Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(brumbrumai @ 2010 10 05, 09:13)
biggrin.gif kad kazko idomesnio, apart fiksavimo faktu, nelabai gal ir yr  g.gif bet gal vakare dar paziuresiu ir kokia imesiu biggrin.gif

thumbup.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 10 05, 10:10)
rarity, o eksponometra tu zenito naudoji ar kokiu budu nustatineji ekspozicija?

Deja, zenito eksponometras neveikia :S tai kažkiek pasinaudoju skaitmenos parodymais. Visa laimė, kad juosta tolerantiškesnė fotografui, nei skaitmena wink.gif Dažniausiai darau iš nuojautos - kartais pasiteisina, kartais nelabai biggrin.gif

ačiū už pasisakymus apie mano ispanę 4u.gif
Ten toks greitukas buvo - daug kas padaryta ne taip, daug kas nepadaryta, bet laiką praleidom šauniai.
Atsakyti
Asiliukas

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Egipta @ 2010 10 05, 10:23)
Asiliukas

Egipta, tavo nuotraukose pastebiu, kad vis pameti fokusą smile.gif Gal pabandyk tiesiog pasidėti stabiliai fotoaparatą, su centriniu fokusavimo tašku sufokusuoti ir nufotografuoti - ką nors, bet kad būtų tikrai ryšku wink.gif Gali pvz fokusuoti ir stengtis kuo geriau nufotografuoti knygos pavadinimą, kokio nors buteliuko užrašą ar pan. 4u.gif Ir įdėk pasirodyti
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 10 03, 20:35)
Dar dedu vieną kritikai iš to pačio pasifotografavimo- pasimokymo 4u.gif  pačiai truputį kliūna rankos, bet labai patinka išraiška ax.gif

As jau del sios foto pasisakiau, bet ir dar karta pakartosiu, kad suspauti sio grazaus modeliuko ir karpyti kadro tikrai nesinoretu, bet pazaisti su rankovem ir paklonuoti, kad nesimatytu jog ten oda, butu liuks... 4u.gif O siaip pasaka man sis kadras...

QUOTE(rarity @ 2010 10 03, 21:28)
Iš šiandienos meetuko smile.gif

Modeliukas labai labai liuks... o va pats kadras svyra desinen, pagal sienos linijas...

QUOTE(Ievukis @ 2010 10 03, 23:03)
O cia labai puiki dienele buvo ir labai geras modeliukas mirksiukas.gif

Pirmoji man labai smagi... ir kakta nekliuva, savotiska nuotaika sukuria tos raukslytes...
Antroje man kliuva kadravimas... per zemai nuleistas modeliukas..

QUOTE(nila_ks @ 2010 10 04, 13:00)
Na ką gi, ateinu su šios dienos kitokiais kadrais (bandžiau į namus pažiūrėti kitu kampu  blush2.gif), pati nežinau ar gerai, tad atsiduodu jūsų teismui  4u.gif
rėžkit teisybę į akis  biggrin.gif

2.3.5 man smagiausios.... saunu, kad ieskai, tokios idomios abstrakcijos gavosi... 4u.gif

QUOTE(rarity @ 2010 10 04, 19:51)
Juosta. Zenit E, obj. Helios 44 2

Net sunku patiketi, kad juosta cia... smile.gif Kokia juosta naudojai, kad tokios spalvos?
Modelis idomus, ideja gera, bet va kazko truksta.... Gal isbaigtumo.... nu noretusi, kad ji kaip cigone tokia labiau laukinuke butu, pasidraikstytu...

QUOTE(green_tea @ 2010 10 04, 23:33)
as taip siek tiek ne i tema, bet su klausimu: kokiu ratio kerpamos panoramines foto?  g.gif

Kaip tik nori... Panoramai nera kazkokio standartinio formato... viskas priklauso nuo to kiek kadru jungiama i viena...

QUOTE(brumbrumai @ 2010 10 05, 11:13)
biggrin.gif kad kazko idomesnio, apart fiksavimo faktu, nelabai gal ir yr  g.gif bet gal vakare dar paziuresiu ir kokia imesiu biggrin.gif

Greit imesk nuoroda bigsmile.gif Noriu pamatyti, o as ziopla ir nerandu taves flickre

QUOTE(Egipta @ 2010 10 05, 11:23)

Na dabar as pabusiu bjauri..... cool.gif
Tu sitoje temoje atejai pavasari ir kolkas as nematau ne kiek patobulejimo.... Kodel... Kodel visi kadrai atrodo taip, kad tiesiog paemei fotika i rankas paspaudei mygtuka ir imetei cia? Man tikrai sunku ir net nesinori komentuoti ir kartoti ta pati per ta pati, nera fokuso, kompozicija irgi nekokia ir t.t. as suprantu, kad cia ateiname mokytis ir tu mokaisi, bet kai beveik visose foto fokuso nera, tai gal pabandyk del saves pasikartoti pirmaji namu darba....
Arba pabandyk isanalizuoti va sia savo paskutine nuotrauka, kas joje blogai? Ar tau ji atrodo gera?
Papildyta:
Nu zodziu pasisakiau, o dabar pati nusivylusi savimi, keliu keleta kadru kritikai blush2.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Del paraso nepykit, nes tiesiai is flicr dedu i bloga, o vieta flicre ribota kolkas pas mane blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 05 spalio 2010 - 13:01
QUOTE(Akasha @ 2010 10 05, 13:06)

Modeliukas labai labai liuks... o va pats kadras svyra desinen, pagal sienos linijas...

Net sunku patiketi, kad juosta cia... smile.gif Kokia juosta naudojai, kad tokios spalvos?
Modelis idomus, ideja gera, bet va kazko truksta.... Gal isbaigtumo.... nu noretusi, kad ji kaip cigone tokia labiau laukinuke butu, pasidraikstytu...

Nu zodziu pasisakiau, o dabar pati nusivylusi savimi, keliu keleta kadru kritikai  blush2.gif

Flickre yra pakarpyta, nebegriūnanti wink.gif
Ispanė tokia melancholiška papuolė biggrin.gif Na, tobulėti tikrai yra kur. Modelis fantastiškas, priimatis kritiką ir labai norintis fotografuotis ir išlaužti ką nors gero - nesustosim wink.gif Va man tai yra kur pasitempti blush2.gif
Juosta Fuji ISo 200

Tavo kadrai kaip visada tvarkingi, tik man per daug glamūriniai wink.gif Ir veidukui apšvietimo trūkumas. Reikėtų reflektoriaus. Bet negaliu kritikuoti, nes mano pačios mergytės sesija kur kas prastesnė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 10 05, 14:06)
2.3.5 man smagiausios.... saunu, kad ieskai, tokios idomios abstrakcijos gavosi...  4u.gif

Dėkui 4u.gif

Ypač patiko antroji, nežinau ar dėl vaikučio išraiškos, labai smagi smile.gif Kaip vėžliukas, kad valgytų kiaulpienių lapelius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 10 05, 14:06)
*Greit imesk nuoroda  bigsmile.gif  Noriu pamatyti, o as ziopla ir nerandu taves flickre

**Nu zodziu pasisakiau, o dabar pati nusivylusi savimi, keliu keleta kadru kritikai  blush2.gif

*paskui gal imesiu, kai idesiu daugiau.. dabar ten kelios tik. ai, siaip kaip pirmom krikstynom tai dziaugiuosi. bet kokybes prasme, tai man labai truksta ryskumo.. nemoku as tu judanciu zmoniu fotkint su veidrodinuku, nors tu ka biggrin.gif

**komentuosiu taip, kaip jau zinau ka pasiekus smile.gif tai va, pasaksyiu, kad tikrai gali geriau.. siaip foto svarios, nieko ne per daug.. bet man noretusi idomesniu kadravimu, kad labiau stebintu.. ir labai norisi veidukui sviesumo. pvz, antra man pati idomiausia. bet va, veidukas tai labai tamsus.. ir paskutines formatas nepatinka, nes toks "spaudziantis". bet jei buciau mama, dziaugciausi ta paskutine foto labiausiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 10 05, 14:48)
Tavo kadrai kaip visada tvarkingi, tik man per daug glamūriniai wink.gif Ir veidukui apšvietimo trūkumas. Reikėtų reflektoriaus. Bet negaliu kritikuoti, nes mano pačios mergytės sesija kur kas prastesnė   doh.gif

Lauksim lauksim nauju kadru su siuo modeliuku... smagu, kad suprantanti ir norinti bandradarbiauti smile.gif
o apie mano neplanuota fotosesija blush2.gif nu negaliu pakesti grudo, net siek tiek, tai as vis jas svelninu smile.gif Del apsvietimo tai simtu procentu sutinku.... apie reflektorius jau svajoju koki menesi...

QUOTE(brumbrumai @ 2010 10 05, 15:04)
*paskui gal imesiu, kai idesiu daugiau.. dabar ten kelios tik. ai, siaip kaip pirmom krikstynom tai dziaugiuosi. bet kokybes prasme, tai man labai truksta ryskumo.. nemoku as tu judanciu zmoniu fotkint su veidrodinuku, nors tu ka biggrin.gif

Jau radau tave ax.gif

doh.gif Negalima taip.... jei keleta geriau padariau, tai nereiskia, kad nedarau kliurku mirksiukas.gif (jei ka tai as cia tikrai nepiktai blush2.gif ) tiesiog net nusisypsot privertei... tongue.gif
Zinau zinau, kad vat truksta kazko... man paciai viskas kliuva... ir apsvietimas ir kadravimai.... nu bet net nebezinau ar cia man nuo nuotaikos ar dar nuo ko rezultatai priklauso... verysad.gif Tikrai liudna, kad nevisada pasiseka... Kitavertus ir fotosesija visai neplanuota buvo, tiesiog isejom pasivaikscioti, tai ir gavosi viskas taip, kaip buitiakui kokiam... Gal ir nesistengiau per daug g.gif Reiks dabar sest ir analizuot kodel kas ir kaip... Betkuriuo atveju dekui uz pastabas ir nuomona... reik man tu spyriu i uzpakali kaip oro... 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(nila_ks @ 2010 10 05, 14:58)
Ypač patiko antroji, nežinau ar dėl vaikučio išraiškos, labai smagi smile.gif Kaip vėžliukas, kad valgytų kiaulpienių lapelius   smile.gif

Va va israiska man irgi patiko, tik apsvietimas nea... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 05 spalio 2010 - 14:23
QUOTE(Akasha @ 2010 10 05, 15:21)
Zinau zinau, kad vat truksta kazko... man paciai viskas kliuva... ir apsvietimas ir kadravimai.... nu bet net nebezinau ar cia man nuo nuotaikos ar dar nuo ko rezultatai priklauso...  verysad.gif  Tikrai liudna, kad nevisada pasiseka... Kitavertus ir fotosesija visai neplanuota buvo, tiesiog isejom pasivaikscioti, tai ir gavosi viskas taip, kaip buitiakui kokiam... Gal ir nesistengiau per daug  g.gif  Reiks dabar sest ir analizuot kodel kas ir kaip... Betkuriuo atveju dekui uz pastabas ir nuomona... reik man tu spyriu i uzpakali kaip oro... 4u.gif

nu liudet tai ner ko smile.gif nu grazi fotosesija, nu bet ne tiek, kad kitas, nepazistantis tu zmoniu, isimintu ja ilgiau nei diena smile.gif kokybiska, svelnu, miela.. nu gal supranti ka norejau pasakyt..
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 10 05, 12:06)

Antra man patinka dėl savo nuotaikos. 4u.gif O apie trūkumus jau kitos merginos rašė. mirksiukas.gif

O kaip dėl Snap? Ar žinot, kad iki spalio 6 d. bilietas dar 39 lt? mirksiukas.gif Aš jau nusipirkau, tad susitiksim konferencijoj. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexso @ 2010 10 05, 15:34)
O kaip dėl Snap? Ar žinot, kad iki spalio 6 d. bilietas dar 39 lt? mirksiukas.gif  Aš jau nusipirkau, tad susitiksim konferencijoj. smile.gif

oi, reik pirkt biggrin.gif aciu uz info wink.gif
Atsakyti