Įkraunama...
Įkraunama...

Ko jus reikalaujate iš auklės?

QUOTE(Meda01 @ 2011 04 14, 14:31)
Musu situacija tokia, aukle buna tik su vaikais, tvarko tik tai ka patys prisidirba biggrin.gif , as daugiau maziau sukiojuos salia, nes nedirbu, o tvarkytoja ateina karta per savaite ir tvarko namus, zodziu namu tvarkymas i aukles pareigas neieina ax.gif Nelabai isivaizduoju, kada aukle spetu namus tvarkyt, budama su dviem maziais schmoll.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(MEET @ 2011 04 14, 15:56)
auke yra aukle, o vaytoja-valytoja, aisku, mes mamos, bunam ir tas , ir tas, bet tada jau atsakomybe musu, o auklei, jei kas nutiktu , ko ji plaus grindis-priekaistu butu, tad manau, kad aukles darbas-buti su vaikais ax.gif

tai jau taip... cia du skirtingi darbai. jei jau taip reikia, reiketu susirasti aukle/namu tvakrytoja, kuri to noretu ir butu pakankamai apsukri, turetu akis nugaroj besitvarkydama namus... moketi reiketu ir kaip auklei, ir kaip namu tvarkytojai, nes tai du darbai, juolab atliekami tuo paciu metu.ir garantuotai vaikas nuo to nukentetu. tada prasidetu priekaistai auklei. as tokiems pasiulymams nepasirasau biggrin.gif nes jei jau nori dirbti aukle, tai kitas darbas atkrenta. pasisvest galima tik vienam darbui, juolab kai toks atsakingas (aukles). Dar yra labai sudetinga, priziureti vaikus, jei mama namuose. net ta aukle tokiu atveju jiems paskutinej vietoj ir jie vistiek lips prie mamos, kad ir kaip ji sau atrodytu uzsiemusi. praktiskai misija neimanoma. ir dar uz 5lt/val, nes kryze doh.gif pagarbos truksta siaip laikais, tai matyt nebera vertybe. moku pinigus, tai reiskia, man turi vergauti pagal mano pageidavimus... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Keter @ 2011 04 23, 01:28)
tai jau taip... cia du skirtingi darbai. jei jau taip reikia, reiketu susirasti aukle/namu tvakrytoja, kuri to noretu ir butu pakankamai apsukri, turetu akis nugaroj besitvarkydama namus... moketi reiketu ir kaip auklei, ir kaip namu tvarkytojai, nes tai du darbai, juolab atliekami tuo paciu metu.ir garantuotai vaikas nuo to nukentetu. tada prasidetu priekaistai auklei. as tokiems pasiulymams nepasirasau biggrin.gif nes jei jau nori dirbti aukle, tai kitas darbas atkrenta. pasisvest galima tik vienam darbui, juolab kai toks atsakingas (aukles). Dar yra labai sudetinga, priziureti vaikus, jei mama namuose. net ta aukle tokiu atveju jiems paskutinej vietoj ir jie vistiek lips prie mamos, kad ir kaip ji sau atrodytu uzsiemusi. praktiskai misija neimanoma. ir dar uz 5lt/val, nes kryze  doh.gif pagarbos truksta siaip laikais, tai matyt nebera vertybe. moku pinigus, tai reiskia, man turi vergauti pagal mano pageidavimus... smile.gif

Na, vergauti tai jau tikrai nereikia ir niekas neverčia. Jeigu netinka tėvų sąlygos, reikia ieškotis kitos šeimos ir tikrai viską galima suderinti. Aš irgi visada už tai, kad auklė yra auklė , o namų tvarkytoja visai kitos pareigos.
Atsakyti
QUOTE(Regute131 @ 2011 04 23, 13:39)
Na, vergauti tai jau tikrai nereikia ir niekas neverčia. Jeigu netinka tėvų sąlygos, reikia ieškotis kitos šeimos ir tikrai viską galima suderinti. Aš irgi visada už tai, kad auklė yra auklė , o namų tvarkytoja visai kitos pareigos.

va ka ir turejau omenyje. man paciai neteko sitaip dirbti, nes visada renkuosi, ne tik renkasi mane. aisku, jei vaikas ramus kaip angelelis ir delioja kaladeles arba piesia susikoncentraves valanda laiko, tai per ta laika galima prasiurbti ir dulkes pavalyti. kitas variantas, jei vaikas vyresnis - tada jis taip pat uzsiima tuo, kuo aukle, aisku, pagal savo galimybes. jie labai dziaugiasi gave skudureli nuvalyti spintele smile.gif jauciasi reiksmingi smile.gif bet jei vaikas mazas (iki mazdaug 4 metu), tai jau nea biggrin.gif atejus i pokalbi reikia pirmiausia isiaiskinti, kas mamai yra prioritetas: ar vaiko poreikiai, ar tvarkingi namai. tada jau spresti.
Atsakyti
QUOTE(Keter @ 2011 04 23, 17:49)
va ka ir turejau omenyje. man paciai neteko sitaip dirbti, nes visada renkuosi, ne tik renkasi mane. aisku, jei vaikas ramus kaip angelelis ir delioja kaladeles arba piesia susikoncentraves valanda laiko, tai per ta laika galima prasiurbti ir dulkes pavalyti. kitas variantas, jei vaikas vyresnis - tada jis taip pat uzsiima tuo, kuo aukle, aisku, pagal savo galimybes. jie labai dziaugiasi gave skudureli nuvalyti spintele smile.gif jauciasi reiksmingi smile.gif bet jei vaikas mazas (iki mazdaug 4 metu), tai jau nea biggrin.gif atejus i pokalbi reikia pirmiausia isiaiskinti, kas mamai yra prioritetas: ar vaiko poreikiai, ar tvarkingi namai. tada jau spresti.

butent drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Keter @ 2011 04 23, 17:49)

Sveiki,
Isiterpsiu i Jusu diskusija.
Jei vaikas mazas, ir pietu miegas trunka 2.5-3.5 val., ka Jusu manymu turetu veikti aukle? Tupeti prie jo lovytes, ziureti TV, megzti? Gi uz ta laika jai kapsi pinigeliai.
As, manau, kad ta laika reikia "atidirbti", galima islyginti rubelius, nuvalyti tas pacias dulkeles... Musu auklyte butent tokia ir yra, as esu be galo patenkinta. Kai vaikas nemiega, ji 100 proc. uzsiima su juo arba namie, arba lauke. O kai miega - padeda. Be to, viena karta grizus radau nuostabu vaizdeli visos 3 (auklyte ir mano 2 mergaites 7 ir 1,5 metuku su skuduriukais, auklyte plauna grindys virtuveje, nes kazko vaikai pripile, o dukros valosi dulkes, visos patenkintos, ir man svarbu, kad vaikai pratinami padeti pagal savo galimybes mirksiukas.gif ir nei viena manes neitikins, kad vaikui paduodant viska ant lekstutes yra gerai
Atsakyti
QUOTE(Julija_15 @ 2011 07 17, 15:43)
Sveiki,
Isiterpsiu i Jusu diskusija.
Jei vaikas mazas, ir pietu miegas trunka 2.5-3.5 val., ka Jusu manymu turetu veikti aukle? Tupeti prie jo lovytes, ziureti TV, megzti? Gi uz ta laika jai kapsi pinigeliai.
As, manau, kad ta laika reikia "atidirbti", galima islyginti rubelius, nuvalyti tas pacias dulkeles... Musu auklyte butent tokia ir yra, as esu be galo patenkinta. Kai vaikas nemiega, ji 100 proc. uzsiima su juo arba namie, arba lauke. O kai miega - padeda. Be to, viena karta grizus radau nuostabu vaizdeli visos 3  (auklyte ir mano 2 mergaites 7 ir 1,5 metuku su skuduriukais, auklyte plauna grindys virtuveje, nes kazko vaikai pripile, o dukros valosi dulkes, visos patenkintos, ir man svarbu, kad vaikai pratinami padeti pagal savo galimybes  mirksiukas.gif ir nei viena manes neitikins, kad vaikui paduodant viska ant lekstutes yra gerai

grazu.. smagu, kad pasiseke su auklyte
Atsakyti
cia nuo vaiko priklauso..kai mano maziausioji miega, buna, kad is lovos negali pakilti , nes ji kyla kartu, atsimerkia tarpais, paziuri ar kas guli salia, tad tokiu atveju as nieko nesakau, kai randu abi miegamajam, o kartais -kai gerai imimga ir galima pabegt-auklyte dulkiu tikrai nevalo, o zaidzia su didesne mergaite, tad su dviem vaikais, dar nnoreti, kad grindis isplautu ir valgyt padarytu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Neklauzada @ 2011 07 17, 17:56)
grazu.. smagu, kad pasiseke su auklyte

4u.gif smelio dezej kitoms mamytems jau bijau ka ir pasakoti, nes jau buvo bandymu nuvilioti mano auklyte uz didesnius pinigelius...
Papildyta:
QUOTE(MEET @ 2011 07 18, 09:01)
cia nuo vaiko priklauso..kai mano maziausioji miega, buna, kad is lovos negali pakilti , nes ji kyla kartu, atsimerkia tarpais, paziuri ar kas guli salia, tad tokiu atveju as nieko nesakau, kai randu abi miegamajam, o kartais -kai gerai imimga ir galima pabegt-auklyte dulkiu tikrai nevalo, o zaidzia su didesne mergaite, tad su dviem vaikais, dar nnoreti, kad grindis isplautu ir valgyt padarytu g.gif

patikslinsiu 4u.gif turi 3 vaikus. Nematau tame problemos, kad isplaus/pagamins, kazkiek maziau vaikams demesio skirs... bet uz tat namai bus tvarkingi, juolab, kad vyresnioji gali pati save uzimti. Mano vyriskio darbo diena nenormuota, kartais is darbo grizta ir 8, ir 9... nuolat reikia svariu islygintu marskiniu... jei pati viskuo apsikrauciau - nuproteciau.... kiekvienas pagal situacija sprendzia, kokie prioritetai, jei tureciau 1 vaikiuka, vyras darba baigtu 5 ir padetu, gal but aukle tik ir zaistu, o mano atveju kitaip ir buti negali. Isleps taip ir vaikas, ir pati auklyte mirksiukas.gif
Atsakyti
Cia labai individualus dalykelis, vieniem uztenka kad su vaikiuku pabutu, kitiem kad dar valgyt padarytu, o dar kiti pageidauja kad ir kambarius tvarkytu...Dar viskas priklauso turbut ir nuo vaiko amziaus, kiek vaikiukas miega, ar viena ar kelis vaikucius saugai.Na, man atrodo geriausia aptarti einant i pokalbi tokius dalykus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Julija_15 @ 2011 07 18, 09:22)
4u.gif smelio dezej kitoms mamytems jau bijau ka ir pasakoti, nes jau buvo bandymu nuvilioti mano auklyte uz didesnius pinigelius...
Papildyta:

patikslinsiu  4u.gif  turi 3 vaikus. Nematau tame problemos, kad isplaus/pagamins, kazkiek maziau vaikams demesio skirs... bet uz tat namai bus tvarkingi, juolab, kad vyresnioji gali pati save uzimti. Mano vyriskio darbo diena nenormuota, kartais is darbo grizta ir 8, ir 9... nuolat reikia svariu islygintu marskiniu... jei pati viskuo apsikrauciau - nuproteciau.... kiekvienas pagal situacija sprendzia, kokie prioritetai, jei tureciau 1 vaikiuka, vyras darba baigtu 5 ir padetu, gal but aukle tik ir zaistu, o mano atveju kitaip ir buti negali. Isleps taip ir vaikas, ir pati auklyte  mirksiukas.gif

as turiu irgi neviena vaika, vyro nematom visai, nes keliasi 5-6-7 ir grizta 12-1 nakties, nes darbas ukines veiklos, tad nekalbu apie padejima namu ruosoje, bet aukles ieskojau tam, kad issivestu i lauka, kad pabutu, kol tvarkau namu reikalus isejus, o jau namai-visuomet mano sutvarkyti, sulyginta, isvalyta ir dar popieriai verslo tvarkomi...tad kikevienas renkasi kaip nori, mes ieskojom, kad aukle butu sauni drauge, ne namu valytoja, nes tai atlieku pati..o kol tai darau, ji su vaikais lauke, zaidimu aikstelej ir panasiai...kai musu nebuna visa diena, tada taip, ji susitvarko virtuve, issiusiubia, apsitvarko, bet neieina i jos darbu sarasa tai, ji pati tai daro. neprasoma..ir nenuproteju nematydama vyro, stovedama pri vyrekles, kuopdama namus...svarbiausia man, kad vaika turi saunia aukle, kuri gali istisa diena buti su jomis lauke, ko per mano darbus namu, negaleciau sau leisti tiek isbuti lauke
Atsakyti
QUOTE(MEET @ 2011 07 18, 10:09)
as turiu irgi neviena vaika, vyro nematom visai, nes keliasi 5-6-7 ir grizta 12-1 nakties, nes darbas ukines veiklos, tad nekalbu apie padejima namu ruosoje, bet aukles ieskojau tam, kad issivestu i lauka, kad pabutu, kol tvarkau namu reikalus isejus, o jau namai-visuomet mano sutvarkyti, sulyginta, isvalyta ir dar popieriai verslo tvarkomi...tad kikevienas renkasi kaip nori, mes ieskojom, kad aukle butu sauni drauge, ne namu valytoja, nes tai atlieku pati..o kol tai darau, ji su vaikais lauke, zaidimu aikstelej ir panasiai...kai musu nebuna visa diena, tada taip, ji susitvarko virtuve, issiusiubia, apsitvarko, bet neieina i jos darbu sarasa tai, ji pati tai daro. neprasoma..ir nenuproteju nematydama vyro, stovedama pri vyrekles, kuopdama namus...svarbiausia man, kad vaika turi saunia aukle, kuri gali istisa diena buti su jomis lauke, ko per mano darbus namu, negaleciau sau leisti tiek isbuti lauke

4u.gif viens prie vieno mano mintys pries kelis metus, kai ieskojau aukles vyresniajai. Bet dabar as truputeli kitaip mastau. Taip ir buvo, jauna studente (teta Tina- Kristina), buvo geriausia vyresneles drauge (jos ir iki siol bendrauja), o as tvarkiausi namuose, kol jos biciuliavosi... Bet dabar situacija suvokiu trupuciuka kitaip, lai tvarkosi auklyte-padejeja, o as noriu turet laiko savo vaikams, as noriu buti jiems geriausia drauge , o nepatiketi si svarbu vaidmni kitai mirksiukas.gif aisku verslo reikalus ir kitus reikalus- pati.
Atsakyti