Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka - 59

Aktinidija, o kaip ziema ji atrodo?
Ir dar norejau paklausti del gebenes, ar pasodinta prie tvoros (segmentinio skydo) ar neisvers jo, ir pro tarpus ar nelys pas kaimynus, gal kuri auginate, kaip ten su ja?
Atsakyti
raganele, dailus ir tvarkingas daržiukas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(EGZEMPLIORIUS @ 2010 10 27, 10:06)
Sveikos, merginos. Turiu tokią įkyrią idėją - norėčiau mažam sklypely kokių krūmelių ar medelių, kad būtų gražūs, nereikėtų jų labai daug prižiūrėti ir kad vestų valgomus skanius vaisius. Ar įmanoma?  blush2.gif

Putinas - gražūs lapai, rudenį parausta. Šilauogės, aktinidijos ant pergolės, šermukšnis, valgomasis sausmedis. O agrastus tai pritariu - denk smile.gif

QUOTE(EGZEMPLIORIUS @ 2010 10 27, 10:22)
Turiu gerą apetitą. Ir nedaug žemės. lotuliukas.gif
Įsivaizduoju kokį raudonąjį serbentą, įskiepytą į aukštesnį stiebą - ir gražu, ir vaikams palesti yra ką.
Paskui mąstau apie tokį neva karališką daržą - kokiais raštais beigi ornamentais susodintas daržoves. Ir gražu ir naudinga.

Na aš bandau derint grožį ir naudą, kol kas baisiai negražus tas mano daržas - gražūs augalai nesudygsta arba nupiepę. Čia gal su laiku atsirinksiu, kas gražiau kas nelabai.

QUOTE(raganele @ 2010 10 27, 12:33)
man pradžioje irgi norėjosi vien valgomų "naudingų" augalų biggrin.gif dabar atsiskyrė zonos, visgi daržiuką su žirniais vaikams ir žalumynais turiu, bandžiau pasidaryt kiek įmanoma gražesnį ir man tas kraštas sklypo visai patinka:
user posted image

Nusižiūrėti internete tikrai yra nuo ko

Tikrai gražu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2010 10 27, 13:33)
man pradžioje irgi norėjosi vien valgomų "naudingų" augalų biggrin.gif dabar atsiskyrė zonos, visgi daržiuką su žirniais vaikams ir žalumynais turiu, bandžiau pasidaryt kiek įmanoma gražesnį ir man tas kraštas sklypo visai patinka:
user posted image

As si pavasari irgi taip pasidariau, tik mano platesnes, tai kaimynai kapinaitemis vadina doh.gif Kad lengvai foto detusi parodyciau... blush2.gif
Bet pas tave labai grazu raganele thumbup.gif
Tik as dar tarpulysviu nesutvarkiau, nes reikia kazkuom iskloti, kad sraiges ir sliuzai nevalgytu darzoviu, sia vasara net salotu negalejau valgyti, pilnos tu vabalu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kkarile: 27 spalio 2010 - 20:08
QUOTE(kkarile @ 2010 10 27, 15:13)
Aktinidija, o kaip ziema ji atrodo?
Ir dar norejau paklausti del gebenes, ar pasodinta prie tvoros (segmentinio skydo) ar neisvers jo, ir pro tarpus ar nelys pas kaimynus, gal kuri auginate, kaip ten su ja?

Aktinidija ziema stagariskai atrodo. Kaip ir kiti vijokliai.
Gebene nieko neisvers (jetus na kagi ji galetu isverst blink.gif ) ir pro tarpus pas kaimynus kazkiek ilis. Jai reikia gerai vieta parinkti, kad kuo maziau apsaltu.
Papildyta:
QUOTE(zmogs @ 2010 10 27, 19:30)
Putinas - gražūs lapai, rudenį parausta. Šilauogės, aktinidijos ant pergolės, šermukšnis, valgomasis sausmedis. O agrastus tai pritariu - denk smile.gif

Dar galima prideti citrinvyti ir aronija. Nu bet jie visi egzotai skonio klausimu:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 27 spalio 2010 - 20:36
QUOTE(smth1 @ 2010 10 27, 14:49)
Aktinidija  (vijoklis) ir medlieva yra dekoratyvinai augalai, isauginantys valgomas uogas. Taciau klasikiniai uogakrumiai (agrastai, serbentai, avietes) negali atlikti ir dekoratyvios funkcijos.

Medlievų turime, šiemet jų uogelės buvo netgi skanios. Gražiai atrodo, kai žydi.
Šiaip prižiūrėtas ir sveikas serbentas gal irgi atrodytų visai nieko? Ypač su raudonom uogelėm. Arba koks agrastas, įskiepytas į kamieną. Gal dabar jau yra išvesta kokių įdomesnių veislių?
Atsakyti
Pasiskaičiau apie aktinidijas - tikrai gražus ir nereiklus augalas margais lapais. Bet ir problemų yra - kaip perkant atskirti, kurie iš jų moteriški, kurie - vyriški? Kad nenusipirkčiau visų vyriškų... g.gif
O avietės ar netiktų gyvatvorei? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EGZEMPLIORIUS: 28 spalio 2010 - 08:33
QUOTE(Knifofija @ 2010 10 27, 11:13)
Rinkis arba skanu arba gražu. Kažkodėl paskutiniu metu visi viską nori suvalgyti, ar čia taip krizė veikia visus ? ( Jei ką klausimas retorinis)

Prajuokinot lotuliukas.gif

QUOTE(raganele @ 2010 10 27, 13:33)
user posted image

As irgi toki pat darziuka turiu. Takeliuose klota agroplevele ir ant jos smulkus akmenukai, issijoti is zvyro. Borteliai - impregnuotos medienos. Man irgi kapinaites primena, bet siaip labai patogu, nes mazai ravet reikia. Jei butu imanoma sugalvot ka nors graziau, daryciau kitaip ax.gif gal neuzdegs kaimynai zvakeliu per Velines lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(EGZEMPLIORIUS @ 2010 10 28, 10:32)
Pasiskaičiau apie aktinidijas - tikrai gražus ir nereiklus augalas margais lapais. Bet ir problemų yra - kaip perkant atskirti, kurie iš jų moteriški, kurie - vyriški? Kad nenusipirkčiau visų vyriškų... g.gif
O avietės ar netiktų gyvatvorei?  bigsmile.gif

Keletą metų auginau dvi aktinidijas "vaikinus" ir nesulaukdavau uogų doh.gif Tik viena augintoja žydėjimo metu pasakė, kad abu augalai vyriškos giminės ir tada ir jos gavau (tikiuosi) moterišką ax.gif
Atsakyti
QUOTE(EGZEMPLIORIUS @ 2010 10 28, 09:32)
O avietės ar netiktų gyvatvorei?  bigsmile.gif

Jau koks 20 metų yra išvestas vienanamis augalas. Pas augintojus paklausinėkit ir nereikės ieškot nei berniukų nei mergaičių.
Atsakyti
QUOTE(EGZEMPLIORIUS @ 2010 10 28, 09:10)
Medlievų turime, šiemet jų uogelės buvo netgi skanios. Gražiai atrodo, kai žydi.
Šiaip prižiūrėtas ir sveikas serbentas gal irgi atrodytų visai nieko? Ypač su raudonom uogelėm. Arba koks agrastas, įskiepytas į kamieną. Gal dabar jau yra išvesta kokių įdomesnių veislių?

Pagalvok apie tai, kiek laiko serbentas/agrastas ar dar kas nors buna su raudonom uogom, ir kiek laiko be uogu, be lapu, su nugeltusiais lapais. Dar ir apie tai, ar labai noresi chemija juos purksti kai ims darytis nesveikas.
Man asmeniskai neisvaizdus augalas iskiepytas i kota isvaizdesnis nepasidaro, bet cia aisku skonio klausimas.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 10 28, 12:32)
Jau koks 20 metų yra išvestas vienanamis augalas. Pas augintojus paklausinėkit ir nereikės ieškot nei berniukų nei mergaičių.

Pasitaiko, kad apgauna ir su tokiais ax.gif
Atsakyti