Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(ohara @ 2010 09 29, 20:46)

Man ketvirta, penkta ir priespaskutine labai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 09 29, 20:07)
mmmm.... nesu girdėjusi, reikės pasižiūrėti 4u.gif

na as irgi nesu tokio fynto girdejes, speju airv kazka ne taip supratai, nes man galva nenesa kad kazkas tokio galetu buti.
jei autofokusas nusokes biskiuka, tai kartais galima pareguliuoti ant bodzio - vadinas "microfocus adjustment", bent jau ant canon 50D ir aukstesniuose toks buna, nzn kaip nikon. O pats objektyvas kalibruojamas hardwarishkai - t.y. nesi meistrui. 4u.gif. Ar tikrai nusoka yra testai, galima prasitestuot namu salygom.

ohara, patiko visai tavo fotkes, jei pora komentaru pagal mano aki, tai macro fotkem kokybe yra vienas esminiu dalyku. Jei macro pamuilinta ar spalvos kreivos tai nieko gero ir nebelieka, nebesvarbu kas ten pavaizduota, nu nebent menas kazkoks. Del tvoros, tai ji tokia "sabloniska" foto, todel sablona reiketu ir taikyti - geriausiai ziurisi kai fokusas prasideda ant trecdalio. Spyna labiausiai patiko, ratas gerai, kupolas irgi tokia smagi abstrakcija. Dviratis gal biskiuka per daug sukontrastintas. Telephone tai kaip atskira fotke gal ir nieko blatno, bet kokiam baneriui smagiai tiktu.
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 09 29, 19:07)
mmmm.... nesu girdėjusi, reikės pasižiūrėti 4u.gif

Va tai turėjau omenyj - čia
jei fotikas moka, tai instrukcijoje turi būti parašyta, kaip pataisyti.
Nors jei su kitu objektyvu viskas gerai, tai su fokusu viskas tvarkoj pas tave
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 29 rugsėjo 2010 - 23:03
QUOTE(robobebras @ 2010 09 29, 21:05)
jei autofokusas nusokes biskiuka, tai kartais galima pareguliuoti ant bodzio - vadinas "microfocus adjustment", bent jau ant canon 50D ir aukstesniuose toks buna, nzn kaip nikon. O pats objektyvas kalibruojamas hardwarishkai - t.y. nesi meistrui.  4u.gif.  Ar tikrai nusoka yra testai, galima prasitestuot namu salygom.

taip taip drinks_cheers.gif tai ir turėjau omenyje tik blogai "išsireiškiau" blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2010 09 29, 23:46)

Zemesnes klases fotikai sios galimybes neturi... Taip pat ir D90(kuriuo naudojasi Paprasta).... Nors naujajame nikone D7000 jau si funkcija yra ir galima susikalibruoti ir fotiko atminti irasyti nemazai objektyvu...
Papildyta:
QUOTE(Alexso @ 2010 09 29, 21:42)
Akasha, norėjau tavęs paklausti, kaip tu padarai tokias švelnias spalvas, kaip pvz. Elzytės gimtadieninė fotosesija? g.gif Man taip gražu. wub.gif Labai fainai ten gavosi visa serija su Elzyte. 4u.gif Super. smile.gif

Actiona naudoju truputeli pagal save pakoreguodama...
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2010 09 29, 23:46)

QUOTE(airv @ 2010 09 30, 00:05)
taip taip  drinks_cheers.gif tai ir turėjau omenyje tik blogai "išsireiškiau" blush2.gif

tai šitą žinau... bandžiau ten testuoti... nepasitikiu savimi- pagal mane, vieną kartą lyg nušoka, kitą kartą lyg ne...
Atsakyti
user posted image
Atsakyti
Prisijungiu prie nila_ks simpatiško paukščiuko.
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Alexso @ 2010 09 29, 11:31)
Man buvo paskolinęs vienas pažystamas žiemą, fotkinau kaimynų mergaitės gimtadienį. Vaikai buvo labai gražiai išpaišyti, patiko daryti portretus. Bet pastebėjau vieną minusą - sunku du ar daugiau žmonių ne toje pačioje plokštumoj ryškius pagautiunsure.gif

paprasta pasiūlė priverti diafragmą. O man vat klausimas iškilo, kai du žmonės toj pačioj plokštumoj, noriu abiejų ryškių, kur fokusuot? Kai vienas, tai į akis taikau, o kai du g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2010 09 30, 21:26)
paprasta pasiūlė priverti diafragmą. O man vat klausimas iškilo, kai du žmonės toj pačioj plokštumoj, noriu abiejų ryškių, kur fokusuot? Kai vienas, tai į akis taikau, o kai du g.gif

mane mokė fokusuoti į artimiau esantį... ax.gif
Atsakyti
Sveiki. Nieko sau pradziamoikslis fotografavimo pas jus biggrin.gif , darbeliai, man nepatyrusiai akiai grazus visi 4u.gif , noreciau ir as rasti laiko pradet si nuostabu uzsiemima, bet kai vis paemu fotoaparta i rankas, taip save vis nuviliu ir vel padedu ji tolyn.... sad.gif, kazkaip labai truksta ziniu... arba gal salia zmogaus, kuris parodytu ta pacia pradzia... O as uzklydau cia su klausimuku, gal kas gales pagelbet.. Turiu canon 1000d ir man kuris laikas ziurint pro akute kreivaliuoja sonus(atrodo kad sonuose raibsta akys g.gif ). Pamaniau, akd tai objektyvo beda, bet perdejus kita objektyva tas pats... kas tai galetu but... gal kazka prireguliavau, nu bet esu ant auto rezimo nustacius, kaip ir neturetu but nieko prireguliuota. Buciau labai dekinga jei kas nors atsilieptu, nes nebezinau ar i garantini kreiptis, ar tai mano beda. Aciu labai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(nessta @ 2010 09 30, 22:10)
Sveiki. Nieko sau pradziamoikslis fotografavimo pas jus  biggrin.gif

o gal ten dar kokias dioptrijas pasireguliuok.. turi butu prie akutes, per kuria ziuri.. gal netycia pades smile.gif

gal kuri turit ir gali pasidalint, ka duodat pasirasyt zmonems, kad butu galima ju foto viesint? Ar pacios kazkokia sutarti susigalvojot?..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brumbrumai: 30 rugsėjo 2010 - 21:43