Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(robobebras @ 2010 09 27, 05:09)
Su alexxandra sutinku del to, kad truksta vieno kito zmogaus, kuris zino ir moka apie fotografija zymiai daugiau ir kuriuo tu gali pasitiketi. Dabar cia nezinai ar tiketi komentaru ar netiketi. O pats komentuotojas irgi netvirtas, jam taip atrodo ta ir sako - ir tai yra gerai. Taigi yra kaip yra, ir kol geriau neiseina tol tenkinames tuo ka turim.

Kad galetumet mane nubaust, idedu kadra, kritikuokit kaip mokat, o kas galvojat kad mokat, parodykit kaip reikia kritikuot smile.gif. Virtualus pasiuntimas i recycle_bin irgi patenkins. Ne i tema ir ne apie mane, bet gal nesupyksit. Atsiprasau, kad kadras netaisytas ir neapdirbtas, tiesiai is fotiko.
Sutinku su robobebro mintimis. Kiekvienas esame vis kitoks, todėl ir skirtingai matome, skirtingai suprantame, skirtingai kritikuojame... Galiausiai, ir skoniai uoj kaip skiriasi... Pvz., aš retai komentuoju portretus, nes tai labai asmeniška - gali nepatikti pats modelis, ir tuomet visa nuotrauka atrodys netinkama, gali atvirkščiai - laba patikti modelis, tuomet viso kito nepastebėsi...
Man, pvz., patinka robobebro nuotrauka su mergina, sėdinčia ant atbrailos, fone to urbanistinio peizažo. Apskritai man patinka daugiaplaniškumas, architektūros ir žmogaus santykis, kurį matau šitoj foto ir tas paprastumas, kasdienybė – kas namus stato, kas relaksuojasi su knyga... Dėl kadravimo niuansų neverta kabinėtis – pats jei sakai, kad neapdirbta, tai turiu įtarimą, kad ruošiesi prikišti nagus ir visokias kraštinių smulkmenas apkarpyti. Tokia štai nekritika biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 09 27, 17:45)
taip... man patinka šios nuotraukos spalvos- rudeniškai švelnios, susimąstymas....bet žiūrint, norisi kad ji atsitrauktų, kad matytųsi, ką ji ten rašo ar piešia... taip pat plaukų sruoga per daug užgožia veidą, ypatingai norsi matyti lūpas... na, mano tokie pastebėjimai blush2.gif

Sutinku kad noretusi daugiau aplinkos, bet va fotografuodama nepagalvojau sad.gif o del plauku tai gal tikrai siek tiek per daug ju uzkritusiu, bet idomiai atrodo vistiek. na aciu smile.gif Dar tik mokausi fotografuoti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiga @ 2010 09 27, 19:05)
Sutinku kad noretusi daugiau aplinkos, bet va fotografuodama nepagalvojau sad.gif o del plauku tai gal tikrai siek tiek per daug ju uzkritusiu, bet idomiai atrodo vistiek. na aciu smile.gif Dar tik mokausi fotografuoti  blush2.gif

Tiga šaunuolė, manau neužilgo nustebinsi mus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 09 27, 19:16)
Tiga šaunuolė, manau neužilgo nustebinsi mus wink.gif

Tik viena problemele.. esu atlikus 1ND. o kitu ne blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiga @ 2010 09 27, 19:54)
Tik viena problemele.. esu atlikus 1ND. o kitu ne  blush2.gif

tai prašom atlikti... 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 09 27, 18:56)
tai prašom atlikti...  4u.gif  4u.gif

lotuliukas.gif
Griežtai bet teisingai smile.gif

Na, o dabar, kad būtų kritikos kur pasimokyt smile.gif (juokauju), taršykit, tampykit per visus galus. Reportažinė nuotrauka - akimirka užfiksuota prabėgom pro besifotografuojančią vestuvininkų porą. Man pačiai patinka santykis, lyg ir matomas dialogas:

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 27 rugsėjo 2010 - 19:13
ne griežtai- švelniai... juk darome namų darbus dėl savęs... blush2.gif
Atsakyti
Rudenine tematika: Rudens kelias
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2010 09 27, 19:12)
Rudenine tematika: Rudens kelias

O dabar aš būsiu bjauri (kritikuosiu irgi tik kaip moku ir suprantu). Man visai neaišku ką šita nuotrauka norėta pasakyti ir parodyti... Kas šitos nuotraukos akcsentas? Kelias? Jei taip, jis neįdomus - tiesi linija ir tiek (galima pagauti vingį, kilimą į kalną, posūkį, etc.). Gamtą? Tada žiauriai trukdo kairėję išvirtęs medis. Rudenį? Jis matosi tik iš geltonų lapų, bet rudeninės nuotaikos aš čia nematau.
Kompozicija irgi prasta - kairė pusė gerokai nusveria dešinė, o pagal kelio trajektoriją, atrodo kad medžiai svyra į dešinę. Jausmas, kad va, važiavau, nupyškinau ir turėkit...
Sorry, bet šita nuotrauka man - neįdomi, neišieškota. Jokių emocijų taip pat nekelia: nei rudens nuotaikos, nei estetikos požiūriu.

Galbūt reikėtų paieškoti įdomesnių kampų...

Gal ir netobuli pavyzdžiai, bet... (nuotraukos iš flickr)

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 27 rugsėjo 2010 - 19:26
QUOTE(alexxandra @ 2010 09 27, 20:08)
Na, o dabar, kad būtų kritikos kur pasimokyt smile.gif (juokauju), taršykit, tampykit per visus galus. Reportažinė nuotrauka - akimirka užfiksuota prabėgom pro besifotografuojančią vestuvininkų porą. Man pačiai patinka santykis, lyg ir matomas dialogas:

o koks cia fotmatas? kirpai kazka? kaip ir virsus nereikalingas, geriau noretusi i ilgi.. ir kad vietoj fotografo butu jaunosios vyras smile.gif nes dabar iskart man asocijuojasi, kad jie sneka kaip ka fotkint.. ir taip man dingsta jausmas i kazka idomesnio smile.gif bet va jaunoji su masina tai labai zavi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 09 27, 19:25)
o koks cia fotmatas? kirpai kazka? kaip ir virsus nereikalingas, geriau noretusi i ilgi.. ir kad vietoj fotografo butu jaunosios vyras smile.gif nes dabar iskart man asocijuojasi, kad jie sneka kaip ka fotkint.. ir taip man dingsta jausmas i kazka idomesnio smile.gif bet va jaunoji su masina tai labai zavi smile.gif

Ačiū 4u.gif
Kirpau į kvadratą. Yra ir normali, bet mano nuomone pasimeta akių kontaktas joje. Ir regis yra dar viena vien su nuotakas. Einu pračkinsiu ar tikrai turiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2010 09 27, 08:58)
Su kokia programa fotografavai? kokiu nustatymu?

mano foto aparatas Nikon D40, o fotografavau su AUTO programa.

Labai buciau dekinga, jei pavyktu ka patart 4u.gif
Atsakyti