Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(<emigrante> @ 2010 09 27, 00:11)
kol ismoksi nejudint rankos - islaikyma daryk ne mazesni nei 1/125. kuo skaiciukas didesnis (trumpesnis islaikymas) - tuo geriau (maziau sansu kad 'sudrebes' ranka)  mirksiukas.gif

QUOTE(sushi @ 2010 09 27, 00:43)
Žydraake, laikydama fotoaparatą stenkis alkūnes laikyti kuo tvirčiau prie šonų, tarsi jos būtų štatyvas tavo aparatui. Be to, atkreipk dėmesį į tai, kaip spaudi paleidimo mygtuką – niekada neatitrauk piršto, kol neužsidaro diafragma. Tik jau viskam užsidarius paleisk nuo aparato pirštą...  ax.gif Atrodo – smulkmenos, bet iš jų viskas ir susideda  mirksiukas.gif

Stengsiuos 4u.gif Ačiū 4u.gif

QUOTE(frederica @ 2010 09 27, 12:40)
Tačiau sutik, kad yra tokių foto nu kur nėr ką "kritikuot", nu nieko ten nėr...
nei siužeto, nei minties, nei apšvietimo, nei nuotaikos, nei, nei, nei...žIauriai, čia aš, bet kad jau visos mušam drinks_cheers.gif  bokalais tai ir pasisakiau ax.gif
Aš pvz. taip ir suprantu, kai įkėlus foto nesulaukiu nei vieno komentaro, ji "graži" tik man biggrin.gif

Aš va irgi pagalvojau, o ką reiškia, kai nėr nė vieno komentaro ax.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Alabama @ 2010 09 27, 20:36)
O kaip  si?

Neturiu ūpo šiandien kritikuot ax.gif Bet norėčiau tokios į šeimos albumą 4u.gif Tik kyla klausimas, kodėl leliukas užsimerkęs, norėtųsi ir jo žvilgsnio į mamą smile.gif
Atsakyti
4u.gif .. Noretusi Jusu nuomones kas blogai.. Nes portretai mane visada
zavejo.. Cia tik antros merginos portretai, todel mokinuosi kaip sakant smile.gif..

Laukiu komentaru ax.gif ..

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2010 09 27, 21:04)
frederica, ačiū, supratau pabandysiu įkelt nekarpytą.
P.S. va tokios, konstruktyvios ir aiškio kritikos tikiuosi įkėlusi nuotrauką į forumą. Net ūpas fotkinti vėl atsirado, nes taip tai tik maistą ir fotkinu pastoviai

na va, ir nekarpyta. Man asmeniškai ni ni ni  rolleyes.gif vistiek dešinės nors truputuką reiktų nukirpt hihihi.gif

user posted image

*Ei, bet čia tai dviguba nauda ir valgai skaniai, ir maisto fotkės man Tavo "skanios"
*Aš kirpčiau apie 2cm dešinės, na sulig tuo kabliu, pakaba ten tikriausiai ir apie 1cm nuo viršaus, išlaikant standartinį formatą.Akys jaunosios čia įspūdingos, nemanau, kad pasimestų.
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2010 09 27, 20:08)
Reportažinė nuotrauka - akimirka užfiksuota prabėgom pro besifotografuojančią vestuvininkų porą. Man pačiai patinka santykis, lyg ir matomas dialogas:

ųioje foto mane kabina jaunosios akys, toks susikaupęs žvilgsnis, kuris sako, kad pasistengsiu įsidėmėti ir padaryti taip, kaip man sakoma... bet dešinės palikčiau daugiau ax.gif

QUOTE(Alabama @ 2010 09 27, 20:36)
Alexxandra, man virsaus per daug.
O kaip  si?

trūksta vaikiuko emocijos ax.gif

QUOTE(*smile* @ 2010 09 27, 20:43)
Naktinė Porto miesto pakrantė:

labai ši foto patinka- berods mačiau jau efoto 4u.gif

QUOTE(w.i.t.c.h @ 2010 09 27, 22:00)
4u.gif .. Noretusi Jusu nuomones kas blogai.. Nes portretai mane visada
zavejo.. Cia tik antros merginos portretai, todel mokinuosi kaip sakant smile.gif..

Laukiu komentaru  ax.gif ..

iš šių potrtetų ilgiau akys sustojo ties antra ir trečia... pirmoje ir ketvirtoje man kliūna merginos susikaustymas/nenatūralumas... paskutiniosios norėčiau spalvotos ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprasta: 27 rugsėjo 2010 - 21:10
QUOTE(paprasta @ 2010 09 27, 22:09)
iš šių potrtetų ilgiau akys sustojo ties antra ir trečia... pirmoje ir ketvirtoje man kliūna merginos susikaustymas/nenatūralumas... paskutiniosios norėčiau spalvotos ax.gif

Man labai labai patinka pirmoji.. Bet kiek zmones pasiziuri, tai visi sako, kad
nenaturalu sad.gif.. O del paskutines, tai galiu ikelti paziureti spalvota, bet man ji
juodai balta zymiai geriau ziurisi, nes norejau tokios liudnos nuotraukos..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo w.i.t.c.h: 27 rugsėjo 2010 - 21:16
QUOTE(w.i.t.c.h @ 2010 09 27, 23:00)

nesu specas, bet man gadina vaizdą antroje ir ketvirtoje nuotraukoje kairė ranka.
Atsakyti
QUOTE(w.i.t.c.h @ 2010 09 27, 22:14)
Man labai labai patinka pirmoji.. Bet kiek zmones pasiziuri, tai visi sako, kad
nenaturalu sad.gif.. O del paskutines, tai galiu ikelti paziureti spalvota, bet man ji
juodai balta zymiai geriau ziurisi, nes norejau tokios liudnos nuotraukos..

įkelki 4u.gif o man kažkaip iš karto norisi svajingos... graži rudens diena, saulėta... ir nueinanti moteris ax.gif kiekvienas skirtingai matome ax.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 09 27, 22:18)
įkelki 4u.gif o man kažkaip iš karto norisi svajingos... graži rudens diena, saulėta... ir nueinanti moteris ax.gif kiekvienas skirtingai matome ax.gif

user posted image

ax.gif
Atsakyti
QUOTE(w.i.t.c.h @ 2010 09 27, 22:14)

Graži moteris+
Ieškota rakurso + rasta, nerasta, čia jau ktas klausimas biggrin.gif mano manymu modelis neatskleistas -
Gražus fonas+
Šveni moteris, tinka švelnus j/b +
Jei tai būtų mano foto, rinkčiausi trečią ir prašyčiau paryškint akis biggrin.gif
Visose trūksta fokuso būtent į akis, rankovės kraštelis kai kur ryškesnis nei akys -

Ir jei aš dėčiau 5 nuotraukas į vieną vietą, užskaitant tai kaip seriją, stengčiausi, kad jos būtų vienodo ryškumo/švenumo . Tavuoju atveju paskutinioji ryškiausia ir tų keturių nebepapildo, o veikia kaip atskra.
Išvada trys+( vieno neužskaitau, nes čia jau modelio nuopelnas), du -, reiškias foto nėra blogos biggrin.gif ir su trečia mergina jau bus geriau biggrin.gif

Ei tik neupykit už mano grybavimus šiandien biggrin.gif , sergu, tai va kompą apsikabinus guliu visą dieną, pasveiksiu, pažadu nebeteršt eterio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 27 rugsėjo 2010 - 21:41
frederica, patinka man tavo komentarai 4u.gif Ir dėl trečios foto akių paryškinimo pritariu 4u.gif

kitokią įsivaizdavau tą nuotrauką spalvotai ax.gif jei kalbėtume apie emocijas, tai man ji liūdnesnė nei juodai balta... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprasta: 27 rugsėjo 2010 - 21:37
QUOTE(Lutpede @ 2010 09 27, 22:15)
nesu specas, bet man gadina vaizdą antroje ir ketvirtoje nuotraukoje kairė ranka.

As ir ne specas, todel vengiu kritikuoti cia darbus, bet man sverbi nuomone, kad
ir nespecu smile.gif.. O del kaires rankos, tai neissivaizduoju, kaip ja galima butu
pasalinti.. Ar kazkaip kitaip ja padeti ?
Atsakyti
QUOTE(w.i.t.c.h @ 2010 09 27, 21:33)

Man juodai-balta geriau, spalvota tamsoka.

Aciu uz komentarus, nuotrauka isties seimininiam albumui, o kad mazyte uzsimerkus, net nemaciau-tik mamos emocija:)
Atsakyti