Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Forgete @ 2010 09 27, 13:44)
kad pazengusiuose mazai veiksmo, turiu uzsiprenimuravus tai jau gal savaite niekas nieko neraso.  unsure.gif

Aha, apmirusi ten temelė, gal kad kai kurios visai išsiregistravo, o kiti juostą į rankas paėmė ir tik su juostininkais bendrauja unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2010 09 27, 14:44)
** va va, ir nebežinai kur tas savo fotkes nešt, kad patartų, paaiškintų, oanagrinėtų. O fotokūdroj gali kišt nosį tik tuo atveju, jei nori per snapą gaut ir mest fotografiją biggrin.gif
Taip, ten  smile.gif  1-am aukšte. Kada tau prasideda?

tai kad fotokudroj ramu.. ten tik sako, gerai/blogai, pliusas, ar pan. nelabai yra patarimu smile.gif kazkaip man fotokudra ramumo oaze, kulturingi labai smile.gif ir idomu kitu pamatyt ten.. nes tikrai labai labai superiniu ten fotografu yr. dar artscene yra, bet ten ziauroka, reik but saltu nervu biggrin.gif o daugiau nera kur, cia man geriausia biggrin.gif nes nu duoda patarimu normaliu..

man ryt Zoluba smile.gif tai jau jaudintis pradedu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 09 27, 09:53)
1.Emocija liux,  akys skaidrios, šviesios. Nepatinka, kad kadras padalintas per pus, norėtųsi matyti akis ir mažiau knygos, suprantu, kad taip dingų užrašas, bet  nu noris tos knygos nurėžt nors tu ką.

2.Va RICO teisingai parašė - cituoju-
is pradziu kai pradedi nuo 0 svarbus tie ryskumai, fokusai, bet paskui kai daugiau pramoksti ir pradedi geriau matyti tai nebebuna esme, yra talentingu zmoniu, kuriem ir be daug darbo gerai "gaunasi", kitiem reikia daugiau techniskai dirbti, kad ismokti, bet paskui ziurint i nuotraukos esme/ siuzeta jau nebesvarbus 0.5 mm nusokes fokusas ir pan... smagu, kad yra ir daugiau taip mastanciu

3.Va pavyzdys
Taigi, nesipykim, ūgtelėjusios padėkit užaugti ir mums 4u.gif

1.Ačiū, Frederica už pastabas. 4u.gif Ir aš taip galvojau, kad per daug centruota. Man sunkiau buvo su rankiniu fokusu savo akis išryškinti, norėjau, kad jos akcentas būtų. Turiu nuotraukų kur knygos tik tredždalis matyti, bet jau man truputį per daug veido atsiveria. O akys tada jau nebe akcentuojamos. Jei kirpti knygos, tai vėl gi kaip tu ir rašei, nesimatys užrašo, tada ir pusės minties nebeliks. biggrin.gif
2. Sutinku 100proc. su Rico. Tik labai norėtūsi, kad dažniau Rico pakomentuotų. mirksiukas.gif
3.Aš gi sakiau, kad ta nuotrauka tik kaip tavo auto įsivaizduoju. thumbup.gif Vienintelis dalykas kas man ten kliudo, tai per daug blūro (istoriją žinau, kodėl taip padarei mirksiukas.gif).
Tad tikrai norėčiau, kad komentuotų pažengę ar net profesionalai. Ir ne tik flickr'e ar pan., bet ir čia. ax.gif
QUOTE(robobebras @ 2010 09 27, 11:09)
federica, apie alexso foto tavo komentaras skirtas kompozicijai, kuris is tos pacios srities kaip ir nukirstos galunes, ne ten padetas objektas, ne tokia knygos padetis, kreivas horizontas ir pan. O veliau jau rasai, kad sitie komentarai nereiksmingi.

Kad galetumet mane nubaust, idedu kadra, kritikuokit kaip mokat, o kas galvojat kad mokat, parodykit kaip reikia kritikuot smile.gif. Virtualus pasiuntimas i recycle_bin irgi patenkins. Ne i tema ir ne apie mane, bet gal nesupyksit. Atsiprasau, kad kadras netaisytas ir neapdirbtas, tiesiai is fotiko.
user posted image

Sveikas sugrįžęs, jau kuris laikas pasigedau tavęs. biggrin.gif
Nebausim, čia ne konclageris... lotuliukas.gif Bet komentuoti nelabai yra ką. mirksiukas.gif Aš tik matau įdomią panelę, kuri gana aukštai užsilipo, visai nebijo aukščio, o visa kita labai blaško dėmesį (pvz. kranai). Gal turi daugiau šios merginos nuotraukų, nes man ji atrodo tokia nestandartinė. lotuliukas.gif thumbup.gif Turėtų su ja gautis geri portretai kokioj neformalioj aplinkoj. biggrin.gif
P.S. šią savaitę susirgo mano vyresnėlis, tad galiu vėl laisvai čia "blevyzgoti". tongue.gif O tai per darbą nematau šviesos spindulėlio... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2010 09 27, 13:44)
Nu ir užviriau aš čia košę  doh.gif

** va va, ir nebežinai kur tas savo fotkes nešt, kad patartų, paaiškintų, oanagrinėtų. O fotokūdroj gali kišt nosį tik tuo atveju, jei nori per snapą gaut ir mest fotografiją biggrin.gif
Taip, ten  smile.gif  1-am aukšte. Kada tau prasideda?

Labai gerai, kad uzvirei.Gal tai kazka pakeis?O kas su Kudra negerai?Klanas? biggrin.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2010 09 27, 13:45)
manau, pazengusios nenoretu biggrin.gif ba joms mes jau neidomios, ir tiek wink.gif

O kam tada mes idomios?
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 09 27, 14:52)
O kam tada mes idomios?

zinok, tik pacios sau smile.gif o kai padarom kazka idomesnio, tada ir kitiems kazkiek biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 09 27, 12:52)

O kam tada mes idomios?

Aš pati sau laaaabai įdomi, pvz. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ir dar biški šita nemaža krūvelė merginų ir vaikinų iš "Pradinukų". group.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 09 27, 13:56)
zinok, tik pacios sau smile.gif o kai padarom kazka idomesnio, tada ir kitiems kazkiek biggrin.gif

Vat ir sakau, kad siek tiek savo sultyse verdam.Kai nera kritikos, sunku ismokti.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 09 27, 15:01)
Vat ir sakau, kad siek tiek savo sultyse verdam.Kai nera kritikos, sunku ismokti.

nu ka zinau, o tai tu asmeniskai nejauti, kad kazkiek tobuleji, suzinai? neapsiribok tik sm.. buk kudroj, flickr, skaityk daug, ziurek daug foto, fotkink, ieskok saves.. ka zinau, man tai nebutina, kad cia zymiai daugiau zmoniu kritikuotu.. nes nu kiti zmones uz tave nenufotkins ir uz tave neismoks smile.gif

ai, as siandien per daug sneku biggrin.gif atleiskite...
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 09 27, 11:09)
*Su alexxandra sutinku del to, kad truksta vieno kito zmogaus, kuris zino ir moka apie fotografija zymiai daugiau ir kuriuo tu gali pasitiketi. Dabar cia nezinai ar tiketi komentaru ar netiketi. O pats komentuotojas irgi netvirtas, jam taip atrodo ta ir sako - ir tai yra gerai. Taigi yra kaip yra, ir kol geriau neiseina tol tenkinames tuo ka turim.

**Kad galetumet mane nubaust, idedu kadra, kritikuokit kaip mokat, o kas galvojat kad mokat, parodykit kaip reikia kritikuot smile.gif. Virtualus pasiuntimas i recycle_bin irgi patenkins. Ne i tema ir ne apie mane, bet gal nesupyksit. Atsiprasau, kad kadras netaisytas ir neapdirbtas, tiesiai is fotiko.

* tuomet reiktu kazkam pinigus moketi tongue.gif be to, vienos tiesos nera ax.gif

** ne pavyzdys ir ne bausme tongue.gif
gera vieta, geras momentas, tik pernelyg daug desines ir apacios, jos nieko nesako... jei butu tilpes antras alngas gal kazka tai sakytu, bet dabar tas islindes juodulys blasko demesi. taip ir norisi zengti i desine, matyti koks vaizdas atsiveria merginai, jei fiziskai neina pasislinkti i desine bent fotika pakreipti, gal pabnadyti horizontalu kadra- mergina ant apatinio trecdalio/auksinio tasko ir toliau panorama... manau verta perfotografuoti bigsmile.gif gal net HDR pabandyti blush2.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2010 09 27, 12:45)
manau, pazengusios nenoretu biggrin.gif ba joms mes jau neidomios, ir tiek wink.gif

blink.gif lotuliukas.gif
tas "perbegimas"i pazengusius ir ivyko del to, kad i naujokus maziau demesio buvo kreipiama, nepaaiskinami elemantarus dalykai, jau skyresi interesai, zinios, laiko visoem truksta... ax.gif todel naujiem prisijungusiem reikejo daugiau erdves
Atsakyti
Nu pagaliau ir as galiu pasidziaugti savo pirmais dziaugsmais pradziamokslyje lotuliukas.gif
user posted imageuser posted image

Ir dar nepasididziuosiu idesiu savaitgalio pietu kasneli jusu vertinimui blush2.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitalma: 27 rugsėjo 2010 - 14:14
QUOTE(Rico @ 2010 09 27, 15:06)
blink.gif  lotuliukas.gif
tas "perbegimas"i pazengusius ir ivyko del to, kad i naujokus maziau demesio buvo kreipiama, nepaaiskinami elemantarus dalykai, jau skyresi interesai, zinios, laiko visoem truksta...  ax.gif  todel naujiem prisijungusiem reikejo daugiau erdves

nu tai va, ir yra dvi temos, kad vienos kitom nesimaisytume smile.gif nes pazengusius jauciu labai nervina klausimai apie elementarius dalykus. o cia gi galim ir durnai klausinet biggrin.gif o jei kuri jauciasi pazengusi, gali gi ir ten, ir cia dalyvaut, gi nieks nemus.. o tem manau nera veiksmo, nes jau kai esi pazengusi, vis tiek isivaizduoji, ko nori is fotografijos.. ir jau nera kada forumuose sedeti, nes nu vis tiek jau turi kazkokia krypti, isivaizdavima..
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 09 27, 14:05)
nu ka zinau, o tai tu asmeniskai nejauti, kad kazkiek tobuleji, suzinai? neapsiribok tik sm.. buk kudroj, flickr, skaityk daug, ziurek daug foto, fotkink, ieskok saves.. ka zinau, man tai nebutina, kad cia zymiai daugiau zmoniu kritikuotu.. nes nu kiti zmones uz tave nenufotkins ir uz tave neismoks smile.gif
ai, as siandien per daug sneku biggrin.gif atleiskite...

Visur esu.Bet kuo daugiau skaitau ir fotografuoju, tuo maziau moku ir zinau.
Atsakyti