QUOTE(smth1 @ 2010 10 13, 08:30)
Man tik kyla klausimas, ka tu darysi su daugiametem ir spygliuociais dabar? Spygluocius sodinti jau truputi nelaikas
Jau ir salnu buvo, netrukus dar labiau atsals, as bijociau, kad dabar pasodinus jos neprigis. Ar tiesiog nurasysi i nuostolius, jeigu ka ir rizikuosi?
Tai, kad jau patikrintas variantas
tokia rudenine medžiokle užsiiminėju nuolat, o nuostoliai kol kas visai nežymūs (ir tai greičiausiai daugiau susiję ne su vėlyvu sodinimu, bet su iš principo netinkamai parinkta vieta augalui
).
Kažkada perskaičiau, kad vazonuose užaugintus augalus galima sodinti iki pat įšalant žemei, tai ir nesuku galvos, nes kol kas man tas pasitvirtina. Spygliuočius sodinu į nuolatinę vietą (tarp kitko esu spalio vidury sodinusi ir dovanų gautą grunte augintą mandrą pušelę - auga kuo puikiausiai
), o daugiametes sutupdau į daržo lysvę - pavasarį persodinu kur reikia (kartais jau net vieną kitą ūgliuką padauginimui pavyksta atidalinti). Aišku, žiemai ir kokia eglišakė ant lysvės visada ne pro šalį.
QUOTE(raganele @ 2010 10 13, 15:59)
kad lapuočių mulčius nerūgština, tik pūdamas azotą naudoja
vat kaip įdomu
, gal galetum pasidalinti kur pavyko rasti tokių žinių
? Nes vis nesėkmingai bandau kažką sužvejoti apie cheminius procesus susijusius su mulčiavimu. Būčiau labai dėkinga
Dar į ta pačią temą, neseniai papirkau naują žaisliuką - šakų smulkintuvą. Tikrai nebloga paspirtis mulčiavime
ten kur nereikalingas superreprezentacinis vaizdas, o pikžoles ravėti rankos neprieina. Ir komposto krūva ženkliai susitraukė
Leliumai, jau net nesikartosiu, nes tai, ką darai, nepakartojama
Raganėle, nujaučiu kažką itin gero pavasariui