Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Alexso @ 2010 09 29, 10:02)
Ačiū už atvirą nuomonę. 4u.gif Mintis buvo, išmokti prieš langą su šoniniu apšvietimu nufotografuoti veiduką. tongue.gif O kadangi maniškis dabar serga, tai bandžiau tartis su juo parodyti, kaip jis nori į lauką išeiti.  biggrin.gif Sunku, nes jis baisiai maivosi ir šaiposi, nereguoja į įvairiausius prašymus pasistengti. Labai tau dėkui, kad pastebėjai šoninį apšvietimą, dėl ko aš čia ir dariau šį kadrą.

Kagi, gaila, kad sulaukiau tik pora komentarų, reiškia tos mūsų diskusijos apie pastebėjimus, kas nuotraukoje ne taip, yra tik bla bla bla. Aš čia tikrai sėdžiu tik dėl to, kad man parodytų, kokias klaidas aš darau. Jei norėčiau sulaukti komentarų tik apie kompoziciją, tai manau eičiau į kursus pas pvz. Zolubą ar dar kur nors. So dont ignore me. mirksiukas.gif Pradžiamokslių čia būrelis, ar aš ne čia pataikiau??? g.gif O gal aš negaliu čia nei kvailų klausimų užduoti bei kvailų nuotraukų rodyti??? blink.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Oi, Alexo, duodi, smulkios svorio kategorijos, o tokia kovinga, man patinka.

Nu, ką aš galiu pasakyt, nepatinka vaizdas už lango, norėčiau matyt saulėlydį, pilkas rūbelis, šiandien norėčiau žalio, nors ne skaisčiai mėlyno arba ne geltono biggrin.gif

O dabar rimtai - su užduotim susitvarkei+. Kitas klaideles pastebėjo jau Melodi. Nesupyk ir viskas. Supranti labai sunku vertini foto su vaikais, aš suprantu, kad Tu prašai įvertinti foto,ne sūnelio išvaizdą, įvardinti kaip aš sakau + ir -. Parašyti, kad vaikas gražus, o Taviškis išties gražuoliukas ir įspūdingų akių, neužtenka. Todėl, kad būtų svetimai akiai įdomu, turi būti kažkas daugiau, šiuo atveju matau gražų vaiką ir užduoties įvykdymą , ką daugiau galima būtų pasakyt nenumanau.
Tarkim Akashos foto su paprasta(nikas!, ne mergaitė paprasta biggrin.gif ) mergaite, nu jetus kokia nereali mergytė, o va nuotraukos, ne nesakau, kad man jos nepatinka.Rašiau ir rašysiu, kad respektas Akashai už kokybę, o va stiliukas man ne, nu ne mano skonio ir viskas. Bet juk čia tik mano skonis.Tai kaip man įvertinti jos foto - mergaitė graži, foto nea ,nors techniniai dalykai vietomis net per geri.
Visai kita kai vaikas užfiksuotas veiksme, emocijoje, va kaip bizytės indėniukė, ten gal ir daugiausiai minusiukų - rankytės, foniukas, kitos smulkmenėlės, nėra jos gal ten labai tobulos, nu, bet priverčia nusišypsoti. Gera į tokias žiūrėti.
Taigi, išvada Tavojoj foto man pritūko įtikėjimo,kad jam tikrai įdomu kas ten už lango, t.y emocijos.

Jaučiu nusprogs ir sūnaus kompas biggrin.gif , nuo to malimo liežuviu. Tik tuo ir užsiemu paskutiniu metu, parodyt nieko neturiu, o ir bijosiu dabar po savo komentarų blink.gif
Auto, bus, šiek tiek vėliau, mintį jau pagimdžiau, belieka, kad snarglys nudžiūtų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 29 rugsėjo 2010 - 10:15
Frederica, nesijaudink- viskas super- tokie komentarai reikalingi 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas! 4u.gif

Norieciau ir as prisidet prie jusu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 09 29, 10:42)
Brumbrumai, pasakok, kaip pas Zoluba buvo?

na, kol kas dar sunku vertint smile.gif vien mergu grupe biggrin.gif pasakojo apie sveisa: kontrastinga, issklaidyta ir pan. ir rode viska su savo sviesom ir daiktais. na, tai tas rodymas tai gerai, ba pats kartais neatkreipi demesio.. bet jei is esmes, tai man daugiau tempo noretusi smile.gif nes kaip ir supranti, o dar ta pati sneka.. nu bet gal labiau atsiminsiu taip smile.gif kai kurios dar konspektavosi biggrin.gif o siaip tai kol kas, tai tokie elementarus dalykai buvo pasakojami.. bet kai ka suzinojau.. smile.gif ziuresim, kaip toliau seksis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 09 29, 10:11)
na, kol kas dar sunku vertint smile.gif vien mergu grupe biggrin.gif pasakojo apie sveisa: kontrastinga, issklaidyta ir pan. ir rode viska su savo sviesom ir daiktais. na, tai tas rodymas tai gerai, ba pats kartais neatkreipi demesio.. bet jei is esmes, tai man daugiau tempo noretusi smile.gif nes kaip ir supranti, o dar ta pati sneka.. nu bet gal labiau atsiminsiu taip smile.gif kai kurios dar konspektavosi biggrin.gif o siaip tai kol kas, tai tokie elementarus dalykai buvo pasakojami.. bet kai ka suzinojau.. smile.gif ziuresim, kaip toliau seksis smile.gif

O namu darbu gavai?
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 09 29, 08:42)
Tu nepyk.As asmeniskai tesiog nieko blogo tavo nuotraukoj nematau-ar todel, kad nuotrauka gera, ar todel, kad dar nemoku matyt.

Aš tikrai nepykstu, tik prašau, kad nepraeitumėt pro šalį. mirksiukas.gif

QUOTE(frederica @ 2010 09 29, 08:46)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Oi, Alexo, duodi, smulkios svorio kategorijos, o tokia kovinga, man patinka.

Jaučiu nusprogs ir sūnaus kompas biggrin.gif , nuo to malimo liežuviu. Tik tuo ir užsiemu paskutiniu metu, parodyt nieko neturiu, o ir bijosiu dabar po savo komentarų blink.gif
Auto, bus, šiek tiek vėliau, mintį jau pagimdžiau, belieka, kad snarglys nudžiūtų.

Aš jau tokia, arba rami, arba kaip viesulas. lotuliukas.gif Man reikia rezultato (kalbu apie savo fotkes), tai ir prie jūsų kabinėjuosi... biggrin.gif

Tavo komentarai labai sveiki, reikia jų labai. thumbup.gif

QUOTE(paprasta @ 2010 09 29, 08:54)
Frederica, nesijaudink- viskas super- tokie komentarai reikalingi  4u.gif  4u.gif

drinks_cheers.gif

p.s. pykstu aš labiau ant savęs, nes reikia dirbti jau nebemielą darbą, kad naują stiklą nusipirkčiau. O MB irgi papostringavo, mol aš turiu pati siekti savo užsibrėžto tikslo, t.y. nesiskolinti, o pataupyti tam reikalui. Čia jo toks moralinis palaikymas. tongue.gif Pirmadienį taisykloj pasakė, kad maniškio ojektyvo fokusą sutvarkyti reikia mokėti apie 600 lt. doh.gif O 24-70mm f/2.8 reikia dar užsidirbti. Eisiu laikinai pirkti kitinuką, nes tas rankinis valdymas varo mane į neviltį. bash.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexso @ 2010 09 29, 11:13)

Pirmadienį taisykloj pasakė, kad maniškio ojektyvo fokusą sutvarkyti reikia mokėti apie 600 lt. doh.gif O 24-70mm f/2.8 reikia dar užsidirbti. Eisiu laikinai pirkti kitinuką, nes tas rankinis valdymas varo mane į neviltį. bash.gif

o tu nenori pirkti 50 mm?
Atsakyti
QUOTE(Alexso @ 2010 09 29, 11:13)
Eisiu laikinai pirkti kitinuką, nes tas rankinis valdymas varo mane į neviltį. bash.gif

Arba užklausk,temoj, garantuotai pas kelias guli nenaudojami, paskolins ar išnuomos, kam Tau pinigėlius mėtyt.
P.s aš neturiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(~Flamme~ @ 2010 09 29, 09:01)
Labas rytas! 4u.gif

Norieciau ir as prisidet prie jusu  ax.gif

Mielai prašom. smile.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2010 09 29, 09:11)

Oi man kaip tik reiktų apie šviesos išsklaidymą. biggrin.gif Šeštadienį einu į gana tamsią kavinę, draugiškos linksmos fotosesijos su sovietiniais rakandais fotografuoti. Geri draugai sugalvojo prieš jubiliejaus balių for fun pasilinksminti. lotuliukas.gif
Gal gali ką nors patarti. g.gif Ten bus daug visokiausių lempų, pvz. man labai nepatinka kai kur viršuje hologenai. Jau ir matau, kaip akys lieka šešėlyje po skrybėle ar kareiviška kepure. doh.gif Dabar negaliu apsispręsti tarp studijinės lempos su skėčiu ir šoninio blico. g.gif
Papildyta:
QUOTE(paprasta @ 2010 09 29, 09:17)
o tu nenori pirkti 50 mm?

Aš šitą ir vadinu kitinuku blush2.gif

QUOTE(frederica @ 2010 09 29, 09:20)
Arba užklausk,temoj, garantuotai pas kelias guli nenaudojami, paskolins ar išnuomos, kam Tau pinigėlius mėtyt.
P.s aš neturiu biggrin.gif

Tai kad tokia ir ten kaina...400 lt, kas gi norės kokiam pusmečiui skolinti. mirksiukas.gif
Atsakyti
Alexo, uj- su kitinuku nedrįsčiau jo lyginti- man tai geriausias objektyvas ax.gif ax.gif Turiu ir 17-50 mm... bet naudoju tik 50 mm ax.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 09 29, 09:24)
Alexo, uj- su kitinuku nedrįsčiau jo lyginti- man tai geriausias objektyvas  ax.gif  ax.gif Turiu ir 17-50 mm... bet naudoju tik 50 mm ax.gif

Man buvo paskolinęs vienas pažystamas žiemą, fotkinau kaimynų mergaitės gimtadienį. Vaikai buvo labai gražiai išpaišyti, patiko daryti portretus. Bet pastebėjau vieną minusą - sunku du ar daugiau žmonių ne toje pačioje plokštumoj ryškius pagauti. unsure.gif
Be je, o gal tu rašai ne apie tą patį 50mm už 400 lt??? g.gif
Atsakyti
Tai blogai užvadinai, jau 50- tukui tai nėr lygių, net ir tam pigiam thumbup.gif
Imk, nesigailėsi drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Alexso @ 2010 09 29, 11:31)
Man buvo paskolinęs vienas pažystamas žiemą, fotkinau kaimynų mergaitės gimtadienį. Vaikai buvo labai gražiai išpaišyti, patiko daryti portretus. Bet pastebėjau vieną minusą - sunku du ar daugiau žmonių ne toje pačioje plokštumoj ryškius pagauti.  unsure.gif
Be je, o gal tu rašai ne apie tą patį 50mm už 400 lt??? g.gif

Taigi tik f truputį padidink( tarkim 4,5) ir viskas su juo ok 4u.gif
Atsakyti