Įkraunama...
Įkraunama...

Ko jus reikalaujate iš auklės?

juokingai man jus mastot..o jau paauge vaikai neserga?kai tokie reikaavimai, sunku ne tik mamoms, bet ir auklems doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MEET: 31 kovo 2011 - 18:19
O aš kaip auklė, susiduriu su kita problema. Turiu lėtine liga, astma sergantį paauglį sūnų. Jis kasdien vartoja geriamus vaistus, tačiau jo liga nėra nei užkrečiama, nei susijusi su priepuoliais. Ir sirgti jis jau keli metai nesuserga rimčiau. O auklėtiniai- sirgo. Tėveliai iš darbo parsinešdavo ir labai nekokių infekcijų(mikoplazma ir pan.).Man gi teko užduotis sūpuoti ant rankų per dieną irzlų mažylį, guosti ir slaugyti jį bei tuo pačiu įsigudrinti neužsikrėsti pačiai bei neparnešti pavojingos infekcijos namo sūnui. Laimė, esu ne tik pedagogas, bet ir med. sesuo, Taigi, ligoninėje kažkada įgyti įgūdžiai labai padėjo ir kol kas- nepasigavau nei "rotos", nei kokios kitos "lauktuvės".

Beje, labai užjaučiu be med. išsilavinimo auklytes, kurios dirba tik tuomet, kuomet auklėtiniai suserga. Ar netenka joms po to atlyginimą (apmokamo nedarbingumo lapelio juk neturi) sunaudoti išimtinai vaistukams? Nes jei stinga medicininių žinių- užsikrėtimas beveik neišvengiamas?
Taigi, iš kurios pusės į reikalą pažiūrėsi... g.gif
Atsakyti
tai vat, ir aukle gali noreti, kad jos priziurimas vaikas nesirgtu, ar sergancio jai nepaliktu, nes gali uzkrata parnesti namo..tad..neisvengiami dalykai tai ax.gif
Atsakyti
Bet jeigu aukles namuose pvz,Alzhaimerio sindroma turintis seimos narys,nuo kurio tenka viska slepti,arba kuris buna neramus,konfliktiskas,net pavojingas(ne visi gali leisti paguldyti toki artimaji i slaugos ligonine ar seneliu ,invalidu namus)? g.gif Zinau toki atveji,kai moteris slauge Alzhaimerio sindroma turinti uosvi ir savo namuose priziurejo kaimynu 2 metuku berniuka,gerai,kad senukas buvo ramus,nepavojingas.As,pvz,turiu issetine skleroze serganti vyra,ir to neslepiu,eidama kalbeti del auklytes darbo,tiesiai sakau,kad jam gali buti pablogejimai,tektu viska mesti,lekti i ligonine ar lydeti i poliklinika,taigi,atsiprasineti is darbo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mariug: 01 balandžio 2011 - 09:00
ir seima tai turetu suprasti...nes ne siaip sau po akropoli norite pasivaikscioti... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MEET @ 2011 04 01, 11:18)
ir seima tai turetu suprasti...nes ne siaip sau po akropoli norite pasivaikscioti... 4u.gif

Bet kuriame darbe nuolatiniai atsiprasinejimai is darbo nera labai gerai,na aisku,jei imone ar istaiga-tai kazkaip kitaip atsizvelgtu- g.gif butu kazkokios lengvatos slaugantiems neigalu artimaji...
Atsakyti
tai nera gerai, bet ga tada reiktu pagalvoti apie kitoki darba..kur grafikas laisvesnis ar panasiai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(MEET @ 2011 04 01, 14:27)
tai nera gerai, bet ga tada reiktu pagalvoti apie kitoki darba..kur grafikas laisvesnis ar panasiai ax.gif

Bandau ieskot,ir MB pats iesko,nes gavo tik 2 neigalumo grupe,nors priklauso 1....skaitosi 40 procentu darbingas.... g.gif
Atsakyti
Mergytes, o mano klausimukas butu toks - auginu 2m dukryte, netrukus gims dvynukai biggrin.gif pagalbininku gal ir bus, bet gali ir pritrukti doh.gif galvoju apie tai, kad noreciau pati daugiau buti su vaikiukais, o ieskoti pagalbininko, kuris galetu padeti aptvarkyti namus (isvalyti grindis, aptvarkyti virtuve, vonia su wc, jokiu skalbimu ar lyginimu ir spintu tvarkymu nenoreciau) ir isvirti valgyti seimai; esant reikalui, kazkiek padeti su vaikiukais. Zinau, kad nenoreciau tapti tik namu seimininke, o svetimam zmoguciui patiketi savo leliuku auginimo dziaugsma... o visko aprebti irgi nepavyks, tad ir svarstau, kokia cia iseiti suradus... unsure.gif
gal ne visai sitoje temuteje rasau, prasau jusu patarimo, ar imanomas toks variantas, kokio zmogucio tureciau ieskoti? Nes, man rodos, yra arba namu tvarkytojos, kurios ateina keliom val per sav ir viska is pagrindu kuopia, arba aukles, kurios tik priziuri vaikiukus. o gal as klystu? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Muniukee @ 2011 04 14, 01:09)
Mergytes, o mano klausimukas butu toks - auginu 2m dukryte, netrukus gims dvynukai  biggrin.gif pagalbininku gal ir bus, bet gali ir pritrukti  doh.gif galvoju apie tai, kad noreciau pati daugiau buti su vaikiukais, o ieskoti pagalbininko, kuris galetu padeti aptvarkyti namus (isvalyti grindis, aptvarkyti virtuve, vonia su wc, jokiu skalbimu ar lyginimu ir spintu tvarkymu nenoreciau) ir isvirti valgyti seimai; esant reikalui, kazkiek padeti su vaikiukais. Zinau, kad nenoreciau tapti tik namu seimininke, o svetimam zmoguciui patiketi savo leliuku auginimo dziaugsma... o visko aprebti irgi nepavyks, tad ir svarstau, kokia cia iseiti suradus...  unsure.gif
gal ne visai sitoje temuteje rasau, prasau jusu patarimo, ar imanomas toks variantas, kokio zmogucio tureciau ieskoti? Nes, man rodos, yra arba namu tvarkytojos, kurios ateina keliom val per sav ir viska is pagrindu kuopia, arba aukles, kurios tik priziuri vaikiukus. o gal as klystu?  blush2.gif

Musu situacija tokia, aukle buna tik su vaikais, tvarko tik tai ka patys prisidirba biggrin.gif , as daugiau maziau sukiojuos salia, nes nedirbu, o tvarkytoja ateina karta per savaite ir tvarko namus, zodziu namu tvarkymas i aukles pareigas neieina ax.gif Nelabai isivaizduoju, kada aukle spetu namus tvarkyt, budama su dviem maziais schmoll.gif
Atsakyti
auke yra aukle, o vaytoja-valytoja, aisku, mes mamos, bunam ir tas , ir tas, bet tada jau atsakomybe musu, o auklei, jei kas nutiktu , ko ji plaus grindis-priekaistu butu, tad manau, kad aukles darbas-buti su vaikais ax.gif
Atsakyti
Aš iš savo auklės kaip ir nieko nereikalavau, o gaunu daug. Man buvo svarbiausia, kad vaiką rasčiau sveiką, ramų ir pamaitintą, daugiau nieko. Kiek supratau, ji su juo ir žaidžia ir apsitvarko. Tai kėdutė būna nuvalyta, tai vaiko drabužėliai sutvarkyti. Moko mažylį ant puoduko ir t.t. Aš ja labai patenkinta (nors labai mėgsta išsakyti savo nuomonę bet kokiu klausimu, bet manęs ir tau nebeerzina) smile.gif
Atsakyti