Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Žydraakė @ 2010 09 26, 20:27)
Sako greičiausiai sujudinu ranką...

kol ismoksi nejudint rankos - islaikyma daryk ne mazesni nei 1/125. kuo skaiciukas didesnis (trumpesnis islaikymas) - tuo geriau (maziau sansu kad 'sudrebes' ranka) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2010 09 26, 14:27)
Sako greičiausiai sujudinu ranką...

Dėkui dėl knygų, reiks apsilankyt knygyne kada smile.gif
Žydraake, laikydama fotoaparatą stenkis alkūnes laikyti kuo tvirčiau prie šonų, tarsi jos būtų štatyvas tavo aparatui. Be to, atkreipk dėmesį į tai, kaip spaudi paleidimo mygtuką – niekada neatitrauk piršto, kol neužsidaro diafragma. Tik jau viskam užsidarius paleisk nuo aparato pirštą... ax.gif Atrodo – smulkmenos, bet iš jų viskas ir susideda mirksiukas.gif

Aš šiandien kaip tik seilę varvinau knygyne prie foto knygų... tongue.gif Atrodo, visas norisi nusipirkti doh.gif Išsirinkau vieną, iš pirmo žvilgsnio atrodo nebloga, nemažai praktinių patarimų... Žiūrėsiu, ar pasitvirtins pirmas įspūdis smile.gif
Atsakyti
Keliu kelias foto iš susitikimo su Forgete wink.gif Kritikai 4u.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Labas, mergaites 4u.gif

Nesu as didele fotografe, bet labai gi norisi kokybisku nuotrauku . Mano foto apara Nikon, kazkkodel daznai per sviesiai fotografuoja. vakar kaip tik bandem fotografuoti nuostabius rudens vaizdus ir beveik visur dangus visiskai baltas. Ka daryt, kad butu tikros spalvos? Buciau labai labai labai dekinga!!!!!! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pepilota @ 2010 09 27, 02:22)
Labas, mergaites   4u.gif

Nesu as didele fotografe, bet labai gi norisi kokybisku nuotrauku  . Mano foto apara Nikon, kazkkodel daznai per sviesiai fotografuoja. vakar kaip tik bandem fotografuoti nuostabius rudens vaizdus ir beveik visur dangus visiskai baltas. Ka daryt, kad butu tikros spalvos? Buciau labai labai labai dekinga!!!!!! 4u.gif

Su kokia programa fotografavai? kokiu nustatymu?
airv
patiko antra nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lutpede: 27 rugsėjo 2010 - 06:59
Sveikos, merginos wink.gif

QUOTE(Žydraakė @ 2010 09 26, 20:41)
Mano nuomone, kritikuoti irgi reikia išmokti. Aš pvz kritikuoju kaip moku, skaitau kitų kritika - taip ir mokinuosi. Šioj temoj visai tylėti (turint mintyj, kai nesigauna profesionaliai kritikuoti) - negalima, juk ir renkamės, kad kritikuoti ir taip mokintis geriau fotografuoti.

Na taip, bet aš norėjau pasakyt, kad ir geros kritikos reikia turėt iš ko mokytis rolleyes.gif Anyway, nebesiveliu į šias kalbas. Teisingai melodi pastebėjo kad

QUOTE(Melodi @ 2010 09 26, 09:16)
nustojom cia ta kritika zarstyt, nes buvo momentas kai cia buvo daug merginu, kurios visiskai nemokejo jos priimt (man atrodo jos net nebesilanko dabar cia). Tai kai bandai nuosirdziai kazka pasakyt, o reziume pasijunti, kad zmogus isizeide, tai po kazkelinto karto nustoji ta daryt smile.gif  Truksta smarkiai cia ''galvos plovimo'' biggrin.gif 

Beje, Melodi, aš tavo auto tą rūžavą juostą irgi rėžščiau lauk biggrin.gif Be jos nuotrauka būtų daug švelnesnė ir geriau perteiktų nuotaiką, emociją. O šiaip man patiko - švari, švelni, moteriška. Su daug jausmo. puikiai cool.gif

Beje, apie Zolubo kursus. Būtent po jų aš ir nustojau šioje temoje lankytis. Nes kai išanalizavus kelias nuotraukas (namų darbus) ir jų silpnąsias bei stipriąsias puses, čia šitos nuotraukos buvo suvarytos ir nurašytos kaip niekam tinkamos, nusprendžiau tiesiog nebeėst sau nervų ir įrodinėt (n)esamų tiesų.
Brumbrumai, man kursai labai patiko (aš pavasarį lankiau), bet gal ne visiem priimtina tokia dėstymo metodika. Iš techninės pusės sužinojau tikrai nemažai, svarbiausia klaust, klaust ir dar kartą klaust. Ir domėtis.

QUOTE(Žydraakė @ 2010 09 26, 20:59)
help.gif Parekomenduokit kokią knygą lietuvių kalba apie fotkinimą g.gif

Tai jau merginos rašė apie S.Kellby. Nors jo knygos manęs labai neužkabino, bet gerų ir vertingų patarimų tikrai yra. O šiaip, yra pirmam psl nuorodų. Gal kai kuri info ir pasenusi, nepritaikyma veidrodžiams, bet bendrą supratimą apie fotografijos pradmenis ugdo.

QUOTE(brumbrumai @ 2010 09 25, 22:42)

QUOTE(brumbrumai @ 2010 09 26, 21:51)
apie Snap dar negirdejau smile.gif o kuria diena bus? noreciau tikrai nueit..

Jau parašė merginos. Tiesa, o jūs buvot pirmojoj konferencijoj?

QUOTE(airv @ 2010 09 26, 23:44)

airv, trečioji man gal labiausiai rolleyes.gif
O antroj kažkur lyg ir pabėgęs fokusas (bent jau kairė akis tikrai neryški) ir oda žaliuoja (ar čia tik mano monitorius taip rodo?)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 27 rugsėjo 2010 - 07:24
Zydraake, mažius fotografuotas be blico, nustatymai ISO 400, f 5.6, išlaikymas 1/30 s, židinio nuotolis 115 mm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikoleta: 27 rugsėjo 2010 - 08:17
QUOTE(alexxandra @ 2010 09 27, 08:23)
Beje, apie Zolubo kursus. Būtent po jų aš ir nustojau šioje temoje lankytis. Nes kai išanalizavus kelias nuotraukas (namų darbus) ir jų silpnąsias bei stipriąsias puses, čia šitos nuotraukos buvo suvarytos ir nurašytos kaip niekam tinkamos, nusprendžiau tiesiog nebeėst sau nervų ir įrodinėt (n)esamų tiesų.
Brumbrumai, man kursai labai patiko (aš pavasarį lankiau), bet gal ne visiem priimtina tokia dėstymo metodika. Iš techninės pusės sužinojau tikrai nemažai, svarbiausia klaust, klaust ir dar kartą klaust. Ir domėtis.

Tiesa, o jūs buvot pirmojoj konferencijoj?

as tai nelabai taves supantu.. ka, pykt ant cia esanciu, kad sukritikavo foto, nors Zoluba mate geru dalyku joje? ar ta prasme, kad cia sedi per prastos visos, kad komentuot? man ir mano draugiu, kurios nesusijusios su fotografija, nuomone svarbi.. nes gi ir jos gali pasakyt, kad mato ar nemato kazko.. nu ka zinau, man jei foto nepatinka, tai nepatinka, dzin, kad ten visas taisykles atitinka.. man ji nepagrazes. ir as cia esu, kad ismokciau del saves.. ir kazkiek pati matau, ar as tobuleju ar ne.. nu ir jei jau niekam nepatinka ta foto, nors dzin, kad as cia stengiausi bile kaip ir bile kokias taisykles taikiau, negi ta foto bus gera biggrin.gif visgi man fotografija yra labiau jausmas.. nors cia irgi daug kas gali gincytis su manim..

ai, dar dadesiu biggrin.gif yra fotografiju, kurios man grazios ir brangios, nors kitiems nepatinka. nes as zinau istorija, fona, uznugari tos foto.. kiti nezino, ir jiems ta foto negrazi. bet as man, zinanciai istorija, tiesiog istrint ta foto? aisku, kad ne. nes as gyvenu savo gyvenima, savo istorija, ir man tos foto visad sakys kazka. ta prasme, fotografija man nera, kad irodyciau kazka, man ji tiesiog budas pasakoti istorijas sau, o daznai ir kitiems..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brumbrumai: 27 rugsėjo 2010 - 08:41
QUOTE(brumbrumai @ 2010 09 27, 08:37)
as tai nelabai taves supantu.. ka, pykt ant cia esanciu, kad sukritikavo foto, nors Zoluba mate geru dalyku joje? ar ta prasme, kad cia sedi per prastos visos, kad komentuot? man ir mano draugiu, kurios nesusijusios su fotografija, nuomone svarbi.. nes gi ir jos gali pasakyt, kad mato ar nemato kazko.. nu ka zinau, man jei foto nepatinka, tai nepatinka, dzin, kad ten visas taisykles atitinka.. man ji nepagrazes. ir as cia esu, kad ismokciau del saves.. ir kazkiek pati matau, ar as tobuleju ar ne.. nu ir jei jau niekam nepatinka ta foto, nors dzin, kad as cia stengiausi bile kaip ir bile kokias taisykles taikiau, negi ta foto bus gera biggrin.gif  visgi man fotografija yra labiau jausmas..  nors cia irgi daug kas gali gincytis su manim..

Gaila, jei perskaitei tokias mintis, nes tikrai ne tai norėjau pasakyti... Ai, tiek to nebesiplėsiu, nes ko gero vistiek nesusišnekėsim smile.gif Tik aš tikrai neturėjau tikslo nei kažką sumenkint, nei įžeist. Man pačiai iki gerų fotografijų dar kaip karvei iki mėnulio. Gal ir neaiškaii išsakiau (arba visai neišsakiau), bet mano pagrindinė mintis - kad šioje temoje per daug reikšmės teikiama absoliučiai nereikšmingoms detalėms, o ne visumai. (Nors, kitaip ko gero ir negalima išmokti).

Sutinku su tavimi 100%, kad fotografija yra jausmas. Ir gera nuotrauka net ir nufotkinta sulaužius visas taisykles gali turėti kažką tooookio, kas privers pasakyti WOW, o 'teisinga', pagal taisykles padaryta foto visiškai 'nevežti'.

Gražios dienos cool.gif
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2010 09 26, 06:14)
P.S. turiu pastebėti štai ką, šitoje temoje kreipiama daug dėmesio į tooookius nereikšmingus dalykus, kaip knygos padėtis ir pan. (kalbu ne tik konkrečiai aie šį atvejį, būtent labai dažnai tą patį pastebiu, todėl ir akcentuoju), kad pamirštama kompozicija, spalvos, jausmas ir techninė atlikimo pusė. Asmeniškai, kodėl aš nustojau rašyti, tai profesionalesnės ir labiau išmanačios akies trūkumas, nes tos merginos su kuriom pradėjau mokytis, jau seniai pas pažengusius pabėgo, o anksčiau tai trenkdavo kritikios 'iš peties' ir negailėdamos. Nieko blogo tuo nenoriu pasakyti, tik labai pasigendu teisingos kritikos.

drinks_cheers.gif

QUOTE(Melodi @ 2010 09 26, 08:16)
Bet nustojom cia ta kritika zarstyt, nes buvo momentas kai cia buvo daug merginu, kurios visiskai nemokejo jos priimt (man atrodo jos net nebesilanko dabar cia). Tai kai bandai nuosirdziai kazka pasakyt, o reziume pasijunti, kad zmogus isizeide, tai po kazkelinto karto nustoji ta daryt  Truksta smarkiai cia ''galvos plovimo''  Bet realiai tai tam, kad kazka rimto pasakyt reik laiko nemazai skirt foto analizei, isiziuret, dauguma manau tiesiog ar i darbus isejo, ar fotografija rimciau uzsieme ir nebeturi laiko

Prodysiu ir as auto

drinks_cheers.gif
auto smagus, kaip ir minejo, ta juosta truputi demesi blasko nuo pagrindinio objekto, truputi erdves truksta virs galvos, bet sviesa patinka, emocija.

QUOTE(Alexso @ 2010 09 26, 15:56)
Va va, manau daugiausiai išsakoma tik tokia paviršutiniška nuomonė.

Na ką, vakar gerai gavau pylos, tai šiandien savo auto tobulinau. Tik niekaip negaliu išsirinkti, kuri geresnė. Tad laukiu kritikos.

drinks_cheers.gif

idomios emocijos, tik knygute per daug vietos uzima kadre, trecdalio pilnai uztektu.

QUOTE(sushi @ 2010 09 26, 22:43)

Aš šiandien kaip tik seilę varvinau knygyne prie foto knygų...  tongue.gif  Atrodo, visas norisi nusipirkti  doh.gif Išsirinkau vieną, iš pirmo žvilgsnio atrodo nebloga, nemažai praktinių patarimų... Žiūrėsiu, ar pasitvirtins pirmas įspūdis

bigsmile.gif as kai i nueinu i knygyna sunku buna iseiti, bet turiu daug neperskaitytu knygu blush2.gif paskutinetokia atidave viena moteriske ax.gif

QUOTE(airv @ 2010 09 26, 22:44)
Keliu kelias foto iš susitikimo su Forgete Kritikai 

pirmoj centruota, nesiziuri gerai, zvilgsniui erdves truksta, desines per daug.
antra smagi, viskas man gerai smile.gif
trecioji irgi smagi , nesu tikra del apacios, lyg truksta, lyg nukirpta ne vietoj g.gif

QUOTE(alexxandra @ 2010 09 27, 07:48)
mano pagrindinė mintis - kad šioje temoje per daug reikšmės teikiama absoliučiai nereikšmingoms detalėms, o ne visumai. (Nors, kitaip ko gero ir negalima išmokti).

Sutinku su tavimi 100%, kad fotografija yra jausmas. Ir gera nuotrauka net ir nufotkinta sulaužius visas taisykles gali turėti kažką tooookio, kas privers pasakyti WOW, o 'teisinga', pagal taisykles padaryta foto visiškai 'nevežti'.

Gražios dienos  cool.gif

drinks_cheers.gif ir kai as bandziau issakyti tokia nuomone tai gavau pylos tongue.gif paskutinius pora menesiu nesekiau temos, bet anksciau jau tikrai kliuvo tai,kad vien tik wubai sudeti, tik "kaip grazu", kaip nuostabu ir t.t., o as beveik nei vienam kadre to nemaciau unsure.gif va ir pasimeciau kazkiek... is pradziu kai pradedi nuo 0 svarbus tie ryskumai, fokusai, bet paskui kai daugiau pramoksti ir pradedi geriau matyti tai nebebuna esme, yra talentingu zmoniu, kuriem ir be daug darbo gerai "gaunasi", kitiem reikia daugiau techniskai dirbti, kad ismokti, bet paskui ziurint i nuotraukos esme/ siuzeta jau nebesvarbus 0.5 mm nusokes fokusas ir pan... smagu, kad yra ir daugiau taip mastanciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2010 09 27, 10:22)
drinks_cheers.gif

nu tai jus pasiulykit, ka kitaip daryt biggrin.gif nu ka?? biggrin.gif as tai nesugalvoju.. renkasi cia kas mokosi, kartais ateina kas daugiau moka ir pakomentuoja.. as komentuoju kaip moku, nes kitaip nemoku. o jus sakot, kad blogai komentuojam, bet pacios dingstat. nu tai likit, sakykit visaka apie darba, o ne tai, kad sau pagalvojat, kad blogai kitos komentuoja, ir dingstat, nes jums neidomu. o paskui griztat ir skundziates.. nu siulau parodyt pavyzdi ir komentuot.. niekas gi ant jusu nepyksta. ir daba nepykstu, tik diskutuoju smile.gif

Atsakyti
sveikos mergikes, simtas metu smile.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2010 09 27, 10:33)
nu tai jus pasiulykit, ka kitaip daryt biggrin.gif nu ka?? biggrin.gif as tai nesugalvoju.. renkasi cia kas mokosi, kartais ateina kas daugiau moka ir pakomentuoja.. as komentuoju kaip moku, nes kitaip nemoku. o jus sakot, kad blogai komentuojam, bet pacios dingstat. nu tai likit, sakykit visaka apie darba, o ne tai, kad sau  pagalvojat, kad blogai kitos komentuoja, ir dingstat, nes jums neidomu. o paskui griztat ir skundziates.. nu siulau parodyt pavyzdi ir komentuot.. niekas gi ant jusu nepyksta. ir daba nepykstu, tik diskutuoju smile.gif

o kur gincai ten ir robobebras biggrin.gif
brumbrumai, labai gerai pasakyta smile.gif. Cia panasiai kaip burnoti, kad ne tuos i seima isrinko, o rinkimuose nedalyvauti.
Atsakyti