Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka - 59

QUOTE(Knifofija @ 2010 10 11, 13:47)
Durpiniai pelenai menkaverčiai, bet geriau negu nieko.

Žinau, bet dažniausiai būna kartu su medžio pelenais rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 10 10, 23:05)
Gelynas po antrosios dideles salnos:

O mano daugiametes jau nusienautos. Savaitgali prasinesiau pro visus gelynus. Dabar zada, kad atsalas labai, tai nebus noro is trobos laukan list ir saldytis.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 10 11, 15:29)
O mano daugiametes jau nusienautos. Savaitgali prasinesiau pro visus gelynus. Dabar zada, kad atsalas labai, tai nebus noro is trobos laukan list ir saldytis.

Dabar saugok save ir mažylį mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2010 10 11, 06:15)
As tai jurginus jau issikasiau, baisiniai gumbai, po viena kera vos iki rusio pati datysiau, maniau prasysiuosi vyriskiu pagalbos, bet susitvarkiau rolleyes.gif

nedideli gumbai pas mane uzaugo del to, kad pernai as sodinau pirktines jurginu saknikes liepos men, iskasiau aisku visai maziukus gumbukus, bet visdelto gumbukus.
o pavasari dar ir juos ispreparavau smulkindama/daugindama - tai realiai turbut visiskai pakanka to, ka iskasu dabar.

zinau is pernykscios patirties, kad ir mazuciai gumbai visai gerai issilaiko. rodos be gyvybes sodinau kazkokias mumijas (miniatiuriniu jurginu) - viskas ok pavyko.
tiesa, man pasiteisino tai, kad rudeni pries sandeliuojant buvau juos nuplovusi svariai prude, tada gerai matomos pernykstes 'bulves", jas galima pasalinti. Nors, kita vertus, tenka kartais jas palikti, jei naujos bulves atrodo menkokos, o senosios dar kietos ir tvirtos.

QUOTE(uolma @ 2010 10 11, 08:01)
Sveikos, norėjau paklausti dėl pelenų, ar yra skirtumas kokiais pelenais barstyti, nes pas mane ir jau yra jų, rasčiau kur išbarstyti, bet deginta ir spygliuočių ir lapuočių malka. Gal galima dar priminti, kokiems augalams tinka pelenai.

lapuociu geriau. kuo vertingesne ''malka'', tuo geresni pelenai - bent jau as susidariusi tokia nuomone.

Pelenai tinka augalams, kurie megsta sarminga zeme. paprastai jie buna su storomis saknimis.
taip pat tinka svoguninems gelems, nes ir jos megsta sarmingesne dirva.
taip pat tiks ten, kur kitamet auginsite sakniavaisines darzoves.

atsimenu, kaip gavau soka pavasari, kai vienoje poilsiavieteje/sodyboje pamaciau pelenais apibertus rododendrus doh.gif

QUOTE(jediara @ 2010 10 11, 10:43)
Aš taip pat pelenus naudoju - lelijoms jie taip pat tinka  ax.gif Barstau ant gėlyno visai nekraipdama dėmesio - jie durpių briketų, ar medienos  ax.gif

drinks_cheers.gif taip, mano lelijos auga tarp bijunu, ir didz.margutes ten, tai kliuva visiems.
si karta barsciau kriausiu, vysniu ir serbentu pelenus, kurie pries pora savaiciu buvo sudeginti vidury nuimto darzo.
jau neklauskit, kaip isdarkytas sodas doh.gif ja, matyt, eisim prie LT ''liaudies stiliaus'' - stadionas su keliais taskuciais...
Atsakyti
laba diena smile.gif
patarkit prasau kaip vandens lelija daugint ir ka man daba daryt, ispompavo vyras ir tvenkinio didelio apir 5a. vandeni ir lelija mano apleipo visa, gal lapus ir dar buvusius ziedus nupjaut ir pasodint ar pavasari pasodint. Problema ta kad tame tvenkinyje vandens nera jis tik renkas naujai ir po ziemos aisku prisirinks, tai gal lelija kaip nors kitaip issaugot g.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrunyte @ 2010 10 11, 17:24)
laba diena smile.gif
patarkit prasau kaip vandens lelija daugint ir ka man daba daryt, ispompavo vyras ir tvenkinio didelio apir 5a. vandeni ir lelija mano apleipo visa, gal lapus ir dar buvusius ziedus nupjaut ir pasodint ar pavasari pasodint. Problema ta kad tame tvenkinyje vandens nera jis tik renkas naujai ir po ziemos aisku prisirinks, tai gal lelija kaip nors kitaip issaugot  g.gif

Labas 4u.gif Lelijai žiemoti būtinai reikia po vandeniu ir pakankamame gylyje. Reikia, kad šakniagumbiai neįšaltų į ledą. Jei matosi, kad reikiamo kiekio vandens nebus, teks iškasti ir laikyti namuose 4u.gif
Vienas laikymo būdas (aš darau būtent taip, nes mano prūdžiokas peršala iki dugno) - dėti visą kelmą į kokį didesnį indą ir užpylus vandeniu, kad apsemtų, statyti vėsiame rūsyje. Jei temperatūra nebus per aukšta, taip peržiemoja be jokio vargo.
Antras būdas, apie kurį tik esu skaičiusi - šakniagumbius nuplauti, ir berods apibarsčius durpe, maišelyje laikyti šaldytuvo daržovių skyriuje. Bet taip reikia laikas nuo laiko tikrinti, ar nedžiūsta arba nepūva ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 10 11, 17:57)
Labas  4u.gif Lelijai žiemoti būtinai reikia po vandeniu ir pakankamame gylyje. Reikia, kad šakniagumbiai neįšaltų į ledą. Jei matosi, kad reikiamo kiekio vandens nebus, teks iškasti ir laikyti namuose  4u.gif
Vienas laikymo būdas (aš darau būtent taip, nes mano prūdžiokas peršala iki dugno) - dėti visą kelmą  į kokį didesnį indą ir užpylus vandeniu, kad apsemtų, statyti vėsiame rūsyje. Jei temperatūra nebus per aukšta, taip peržiemoja be jokio vargo.
Antras būdas, apie kurį tik esu skaičiusi - šakniagumbius nuplauti, ir berods apibarsčius durpe, maišelyje laikyti šaldytuvo daržovių skyriuje. Bet taip reikia laikas nuo laiko tikrinti, ar nedžiūsta arba nepūva  ax.gif

labai aciu, nu neturiu kur namie laikyt, tokio rusiop vesaus neturiu, ukinyje buna minusas, gal reik naudot antra buda, o jei as ja i koki puoda ir i kita tvenkini tai ikisciau, kad pavasary galeciau istraukt ir persodint kazi kada pavasary jas sodint reik smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 10 11, 17:12)
jau neklauskit, kaip isdarkytas sodas  doh.gif ja, matyt, eisim prie LT ''liaudies stiliaus'' - stadionas su keliais taskuciais...

Cia kaip paziuresi. Bet uztai kiek vietos naujiems gelynams, smilgynams, dekoratyviems krumynams thumbup.gif (jeigu teisingai stadiona supratau)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 11 spalio 2010 - 18:41
QUOTE(smth1 @ 2010 10 11, 18:39)
Cia kaip paziuresi. Bet uztai kiek vietos naujiems gelynams, smilgynams, dekoratyviems krumynams thumbup.gif  (jeigu teisingai stadiona supratau)

Nu aš tai niekaip nesutalpinu stadiono į 6 arus lotuliukas.gif O šiaip tai pritariu - bus erdvės Rokoko pasireikšti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 10 11, 16:48)
Dabar saugok save ir mažylį  mirksiukas.gif

Taip, dabar jau prisiekiau sau, kad lauke daugiau nedirbsiu. MB dar siandien jurginus su kanais iskase, pati jau nedrisau su kastuvu ardytis, ir taip kaip traktorius einu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrunyte @ 2010 10 11, 19:19)
labai aciu, nu neturiu kur namie laikyt, tokio rusiop vesaus neturiu, ukinyje buna minusas, gal reik naudot antra buda, o jei as ja i koki puoda ir i kita tvenkini tai ikisciau, kad pavasary galeciau istraukt ir persodint kazi kada pavasary jas sodint reik  smile.gif

Jei yra kitas prūdas, tai išties geriausiai bus kišti lelijas į jį drinks_cheers.gif Pavasarį lelijas skirstau jau gerokai prašilus orams - pačioj balandžio pabaigoj, ar gegužės pradžioj 4u.gif
Pagarba visoms rudeninėms darbininkėms 4u.gif Man kažkaip vis labiau limpa tinginiško sodo koncepcija, tai ir žiemai jokiais ypatingais tvarkymais neužsiimu rolleyes.gif tegul lapų patalais augaliukai pasišildo ir mikroelementas vienas kitas atgal žemėn nubyra. O pavasarį daug lengviau tie likę stagarėliai susitvarko blush2.gif . Pagrindinis mano pastarųjų dienų darbas - sodinimas. Rudeniniai medelynų išpardavimai - tikros grobių kasyklos bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 10 11, 21:55)
Jei yra kitas prūdas, tai išties geriausiai bus kišti lelijas į jį  drinks_cheers.gif Pavasarį lelijas skirstau jau gerokai prašilus orams - pačioj balandžio pabaigoj, ar gegužės pradžioj  4u.gif
Pagarba visoms rudeninėms darbininkėms  4u.gif Man kažkaip vis labiau limpa tinginiško sodo koncepcija, tai ir žiemai jokiais ypatingais tvarkymais neužsiimu  rolleyes.gif tegul lapų patalais augaliukai pasišildo ir mikroelementas vienas kitas atgal žemėn nubyra. O pavasarį daug lengviau tie likę stagarėliai susitvarko  blush2.gif . Pagrindinis mano pastarųjų dienų darbas - sodinimas. Rudeniniai medelynų išpardavimai - tikros grobių kasyklos  bigsmile.gif

aciu, ka gero sodinat is medelynu ax.gif
Atsakyti