QUOTE(sobieska @ 2010 10 11, 06:15)
As tai jurginus jau issikasiau, baisiniai gumbai, po viena kera vos iki rusio pati datysiau, maniau prasysiuosi vyriskiu pagalbos, bet susitvarkiau
nedideli gumbai pas mane uzaugo del to, kad pernai as sodinau pirktines jurginu saknikes liepos men, iskasiau aisku visai maziukus gumbukus, bet visdelto
gumbukus.
o pavasari dar ir juos ispreparavau smulkindama/daugindama - tai realiai turbut visiskai pakanka to, ka iskasu dabar.
zinau is pernykscios patirties, kad ir mazuciai gumbai visai gerai issilaiko. rodos be gyvybes sodinau kazkokias mumijas (miniatiuriniu jurginu) - viskas ok pavyko.
tiesa, man pasiteisino tai, kad rudeni pries sandeliuojant buvau juos nuplovusi svariai prude, tada gerai matomos pernykstes 'bulves", jas galima pasalinti. Nors, kita vertus, tenka kartais jas palikti, jei naujos bulves atrodo menkokos, o senosios dar kietos ir tvirtos.
QUOTE(uolma @ 2010 10 11, 08:01)
Sveikos, norėjau paklausti dėl pelenų, ar yra skirtumas kokiais pelenais barstyti, nes pas mane ir jau yra jų, rasčiau kur išbarstyti, bet deginta ir spygliuočių ir lapuočių malka. Gal galima dar priminti, kokiems augalams tinka pelenai.
lapuociu geriau. kuo vertingesne ''malka'', tuo geresni pelenai - bent jau as susidariusi tokia nuomone.
Pelenai tinka augalams, kurie megsta sarminga zeme. paprastai jie buna su storomis saknimis.
taip pat tinka svoguninems gelems, nes ir jos megsta sarmingesne dirva.
taip pat tiks ten, kur kitamet auginsite sakniavaisines darzoves.
atsimenu, kaip gavau soka pavasari, kai vienoje poilsiavieteje/sodyboje pamaciau pelenais apibertus rododendrus
QUOTE(jediara @ 2010 10 11, 10:43)
Aš taip pat pelenus naudoju - lelijoms jie taip pat tinka
Barstau ant gėlyno visai nekraipdama dėmesio - jie durpių briketų, ar medienos
taip, mano lelijos auga tarp bijunu, ir didz.margutes ten, tai kliuva visiems.
si karta barsciau kriausiu, vysniu ir serbentu pelenus, kurie pries pora savaiciu buvo sudeginti vidury nuimto darzo.
jau neklauskit, kaip isdarkytas sodas ja, matyt, eisim prie LT ''liaudies stiliaus'' - stadionas su keliais taskuciais...