Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka - 59

QUOTE(leliumai @ 2010 10 20, 09:45)
Iš įdomesnių turiu pasisodinusi Picea abies 'Acrocona' (turi auginti konkorėžius gale šakelių), [u Kaina priklauso nuo to, kokio dydžio pirksi - jei turėsi kantrybės užsiauginti nuo mažulytės - labai nesikandžios.

Va dabar kai gavai info thumbup.gif As issirinkau sita, man dar butu idomu kokio aukscio ir plocio, nes fotografijoje atrodo tokia plati. Ir zinoma, kad auginciausi is mazu augaliuku, o gal kuri turite parduoti?
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2010 10 20, 07:55)
Mmmm, buvai Austino rozyne?... Viena is mano svajoniu... Patyliukais planuoju kitais metais...per Jonines... jei "Ryanair" atnaujins  skrydzius is Kauno i Birmingema....

buvau, ten su vyru ir apsikrėtėm "rožlige" biggrin.gif kaip tik Birmingeme buvom ir iki to nerealaus kaimuko nuvažiavom.

QUOTE(kkarile @ 2010 10 20, 09:02)
Aciu, o cia rozes tai krumines ania? Nes vakar kiek iskojau foto, tai tos laipiojancios antrodo nelabai, nes apacioje tuscia, o tie ziedai virsuje tokia kupeta sudaro ir man toks vaizdas nekaip...O tavo foto tikrai puiki mirksiukas.gif Bet kaip raso Zydrunyte tai noretusi dar kazkaip iterpti ir viszaliu,kad ziemai butu grazu, nes rozes miego periodu nelabai dziugins ax.gif

Tavo projekta ziurinejau, kaip graziai viska pasipaisei, as vis ruosiuosi, bet su kompu nemoku blush2.gif  Daug visokio gerio, bet jauciu zemes turite nemazai savo laukuose thumbup.gif Pas mus tik 7a. ir dar senu seimyninku labai didelis siltnamis, kurio dar neskubu iskeldinti, bet noreciau kazkaip apsodinti, kad papuosti. Ir paskutine mintis buvo levandos, bet nuo siltamio lases, o tai ar joms patiktu dar neissiaiskinau g.gif Ir sodinciau tik pietineje puseje smile.gif

Rožės senoviškos ir angliškos dauguma, tik prie pergolės ir namo kolonų laipiojančios (jei mūsų sąlygomis nepasieks didelio aukščio bus tiesiog dideli krūmai), rinkausi auginančias gražius krūmus, kvepiančias, dauguma pakartotinai ar nuolat žydinčias ir kuo atsparesnes, tikiuosi jos
nesispardydamos tokios ir bus kada nors biggrin.gif
Žemės pas mus panašiai nedaug, todėl patvoryje - siauri aukšti kadagiai. Kad ir kaip norėjosi užuovėjos ir tankmės nuo akių, bet tokiam sklypeliui medžių pakraščiais neprisodinsi - juos reikia atitraukt nuo sklypo krašto 2-3metrus priklausomai nuo augumo, tad išsirinkau siaurus aukštus kadagius, įprastas pasirinkimas būna tujos, bet jų nemėgstu, puskiparisiai, bet jie man perdaug panašūs į tujas ir be to gali neatlaikyti tokių žiemų kaip pernykštė. Mano variantas - žiemą žaliai melsvi kadagiai gyvins kiemą, vasarą tikiuosi daug spalvotų kvepiančių rožių pietniame pakraštyje, o vakarinę eilutę čia buvau įkėlusi - kadagiai su šilokais tarpuose, dabar dar + vienadienės, irisai ir visur pavasariui - tulpės, krokai.
Atsakyti
QUOTE(kkarile @ 2010 10 20, 10:11)
Ir zinoma, kad auginciausi is mazu augaliuku, o gal kuri turite parduoti?

Jos skiepijamos, ieškok medelynuose.
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2010 10 20, 09:24)
buvau, ten su vyru ir apsikrėtėm "rožlige"  biggrin.gif kaip tik Birmingeme buvom ir iki to nerealaus kaimuko nuvažiavom.
Rožės senoviškos ir angliškos dauguma, tik prie pergolės ir namo kolonų laipiojančios (jei mūsų sąlygomis nepasieks didelio aukščio bus tiesiog dideli krūmai), rinkausi auginančias gražius krūmus, kvepiančias, dauguma pakartotinai ar nuolat žydinčias ir kuo atsparesnes, tikiuosi jos
nesispardydamos tokios ir bus kada nors biggrin.gif
.

apsikrest "'rozlige'' tikrai lengva kai pamatai jas per pati pika, man irgi buvo roziu etapas, kol per ziema rinkausi, studijavau, atrode ir tu noriu ir kitokiu reikia. bet visgi dziaugiuosi kad neprisipirkau daug smile.gif nugi man labiau tinginio sodas patinka, o rozem reikia prieziuros, tai jei dangstymai genejimai tau ''netrumpina'' gyvenimo tada puiku 4u.gif .

user posted image
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2010 10 20, 10:24)
buvau, ten su vyru ir apsikrėtėm "rožlige"  biggrin.gif kaip tik Birmingeme buvom ir iki to nerealaus kaimuko nuvažiavom.

O tu nebijai, kad neprigis tos parsiveztos....? Ir ar jau esi kazka pasodinusi ar dar tik kuri savo aplinka? O tie kadagiai kokio aukscio bus, juos karpyti reikes? Ir maciau, kad silauogiu visa eile pas tave, tai jeigu jos uzauga iki 2m. tai ir jos gali buti puiki tvora, ar ne?
Atsakyti
Dangstymų ir genėjimų man ir trūko biggrin.gif šiaip iki šiol vis eidavau į kompromisus su pinigine ir vyru dėl aplinkos ir vis buvau ne iki galo patenkinta, pavasarį pradėjau daryti tai ką tikrai noriu ir pagaliau pasodinau augalus, kurių nesinorėjo rudenį rauti (na dar tie šilokai kadagių papėdėj kompromisiniai, iškart vietoj jų man švietėsi besidriekiančios žeme rožytės, bet jie gavo dar metus išbandymui). Rožynas didelis man dar ir vaikystės prisiminimas - mama turėjo daug dižiulių raudonų krūmų ir terasose miniukių su krūvom pavasarį tarpuose išlendančių tulpių, ir aš taip noriu tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(kkarile @ 2010 10 20, 10:32)
O tu nebijai, kad neprigis tos parsiveztos....? Ir ar jau esi kazka pasodinusi ar dar tik kuri savo aplinka? O tie kadagiai kokio aukscio bus, juos karpyti reikes? Ir maciau, kad silauogiu visa eile pas tave, tai jeigu jos uzauga iki 2m. tai ir jos gali buti puiki tvora, ar ne?

Nesivežiau nieko iš Anglijos, vietines pirkau, mūsų klimate daugintas ir augintas. Aplinka mano kuriasi trečius metus, pradžia - plikutėlis molio kalnelis, kol kas vis bandžiau - kas čia auga, kas skursta, kur kokių aukščių norisi, spalvų, sėjau/sodinau vienmečius reikaliukus. Kadagiai auga iki ~3m aukščio, pas mane uoliniai kadagiai vakariniame pakraštyje "blue arrow" pietiniame "sky rocket" pastarieji retesni, platesni, kad būtų ažūriškesnė priedanga ir neužtamsintų stipriai kiemo kai suaugs. Karpyti neketinu, jie ir taip gan tvarkinga laja aukštyn turėtų augti.
Rožės visad buvo minty, bet pas mane vėjų pagairė - bijojau augint, šiemet pirmas 3 pavasarį pasodinau, o kai jos subujojo, nusprendžiau kad tinkama vieta. Šilauogėms pas mane ne taip smarkiai patinka, nėra jos itin dekoratyvios ir neatitinka vieno iš tvoros kriterijų - retokos ir dar žiemą plikos. Tas šilauogių pakraštys visas nueina vaiskrūmiais, koloninėm obelytėm ir baigiasi daržu nedideliu.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2010 10 20, 12:14)

O kas ten taip gražiai geltonai žydi? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2010 10 20, 11:33)
Rožynas didelis man dar ir vaikystės prisiminimas - mama turėjo daug dižiulių raudonų krūmų ir terasose miniukių su krūvom pavasarį tarpuose išlendančių tulpių, ir aš taip noriu tongue.gif

Vat vat ir niekur toli nenuklydom wub.gif kazkur is vaikystes prisimiminimai, silti jausmai ir svajoniu sodas!Sekmes visoms juos susikuriant 4u.gif Man tai didelis issukis, nes negali is misko parsinesti medi, kur zinai kaip jis atrodys kai suaus, o dabar tiek visko sukurta, kad galva svaigsta nuo ivairoves ir viso to grozio rolleyes.gif Ir kol bute gyvenome man tai visiskai nerupejo, o dabar norisi daug ko....
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 10 20, 10:47)
O kas ten taip gražiai geltonai žydi? ax.gif

prie roziu rasakila, o toli prie supyniu misurines nakvisos, bet speju kad klausimas apie rasakila, viena mano mylimiausiu geliu.
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2010 10 20, 10:47)
Rožynas didelis man dar ir vaikystės prisiminimas - mama turėjo daug dižiulių raudonų krūmų ir terasose miniukių su krūvom pavasarį tarpuose išlendančių tulpių, ir aš taip noriu tongue.gif

kaip malonu, kai yra tokie grazus prisiminimai is tevu namu wub.gif .
Mano dukra, vis pripuolusi prie kokio geliu krumo sako: va sitos - tai mano vienos mociutes kiemas, kitos velgi - kitos mociutes kiemas... ir tikrai, augalai/geles (tiems, kam jos rupi) sukelia tokias stiprias emocijas, asociacijas su praeitimi, pazadina vaikystes prisiminimus .
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2010 10 20, 12:52)
prie roziu rasakila, o toli prie supyniu misurines nakvisos, bet speju kad klausimas apie rasakila, viena mano mylimiausiu geliu.

Taip, apie rasakilą -oho, kokie aukšti žiedynai bigsmile.gif , mano tai žemi g.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2010 10 20, 10:52)

aš kaip tik darau pavasariui sąrašą augaliukų į rožių tarpus sodintinų, o su rasakila irgi turiu iš vaikystės užsilikusius sudėtingus santykius doh.gif jomis visi mano lankyto vaikų darželio šaligatvių pakraščiai apsodinti buvo biggrin.gif tai vis ištrinu, įrašau ir vėl iš naujo... Kokie dar nesudėtingai auginami gėliukai žydintys šluotelėmis tinkami tam reikalui?
Atsakyti