, budavo visi pagaliais paramstyti, kad sakos nenuluztu biggrin.gif , o siaip graziai atrode, ale nemaciau as ju kasdiena istisus metus, todel negaliu sakyti nei taip, nei ne.
Atsakyti
QUOTE(EGZEMPLIORIUS @ 2010 10 28, 13:42)

man atrodo kad ir save ir kitus jau įtikinai, kad serbentas ant koto tau būtinas biggrin.gif
raudonojo neauginu, bet juodojo serbentų lapai tikrai negražūs pasidaro, pas mane dar vasarą, grūsiu jį kur toliau nuo akių, tegu maitinimo funkciją atlieka.

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2010 10 28, 16:36)
man atrodo kad ir save ir kitus jau įtikinai, kad serbentas ant koto tau būtinas  biggrin.gif
raudonojo neauginu, bet juodojo serbentų lapai tikrai negražūs pasidaro, pas mane dar vasarą, grūsiu jį kur toliau nuo akių, tegu maitinimo funkciją atlieka.

Auginu juodąjį serbentą ant koto, gal todėl, kad turiu tik vieną - didelio įspūdžio nedaro blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2010 10 28, 15:36)
man atrodo kad ir save ir kitus jau įtikinai, kad serbentas ant koto tau būtinas 

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2010 10 28, 15:36)
man atrodo kad ir save ir kitus jau įtikinai, kad serbentas ant koto tau būtinas  biggrin.gif

Nu ir pridiskutavote doh.gif Kur dabar man savuosiu kisti???jie netgi ne ant koto unsure.gif
Kai pavasari sodinome jie mazyciai ir beveik nesimate ir nemaitino dar...na reikes iskraustyti kur nors doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kkarile @ 2010 10 28, 15:24)
Nu ir pridiskutavote doh.gif  Kur dabar man savuosiu kisti???jie netgi ne ant koto unsure.gif
Kai pavasari sodinome jie mazyciai ir beveik nesimate ir nemaitino dar...na reikes iskraustyti kur nors doh.gif

tai negi i gėlyną sukišai? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2010 10 28, 17:02)
tai negi i gėlyną sukišai?  biggrin.gif

Nu negelyne, bet pries pat akis biggrin.gif As noriu krumais nuo kaimynu atsitverti, o situos susodinau arciausiai, kaip zemiausius, ir pasirodo, kad bogiausiai doh.gif

Atsakyti
QUOTE(EGZEMPLIORIUS @ 2010 10 28, 14:42)

Beje radau KNYGĄ apie tai, ko ieškojau, ir kitoms rekomenduoju - "Nepriekaištingo sodo idėjos".  thumbup.gif
Papildyta:
Ar turi kokį pavadinimą ta veislė? Ko klausti...

Ne neturi.
Atsakyti
QUOTE(kkarile @ 2010 10 28, 16:07)
Nu negelyne, bet pries pat akis biggrin.gif As noriu  krumais nuo kaimynu atsitverti, o situos susodinau arciausiai, kaip zemiausius, ir pasirodo, kad bogiausiai doh.gif

nuo kaimynų tverčiausi geriau kažkuo dekoratyvesniu, tuo labiau jei už jų kažkas aukštesnio dar bus. juk apie vaiskrūmius ir apeit reikia, norint nuskint, išgenet, ar bus patogu? o prieš akis galima ir gražesnių augalų rasti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2010 10 28, 17:24)
nuo kaimynų tverčiausi geriau kažkuo dekoratyvesniu, tuo labiau jei už jų kažkas aukštesnio dar bus. juk apie vaiskrūmius ir apeit reikia, norint nuskint, išgenet, ar bus patogu? o prieš akis galima ir gražesnių augalų rasti smile.gif

Nu as irgi is tos operos, kur valgyti viska noriu blush2.gif , bet jau antri metai kai soda turiu, tai tas planas po biski keiciasi...As toje pirmoje eileje, silauoges ir valgomus sauskrumius sodinau, nes isivaizduoju, kad jie iki 2m. augs ax.gif o prieki sitie lietuviski groziai g.gif vaje vaje umn.gif
Atsakyti
Panasu, kad lietuviu apzeldinimo stilius dar artimiausia simtmeti nesikeis lotuliukas.gif .
Musu seneliu zeme buvo visa valgymui skirta, pas mano tevus, vietoj vejos bulves ir burokai augo, kad turetume ko valgyti... Ziuriu, kad ir po sia diena vis dar isalkusiu yra biggrin.gif .
Atsakyti