Įkraunama...
Įkraunama...

Kraujavimas nėštumo metu

QUOTE(semiuke @ 2009 04 05, 15:51)
laba diena.nebezinau nei kur nei pas ka kreiptis nes pas ka tik kreipiausisi jokio atsakymo negavau tik gulek lovoje ir viskas.pries gera savaite 2 dienas kraujavau viena diena labai stipriai kita diena kadangi gulejau tai tik truputuka.viskas buvo gerai visa savaite,bet siandien vel pasirode truputelis kraujo,bet jis rudas ir keli lasai.skausmu lyg nera tik truputeli maudzia pilvo apacia.ar cia pavojinga,nes kiek buvau ligonineje man nieko tvirtai nepasako,nes nezino priezasties.beje as 3 menesiai ir 2 dienos nescia.aciu uz atsakymus

Sveikute, as ne kraujavau, bet rudu iskyru buvo ir jos darese tamsesnes, todel paskambinau ginei jinai man pasake nupirkt vaistu ir kita diena turejau vaziuoti apziurai, dabar guliu lovoj nes man gresiantis yra kraujo siek tiek gimdoj, dabar geriu vaistus ir guliu, nes nieko kito negalima daryt, kita savaite vaziuosiu mane vel apziures ar vaikelis vystosi pgl savo laika, nes sake jeigu pateks kraujo gali pakenkt ir jisai gali nustot vystitis. Mano nestumui tik 5 sav. ir 4 dienos
taigi tie tepliojimai arba kraujavimai nieko gero nereiskia, bet kartais taip buna ir viskas buna normaliai, ko tau ir linkiu 4u.gif
Atsakyti
Labas,as persileidau kaip tik suejus 12 savaiciu...Ir is pat pradziu man tik kraujas pasirode,po slapinimosi,taip nebegdavo...Labai stresavau,gulejau tada ligoninej,padare kraujo tyrimus,viskas buvo gerai...Belaukdama tu tyrimu angliskoj knygoj paskaiciau,kad butent 12 savaite gali pasirodyti kraujo,nes visa gimda dideja,bandziau save ramint...Bet jau nepadejo...Zinau,kad butu sunku,bet tokiu atveju mums reiktu reaguoti kiek saltakraujiskiau,nes tas papildomas stresas tikrai nepadeda,o gali net ir labai pakenkti.Aisku i ligonine butinai reiktu vaziuoti,tik stengtis kiek imanoma nestresuoti...
Atsakyti
Mano angeliukui jau buvo 12-13 savaiciu, kai pradejo begti rudos isskyros. Nieko nelaukdami nuvaziavome i ligonine, ten apziurejo ir paleido, sako, kad taip turi buti sitom savaitem ir kad tai normalu. Taip man tepe gal kokias 3 dienas, bet po to praejo. Dabar jau esme 20 savaitej ir viskas gerai smile.gif
Linkiu, kad ir jums viskas butu gerai ir tikiu, kad viskas bus gerai! Laikykites su maziuku!
Atsakyti
Siaip knygose apie kraujavimo priezastis raso stai ka:
1. Persileidimas. Skauda pilva, gausiai kraujuojama. Rusvos isskyros gali reiksti nepastebeta persileidima.
Jei neskauda, reiskia ne persileidimas blush2.gif
2. Ektopinis nestumas. Rudos isskyros, silpnas nuolatinis ar su pertraukom kraujavimas ir kartu stiprus pilvo ir /ar peciu skausmas.
Abejoju, ar tai Tau tinka, nes gydytojai nepasake Tau nieko apie tai, kad nestumas isitvirtines ne gimdoje, o kur kitur.
3. Trofoblasto liga. Kankina nuolatines ar retkarciais dingstancios rudos isskyros. Budingas bepaprastai smarkus pykinimas rytais. Veliau pasireiskai preeklampsija.
Abejoju, ar Tau tinka, nes gydytojai ta liga nesunkiai nustato. O Tau nenustate.
4. Kiti atvejai. Daznai nepavyksta nustatyti tikrosios tepliojimo priezasties, o nestumas trunka iki laimingos pabaigos.
Manau, kad tai kaip tik Tavo variantas.

O del biuletenio - privalai pasiimti ir pailseti. Darbdavys nescvios moters atleisti negali, kad ir ka jis kalbetu. Jei bus drasiau, pasiskaityk Darbo kodekse apie motinystes sauga mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(claudija @ 2009 04 14, 16:46)
Siaip knygose apie kraujavimo priezastis raso stai ka:
1. Persileidimas. Skauda pilva, gausiai kraujuojama. Rusvos isskyros gali reiksti nepastebeta persileidima.
Jei neskauda, reiskia ne persileidimas  blush2.gif
2. Ektopinis nestumas. Rudos isskyros, silpnas nuolatinis ar su pertraukom kraujavimas ir kartu stiprus pilvo ir /ar peciu skausmas.
Abejoju, ar tai Tau tinka, nes gydytojai nepasake Tau nieko apie tai, kad nestumas isitvirtines ne gimdoje, o kur kitur.
3. Trofoblasto liga. Kankina nuolatines ar retkarciais dingstancios rudos isskyros. Budingas bepaprastai smarkus pykinimas rytais. Veliau pasireiskai preeklampsija.
Abejoju, ar Tau tinka, nes gydytojai ta liga nesunkiai nustato. O Tau nenustate.
4. Kiti atvejai. Daznai nepavyksta nustatyti tikrosios tepliojimo priezasties, o nestumas trunka iki laimingos pabaigos.
Manau, kad tai kaip tik Tavo variantas.

O del biuletenio - privalai pasiimti ir pailseti. Darbdavys nescvios moters atleisti negali, kad ir ka jis kalbetu. Jei bus drasiau, pasiskaityk Darbo kodekse apie motinystes sauga  mirksiukas.gif

dekui uz informacija.del nestumo ir kraujavimo.teta mano akusere ir ji pasake kad viskas del to kad musu su vyru rezusai skirtingi,mano pliusas jo minusas.del atleidimo ir buletenio-jau mane ismete ir nepatikejo mano lapeliu is gydytoju.tad dabar smagiai gyvenu be pinigu ir nezinau kaip toliau gyvensiu.bet kol kas bandysiu eiti i darbo birza ir gal pas teiseja ziuresiu ka sakys
Atsakyti
jeigu tu jiems iteikei gydytojo pazyma apie nestuma jie taves negali atleisti is darbo. doh.gif kam tu nusileidi jiems..jie elgiasi ne pagal istatymus.
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2009 04 15, 10:07)
jeigu tu jiems iteikei gydytojo pazyma apie nestuma jie taves negali atleisti is darbo.  doh.gif kam tu nusileidi jiems..jie elgiasi ne pagal istatymus.

as ir nenusileidziu tiesiog dar tik daba reisiu pas teiseja.matai kas blogai kad manes nebuvo idarbine su kontraktu tik su laikinu.as pazyma del nestumo buvau atnesus viska,bet nekreipe demesio
Atsakyti
Tu tik per daug nesijaudink 4u.gif man nuo pat nėštumo pradžios buvo rudo kraujo verysad.gif viena daktarė nieko nematė, tipo viskas ok, saugokis gresiančio ir tiek g.gif po to pradėjo taip kraujuot.... doh.gif iškart nuvažiavau į ligoninę, galvojau persileidimas verysad.gif ale pažiūrėjo, kad mažylis gyvas thumbup.gif kitą rytą atėjo daktarė, apžiūrėjo ir rado miomą ax.gif tai kelias savaites praleidom ligoninėj, paskui namie... žodžiu nebedirbu blush2.gif paskui kraujavimas ir rudos išskyros baigėsi bigsmile.gif dabar dar labai sagomės nes karts nuo karto dar pasirodo keli lašiukai kraujo blush2.gif dabar lankausi pas tą daktarę, kuri vienintelė pamatė tą nelemtą miomą ir esu labai patenkinta thumbup.gif
kol gulėjau ligoninėje, patikėk manim, tiek priežasčių kraujavimo ir rudų išskyrų prisiklausiau... niekad nemaniau, kad tiek visokių ligų yra doh.gif
taip kad jei neranda viena daktarė eik pas kitą mirksiukas.gif o šiaip kodėl į ligoninę neguldė tavęs tai nesuprantu g.gif man buvo mikroskopinis lašiukas pasirodęs ir tai beveik dvi savaites ligoninėj išlaikė 4u.gif
va kiek prirašiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(semiuke @ 2009 04 14, 23:31)
dekui uz informacija.del nestumo ir kraujavimo.teta mano akusere ir ji pasake kad viskas del to kad musu su vyru rezusai skirtingi,mano pliusas jo minusas.del atleidimo ir buletenio-jau mane ismete ir nepatikejo mano lapeliu is gydytoju.tad dabar smagiai gyvenu be pinigu ir nezinau kaip toliau gyvensiu.bet kol kas bandysiu eiti i darbo birza ir gal pas teiseja ziuresiu ka sakys

Ziauru, kaip darbdaviai elgiasi unsure.gif Svarbiausia, kad tik tu nesijaudintum ir nepakenktum savo lialiukui. Sekmes tau ir laikykis bigsmile.gif
Atsakyti
man gydytoja per kiekviena apsilankyma klausia ar nera rusvu isskiru.na tfu tfu tfu bet nera.ir sake,jei taip butu butiani dakarei pranesti..nes jei dar pilvuka pamaudzia,gali buti persileidimo rizika,taigi ziurek,nieko nelauk..juk dabar svairbiausia vaikutis.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(semiuke @ 2009 04 15, 09:17)
as ir nenusileidziu tiesiog dar tik daba reisiu pas teiseja.matai kas blogai kad manes nebuvo idarbine su kontraktu tik su laikinu.as pazyma del nestumo buvau atnesus viska,bet nekreipe demesio

Su laikinu ar ne, Lietuvoje negali atleisti, jeigu kontraktas oficialus ir tu pranešei jiems apie nėštumą prieš tai kai atleido (t.y. kaip supratau buvo gydytojo pažyma).
Atsakyti
sveika. kad kraujuoji tai tikrai taip neturi buti,nes tos rudos isskyros yra senas kraujas todel jis yra ne raudonas o rudas. ir jei dasideda ir maudimas pilvuko tai tikrai negerai. as su pirmu pastojimu taip pat pradejau kraujuot vos vos,nenoriu gasdinti bet baigesi liudnai. manau tau reiketu kuo skubiau,nedelsti ir lekti i kokia nors kita ligonine,arba mano galva tai isvis issikviesk greitaja ir pasakyk kad esi nescia ir teplioja krauju,arba tom rudom isskyrom,tada jie privalo vezti i ligonine ir guldyti jei to reikia.bent viska zinosi,padarys tyrimus ir bus ramu. as tai daryciau taip nera ko delst nes paskui bus velu. sekmes 4u.gif
Atsakyti