Ir vel reikalinga pagalba Nusipirkau augaliuka ir jo etiketeja parasyta, kad tai mamiliarija, bet juk mamiliarija kitaip atrodo... tai kas cia toks auga?
QUOTE(@asta @ 2010 10 07, 10:25)
Faucaria
Labai aciu O kaip ja auginti? Kaip kaktusus?
Sveikos šiemet nėra dar užsakymo iš niekur? Niekas nevykdyt? Praeitais metasi pavėlavau, tai šiemet baisu
QUOTE(Wilmaw @ 2010 10 07, 09:36)
Labai aciu O kaip ja auginti? Kaip kaktusus?
siūlau paskaityti apie sukulentus čia temoje Pluoštagėliniai. Vertinga informacija.:
cituoju:
Tai augalai kuriuos gana nesunku auginti namuose net ir pradedančiąjam sukulentų augintojui. Tai nedidelis, išsišakojęs augalas sutrumpėjusiu stiebu ir 3-4 poromis dryžmai išsidėsčiusių lapų. Lapai glaudžiai prigludę vieni prie kito, šiek tiek panašūs į alavijo tik trumpesni (iki 3 cm ilgio ir iki 2 cm pločio), iš šonų turi į vidų užlenktus nekietus spygliukus. Žiūrint iš viršaus lapai labai primena pražiotus mažo plėšrūno nasrus. Žiedai iki 4 cm dydžio dažniausiai geltoni, rečiau balti, ant trumpų žiedkočių pasirodo vegetacijos periodo pabaigoje rugsėjį-spalį. Mėgsta visišką saulėkaitą.
QUOTE(Enija @ 2010 10 09, 19:51)
siūlau paskaityti apie sukulentus čia temoje Pluoštagėliniai. Vertinga informacija.:
cituoju:
Tai augalai kuriuos gana nesunku auginti namuose net ir pradedančiąjam sukulentų augintojui. Tai nedidelis, išsišakojęs augalas sutrumpėjusiu stiebu ir 3-4 poromis dryžmai išsidėsčiusių lapų. Lapai glaudžiai prigludę vieni prie kito, šiek tiek panašūs į alavijo tik trumpesni (iki 3 cm ilgio ir iki 2 cm pločio), iš šonų turi į vidų užlenktus nekietus spygliukus. Žiūrint iš viršaus lapai labai primena pražiotus mažo plėšrūno nasrus. Žiedai iki 4 cm dydžio dažniausiai geltoni, rečiau balti, ant trumpų žiedkočių pasirodo vegetacijos periodo pabaigoje rugsėjį-spalį. Mėgsta visišką saulėkaitą.
cituoju:
Dekui
O mano "akmenukai" zydi toliau. Idomu koks cia konkreciai Lithopsas?
[attachmentid=204492]
Papildyta:
Gal karasmontana?
[attachmentid=204492]
Papildyta:
Gal karasmontana?
Gražu
O aš net aiktelėjau, kai pamačiau ant savo litopsų 2 žiedus. Dar nė karto pas mane jie nežydėjo. Matyt jau visai prie kaktusų ritmo adaptavosi
O aš net aiktelėjau, kai pamačiau ant savo litopsų 2 žiedus. Dar nė karto pas mane jie nežydėjo. Matyt jau visai prie kaktusų ritmo adaptavosi
Sveikutes, ech, tik uzsuk pas jus i temele ir vel atgimsta meile kaktusams rodau saviski labiausiai nustebinusi sia vasara buvo sukroves net 5 pumpurus iki siol pas mane zydejo tik gymokaktusiukai
Siaip sitie pakankamai lengvai prazydinami ir labai grazus ziedai.
QUOTE(minha @ 2010 10 10, 10:17)
iki siol pas mane zydejo tik gymokaktusiukai
O daug tų gymnokaktusų augini?
Ar čia kalba apie gymnocalycium'us ėjo?
QUOTE(Cinside @ 2010 10 10, 11:35)
kalba ejo apie gymnocalycium, nedaug turiu, tris nedidel ta mano kolekcija