Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka - 59

Sveikos mergaites, noreciau patarimo.
Sakykit, ar krokus galiu susodinti i misko durpe? Ar nebus per rugsti? Nesuplanuoti dar pas mane gelynai. Tai pamaniau, gal butu neblogai pasodinti juos prie silauogiu laikinai iki kitu metu.... Kaip jus manote? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ingole @ 2010 10 12, 10:17)
Sveikos mergaites, noreciau patarimo.
Sakykit, ar krokus galiu susodinti i misko durpe? Ar nebus per rugsti? Nesuplanuoti dar pas mane gelynai. Tai pamaniau, gal butu neblogai pasodinti juos prie silauogiu laikinai iki kitu metu.... Kaip jus manote?  smile.gif

Pats netinkamiausias pasirinkimas, jau geriau į lysvę. Svogūniniai iš vis nepakenčia rūgščios dirvos.
Atsakyti
QUOTE(zydrunyte @ 2010 10 11, 22:13)
aciu, ka gero sodinat is medelynu  ax.gif

Nežinau kas tie mes mastau.gif biggrin.gif , bet aš praeitą savaitę pamedžiojau iš širdies doh.gif užtaikiau ant nerealių nuolaidų Zapyškio Kikoj (beje jie vis dar skelbia apie jas savo puslapyje, nors draugė sakė, kad šeštadienį jau daug kas buvo be nuolaidų, tad jei kas susigundysit, reiktų jiems pasiskambint ax.gif ). Mano grobis - pagrinde kalnapušės (Mughus ir Pumilio) dar pasiseke prigriebti porą gražučių pušelių "Humpy" su milžiniška nuolaida, o iš įdomesnių lapuočių - beržalapė lanksva (Spirea betulifolia 'Tor' ), raudonlapis erškėtis (Rosa glauca), meškytė labai simpatiškom vos raustelėjusiom uogytėm. Labai gailiuosi, kad nepaėmiau sedulos 'Sibirian pearls' (nuostabaus grožio sedula wub.gif ).
Prie viso to dar kolekcija šilinių šalavijų (Salvia nemorosa), baltagalvių (Leucanthemum), pora melsvių, japoninių plukių ir mėlitų, jau neminint snapučių doh.gif (daugiamečių vazoniukas net poros Lt nekainavo). Jau net gėda buvo blush2.gif kai viską grūdau į mašiniuką.
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 10 12, 22:49)
  Jau net gėda buvo blush2.gif kai viską grūdau į mašiniuką.

Reikia tik džiaugtis, kad pigiai gavai augaliukų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 10 12, 21:49)
Nežinau kas tie mes  mastau.gif  biggrin.gif , bet aš praeitą savaitę pamedžiojau iš širdies  doh.gif užtaikiau ant nerealių nuolaidų Zapyškio Kikoj (beje jie vis dar skelbia apie jas savo puslapyje, nors draugė sakė, kad šeštadienį jau daug kas buvo be nuolaidų, tad jei kas susigundysit, reiktų jiems pasiskambint  ax.gif ). Mano grobis - pagrinde kalnapušės (Mughus ir Pumilio) dar pasiseke prigriebti porą gražučių pušelių "Humpy" su milžiniška nuolaida,  o iš įdomesnių lapuočių - beržalapė lanksva (Spirea betulifolia 'Tor' ), raudonlapis erškėtis (Rosa glauca), meškytė labai simpatiškom vos raustelėjusiom uogytėm. Labai gailiuosi, kad nepaėmiau sedulos 'Sibirian pearls' (nuostabaus grožio sedula  wub.gif ).
Prie viso to dar  kolekcija šilinių šalavijų (Salvia nemorosa), baltagalvių (Leucanthemum), pora melsvių, japoninių plukių ir mėlitų, jau neminint snapučių  doh.gif (daugiamečių vazoniukas net poros Lt nekainavo).  Jau net gėda buvo blush2.gif kai viską grūdau į mašiniuką.

kaip fainai, as tai be gedos toki turta grusciau i masina biggrin.gif
Atsakyti
OOO kokios aktualios info aptikau - kaip tik sudarinėju sąrašą augaliukų reikalingų mano naujiems plėšiniams, reikės pro kokios kikos aikštelę prasukt bigsmile.gif o velėną lupinėju rudeniniam sodinimui - eilė kadagių naujų jau, pusė rožių irgi jau, laukiu dar partijos vienos, svogūniniai pavasariui viename pakraštyje jau paslėpti, visos turėtos vienadienės, vilkdagiai, anemonės irgi perkraustytos tarp kadagių ir šilokų... Net neramu darosi, kas bus pavasarį po visų šitų perversmų doh.gif savaitgalio vaizdelis:
user posted image
gal kas užmatėt rudenines nuolaidas mulčiui? Pušies žievių ar pan. nespalvintam, ar bent juodam/rudam g.gif
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2010 10 12, 22:52)

gal kas užmatėt rudenines nuolaidas mulčiui? Pušies žievių ar pan. nespalvintam, ar bent juodam/rudam g.gif

tai kikos medelyne tam paciam puslapuke kur bitule nurode lygtais 30% mulcui. Bet kaip per ziema nesupelytu ar reik is rudens uzmulciuot g.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrunyte @ 2010 10 12, 21:58)
tai kikos medelyne tam paciam puslapuke kur bitule nurode lygtais 30% mulcui. Bet kaip per ziema nesupelytu ar reik is rudens uzmulciuot  g.gif

hm, nepagalvojau apie supelijimą... tarp kadagių tai juoda agroplėvelė, ant jos plonai gal nepelys, viena labai bjauriai atrodo, o kitur gal tikrai pavasariui pasilikt mulčiavimą, dabar tik durpėm papilstyt kur reik g.gif
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2010 10 12, 23:02)
hm, nepagalvojau apie supelijimą... tarp kadagių tai juoda agroplėvelė, ant jos plonai gal nepelys, viena labai bjauriai atrodo, o kitur gal tikrai pavasariui pasilikt mulčiavimą, dabar tik durpėm papilstyt kur reik g.gif

as tai kai mulciavau tai tiesiai ant zemes be jokios pleveles, Bet pelyja tai maisuose, jei dregmes gauna, o ant zemes tai nemamau. Man pasiteisino tie mulciuoti plotai kur dejau negailedama 10cm. mazdaug(atlaike 4m.)kitais reiks tik plonai papildyt, o kur tik 5cm uzdejau laike tik du metus ir viska isnaujo reiks permulciuot tai desiu jau 10cm.
Atsakyti
OOO kokios aktualios info aptikau - kaip tik sudarinėju sąrašą augaliukų reikalingų mano naujiems plėšiniams, reikės pro kokios kikos aikštelę prasukt bigsmile.gif o velėną lupinėju rudeniniam sodinimui - eilė kadagių naujų jau, pusė rožių irgi jau, laukiu dar partijos vienos, svogūniniai pavasariui viename pakraštyje jau paslėpti, visos turėtos vienadienės, vilkdagiai, anemonės irgi perkraustytos tarp kadagių ir šilokų... Net neramu darosi, kas bus pavasarį po visų šitų perversmų doh.gif savaitgalio vaizdelis:

Kadagius tikiuos pasodinai ar rugsejo vidury? Dabar jiems jau gerokai per velu..
Papildyta:
QUOTE(bitule @ 2010 10 12, 21:49)
Nežinau kas tie mes  mastau.gif  biggrin.gif , bet aš praeitą savaitę pamedžiojau iš širdies  doh.gif užtaikiau ant nerealių nuolaidų Zapyškio Kikoj (beje jie vis dar skelbia apie jas savo puslapyje, nors draugė sakė, kad šeštadienį jau daug kas buvo be nuolaidų, tad jei kas susigundysit, reiktų jiems pasiskambint  ax.gif ). Mano grobis - pagrinde kalnapušės (Mughus ir Pumilio) dar pasiseke prigriebti porą gražučių pušelių "Humpy" su milžiniška nuolaida,  o iš įdomesnių lapuočių - beržalapė lanksva (Spirea betulifolia 'Tor' ), raudonlapis erškėtis (Rosa glauca), meškytė labai simpatiškom vos raustelėjusiom uogytėm. Labai gailiuosi, kad nepaėmiau sedulos 'Sibirian pearls' (nuostabaus grožio sedula  wub.gif ).
Prie viso to dar  kolekcija šilinių šalavijų (Salvia nemorosa), baltagalvių (Leucanthemum), pora melsvių, japoninių plukių ir mėlitų, jau neminint snapučių  doh.gif (daugiamečių vazoniukas net poros Lt nekainavo).  Jau net gėda buvo blush2.gif kai viską grūdau į mašiniuką.

Labai smagu del tokiu grobiu. Man tik kyla klausimas, ka tu darysi su daugiametem ir spygliuociais dabar? Spygluocius sodinti jau truputi nelaikas g.gif Jau ir salnu buvo, netrukus dar labiau atsals, as bijociau, kad dabar pasodinus jos neprigis. Ar tiesiog nurasysi i nuostolius, jeigu ka ir rizikuosi?
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 10 13, 07:30)
Kadagius tikiuos pasodinai ar rugsejo vidury? Dabar jiems jau gerokai per velu..
Papildyta:
...

į rugsėjį dar pataikiau biggrin.gif sodinau iš vazonų, tai neturėtų būti jiems didelio šoko, laistau, tikiuosi viskas bus ok.
Atsakyti
pavasarį, vasarą ir rudenį tas pats viendienių-tujų mix'as:
user posted image user posted image user posted image
o čia vasarinė ir rudeninė kaulenių gyvatvorės lapija:
user posted image user posted image
pabaigai bene spalvingiausias augalas šiuo metu mano kieme - raudonojo ąžuolo geltonlapė forma (Quercus rubra 'Aurea'):
user posted image
Net neramu darosi, kas bus pavasarį po visų šitų perversmų doh.gif savaitgalio vaizdelis:

bus įdomūs pasikeitimų stebėjimo metai pas Tave, raganėle 4u.gif
lauksime fotoreportažo tęsinio mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 13 spalio 2010 - 11:31