Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka - 59

QUOTE(leliumai @ 2010 10 13, 12:19)
pavasarį, vasarą ir rudenį tas pats viendienių-tujų mix'as:
user posted image  user posted image  user posted image
o čia vasarinė ir rudeninė kaulenių gyvatvorės lapija:
user posted image  user posted image
pabaigai bene spalvingiausias augalas šiuo metu mano kieme - raudonojo ąžuolo geltonlapė forma (Quercus rubra 'Aurea'):
user posted image

labai grazus tuju ir viendieniu deriniai, pasigvelbciau ideja, bet nz kurio sklypo vietoj daryt reiktu toki grozi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 10 13, 12:19)
pavasarį, vasarą ir rudenį tas pats viendienių-tujų mix'as:
user posted image  user posted image  user posted image
o čia vasarinė ir rudeninė kaulenių gyvatvorės lapija:
user posted image  user posted image
pabaigai bene spalvingiausias augalas šiuo metu mano kieme - raudonojo ąžuolo geltonlapė forma (Quercus rubra 'Aurea'):
user posted image

Labai gražiai atrodo tas tujų ir viendienių mixas visais metų laikais wink.gif Toks klausimėlis tik, kiek kartų per sezoną tenka tą grožį ravėti? Aš kol kas turiu tik nedidelį 2-3 m ilgio gėlynėlį prie įėjimo, ir tai jau gerokai privargau jį prižiūrėdama, nors ten auga tik trys rutulinės tujos, keli viržiai, šilokai ir perkūnropės. Negalėjau kokį mėnesį ravėti dėl sustreikavusios nugaros, tai dabar prieš žiemą vos nežliumbiau raudama kiaulpienes ir kitokias žoles iš ten. Viena išeitis, galvoju, tai kloti didelį mulčo sluoksnį, bet va pavasariui nusipirkau keleta tulpių, labai norisi nors keletos žiedelių, tik ar jos prasimuš pro mulčą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledinuke @ 2010 10 13, 13:08)
Labai gražiai atrodo tas tujų ir viendienių mixas visais metų laikais wink.gif Toks klausimėlis tik, kiek kartų per sezoną tenka tą grožį ravėti? Aš kol kas turiu tik nedidelį 2-3 m ilgio gėlynėlį prie įėjimo, ir tai jau gerokai privargau jį prižiūrėdama, nors ten auga tik trys rutulinės tujos, keli viržiai, šilokai ir perkūnropės. Negalėjau kokį mėnesį ravėti dėl sustreikavusios nugaros, tai dabar prieš žiemą vos nežliumbiau raudama kiaulpienes ir kitokias žoles iš ten. Viena išeitis, galvoju, tai kloti didelį mulčo sluoksnį, bet va pavasariui nusipirkau keleta tulpių, labai norisi nors keletos žiedelių, tik ar jos prasimuš pro mulčą?  g.gif

bent jau pas mane tai prasimuse, tik mulcas rugstina dirva man regis o kaip minejo merginos svoguneliams tai nepatinka, tai gal iseitis yra ten kur tulpes mulciuot maziau arba palikti nemulciuota lopineli g.gif
Atsakyti
[quote=leliumai,2010 10 13, 13:19
thumbup.gif vaizdeliai , o ąžuoliukas ypač gražus .

Papildyta:
QUOTE(zydrunyte @ 2010 10 13, 14:16)
bent jau pas mane tai prasimuse, tik mulcas rugstina dirva man regis o kaip minejo merginos svoguneliams tai nepatinka, tai gal iseitis yra ten kur tulpes mulciuot maziau arba palikti nemulciuota lopineli  g.gif

galima mulčiuoti ir nurūgštintom durpėm mirksiukas.gif
Atsakyti
ačiū už gražius atsiliepimus.
QUOTE(Ledinuke @ 2010 10 13, 13:08)
kiek kartų per sezoną tenka tą grožį ravėti?

šitą nedaug - gal tik 2-3 kartus ravėjau, paskutinį kartą berods liepą, kai žydėjo - viendienės neblogai viską lapais apskleidžia, nedaug piktžolių išdygsta. Kitus savo dar jaunus nesužėlusius augalynus ravėti tenka dažnai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 13 spalio 2010 - 12:52
QUOTE(Feniksas45 @ 2010 10 13, 13:31)
galima mulčiuoti ir nurūgštintom durpėm  mirksiukas.gif

aisku, o mano pirktos tuose didmaisiuose dazytos tai koks jis rugstus ar ne, va juo uzmulciavus visiskai dingo arba sunyko buksmedziai tokie mazi margalapiai labai grazus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrunyte @ 2010 10 13, 14:29)
aisku, o mano pirktos tuose didmaisiuose dazytos tai koks jis rugstus ar ne, va juo uzmulciavus visiskai dingo arba sunyko buksmedziai tokie mazi margalapiai labai grazus  verysad.gif

dažytos, tai drožles turi galvoje? nes dažytų durpių bent jau aš nežinau. o feniksas45 kalbėjo apie nurūgštintas durpes.

gal pravers

http://www_durpeta_lt/index.php?id=393
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 13 spalio 2010 - 15:14
kad lapuočių mulčius nerūgština, tik pūdamas azotą naudoja, tai aš salietros saujelę paberiu. Pušinis rūgština, bet galvoju pridėjus pelenų ar dolomitmilčių turėtų neutralizuotis poveikis gal g.gif nors pas mane jis suplanuotas po spygliuočiais, tai jiems rūgštelė gal nekenks...

Leliumai - labai gražiai vienadienės su tujom atrodo bigsmile.gif kažkur aš šitą vaizdelį esu užmačiusi (ar tik ne rojaus sodų forume) ir jis mane įtikino galutinai dėl kadagių tarpų užpildymo vienadienėmis biggrin.gif tik pas mane netvarkingiau bus - irisai, vienadienės, pavasarį dar ketinu įvairesnių pirkti, dabar tik turėtas "ryžąsias įprastąsias" susodinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raganele: 13 spalio 2010 - 15:00
QUOTE(jot.ka @ 2010 10 13, 15:58)
dažytos, tai drožles turi galvoje? nes dažytų durpių bent jau aš nežinau. o feniksas45 kalbėjo apie nurūgštintas durpes.

gal pravers

Ačiū visiems už atsakymus ir ypač už nuorodą, tikrai naudinga informacija thumbup.gif Dabar reik apsispręst dėl to mulčo, nes turiu galimybę mulčiuot beržo skiedra ir žieve, bet gal dar reiks ir durpių papilt pradžioj...
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 10 13, 08:30)
Man tik kyla klausimas, ka tu darysi su daugiametem ir spygliuociais dabar? Spygluocius sodinti jau truputi nelaikas g.gif  Jau ir salnu buvo, netrukus dar labiau atsals, as bijociau, kad dabar pasodinus jos neprigis. Ar tiesiog nurasysi i nuostolius, jeigu ka ir rizikuosi?

Tai, kad jau patikrintas variantas mastau.gif tokia rudenine medžiokle užsiiminėju nuolat, o nuostoliai kol kas visai nežymūs (ir tai greičiausiai daugiau susiję ne su vėlyvu sodinimu, bet su iš principo netinkamai parinkta vieta augalui blush2.gif ).
Kažkada perskaičiau, kad vazonuose užaugintus augalus galima sodinti iki pat įšalant žemei, tai ir nesuku galvos, nes kol kas man tas pasitvirtina. Spygliuočius sodinu į nuolatinę vietą (tarp kitko esu spalio vidury sodinusi ir dovanų gautą grunte augintą mandrą pušelę - auga kuo puikiausiai ax.gif ), o daugiametes sutupdau į daržo lysvę - pavasarį persodinu kur reikia (kartais jau net vieną kitą ūgliuką padauginimui pavyksta atidalinti). Aišku, žiemai ir kokia eglišakė ant lysvės visada ne pro šalį.

QUOTE(raganele @ 2010 10 13, 15:59)
kad lapuočių mulčius nerūgština, tik pūdamas azotą naudoja

vat kaip įdomu lens.gif , gal galetum pasidalinti kur pavyko rasti tokių žinių 4u.gif ? Nes vis nesėkmingai bandau kažką sužvejoti apie cheminius procesus susijusius su mulčiavimu. Būčiau labai dėkinga 4u.gif
Dar į ta pačią temą, neseniai papirkau naują žaisliuką - šakų smulkintuvą. Tikrai nebloga paspirtis mulčiavime thumbup.gif ten kur nereikalingas superreprezentacinis vaizdas, o pikžoles ravėti rankos neprieina. Ir komposto krūva ženkliai susitraukė thumbup.gif

Leliumai, jau net nesikartosiu, nes tai, ką darai, nepakartojama 4u.gif
Raganėle, nujaučiu kažką itin gero pavasariui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 10 13, 16:24)
...
vat kaip įdomu lens.gif , gal galetum pasidalinti kur pavyko rasti tokių žinių  4u.gif ? Nes vis nesėkmingai bandau kažką sužvejoti apie cheminius procesus susijusius su mulčiavimu.  Būčiau labai dėkinga  4u.gif
Dar į ta pačią temą, neseniai papirkau naują žaisliuką - šakų smulkintuvą. Tikrai nebloga paspirtis mulčiavime  thumbup.gif ten kur nereikalingas superreprezentacinis vaizdas, o pikžoles ravėti rankos neprieina. Ir komposto krūva ženkliai susitraukė  thumbup.gif

Leliumai, jau net nesikartosiu, nes tai, ką darai, nepakartojama  4u.gif
Raganėle, nujaučiu kažką itin gero pavasariui  mirksiukas.gif

daug yra apie mulčiavimą ir beveik visur patariama mulčiuojant žieve ar pjuvenomis papildyti azotu, pvz:
http://www.sodasirda...ip-mulciuojama/ daugiausiai matyt visgi prisiskaičiau iš Kurdiumovo protingo daržo ir šiltnamio g.gif
Šakų smulkintuvas thumbup.gif pavasarį kalną karklų susikapojau juo - puikus mulčius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raganele: 13 spalio 2010 - 16:50
QUOTE(jot.ka @ 2010 10 13, 15:58)

gal pravers

aciu supratau as turejau galvoj drozles zieves, ten turbut spygliuociu buvo pas mane mulcas. Aisku del durpiu o jei kas pirkot tai kokia didmaisio kaina gaunasi (250 l)?Ju tinklapyje nera kainos, be to gal kuri zinot is kur uzsisakyti durpiu kad ir masina pigiau smile.gif
Atsakyti