Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka - 59

QUOTE(zydrunyte @ 2010 10 13, 15:29)
aisku, o mano pirktos tuose didmaisiuose dazytos tai koks jis rugstus ar ne, va juo uzmulciavus visiskai dingo arba sunyko buksmedziai tokie mazi margalapiai labai grazus  verysad.gif

Dazytas spygluociu zieves mulcas tikrai neprazude tavo buksmedziu. Cia jau is mistikos ar tautosakos srities.
Atsakyti
QUOTE(Ledinuke @ 2010 10 13, 16:22)
Ačiū visiems už atsakymus ir ypač už nuorodą, tikrai naudinga informacija  thumbup.gif Dabar reik apsispręst dėl to mulčo, nes turiu galimybę mulčiuot beržo skiedra ir žieve, bet gal dar reiks ir durpių papilt pradžioj...

Gal kartais gali rekomenduot iš kur gauni skiedros ir žievės? Man, kaip ir Bitulei, bet koks mulčias praeina nereprezentacinėse zonose. Šią vasarą parsivežiau spygliuočių drožlių iš netoliese veikiančios lentpjūvės už dyką. Gaila, daugiau neturi..

Gal žinot ką nors apie skroblą paprastąjį fastigiata? Kokio pločio jis auga? Koks max aukštis? Ar rudenį lapai kaip nors gražiai nusidažo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zmogs: 13 spalio 2010 - 20:05
QUOTE(zmogs @ 2010 10 13, 22:01)

Gal žinot ką nors apie skroblą paprastąjį fastigiata? Kokio pločio jis auga? Koks max aukštis? Ar rudenį lapai kaip nors gražiai nusidažo?

Aukštis apie-10m,o plotis 2-3 m,rudeniop gelsta lapai

beje ,gal katra mėginot auginti kanadinį cercį ,kažin kaip peržiemoja ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feniksas45: 13 spalio 2010 - 22:19
O man patiko grikių lukštų mulčas. Jis kaip ir naujiena dar. Bet mes tiesiai iš gamintojų vežėmės, tai pirmiausia kapus sutvarkėm, liuks pavyko, ir tvarkyti lengva, ir atrodo gražiai. O kiti maišai laukia garaže pavasario, kai gėlynuose perversmas bus...
Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2010 10 14, 07:11)
O man patiko grikių lukštų mulčas. Jis kaip ir naujiena dar. Bet mes tiesiai iš gamintojų vežėmės, tai pirmiausia kapus sutvarkėm, liuks pavyko, ir tvarkyti lengva, ir atrodo gražiai. O kiti maišai laukia garaže pavasario, kai gėlynuose perversmas bus...

Įdomu, o kiek tas gėris kainuoja? Man visi žieviukai persunkūs gėlynams atrodo šitas gal būtų puiki alternatyva g.gif
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2010 10 14, 08:50)
Įdomu, o kiek tas gėris kainuoja? Man visi žieviukai persunkūs gėlynams atrodo šitas gal būtų puiki alternatyva  g.gif

Mes pirkom tiesiai iš gamintojų Prienuose, tai tas bulvinis maišas ( jie taip sufasuoti) lyg tai 12,50lt. kainavo. Mačiau prekybos centre apie 25 lt. O kiek ten kg tai nežinau, nes jie lengvi...
Bet vaizdelis gražus, kai palyja, atrodo kaip juodžemis, kai sausa, dar gražiau... O ravėti nieko nereikia, mes pylėm 7 cm ( čia kapuose). Tai net pušų spyglius lengvai su grėbliuku nugrėbi ir vargti nereikia. mirksiukas.gif
Papildyta:
http://www.ekofrisa....o...117&lang=lt
pabandykit, manau tikrai patiks, rašo kad jis nerūgština dirvos.
Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2010 10 14, 11:57)
Mes pirkom tiesiai iš gamintojų Prienuose, tai tas bulvinis maišas ( jie taip sufasuoti) lyg tai 12,50lt. kainavo. Mačiau prekybos centre apie 25 lt. O kiek ten kg tai nežinau, nes jie lengvi...
Bet vaizdelis gražus, kai palyja, atrodo kaip juodžemis, kai sausa, dar gražiau... O ravėti nieko nereikia, mes pylėm 7 cm ( čia kapuose). Tai net pušų spyglius lengvai su grėbliuku nugrėbi ir vargti nereikia. mirksiukas.gif

Atrodo labai gražiai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 10 13, 21:01)
Gal kartais gali rekomenduot iš kur gauni skiedros ir žievės? Man, kaip ir Bitulei, bet koks mulčias praeina nereprezentacinėse zonose. Šią vasarą parsivežiau spygliuočių drožlių iš netoliese veikiančios lentpjūvės už dyką. Gaila, daugiau neturi..

Deja, čia tik asmeninėms reikmėms gaunu ax.gif Nes šiaip tai dideliais kiekiais parduoda įmonėms. Man labai gražu beržo žievė, bet reik dar ir kažkuo papildomai mulčiuot, nes viena kita žolytė vistiek prasikala. Bet va tam mano minėtam darželiui turbūt nelabai tiks toks mulčas, jei noriu keletos gėlyčių ten.
Atsakyti
Laima g.,o jis neisskraido pakilus vejui....nu jei jis lengvas g.gif ???
Atsakyti
QUOTE(shanet @ 2010 10 14, 16:41)

va va ir man iskilo toks klausima, pas mane kieme buna toks vejas doh.gif
Atsakyti
Tikrai labai graziai sis mulcas atrodo. Jau praeita karta (kai kazkada seniau buvo apie ji kalbama) atkreipiau demesi.
Atsakyti
QUOTE(shanet @ 2010 10 14, 16:41)

QUOTE(zydrunyte @ 2010 10 14, 17:04)
va va ir man iskilo toks klausima, pas mane kieme buna toks vejas  doh.gif

neskraido, jis tarpusavyje sukimba. aišku pilti geriau nevėjuotą dieną. bandžiau su lukštais iš senos pagalvės, labai reikėjo, o nieko kito neturėjau. tik pakankamai greitai suiro.
Atsakyti