Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka - 59

Kol sugalvojau atsakyti, jau matau atsakymą. 4u.gif drinks_cheers.gif Mums rekomendavo kasmet papildyti 2 cm nes iš apačios jis greičiau suyra, bet tada geras kompostas gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2010 10 14, 09:57)
Mes pirkom tiesiai iš gamintojų Prienuose, tai tas bulvinis maišas ( jie taip sufasuoti) lyg tai 12,50lt. kainavo. Mačiau prekybos centre apie 25 lt. O kiek ten kg tai nežinau, nes jie lengvi...
Bet vaizdelis gražus, kai palyja, atrodo kaip juodžemis, kai sausa, dar gražiau... O ravėti nieko nereikia, mes pylėm 7 cm ( čia kapuose). Tai net pušų spyglius lengvai su grėbliuku nugrėbi ir vargti nereikia. mirksiukas.gif
Papildyta:
http://www.ekofrisa....o...117&lang=lt
pabandykit, manau tikrai patiks, rašo kad jis nerūgština dirvos.

QUOTE(shanet @ 2010 10 14, 15:41)
Laima g.,o jis neisskraido pakilus vejui....nu jei jis lengvas g.gif ???

Aš naudoju jau trečius metus, dar nenusivyliau. Skraidyti neskraido, nes lukštai kampuoti, jie kažkaip tarpusavy sukimba. Vienintelė galinti ištikti bėda - žvirbliai. Jeigu užtinka, atvaro kapstytis ir nemažai nulesa, dalį ištaškoo aplink. Mūsų gėlyne buvo porelė įsisukusi, didelės žalos nepadarė, bet visą mėnesį skraidė ir turškėsi, lesė. Pas tėvus atvarė būrys ir gėlynas liko beveik plikas doh.gif Bet kitais metais, kai viskas sužėlė, nebeliko tos problemos - nepatogu jiems pasiekti pasidarė.
Pernai sėkmingai žiemai jais mulčiavau rožes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zmogs: 15 spalio 2010 - 18:36
QUOTE(Feniksas45 @ 2010 10 13, 22:11)
Aukštis apie-10m,o plotis 2-3 m,rudeniop gelsta lapai

beje ,gal katra mėginot auginti kanadinį cercį ,kažin kaip peržiemoja  ?

Pasidomėjau Kikoje, ruošiuosi pirkti. Ačiū už info.
Atsakyti
kaip gaila ,jog Klaipėdoj užsidarė Kika ,o tai tos nuolaidėlės tai masina labai smile.gif
Atsakyti
Visi kazkur dinge...taip, salta...turbut ir namo aplinka jau antrame plane mirksiukas.gif As vakar kiema apgrebsciau, o siandien taip lyja verysad.gif
Tai, sakau, kol lyja "apsizeldinsiu" savo sklypa, bet iskilo daug klausimu ir as cia biggrin.gif Noreciau pasisodinti viszaliu spygliuociu palei tvora, kad paslepti kaimynu namus, bet ju tiek rusiu, kad nzn. ka ir isirinkti, ieskojau foto ta tema, kaip apzeldinti tvoras, bet....kazkaip nieko neradau, net realiai neradau, kaip atrodo rozes ant tvoros ir ar ji butu iseitis, o spygliuociai manau turetu buti iki 2m. gal 2,5 m. ir kaip manote, ar visokiu rusiu galeciau sukomponuoti i viena vieta? Vieta sauleta ir to patvorio ilgis butu gal 15 metru. Tiesa, toje pat dalyje ir eglute esu numaciusi, tik mane labai domintu ju rusys, kokias jus auginate? Kad butu neauksta, o tos su kankoreziais jauciu labai brangios? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kkarile @ 2010 10 19, 18:39)
Visi kazkur dinge...taip, salta...turbut ir namo aplinka jau antrame plane mirksiukas.gif  As vakar kiema apgrebsciau, o siandien taip lyja verysad.gif
Tai, sakau, kol lyja "apsizeldinsiu" savo sklypa, bet iskilo daug klausimu ir as cia biggrin.gif Noreciau pasisodinti viszaliu spygliuociu palei tvora, kad paslepti kaimynu namus, bet ju tiek rusiu, kad nzn. ka ir isirinkti, ieskojau foto ta tema, kaip apzeldinti tvoras, bet....kazkaip nieko neradau, net realiai neradau, kaip atrodo rozes ant tvoros ir ar ji butu iseitis, o spygliuociai manau turetu buti iki 2m. gal 2,5 m. ir kaip manote, ar visokiu rusiu galeciau sukomponuoti i viena vieta? Vieta sauleta ir to patvorio ilgis butu gal 15 metru. Tiesa, toje pat dalyje ir eglute esu numaciusi, tik mane labai domintu ju rusys, kokias jus auginate?  Kad butu neauksta, o tos su kankoreziais jauciu labai brangios? g.gif

dar reik pasiziuret ar tvoros aukstis is tos puses gali buti 2.5m ar kiek maziau, kad kaimynas neuzpilinguotu paskui. O eglutes tai zinau kad pakerpa virsunes irgi graziai atrodo, galima net susodinti pvz eglutes maisant melyna-zalia-melyna ir t.t oi kiek variantu , tas pats su tujom, o rozes grazu tk vasara kaip pas musu draugus, o tus metu laikus tik stagarai man schmoll.gif Jei vietos dau turit ir ypac jai jums matosi ta tvora is kiemo gerai tai galit daryti kokius 2-2.5m. plocio juosta palei kaimynus ten sukurti grazias viszaliu spygliuociu kompozicijas o iterpti del spalvos koki kruma bordo lapais ar geltonai zydinti dar kokiu daugiameciu geliu, tulpiu ir t.t tai ir tvora ir gelynas vienu metu mirksiukas.gif
Atsakyti
mhm ruduo... spėjau beveik įgyvendinti rudeninį kiemo "projektą" vakar išvežiau paskutinę velėnų krūvą iš pievutės. Dar tiesa ne visus pavasario džiaugsmus svogūnėlių pavidalu suslėpiau į žemę ir kelios rožės iš Vokietijos parkeliaus tikiuosi tuoj...
Projektas:
user posted image

Kkarile, rožių gyvatvorė kurią šią vasarą pamatėm gyvai ir "užsikabliavom" rožėmis biggrin.gif :
user posted image iš va čia.

Atsakyti
Vaje koks rozynas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2010 10 19, 19:44)
Kkarile, rožių gyvatvorė kurią šią vasarą pamatėm gyvai ir "užsikabliavom" rožėmis biggrin.gif :
user posted image iš va čia.

Mmmm, buvai Austino rozyne?... Viena is mano svajoniu... Patyliukais planuoju kitais metais...per Jonines... jei "Ryanair" atnaujins skrydzius is Kauno i Birmingema....
Atsakyti
QUOTE(kkarile @ 2010 10 19, 18:39)
Tiesa, toje pat dalyje ir eglute esu numaciusi, tik mane labai domintu ju rusys, kokias jus auginate?  Kad butu neauksta, o tos su kankoreziais jauciu labai brangios? g.gif

Iš įdomesnių turiu pasisodinusi Picea abies 'Acrocona' (turi auginti konkorėžius gale šakelių), Picea pungens 'Bialobok' (jauni ūgliai švelniai gelsvi, vėliau kaip "sidabrinės" eglutės), Picea pungens 'Lucky Strike' (turi būti ryškūs konkorėžiai), Picea glauca 'Pendula' (aukšta, siaura, svyrančiomis šakomis). Visos pas mane dar mažulytės, auga lėtai. Kaina priklauso nuo to, kokio dydžio pirksi - jei turėsi kantrybės užsiauginti nuo mažulytės - labai nesikandžios.
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2010 10 19, 19:44)
mhm ruduo... spėjau beveik įgyvendinti rudeninį kiemo "projektą" vakar išvežiau paskutinę velėnų krūvą iš pievutės. Dar tiesa ne visus pavasario džiaugsmus svogūnėlių pavidalu suslėpiau į žemę ir kelios rožės iš Vokietijos parkeliaus tikiuosi tuoj...
Projektas:

.

Aciu, o cia rozes tai krumines ania? Nes vakar kiek iskojau foto, tai tos laipiojancios antrodo nelabai, nes apacioje tuscia, o tie ziedai virsuje tokia kupeta sudaro ir man toks vaizdas nekaip...O tavo foto tikrai puiki mirksiukas.gif Bet kaip raso Zydrunyte tai noretusi dar kazkaip iterpti ir viszaliu,kad ziemai butu grazu, nes rozes miego periodu nelabai dziugins ax.gif

Tavo projekta ziurinejau, kaip graziai viska pasipaisei, as vis ruosiuosi, bet su kompu nemoku blush2.gif Daug visokio gerio, bet jauciu zemes turite nemazai savo laukuose thumbup.gif Pas mus tik 7a. ir dar senu seimyninku labai didelis siltnamis, kurio dar neskubu iskeldinti, bet noreciau kazkaip apsodinti, kad papuosti. Ir paskutine mintis buvo levandos, bet nuo siltamio lases, o tai ar joms patiktu dar neissiaiskinau g.gif Ir sodinciau tik pietineje puseje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2010 10 20, 08:55)
Mmmm, buvai Austino rozyne?... Viena is mano svajoniu... Patyliukais planuoju kitais metais...per Jonines... jei "Ryanair" atnaujins  skrydzius is Kauno i Birmingema....

Tuo paciu galesi mano uki is paukscio skrydzio apziuret lotuliukas.gif

QUOTE(leliumai @ 2010 10 20, 09:45)
Iš įdomesnių turiu pasisodinusi

Kokios grazios wub.gif ypatingai Picea pungens 'Lucky Strike'. Koks jos maksimalus aiukstis? man ji tokia letaeige atrodo.
Atsakyti