Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka - 59

QUOTE(Knifofija @ 2010 10 06, 10:14)
Ko gero nusipirkai pernykščias, nes šiemetinės dar negalėjo taip sudžiūti. Tikimybė, kad sudygs nulinė. Nebent bandyk išmirkinti ir sodinti į vazonėlį, gal taip įpūsi gyvastį.

tai, kad as ju kitokiu pokeliuose ir nematau, nei pavasariais, nei rudeni unsure.gif kasmet tokias pardavineja, tai maniau galgi normalu cia unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 10 06, 22:15)
tai, kad as ju kitokiu pokeliuose ir nematau, nei pavasariais, nei rudeni  unsure.gif kasmet tokias pardavineja, tai maniau galgi normalu cia  unsure.gif

Na būna dar tokios žemaūgės spalvotos, jas reikia sodinti rudenį, pavadinimo taip staigiai nebepamenu.
Atsakyti
Taip cia spalvotos tamsiais viduriukais ir baltos, aukstis 30 cm. Tokios:
[attachmentid=204404]
[attachmentid=204405]
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 10 06, 22:42)
Taip cia spalvotos tamsiais viduriukais ir baltos, aukstis 30 cm. Tokios:
[attachmentid=204404]
[attachmentid=204405]

Ne, tų ūgis apie 10 cm. Tuoj pasikapstysiu ir parašysiu koks jų pavadinimas.
Atsakyti
Ai sukisiu is rudens, isdigs tai isdigs, neisdigs - daugiau plukiu neauginsiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 10 07, 09:44)
Ai sukisiu is rudens, isdigs tai isdigs, neisdigs - daugiau plukiu neauginsiu  lotuliukas.gif

Atrodo, esu pirkusi tokias baltas plukes, paveikslėlis panašus. Sukišau iš rudens - išleido lapelius. Pavasarį nė ženklo. Tavo vietoj, laukčiau pavasario.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 10 05, 18:18)
Jei nėra būtinybės persodink pavasarį, levandos jautrokos žiemai. Nukirpai laiku. Narcizams pasodinimo gylis nelabai turi reikšmės, nebent labai vėlai pasodinai ir jie nespėjo įsišaknyti.

sveikos
aš čia nauja, ar reik prisistatinėt, ar galima tiesiai bruktis į pokalbius?
dėl levandų: man jos super patiko, pavasarį prisodinau, į krepšius ir į dirvą, dabar iš krepšių perkėliau į alpinariumą ir apkarpiau.
gal ką įdomaus darot su nukarpytais stiebais? Čia ne Provansas, čia lietūs lyja, bet gal tas mūsų lietuviškas levandas irgi galima rūbų ir patalpų kvėpinimui?
Atsakyti
QUOTE(kulipka @ 2010 10 07, 13:02)
sveikos
aš čia nauja, ar reik prisistatinėt, ar galima tiesiai bruktis į pokalbius?
dėl levandų: man jos super patiko, pavasarį prisodinau, į krepšius ir į dirvą, dabar iš krepšių perkėliau į alpinariumą ir apkarpiau.
gal ką įdomaus darot su nukarpytais stiebais? Čia ne Provansas, čia lietūs lyja, bet gal tas mūsų lietuviškas levandas irgi galima rūbų ir patalpų kvėpinimui?

Žinoma tinka, jos nei kiek neprastensės už provansiškas. Ir arbatai ir patalynai ir sausoms puokštėms. Kur tik tavo širdelė geidžia.
Atsakyti
Drįsčiau nesutikti, Knifofija - eterinių aliejų specai sako, kad pas mus levandos visai nesukaupia et.aliejaus - dėl to nėra kvapo stiprumo. Nečiupinėjau provansiškų, pati palyginti negaliu smile.gif
Nepaisant to, vis tiek dedu į spintas (nors ir nesijaučia to kvapo, bet gal mažokai dėjau), o vakar parsinešusi šakeles kyštelėjau į vazelę su šlamučiais.
user posted image
Atsakyti
Nepaisant to, kad sergu, vakar bent lazdyną persodinom. Tiksliau, vyras sodino, o aš vadovavau tongue.gif Paskui dar aktinidijas susodinau tuo pačiu užmoju. Žiūrėsim, ar mėnulis Mergelėje savo reputaciją pateisins ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 10 07, 15:48)
Nepaisant to, kad sergu, vakar bent lazdyną persodinom. Tiksliau, vyras sodino, o aš vadovavau  tongue.gif Paskui dar aktinidijas susodinau tuo pačiu užmoju. Žiūrėsim, ar mėnulis Mergelėje savo reputaciją pateisins  ax.gif

Kai gerai mokate vadovauti - dirbti nereikia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 10 07, 13:27)
Drįsčiau nesutikti, Knifofija - eterinių aliejų specai sako, kad pas mus levandos visai nesukaupia et.aliejaus - dėl to nėra kvapo stiprumo. Nečiupinėjau provansiškų, pati palyginti negaliu smile.gif
Nepaisant to, vis tiek dedu į spintas (nors ir nesijaučia to kvapo, bet gal mažokai dėjau), o vakar parsinešusi šakeles kyštelėjau į vazelę su šlamučiais.
user posted image

na levandų kvapas labai, labai intensyvus ir stiprus. kai žydi, kvepia per atstumą, ypač jei vėjelis padvelkia, man asmeniškai jis per stiprus, per sunkus. kai reikia nukarpyt žiedynus, kerpu kelias dienas ir su pertraukom, nes man nuo jų siaubingai pradeda skaudėt galvą, kaimynei sakė migrena praeina smile.gif , tai čia jau matyt kaip kam. bandžiau porą lapelių įmest į sriubą, irgi nepatiko, nes jaučiau tik levandas. bet nepaisant to, vistiek jos man labai labai patinka smile.gif . o MB kompostinę tvarkė, sakė jau tavo levandom visas kompostas kvepia biggrin.gif .
Atsakyti