Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(frederica @ 2010 09 26, 00:34)
OOOO, na aš tai dailinimo programose mažai išprusus, tikrai nieko nepatarsiu.
Jei skubu Akashai asmeninę žinutę parašyk, šioj sritį manau ji greičiausiai Tau padėtų.

Ne, nera skubu smile.gif.. Nenoriu trugdyti smile.gif.. Gal kas prisimins smile.gif..
As seip ir neisprusus tose programuose, bet bandausi po truputuka smile.gif..
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 09 25, 22:24)
nu fonas man cia toks grazus, kad net ta gele maiso biggrin.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(frederica @ 2010 09 25, 22:28)
mintis patiktų, bet kaip brumbrumaiminėjo, padėtis nepatogi biggrin.gif

Hm.. g.gif Nu gal Jūs savotiškai ir teisios. Bet tuo metu aš būtent taip ir skaičiau biggrin.gif Prisirtraukus kėdę prie komodos ir ant jos susikėlus kojas iš arti. Žodiu čia mano skaitymo ypatumai biggrin.gif

P.S. turiu pastebėti štai ką, šitoje temoje kreipiama daug dėmesio į tooookius nereikšmingus dalykus, kaip knygos padėtis ir pan. (kalbu ne tik konkrečiai aie šį atvejį, būtent labai dažnai tą patį pastebiu, todėl ir akcentuoju), kad pamirštama kompozicija, spalvos, jausmas ir techninė atlikimo pusė. Asmeniškai, kodėl aš nustojau rašyti, tai profesionalesnės ir labiau išmanačios akies trūkumas, nes tos merginos su kuriom pradėjau mokytis, jau seniai pas pažengusius pabėgo, o anksčiau tai trenkdavo kritikios 'iš peties' ir negailėdamos. Nieko blogo tuo nenoriu pasakyti, tik labai pasigendu teisingos kritikos.

QUOTE(w.i.t.c.h @ 2010 09 25, 22:41)
As su klasimu pas Jus smile.gif.. As labai zaviuosi tokiom nuotraukom
kur spalvos tokios isryskintos buna smile.gif.. Man regis cia prie photoshop'o
kazkokia programyte yra smile.gif..
user posted image

Man regis Jūs šnekate apie Photoshop'o action'us. Tai nėra papildomos programytės (nors gal savotiškai galima būtų pavadinti ir taip), o tiesiog Jau sugrupuota tam tikra Photoshop'o veiksmų seka, kai jį (actioną) 'paleidus' yra paryškinamos ar prislopinamos spalvos reguliuojamas ryškumąs, uždedami rėmeliai, kuriami koliažai, paryškinamos akys, lyginama oda ir t.t. Kaip anksčiau sakė berods Will 'Gali ir pati susikurti, tada tik atsidarai nuotrauką, paleidi action'ą ir kompas dirba, o tu geri kavą  lotuliukas.gif '

Jūsų nuotraukoje man labiausiai trukdo juodi ir mano nuomone visai nereikalingai uždėti rėmai, pernelyg įspaudžia tas aguonas ir į taip siauroką erdvę. Ir tas plėmas fone. Nuotrauka, ko gero, lgerokai apkarpyta, ar aš klystu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 26 rugsėjo 2010 - 07:16
QUOTE(alexxandra @ 2010 09 26, 08:14)
P.S. turiu pastebėti štai ką, šitoje temoje kreipiama daug dėmesio į tooookius nereikšmingus dalykus, kaip knygos padėtis ir pan. (kalbu ne tik konkrečiai aie šį atvejį, būtent labai dažnai tą patį pastebiu, todėl ir akcentuoju), kad pamirštama kompozicija, spalvos, jausmas ir techninė atlikimo pusė. Asmeniškai, kodėl aš nustojau rašyti, tai profesionalesnės ir labiau išmanačios akies trūkumas, nes tos merginos su kuriom pradėjau mokytis, jau seniai pas pažengusius pabėgo, o anksčiau tai trenkdavo kritikios 'iš peties' ir negailėdamos. Nieko blogo tuo nenoriu pasakyti, tik labai pasigendu teisingos kritikos.

na, bet ka daryt?smile.gif nesilanko pas mus pazengusios, niekas nekritikuoja is peties.. tai ir kritikuojam kas kaip moka. as kaip matau, taip ir kritikuoju. o ka kitka daryt? tikrai kartais norisi pasakyt, kad visai be rysio foto ir viskas. bet ar tai duos naudos.. todel kad ir kokia paprasta foto, ir kritikuoji kad bent kazka galima pakeist butu.. be to visos cia mes skirtingos, del skirtingu dalyku atejom. o ta karta, su kuria tu pradejai, nepasakyciau, kad buvo grieztesne. tik kad ten labai daug gabiu buvo.. ir isvis, kas tai teisinga kritika?
Atsakyti
aš tai nesijaučiu kompetetinga kritikuoti "teisingai", nes pati nelabai žinau, kas yra teisingai... blush2.gif pati norėčiau kritikos, bet yra kaip nori 4u.gif
Atsakyti
As trumpai isiterpsiu, tiesiog i Alleksandros posta atsakysiu smile.gif Nors ir nesijauciau labai gabi ar toli pazengus, nieko panasaus smile.gif Bet nustojom cia ta kritika zarstyt, nes buvo momentas kai cia buvo daug merginu, kurios visiskai nemokejo jos priimt (man atrodo jos net nebesilanko dabar cia). Tai kai bandai nuosirdziai kazka pasakyt, o reziume pasijunti, kad zmogus isizeide, tai po kazkelinto karto nustoji ta daryt smile.gif Truksta smarkiai cia ''galvos plovimo'' biggrin.gif Bet realiai tai tam, kad kazka rimto pasakyt reik laiko nemazai skirt foto analizei, isiziuret, dauguma manau tiesiog ar i darbus isejo, ar fotografija rimciau uzsieme ir nebeturi laiko smile.gif

Prodysiu ir as auto, nieko ipatingo - popsas biggrin.gif Del rausvos juostos jau man ''galva isskalbe'' efoto, bet cia skonio reikalas, man asmeniskai tinka i ''bendra nuotaika'' jinai smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2010 09 26, 08:14)

Hm..  g.gif Nu gal Jūs savotiškai ir teisios. Bet tuo metu aš būtent taip ir skaičiau  biggrin.gif  Prisirtraukus kėdę prie komodos ir ant jos susikėlus kojas iš arti. Žodiu čia mano skaitymo ypatumai  biggrin.gif

Taip ir Tu teisi, nėra čia kritikos, visos "stipresnės" pabėgo biggrin.gif Tai ir rašinėjam kaip kuri matom, gal tai ir visai blogai g.gif o ką daryt?

O va dėl Tavosios foto tai mano galva padėtis čia užima labai svarbią vietą. Juk knyga ir kojytės kuria istoriją apie Tave( bent jau šiuo atveju, juk kėlei į temą).
Bendra kompozicija turėtų nešti į svajonių šalį( ar aš ne taip suprantu) ir va kaip tik ta knyga( vistik mano supratimo ne vietoje) trukdo tam skrydžiui, žiūriu aš į ją ir taip rūpi susigūžti, nejudėti, kad nenukristų...
Todėl šiuo atveju manau pastebėjimai turėtų būt užskaityti biggrin.gif
Atsakyti
aš pradedančioji, tai kol kas skaitau skaitau ... bet kartais pasijaučiu kad čia ne pradedančių, o pažengusių tema g.gif kažkaip baisu savo darbus ir dėt kai aplink šedevrai biggrin.gif

cool.gif namų darbai mano dar gamybiniame procese, bet norėčiau porą foto kad pakomentuotumėt blush2.gif

iš tamsos...
user posted image

ar šitaip geriau

user posted image

mažius

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikoleta: 26 rugsėjo 2010 - 09:36
Nikoleta tavo krokai faini, taip ir norisi pauostyt. Tik gal reiketu i koki auksini taška juos isprausti? O leliukas tai labai labai wub.gif wub.gif wub.gif Ryškumas man patinka ir spalvos thumbup.gif

Melodi wub.gif as jau efoto uzbalsavus, bet ir vel grožiuosi. Labai jausminga nuotrauka wub.gif

Mes vakar su airv buvom susibege. Labai idomu stebet kaip zmogus, kurio stilius visiskai kitoks nei tavo, - fotografuoja, komponuoja, apdirba. Gal daugiau kaunieciu noretu kada susibegt?

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Sios nuorodos, idetos pirmajame temos post'e neveikia...:

6 pamoka. PEIZAŽŲ, GAMTOS IR KELIONIŲ FOTOGRAFIJA
10 pamoka_Specialus_pageidavimai
Svarbus foto prametrai ir terminai
Daug literatūros apie fotografija

gal kas turi 6 pamoka ir galetu pasidalinti?
Papildyta:

be to ideta informacija apie diafragma kazkaip mane visai supainiojo ar ten tikrai nera klaidos prie pavaieksliuku kur nurodyta diafragmos reiksme? mes man atrodo kad turetu buti pirmas paveiksliukas ne f/8 o f2.8.... pataisykit jei klystu.. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(tikra @ 2010 09 26, 12:39)
be to ideta informacija apie diafragma kazkaip mane visai supainiojo ar ten tikrai nera klaidos prie pavaieksliuku kur nurodyta diafragmos reiksme? mes man atrodo kad turetu buti pirmas paveiksliukas ne f/8 o f2.8.... pataisykit jei klystu.. blink.gif

Viskas ten gerai su diafragma wink.gif Kuo mažesnė skaičiuko reikšmė, tuo diafragma labiau atverta, t.y tuo labiau susliejęs vaizdas fone/antrame plane. Tai ten tikrai nesumaišyta wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 26 rugsėjo 2010 - 13:08
QUOTE(Melodi @ 2010 09 26, 08:16)
Bet realiai tai tam, kad kazka rimto pasakyt reik laiko nemazai skirt foto analizei, isiziuret, dauguma manau tiesiog ar i darbus isejo, ar fotografija rimciau uzsieme ir nebeturi laiko smile.gif

Prodysiu ir as auto, nieko ipatingo - popsas biggrin.gif  Del rausvos juostos jau man ''galva isskalbe'' efoto, bet cia skonio reikalas, man asmeniskai tinka i ''bendra nuotaika'' jinai smile.gif

Va va, manau daugiausiai išsakoma tik tokia paviršutiniška nuomonė. Aš asmeniškai norėčiau daugiau apie kompoziciją, spalvų gamas ir panašius dalykus išgirsti. Nebesilanko čia daugiau tą fotografiją išmanantys. Tai kaip sakant, pačios save ir vertinam pagal tokį lygį, kokiame esame. mirksiukas.gif
Be to man asmeniškai visai neįdomu, jei gaunu pylos dėl techninių dalykų. Mano bodis senas 10-ukas, optika valdoma tik rankiniu būdu (nes vis laiko nerandu nunešti į taisyklą). lotuliukas.gif Naujam noriu pataupyti, nes nemažai kainuoja. Bet už tai dirbdama su pusiau veikiančia technika, mokausi iš peties. Man kad gauti pvz. dvi akis ryškias, reikia gerai rankytėmis padirbėti, auto neveikia. verysad.gif

Melodi, taviškis auto gražus, jausmingas, švelnus. wub.gif Bet ta juosta tai tikrai man nesižiūri. Manau akcentas turi būti vienas - tai ružavas žiedelis, toks gležnas, kaip ir tu pati. Aš būtent taip suprantu ir jaučiu žiūrėdama auto. smile.gif

Na ką, vakar gerai gavau pylos, tai šiandien savo auto tobulinau. biggrin.gif Tik niekaip negaliu išsirinkti, kuri geresnė. Tad laukiu kritikos. ax.gif
user posted image
For fun... biggrin.gif
user posted image
Was ist das??? lotuliukas.gif
user posted image

Atsakyti
QUOTE(Alexso @ 2010 09 26, 17:56)
Na ką, vakar gerai gavau pylos, tai šiandien savo auto tobulinau. biggrin.gif Tik niekaip negaliu išsirinkti, kuri geresnė. Tad laukiu kritikos. ax.gif

oi, man paskutine geriausia biggrin.gif mirstu net is juoko biggrin.gif nu tokia juokinga ir faina man ji wink.gif nieko nei per dau, nei per mazai.. tokia fotografe, radusi kazka naujo instrukcijoj biggrin.gif

daugiau nekomentuosiu, nes as ka tik po visos dienos fotografavimo krikstynas.. net galva issikaudo biggrin.gif visgi tai didis darbas.. as labiau tik pyskinau, nes visai patirties tam neturejau.. o apie meno ieskojima tai isvis patyliu doh.gif sunku sunku..
Atsakyti