Tiesiog nežinau į kokią temą man įlysti,tai lendu į šią Pjaudami malkas,radome ateivį:
QUOTE(zmogs @ 2010 10 07, 14:27)
Drįsčiau nesutikti, Knifofija - eterinių aliejų specai sako, kad pas mus levandos visai nesukaupia et.aliejaus - dėl to nėra kvapo stiprumo. Nečiupinėjau provansiškų, pati palyginti negaliu
Nepaisant to, vis tiek dedu į spintas (nors ir nesijaučia to kvapo, bet gal mažokai dėjau), o vakar parsinešusi šakeles kyštelėjau į vazelę su šlamučiais.
Nepaisant to, vis tiek dedu į spintas (nors ir nesijaučia to kvapo, bet gal mažokai dėjau), o vakar parsinešusi šakeles kyštelėjau į vazelę su šlamučiais.
Taigis ne kvepalus gaminam:) Kiek kartu dejau i spintas - nugi jaucias, pajudinus tai isvis smarkiai. Drabuzius ar patalyne istraukiu kvepiancia siek tiek.
Nesiginciju del kvapo intensyvumo lyginant su provansiskomis. Taciau `lietuviskuju` levandu kvapas yra gerai jauciamas ir jos tinkamos deti i spintas.
QUOTE(zmogs @ 2010 10 07, 14:27)
Drįsčiau nesutikti, Knifofija - eterinių aliejų specai sako, kad pas mus levandos visai nesukaupia et.aliejaus - dėl to nėra kvapo stiprumo. Nečiupinėjau provansiškų, pati palyginti negaliu
Jei nesukauptų eterinių aliejų, tai visai nekvepėtų. Žinoma gal kvepatų ar aliejų gamybai pas mus augdamos jos sukaupia mažiau , bet, kad visai nesukaupia.... Dedu į spintas į patalynę, mane raminančiai veikia švelnus kvapas, o ko daugiau reikia.
Papildyta:
QUOTE(smth1 @ 2010 10 07, 19:42)
Taigis ne kvepalus gaminam:) Kiek kartu dejau i spintas - nugi jaucias, pajudinus tai isvis smarkiai. Drabuzius ar patalyne istraukiu kvepiancia siek tiek.
Nesiginciju del kvapo intensyvumo lyginant su provansiskomis. Taciau `lietuviskuju` levandu kvapas yra gerai jauciamas ir jos tinkamos deti i spintas.
QUOTE(jot.ka @ 2010 10 07, 14:06)
na levandų kvapas labai, labai intensyvus ir stiprus.
ir man levandu kvapas toks stiprus ir ikyrus, kaip ''vaistinis''.
i spinta deciau tik i ''vilnoni skyriu'' nuo kandziu, bet tikrai ne del kvapo.
QUOTE(eliss @ 2010 10 07, 18:13)
Tiesiog nežinau į kokią temą man įlysti,tai lendu į šią Pjaudami malkas,radome ateivį:
taikrai daro ispudi!!!
Man tai velniuka primena atvaizdas tam kelme
Levandu kvapas galetu but ir stipresnis. Dievinu jas bet spintose jos man per mazai kvepia.
Levandu kvapas galetu but ir stipresnis. Dievinu jas bet spintose jos man per mazai kvepia.
QUOTE(Knifofija @ 2010 10 07, 13:37)
Žinoma tinka, jos nei kiek neprastensės už provansiškas. Ir arbatai ir patalynai ir sausoms puokštėms. Kur tik tavo širdelė geidžia.
pritariu Knifofijai.Kai saviskes lavandas apkarpiau,rankos puse dienos kvepejo.
mano irgi nelabai kvepia. Gal priklauso nuo sezono, kada skinam? Rudenį gal jau viskas išsivadėję...
beje, gal kam kanų (violetinių) reikia, atiduočiau lengva ranka. Veiksmas Vilniuje, Antakalnio soduose. Per daug priaugo, šiaip labai juos mėgstu, bet viskam gi yra ribos.
geriau AZ
beje, gal kam kanų (violetinių) reikia, atiduočiau lengva ranka. Veiksmas Vilniuje, Antakalnio soduose. Per daug priaugo, šiaip labai juos mėgstu, bet viskam gi yra ribos.
geriau AZ
As, matyt, nejautri kvapams.... Man irgi noretusi, kad mano levandos kvepetu daug daug stipriau.... Lauke as ju visiskai nejauciu, todel priejus paglostau, pakedenu krumelius, kad nors kiek kvapa pajusciau.
Maistui nenaudoju (man ju kvapas daugiau asocijuojasi su kosmetika, ne su kulinarija), bet puoksteles susidziovinu ir kai kur pasikabinu. Ziema eidama pro sali pajudinu ar patrinu viena ziedyna tarp pirstu... Mmmmm
Maistui nenaudoju (man ju kvapas daugiau asocijuojasi su kosmetika, ne su kulinarija), bet puoksteles susidziovinu ir kai kur pasikabinu. Ziema eidama pro sali pajudinu ar patrinu viena ziedyna tarp pirstu... Mmmmm
QUOTE(zmogs @ 2010 10 08, 09:22)
Turbūt kiekviena mes turime atskirą santykį su levandom - vienom per stiprus, kitom per silpnas, trečiom galvą skauda Man tai norisi, kad iš tolo dvelktų, o kvepia tik visai nosį prikišus
man irgi, tik karpant, trinant, labai juntamas stiprus (per stiprus) aromatas. Rozes kvepia zymiai maloniau .
Bet mane pyktis ima ant kiskiu (??????), negi galetu buti kates (?????) - kiekviena karta randu svieziai ataugusius kelmelius (kai tik atsiranda sviezi ugliai) isguletus ar issedetus. Pas kaimyne tai tiksliai kiskiai levandas apgrauze, islauze, o buvo pas ja visa eile palei takeli skiepytu levandu ant stiebo prisodinta. Ir mokejo brangiai, ir atrode nuostabiai, o tie parazitai paciu graziausiu metu jas patvarke .
QUOTE(vida777 @ 2010 10 08, 10:39)
man irgi, tik karpant, trinant, labai juntamas stiprus (per stiprus) aromatas. Rozes kvepia zymiai maloniau .
Bet mane pyktis ima ant kiskiu (??????), negi galetu buti kates (?????) - kiekviena karta randu svieziai ataugusius kelmelius (kai tik atsiranda sviezi ugliai) isguletus ar issedetus. Pas kaimyne tai tiksliai kiskiai levandas apgrauze, islauze, o buvo pas ja visa eile palei takeli skiepytu levandu ant stiebo prisodinta. Ir mokejo brangiai, ir atrode nuostabiai, o tie parazitai paciu graziausiu metu jas patvarke .
skiepytos levandos ant stiebo? kas čia per įdomybė? skamba neprastai!!!
tai va, man ju kvapas irgi jaucias tik sujudinus krumeli, nosi prikisus. O sudziuve dar daugiau aromato netenka. Jauciu i tas pagalveles pardese dar kokiu sintetiniu kvapu dadeda.