Įkraunama...
Įkraunama...

Ko jus reikalaujate iš auklės?

QUOTE(Muniukee @ 2011 07 25, 01:44)
vaje, kaip sudetingai masto mamytes... taigi galima ir atvirai auklei pasakyti, kad vaikas liudnas paskutiniu metu atrodo ir pasiprasyti pastebeti ju bedravima ir pan. kam tie "netycia" uzklupimai ir pan.  doh.gif

Naturalu, juk nori zinoti, kaip elgiamasi su tavo vaiku g.gif
Atsakyti
QUOTE(Navi @ 2003 10 09, 22:10)
As esu tikrai reikli mama. Man svarbu ne tik ka daro vaikas, kaip priziurimas ir uzimamas, bet ir patys namai. Taciau is aukles nereikalauju, kad ji virtu valgyti mums su vyru ar tvarkytu namus. Uztenka, kad ji priziuri mano sunu, ji moko, uzsiima su juo, pagamina jam valgi.
Taciau tikrai man pasitaike nuostabus zmogus. Jei tik sunelis ilgiau pamiega, ji pagamina mums vakariene. Grizusi is darbo visada randu tvarkingus namus.
Net ir sunelis ja siaubingai myli. Sia savite ja pradejo vadinti "baba". Rytais, kai ji ateina, isgirstumete, kaip jis krykstauja ja pamates is dziaugsmo...
Kiek ji visko ji primoko...
Per tuos 6 men. ji tikrai tapo musu seimos nare.

Jei nepaslaptis, kaip ir kur jus tokia radote? ax.gif
Atsakyti
mes galime irgi tik dziaugtis savo aukle, per 3 beveik 4 metus ji mums kaip mociute..jei vaikai per tiek laiko vis dar klausia, ar ateis aukle rytoj su dziaugsmu-reiskia pasirinkimas buvo tinkamas..o radom per sklebima, telefonu jau uzkabino mus...atrode, kad pazystamos esam, pabendravom kelis kart ir supratau, kad tiks, atejo tik po menesio i susitikima ir mano mergaite iskart pasake :"noriu sitos aukles" wub.gif
Atsakyti
QUOTE(MEET @ 2011 08 05, 19:45)
mes galime irgi tik dziaugtis savo aukle, per 3 beveik 4 metus ji mums kaip mociute..jei vaikai per tiek laiko vis dar klausia, ar ateis aukle rytoj su dziaugsmu-reiskia pasirinkimas buvo tinkamas..o radom per sklebima, telefonu jau uzkabino mus...atrode, kad pazystamos esam, pabendravom kelis kart ir supratau, kad tiks, atejo tik po menesio i susitikima ir mano mergaite iskart pasake :"noriu sitos aukles" wub.gif

Kaip smagu girdeti, kad taip is tikruju labai pasiseka su auklemis, 4u.gif nes dazniau tenka girdeti nusiskundmus.
Atsakyti
QUOTE(MEET @ 2011 08 05, 19:45)

Va geras pastebejimas, mane musu buvusi auklyte irgi jau pirmo pokalbio telefonu metu uzkabino thumbup.gif Jai atejus siek tiek aspitrynimo buvo pirma menesi kol issiaiskino kas ko nori ir paskui buvo suuuper
Atsakyti
sveikos, mamos,

ką manote apie tokią situaciją su aukle:

ji yra tikrai geras, rūpestingas žmogus, rūpinasi vaiku, bet vietomis gal per daug:

daugybę kartu per dieną nuskamba 'nelipk, nugriūsiu', 'neik čia, įkrisi', 'atsargiai, išsipurvinsi', 'neimk, įsidursi' ir pan.

Visam tam kaip ir nėra pagrindo - vaikas tikrai atsargus, jis ir nesiruošia eiti, lipti, griūti ar durti. Auklė tuos nurodymus dalina sakykim taip - avansu. Gaunasi ištisinis vaiko tramdymas, nors vaikas net nekelia pavojaus sau. Be to, kai kuriose situacijose ir diskutuotina - o kodėl ten negalima nueiti, užlipti, atidaryti, pažiūrėti, juk nieko neatsitiks? Kaip tam vaikui pagaliau atrasti ir pažinti pasaulį, save, kaip lavinti savo įgūdžius?

Auklė prieš tai dirbusi gal 5 metus su padykusiais berniukais. Jai turbūt jau į kraują įaugę tas komandavimas. Ar neįvarys ji ramiai mergytei kompleksų??? Turbūt idealu jai būtų jei vaikas ramiai sėdėtų ar už rankutės vaikščiotų takučiais... Beje ji nesijaučia taip daranti.

Iš dalies auklę gal ir galima suprasti, kodėl ji taip elgiasi - kam jai papildomi rūpesčiai, jei vaikas vis dėlto nugrius, užsigaus, išsipurvins. Gal bijo būti apkaltinta nepriežiūra, nežinau. Bet yra dabar taip. Ką manote?

Papildyta:
ai, dar ji viską stengiasi padaryti už vaiką - jei jis bando kažkur aukščiau užlipti, tai būtinai pribėga ir pakelia (nors įdėjęs šiek tiek pastangų vaikas kuo puikiausiai susidorotų ir pats), jei pargriūna - taip pat nelaukia kol atsikels, o pribėga pakelti. ... Visai neleidžia mėginti pačiai, stengtis, siekti tikslo...

Nepaminėjau - mergaitei 3 m.
Atsakyti
QUOTE(asku @ 2012 11 30, 13:33)

jei jums toks aukles elgesys nepriimtinas, tiesiog su ja apie tai pasikalbekit. Gal tiesiog moterele bijo, kad vaikas susizeis, o mama apkaltins, kad aukle juo nesirupino ir ismes is darbo uz neprieziura.
Atsakyti
Sveikos. Noriu jusu patirties del aukles atostogu. Kaip darote? Kada isleidziate? Ar duodat laisvu dienu ar mokat uz jas? Ar aukle atostogauja tada kada tevai ar nebutinai?

Tiesiog mano aukle ( dirba nuo rugsejo) uzsiprase atostogu dviem savaitem...ir mums tai nemazas nepatoguma tiesa sakant... Net nezinau ar bandyt kazkaip verstis per galva ir derintis ar vistik ieskot kito zmogaus. ..
Atsakyti
normalu būtų buvę šį klausimą aptarti prieš pasamdant auklę.
Visų pirma, jūs turite turėti savo nuostatas - pvz, kad auklės atostogos turi būti priderintos prie jūsų, kiek už atostogų laikotarpį mokate (o mokama yra nuo 0 iki 100%, pagal susitarimą ), auklės su šiom sąlygom sutinka arba ne, arba siūlo savas o jūs sprendžiate. Derybos, nieko naujo smile.gif

Aš įsivaizduoju, kad 2 savaitėms surasti pakaitinę misija labai sudėtinga. Patiems dėl to aukoti atostogas (ir neturėti jų pvz vasarą, kai galima žymiai turiningiau jas su visa šeima praleisti) - taip pat nesinori. Keisti dėl to auklę, jei visa kita tenkina -ne išeitis. Taigi tarčiausi su aukle, kad ji liktų.

Dabar tokie variantai:

a) pasakote auklei kad šiuo metu išleisti jos atostogų negalite, tuomet ji renkasi - likti dirbti ar ne;
b ) sutinkate duoti atostogas ir ieškote kuo pakeisti auklę.

Abiem atvejais (aišku jei ji liks dirbti) - būtinai išgryninate šį klausimą ateičiai wink.gif

Kaip elgčiausi - pasiūlyčiau auklei dabar primokėti už tas 2 savaites , kad tik ji neitų ir nereikėtų ieškoti naujos, kadangi čia jau jūs apsižioplinote ir nesusitarėte iš anksto. O ateičiai tarčiausi kad auklė atostogautų tuo pačiu metu kaip ir mes.

Atsakyti

perskaičiau kitoje temoje daugiau informacijos apie situaciją.

Aš dairyčiausi kitos auklės, nes jei jūs neturite galimybių ją išleisti, tai neturite. O panašu kad tai kartosis.

Atsakyti
QUOTE(asku @ 2012 12 28, 15:13)
normalu būtų buvę šį klausimą aptarti prieš pasamdant auklę.

Kaip elgčiausi - pasiūlyčiau auklei dabar primokėti už tas 2 savaites , kad tik ji neitų ir nereikėtų ieškoti naujos, kadangi čia jau jūs apsižioplinote ir nesusitarėte iš anksto. O ateičiai tarčiausi kad auklė atostogautų tuo pačiu metu kaip ir mes.

tai kad buvo aptarta. Tame ir esme. Tiesiog zmogus neturejo tokio darbo patirties ir neisivaizdavo gal kaip tai realybej atrodys smile.gif
Papildyta:
QUOTE(asku @ 2012 12 28, 15:29)
perskaičiau kitoje temoje daugiau informacijos apie situaciją.

Aš dairyčiausi kitos auklės, nes jei jūs neturite galimybių ją išleisti, tai neturite. O panašu kad tai kartosis.

tai vat tame ir esme kad manau kartosis. Nes tirkai netikiu kad vasara jai uzteks dvieju savaiciu atostogu ir visa kita laika nores dirbti.
Manau atvirai pasnekesim apie situacija, ka galvoja, kaip nusiteikusi, nes mes kalbejome kad samdom metams, o paskui dar nezinom, dabar panasu kad tikrai reikes ir antriems metams. Tai jei ji nenusiteikus ir vistiek reikes ieskoti po pusmecio, tai dabar butu gera proga. Na ziuresim. Aciu labai visoms uz pasidalinima nuomonemis.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2012 12 28, 16:20)

o jusu aukle negali ka nors patikimo vietoj saves tam laikotarpiui pasiulyti? Nes kai as turejau aukle, tai ji pati uzgarantavo, kad jei sirgs ar del kokiu priezasciu negales ateit, tai ateis jos sesuo. Ir tai buvo labai patogu. Niekad nebuvo jokiu: "sergu, ryt neateisiu", ar "pirmadieni man i Kauna reikia" schmoll.gif Tiesa, as mokejau alga auklei, o kaip jau ji su savo "pamaina" atsiskaitydavo, tai jau ne mano reikalas.
Atsakyti