Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Lutpede @ 2010 10 02, 22:55)
Visai įdomiai žiūrisi. Tik aš norėčiau daugiau erdvės dešinėje. Pačiai gūdas patinka, o aš  jei sau daryčiau, tai be grūdo- švelnesnę, bet čia tik mano nuomonė

Aiškiukas, ačiū 4u.gif

Ačiū, paprasta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 02 spalio 2010 - 23:07
QUOTE(airv @ 2010 10 02, 23:29)

labai super. man nieko netruksta smile.gif tik parasai mane visada nervina, bet cia jau mano beda biggrin.gif

ziurek, o neradai sutarties, kur zadejai paziuret?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 10 03, 08:12)

labai super. man nieko netruksta smile.gif tik parasai mane visada nervina, bet cia jau mano beda biggrin.gif

ziurek, o neradai sutarties, kur zadejai paziuret?smile.gif

žinok nerandu blush2.gif žadėjo vienas žmogus atsiųsti kopiją, tai vis dar laukiu

dėl parašo, tai taip, tikiu kad erzina. Kitą kart nedėsiu su juo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2010 10 03, 10:07)
žinok nerandu  blush2.gif žadėjo vienas žmogus atsiųsti kopiją, tai vis dar laukiu

dėl parašo, tai taip, tikiu kad erzina. Kitą kart nedėsiu su juo wink.gif

tai dek su parasu, nieko tokio smile.gif cia tik mano problema biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 10 02, 09:11)

Šįryt buvo labai graži šalna - pabėgiojau truputuką su fotoaparatu smile.gif

Labiausiai man užburia pienė ir pieva, super. 4u.gif Mano akiai vis gi pievoje maiš tas padegimas kairėj apačioje (jau Flickr'e rašiau mirksiukas.gif ). Žiūrėjau ir laptope ir stacionariam, ar bandei bent tą šoną patamsint? g.gif

QUOTE(Lutpede @ 2010 10 02, 17:02)

O čia  sraigės fotosesija. Ji pastoviai sukosi apie savo ašį, tai  padariau kelis kadrus

Gerulė sraigė. smile.gif Trečia pati geriausia. 4u.gif

Paprasta, man vis tokios gulinčios galvos, kažkaip lyg aukštyn kojom. unsure.gif Mačiau Flickre iš šios serijos geresnių momentų, dar nespėjau parašyti. mirksiukas.gif Bet visumoj, tai man patiko. 4u.gif

QUOTE(airv @ 2010 10 02, 21:29)
Paprasta, man toks kadravimas čia sukelia įspūdį jog mergina žemyn galva kabo  g.gif

Dar vienas mano Auto bandymas. Taršymui

O Airv, jau tą patį parašė, ką aš pastebėjau. biggrin.gif
Airv, super mintis. bigsmile.gif Bet vis gi gal reiktų be grūdo pabandyti. g.gif Gal ir kirpčiau kažkaip kitaip, bet nesugalvoju kaip... biggrin.gif

Šiandien man sunku, truputį nusivylusi... verysad.gif
Vakar vakare bais tamsioje, su raudonom sienom ir lubom draugų baliuką fotografavau. doh.gif Buvom sugalvoję tokią sovietinių laikų fotosesiją. thumbup.gif Bet su blicu tokia tragika. blink.gif Kur be statysi, vis tie raudoni atspalviai. Siaubas kažkoks. O jei stipresnį blicą nustatau, tai jau kaip su prožektoriumi gavosi. Bandžiau ir po lempom statyti, atspindžius nuo sviesių paveikslų daryti, bet vis kažkoks apsurdas gaudavosi. doh.gif Gal kas panašios patirties turit? Būtų ydomu padiskutuoti.
Galų gale išjungiau blicą, ir su išlaikymu dirbau, tuo labiau tuo metų visi mokėsi šokti brazilietiškus kažkokius tai žingsnius. Tai ten jau šiek tiek geriau. Ai, ką aš čia guodžiuosi, kai kam atrodys mano problemos juokingos... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2010 10 01, 21:47)
Rizikuoju įdėti vaikišką nuotrauką
Nuotrauka daryta juostiniu  foto aparatu ir nuskanuota, dėl ko prarado dalį kokybės
"Meilė ir baimė"

Nu va juostos spalvos tai nerealios smile.gif myliu juostos kolorita... katino zvilgsnis liuks, tiks jausmas, kad is akiu re4kia "gelbekit blin, nes tuoj man galas bus"

QUOTE(Žydraakė @ 2010 10 01, 22:16)
Aišku.
Kažkaip net nežinodama to fokusavausi į arčiau esančią mergytę... Berniukas liko palietas... f/4.0, išlaikymas 1/800, ISO 200, buvau apie pora metrų nuo jų, galvojau jau užteks ryškumo gylio abiems, bet ne... Ir velnias fokusas nušokęs...

Nu klausyk, kaip tie vaikai greit auga... Jovile cia tokia jau didele atrodo smile.gif
Kol nuotrauka sumazinta, tai nelabai ir matosi, kad berniukas paplaukes, bet ant dideles speju labai... Vilika gerai minejo, kad geriausia taikytis, kad vaikai vienoje plokstumoje butu, tada nereikes didinti f ir prarasti fono isplovimo...

QUOTE(rarity @ 2010 10 02, 12:55)
Gimimo stebuklas

Nu va sita spalvota tai mano stiliuj... Man labai grazu, svaru 4u.gif O is pradines serijos, tai piene idomiausiai ziurisi, bet ir apserksnyjus pieva visai liuks...

QUOTE(Lutpede @ 2010 10 02, 19:02)
Ačiū visoms Komentarus. malonu, kad patiko  smile.gif

Na is siu tai trecia man geriausiai ziurisi, nes ryskiausia... kompoziciskai, beveik visose sraige norisi kiek zemiau nuleisti, kad nebutu ji vidury ir daugiau erdves virsuje atsirastu... Sraiges siaip labai fotogeniski padareliai ir daznai smagiai pozuoja... smile.gif

QUOTE(paprasta @ 2010 10 02, 19:56)
Ir aš kritikai dedu portretuką...

Nu pasisakysiu ir as... smile.gif Siaip ryskumas labai liuks... mergina labai israiskinga ir fotogeniska... Bet.... jau kazkas minejo del saliko ir as pritariu... ir man asmeniskai kadravimas kliuva... merginos veidas paciame centre ir tarkim, kad ir grazus tie plaukuciai, bet jie sioje situacijoje nu netaip ziurisi... mano nuomone arba reikejo imti maziau saliko ir daugiau plauku, kad jie visi matytusi persipyne su tais lapais... arba atvirksciau maziau plauku ir kiek is arciau imti.. Bet cia tik mano pastebejimai tokie...

Nu zinok sunku ir ka tarsyti, nes visai man smagiai... Kaip bebutu keista ir grudas man cia visai netrukdo smile.gif Maciai daugiau is sios serijos, bet si labiausiai patiko, nes poza ir ranku bei delnu padetis cia tokia naturaliausia ir geriausiai mano akimis ziurisi... Kompoziciskai, gal virsuje esancia ranka noretusi timpteleti kiek labiau i desine ir daugiau erdves virsuje, bei desineje... bet cia tik siaip... mano pamastymai... mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Alexso @ 2010 10 03, 11:26)
Šiandien man sunku, truputį nusivylusi... verysad.gif
Vakar vakare bais tamsioje, su raudonom sienom ir lubom draugų baliuką fotografavau. doh.gif  Buvom sugalvoję tokią sovietinių laikų fotosesiją. thumbup.gif  Bet su blicu tokia tragika. blink.gif Kur be statysi, vis tie raudoni atspalviai. Siaubas kažkoks. O jei stipresnį blicą nustatau, tai jau kaip su prožektoriumi gavosi. Bandžiau ir po lempom statyti, atspindžius nuo sviesių paveikslų daryti, bet vis kažkoks apsurdas gaudavosi.  doh.gif Gal kas panašios patirties turit? Būtų ydomu padiskutuoti.
Galų gale išjungiau blicą, ir su išlaikymu dirbau, tuo labiau tuo metų visi mokėsi šokti brazilietiškus  kažkokius tai žingsnius. Tai ten jau šiek tiek geriau. Ai, ką aš čia guodžiuosi, kai kam atrodys mano problemos juokingos... lotuliukas.gif

oi visiskai tave suprantu smile.gif Ir zinau, kaip sunku fotografuoti, kai namu aplinka ryski... netgi be blico dienos sviesoje fotografuojant nuo sienu krenta atspalviai kurie nuotraukoje tikrai nepageidaujami... o su blicu dar nebandziai bet speju, kad irgi nekas... su Ps galima kazkiek pasireguliuoti, bet nevisada padeda...
Na tokiu atveju tai patarimas tik vienas arba versti JB arba bandyti koki actiona su spalvom deti, kad siek tiek pataisytu situacija.... O kitakart rinktis mazziau ryskia aplinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 10 02, 10:11)
Šįryt buvo labai graži šalna - pabėgiojau truputuką su fotoaparatu smile.gif

man pirma labai labai faina, kitose trūkumus jau išsakė ax.gif

Airv, auto labai patiko, net nieko nekeisčiau smile.gif

Paprasta, šioje foto man žvilgsnis labiausiai į akis krenta, todėl kadruočiau taip, kad jos atsidurtų labiau kairiam apatiniam taške, arba dešiniam viršuj smile.gif
Atsakyti
Ačiū labai visoms už kritiką- viską deduosi galvon 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2010 10 02, 17:02)
O čia  sraigės fotosesija. Ji pastoviai sukosi apie savo ašį, tai  padariau kelis kadrus

Man trečia nuotrauka gražiausia su straige 4u.gif

QUOTE(paprasta @ 2010 10 02, 17:56)
Ir aš kritikai dedu portretuką...

Pritaričiau pasisakymams dėl šaliko.....

QUOTE(airv @ 2010 10 02, 21:29)

Labai gražus tamstos bandymas, grūdas labai tinka wub.gif
Atsakyti
Ačiū merginos už komentarus smile.gif be grūdo, tai nesižiūri man, yra kelios medžiagos garankštės, tai grūdas dar ir jas maskuoja biggrin.gif tie triukšmai smagiai tinka.
Viršaus šiek tiek norisi, sutinku, bet visai nedaug...turiu smile.gif kirpau proporcingai, nes kairės per daug buvo.
Papildyta:
Akasha, smagu kad ir tau patiko smile.gif buvau beveik tikra jog nepatiks biggrin.gif nžn kodėl smile.gif
Tavo pamastymai visai patiko man. Kitą variantą būtent taip ir matau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 03 spalio 2010 - 14:25
QUOTE(Akasha @ 2010 10 03, 11:37)
Nu klausyk, kaip tie vaikai greit auga... Jovile cia tokia jau didele atrodo smile.gif
Kol nuotrauka sumazinta, tai nelabai ir matosi, kad berniukas paplaukes, bet ant dideles speju labai... Vilika gerai minejo, kad geriausia taikytis, kad vaikai vienoje plokstumoje butu, tada nereikes didinti f ir prarasti fono isplovimo...

Žinok jo, auga bistriai ax.gif net man pačiai nesitiki unsure.gif
Dėkui už foto komentarus. Kraunuosi viską galvon smartass.gif Sunkoka, kai su foto kokybe stringu daugelyje vietų. Noriu gero fokuso, ryškių foto, paplaukusio fono... Ogi mano pipirams visai ne motais, kad jie turi būti vienoj plokštumoj lotuliukas.gif

airv, man labai simpatiskas tavo užrašas ant foto 4u.gif Dera prie tavųjų foto stiliaus. O auto portretas... Man kairė ranka tarsi ore kabo, na dešinė matosi, kad nuo kūno eina, tas rankos patamsėjimas dera, vietoj, kažko tokio trūksta kairei rankai. Yra šiek tiek patamsėjimo, bet man mažoka. Ir truputėli dar norėtųsi viršaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydraakė: 03 spalio 2010 - 14:42
QUOTE(Akasha @ 2010 10 03, 09:37)
oi visiskai tave suprantu smile.gif Ir zinau, kaip sunku fotografuoti, kai namu aplinka ryski... netgi be blico dienos sviesoje fotografuojant nuo sienu krenta atspalviai kurie nuotraukoje tikrai nepageidaujami... o su blicu dar nebandziai bet speju, kad irgi nekas... su Ps galima kazkiek pasireguliuoti, bet nevisada padeda...
Na tokiu atveju tai patarimas tik vienas arba versti JB arba bandyti koki actiona su spalvom deti, kad siek tiek pataisytu situacija.... O kitakart rinktis mazziau ryskia aplinka smile.gif

Gaila, bet aš vietos pasirinkti negalėjau... schmoll.gif Draugai kavinę rinkosi jubiliejui. biggrin.gif Apžiūrėjau prieš tai visus kampus, išbandžiau blicą kur sąlyginai balčiausiai duoda atspalvį ir tiesiog dariau.
Aha, gerai tu sakai, pagalvojau, kad teks ko gero JB versti.
Gyveni ir mokaisi žmogau. Supratau vieną, kad visokių baliukų, net ir draugams, daugiau fotografuoti nenorėčiau... biggrin.gif
Atsakyti