Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(alexxandra @ 2010 09 26, 08:14)

P.S. turiu pastebėti štai ką, šitoje temoje kreipiama daug dėmesio į tooookius nereikšmingus dalykus, kaip knygos padėtis ir pan. (kalbu ne tik konkrečiai aie šį atvejį, būtent labai dažnai tą patį pastebiu, todėl ir akcentuoju), kad pamirštama kompozicija, spalvos, jausmas ir techninė atlikimo pusė. Asmeniškai, kodėl aš nustojau rašyti, tai profesionalesnės ir labiau išmanačios akies trūkumas, nes tos merginos su kuriom pradėjau mokytis, jau seniai pas pažengusius pabėgo, o anksčiau tai trenkdavo kritikios 'iš peties' ir negailėdamos. Nieko blogo tuo nenoriu pasakyti, tik labai pasigendu teisingos kritikos.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexso @ 2010 09 26, 17:56)

Emocija liux, akys skaidrios, šviesios. Nepatinka, kad kadras padalintas per pus, norėtųsi matyti akis ir mažiau knygos, suprantu, kad taip dingų užrašas, bet nu noris tos knygos nurėžt nors tu ką.

QUOTE(alexxandra @ 2010 09 27, 08:23)

Jau parašė merginos. Tiesa, o jūs buvot pirmojoj konferencijoj?

Buvom 4u.gif Jei kažko nepainioju tai ir matėmės biggrin.gif
QUOTE(alexxandra @ 2010 09 27, 09:48)
Gaila, jei perskaitei tokias mintis, nes tikrai ne tai norėjau pasakyti... Ai, tiek to nebesiplėsiu, nes ko gero vistiek nesusišnekėsim smile.gif Tik aš tikrai neturėjau tikslo nei kažką sumenkint, nei įžeist. Man pačiai iki gerų fotografijų dar kaip karvei iki mėnulio. Gal ir neaiškaii išsakiau (arba visai neišsakiau), bet mano pagrindinė mintis - kad šioje temoje per daug reikšmės teikiama absoliučiai nereikšmingoms detalėms, o ne visumai. (Nors, kitaip ko gero ir negalima išmokti).

Sutinku su tavimi 100%, kad fotografija yra jausmas. Ir gera nuotrauka net ir nufotkinta sulaužius visas taisykles gali turėti kažką tooookio, kas privers pasakyti WOW, o 'teisinga', pagal taisykles padaryta foto visiškai 'nevežti'.

Gražios dienos  cool.gif

Manau susitikę gyvai tikrai susikalbėtumėt, juk iš esmės kalbat apie tą patį. Bendraujant virtualioj erdvėj taip jau nutinka, kad tą pačią žinutę galima perskaityti vis kitaip ir kitaip, priklausomai nuo nuotaikos ir dar galybės dalykų.

Nesipykim 4u.gif
O pažengusiosios neberieskit nosyčių, pamokinkit, patarkit 4u.gif

Va RICO teisingai parašė - cituoju-
is pradziu kai pradedi nuo 0 svarbus tie ryskumai, fokusai, bet paskui kai daugiau pramoksti ir pradedi geriau matyti tai nebebuna esme, yra talentingu zmoniu, kuriem ir be daug darbo gerai "gaunasi", kitiem reikia daugiau techniskai dirbti, kad ismokti, bet paskui ziurint i nuotraukos esme/ siuzeta jau nebesvarbus 0.5 mm nusokes fokusas ir pan... smagu, kad yra ir daugiau taip mastanciu

Taip, pradžiamoksliuose , tas labai sureikšminta, bet tai pradžių pradžia, turbūt per viską reikia praeiti, kad užaugtum. Kol nesilankiau šioje temoje ir fotografavau tik iš jausmo, net nematydavau tų kreivų horizintų biggrin.gif - tikrai. Jei kadre emocija imdavo viršų ,nekreipdavau dėmesio ir į kokią nukirstą galūnę biggrin.gif
Kai atėjau čia viskas susivėlė, ne taip svarbu pasidarė kas tam kadre, svarbu, kad būtų "teisinga", reikėjo matyt ir šio etapo. Dabar vėl viskas grįžta į vietas.
Šiai dienai jei iš dviejų foto reprezentuojant save reikėtų išsrinkti vieną , su "nukapota" galūne, bet emociškai stipresne, rinkčiausi pastarąją biggrin.gif O dar visai neseniai nukirpta koja atrodė kažkas tokio dėl ko galima paspaust DELET ar pridaryt dar didesnių nesamonių biggrin.gif biggrin.gif Va pavyzdys
Taigi, nesipykim, ūgtelėjusios padėkit užaugti ir mums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 09 27, 11:53)
Taigi, nesipykim, ūgtelėjusios padėkit užaugti ir mums 4u.gif

Manau, čia niekas nesipyksta tik išreiškė savo pastebėjimus smile.gif
Atsakyti
Man atrodo , kad geriau kritika, nei jokio atsiliepimo apie nuotrauką, tarsi ten būtų tuščia vieta. Tam ir rodomės čia, kad suprastume fotografavomo subtilybes. Taip pat trūksta ir patarimų ką daryti, kad išvengtume klaidų. Tikrai būtų labai smagu, kad pažengę ar profesonalai užsuktų mūsų pamokyti
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2010 09 27, 12:15)
Man atrodo , kad geriau  kritika, nei jokio atsiliepimo apie nuotrauką, tarsi ten būtų tuščia vieta. Tam ir rodomės čia, kad suprastume fotografavomo subtilybes. Taip pat trūksta ir patarimų ką daryti, kad išvengtume klaidų. Tikrai būtų labai smagu, kad pažengę ar profesonalai užsuktų mūsų pamokyti

Tačiau sutik, kad yra tokių foto nu kur nėr ką "kritikuot", nu nieko ten nėr...
nei siužeto, nei minties, nei apšvietimo, nei nuotaikos, nei, nei, nei...žIauriai, čia aš, bet kad jau visos mušam drinks_cheers.gif bokalais tai ir pasisakiau ax.gif
Aš pvz. taip ir suprantu, kai įkėlus foto nesulaukiu nei vieno komentaro, ji "graži" tik man biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 27 rugsėjo 2010 - 11:40
QUOTE(frederica @ 2010 09 27, 12:40)
Aš pvz. taip ir suprantu, kai įkėlus foto nesulaukiu nei vieno komentaro, ji "graži" tik man biggrin.gif

bet jūsų nuotraukos tikrai šiltos ir gražios, man patinka jūsų fotografavimo stilius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2010 09 27, 12:44)
bet jūsų nuotraukos tikrai šiltos ir gražios, man patinka jūsų fotografavimo stilius smile.gif

Ačiū, nila_ks 4u.gif
Mano nuotraukos gražios tautai( žmonėms kurie nieko bendra neturi su fotografija biggrin.gif ),tačiau ir jų nuomonę labai vertinu, nes kartais žmonės nesuvokiantys tam tikrų niuansų pažeria tokių pastabų, kad net nuostabu, jie kitaip mato, suvokia ir pasako kitaip.
Pažengusiosios pagiria tik vieną kitą biggrin.gif , tai tai pat labai džiugina, suvoki, kad nesi visai beviltiša ir kad gal kažkada tų pagyrimų bus daugiau biggrin.gif
Atsakyti
federica, apie alexso foto tavo komentaras skirtas kompozicijai, kuris is tos pacios srities kaip ir nukirstos galunes, ne ten padetas objektas, ne tokia knygos padetis, kreivas horizontas ir pan. O veliau jau rasai, kad sitie komentarai nereiksmingi.

Su alexxandra sutinku del to, kad truksta vieno kito zmogaus, kuris zino ir moka apie fotografija zymiai daugiau ir kuriuo tu gali pasitiketi. Dabar cia nezinai ar tiketi komentaru ar netiketi. O pats komentuotojas irgi netvirtas, jam taip atrodo ta ir sako - ir tai yra gerai. Taigi yra kaip yra, ir kol geriau neiseina tol tenkinames tuo ka turim.
Nesuprantu to issireiskimo "pas pazengusias pabego" (cia as supratau i "mokomes fotografuoti"), ka ten uzdaras burelis? Isskestom rankom laukia i ka akis paganyt, idesi darba gausi ir komentarus, kuriuos irgi atsifiltruosi pats.

Beje, sita tema joks cia ne ypatumas, e-foto komentarais ir vertinimais pasitikek, tai is kalejimo neiseisi, turbut ir jumi teko matyti tokiu nuotrauku su 50balu kad net graudu.

Kad galetumet mane nubaust, idedu kadra, kritikuokit kaip mokat, o kas galvojat kad mokat, parodykit kaip reikia kritikuot smile.gif. Virtualus pasiuntimas i recycle_bin irgi patenkins. Ne i tema ir ne apie mane, bet gal nesupyksit. Atsiprasau, kad kadras netaisytas ir neapdirbtas, tiesiai is fotiko.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2010 09 27, 12:44)

drinks_cheers.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 09 27, 13:09)
federica, apie alexso foto tavo komentaras skirtas kompozicijai, kuris is tos pacios srities kaip ir nukirstos galunes, ne ten padetas objektas, ne tokia knygos padetis, kreivas horizontas ir pan. O veliau jau rasai, kad sitie komentarai nereiksmingi.

Nerašiau, kad nereikšmingi, rašiau jei reiktų rinktis iš dviejų - tuomet rinkčiausi emociškai stipresnę su prastesne kompozicija. Ir,taip, kad tam perdėtai teikiama daug reikšmės.
Alexxo foto kompoziciją dar galima pataisyt, todėl ir parašiau, "tvirtesnė" kompzicija "sustiprintų" emociją.Tai vėlgi , tai tik tai ką jaučiu. Gal ir teisybė, neturi kompetencijos, reikia stabdyt su tais komentarais thumbup.gif
Todėl Tavosios ir nekomentuosiu biggrin.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 27 rugsėjo 2010 - 12:59
QUOTE(frederica @ 2010 09 27, 13:42)
Nerašiau, kad nereikšmingi, rašiau jei reiktų rinktis iš dviejų -  tuomet rinkčiausi emociškai stipresnę su prastesne kompozicija. Ir,taip, kad tam perdėtai teikiama daug reikšmės.
Visi komentarai reišmigi, teisingai Tu sakai reikia mokėt tik atsisinkti.
Alexxo foto kompoziciją dar galima pataisyt, todėl ir parašiau, "tvirtesnė" kompzicija "sustiprintų" emociją.Tai vėlgi , tai tik tai ką jaučiu. Gal ir teisybė, neturi kompetencijos, reikia stabdyt su tais komentarais thumbup.gif

tai tada niekas nekomentuos biggrin.gif

as tai manau, kad i komentarus reik atsizvelgt sekanciom foto.. nu ta prasme, kad koja itipltu i kadra, kad is vieno kampo ar kito moteris negraziai atrodo (kazkas cia sake, kad snerves is apacios negrazu). nu ir pan. kad kita karta prie tos foto nuotaikos butu ir geresniu techniniu dalyku, kurie nebutini, bet butu prie foto uzbaigtumo smile.gif

nu ka zinau, gi protingi esam, atsirinkim kas mums naudinga biggrin.gif nu ir nepulkim trint foto.. negi istrinsiu daba visas savo jaunystes foto, kur kazkas negerai smile.gif nu ne. tai ir savu netrinkim, bet kuo toliau tuo geresnes darykim wink.gif
Papildyta:
alexxandra, o zolubos foto kursai ten tokiam ale gyvenamam name?biggrin.gif as ejau kazkada pro sona, ziu, adresas tas pats, bet viena neiprasta.. tikiuosi ten pataikysiu ryt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 09 27, 13:42)
Nerašiau, kad nereikšmingi, rašiau jei reiktų rinktis iš dviejų -  tuomet rinkčiausi emociškai stipresnę su prastesne kompozicija. Ir,taip, kad tam perdėtai teikiama daug reikšmės.
Visi komentarai reišmigi, teisingai Tu sakai reikia mokėt tik atsisinkti.

man tai kuo daugiau nuomoniu tuo geriau, pats gi atsifiltruoji, o tai cia visai niekas nieko nepasisakines ir bus tik blogiau smile.gif. Taip kad su tuo "stabdymu" nesutinku, o ir siaip seniai bebuvai, pasiilgom biggrin.gif. Dek kokia grozybe.
Atsakyti