Įkraunama...
Įkraunama...

Ko jus reikalaujate iš auklės?

QUOTE(sundown @ 2009 01 23, 14:34)
Man toks ispudis, kad mamytes per daug reikalauja is aukliu, taip suprantu pazaist, uzimt vaika, pamaitint, sauskelnes pakeist, bet apie lavinima, skalbiniu skalbima, lyginima ir namu tvarkyma tai esu skeptiskai nusiteikus. As asmeniskai nenoreciau, kad atejusi moteris priziuret mano vaikiuka landziotu po skalbimo deze ir t.t. O uz tai ir atlygis turetu buti ne 5 ar 6 Lt/val. O lavinimas tai cia tevu ir mokymo istaigu pareiga. Tai kyla toks klausymas ar ieskote aukles ar namu seimininkes? Cia jau  zmogaus issnaudojimas. Tuo labiau, kad ir ne visos mamos sugeba ir grindis blizgint kas diena irvalgyt daryt, o jei dar judru vaikiuka turi tai isvis  thumbup.gif Taip kad nesupykit, cia tik mano nuomone  4u.gif

lavinimas ieina i aukles pareigas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 01 24, 00:03)
lavinimas ieina i aukles pareigas 4u.gif

Bet ar visos aukles kompetetingos auklet ir lavint vaikucius ? smile.gif Ne kiekviena mes sugebam turedamos issilavinimus aukstuosius, o ka jau kalbet apie motereles, kurios auklem dirba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sundown @ 2009 01 24, 14:56)
Bet ar visos aukles kompetetingos auklet ir lavint vaikucius ? smile.gif Ne kiekviena mes sugebam turedamos issilavinimus aukstuosius, o ka jau kalbet apie motereles, kurios auklem dirba  4u.gif

o kaip galima vaiko nelavint? doh.gif
negi jį tik pašert ir pampersą pakeist? unsure.gif

mamos irgi toli gražu ne visos mokytos. bet ar kliudo su vaiku užsiimti?
Atsakyti
QUOTE(sundown @ 2009 01 24, 12:56)
Bet ar visos aukles kompetetingos auklet ir lavint vaikucius ? smile.gif Ne kiekviena mes sugebam turedamos issilavinimus aukstuosius, o ka jau kalbet apie motereles, kurios auklem dirba  4u.gif

jei matot,kad nekompetetinga..nesamdykit..maza beda... 4u.gif
Beto aukliu visokiu buna,tikrai ne visos "tos motereles" yra be issilavinimo ar nesugebancios lavinti vaikuciu 4u.gif Tas aukles,kurios turi atitinkama issilavimima,atitinkama komnpetencija manau tikrai retas kas galetu samdyti 4u.gif
Atsakyti
[quote=sena niekšė,2009 01 24, 18:38]o kaip galima vaiko nelavint?  doh.gif
negi jį tik pašert ir pampersą pakeist?  unsure.gif

mamos irgi toli gražu ne visos mokytos. bet ar kliudo su vaiku užsiimti?
[/quote]
Na matot kas vaikus šeria, o kas valgydina smile.gif
Užsiėmiminas su vaiku yra viena ,čia nei kalbos nera ir ėjimas pasivaikščiot ir žaidimai su vaiku, o lavinimas - mokinimas raideliu, rašyt, skaityt ir t.t. tikrai ne kiekvienas žmogus turi pedagogiškumo to mokint, kas kiek yra paragaves pedagogikos tikrai mane supras. Jus ne taip mane supratot smile.gif

Papildyta:
Tas aukles,kurios turi atitinkama issilavimima,atitinkama komnpetencija manau tikrai retas kas galetu samdyti 4u.gif
[/quote]
NU ka jus kalbat biggrin.gif Nesupykit, bet pagalvokit kiek paaugliu - moksleivių, studenčių, pensininkių (absoliučiai be jokio išsilavinimo) auklėm dirba. Gi koks kontingentas atsiliepinėja į skelbimus, o jei moteris su pedagogine patirtimi , tai ir kaina kita, kuri nekiekvienai šeimai prieinama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sundown: 24 sausio 2009 - 22:12
nesutinku su jumis,sundown.argi butinas pedagoginis issilavinimas,norint vaikuciui skaityti knygeles,zaidimo forma mokyti spalvu,skaiciu,raidziu,lipdyti is modelino,piesti kreidelemis.kiekviena mylinti savo vaika motina taip elgiasi.kokia bebutu aukle,su pedagoginiu,ar ne,vistiek vaikucio neismokins anksciau,nei jis bus pasiruoses priimt duodama informacija mirksiukas.gif juk vienam pypliui patinka knygutes vartyt,kitas gi nori kamuoli varinet ax.gif
o apie ta kontingenta,anot jusu,negaleciu pasakyt nieko blogo.juk ir pensininke,ir studente puikiausiai gali sutart ir uzsiimt su vaikuciu,juk cia nereika aukstosios matematikos pagrindu biggrin.gif
p.s.mano dukra 2m.zinojo visas raides,o 3.5 mokejo skaityti mano tecio deka{pensininko} biggrin.gif ir viskas vyko zaidimo forma.svarbiausia ne diplomas,o zmogaus vidus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sundown @ 2009 01 24, 23:11)
Na matot kas vaikus šeria, o kas valgydina  smile.gif
Užsiėmiminas su vaiku yra viena ,čia nei kalbos nera ir ėjimas pasivaikščiot ir žaidimai su vaiku, o lavinimas  - mokinimas raideliu, rašyt, skaityt ir t.t. tikrai ne kiekvienas žmogus turi pedagogiškumo to mokint, kas kiek yra paragaves pedagogikos tikrai mane supras. Jus ne taip mane supratot  smile.gif

nu dvimetinuko rašyt mokint dar gal nereikia. biggrin.gif bet knygutę paskaityt, ar dainelę padainuot, ar papiešt ar palipdyt -- reikia pedagoginio išsilavinimo? dry.gif
o ir raideles parodyt vyresniam vaikui -- tik pedagogas gali? bigsmile.gif
kažkaip įdomiai jūs čia unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurga @ 2003 10 10, 00:00)
Labai geras klausimas...
man svarbiausia, kad aukle:
1. uzsiimtu su vaiku: zaistu, bendrautu, skaitytu knygeles ir pan.
2. pamaitintu, uzmigdytu;
3. palaikytu gera vaiko "fizine" savijauta, t.y. priziuretu, kad nesusaltu, neperkaistu, nesusizeistu.

Pas mus aukle neturi tvarkyti, valyti namu (aisku reikia susitvarkyti po vaiko pamaitinimo, savo indus issiplauti, bet nedirbti namu tvarkytoja).
Kadangi ateina retai - jai nereikia eiti i lauka su vaiku, kol pats nevaiksto. (per daug problemu su uzraktas, vezimelio nesiojimu ir t.t.)

drinks_cheers.gif pritariu, panašiai galvoju apie auklės pareigas.

Auklė - ne namų tvarkytoja. Jei ieškoma būtent tokios, nukenčia vaikas. Beje, palikus vaiką su vyru irgi randam nesutvarkytus namus, tenka viskuo pasirūpinti... Bet... Auklė irgi žmogus, manau, turėtų tik palaikyti tvarką (kokia buvo), bet ne kuopti, virti, skalbti...
Tačiau, jei aulė dirbtų visą darbo dieną, o vaikai nėra labai maži, tai galima pagalvoti ir apie tam tikrus papildomus darbus (buities), bet apie tai kalbėti reikėtų jau pirmo susitikimo metu, o ne priėmus dirbti... g.gif

QUOTE(sena niekšė @ 2009 01 25, 16:44)
nu dvimetinuko rašyt mokint dar gal nereikia. biggrin.gif  bet knygutę paskaityt, ar dainelę padainuot, ar papiešt ar palipdyt -- reikia pedagoginio išsilavinimo? dry.gif
o ir raideles parodyt vyresniam vaikui -- tik pedagogas gali?  bigsmile.gif
kažkaip įdomiai jūs čia  unsure.gif

Visiškai pritariu, nereikia didelio mokslo, reikia noro, dainelė, pasaka, raidelės - puiki medžiaga lavinimui. Ypač kai daroma su meile, noru, o ne iš pareigos. smile.gif
Atsakyti
kadangi aukles mum reikia retai, tai pagrindinis noras buvo kad vaikui butu linksma, o mokau dukra visko pati. Ir tikrai vaikui patinka wink.gif jos aisku ir pasaku paskaito. Musu kitas noras buvo kad ji kalbetu rusiskai wink.gif tai va ir ziuri mano bensradarbe Latve, kalbanti rusiskai. Vaikas jau kelis zodelius kita kalba moka smile.gif
Atsakyti
Noreciau kritisko poziurio ir ivertinimo, nes pati nesuprantu, ar cia normalu.. ar ne g.gif
situacija tokia:
turiu du pametinukas, vienam trys men. kitam du metai.. ir turime aukle tais atvejais kai man reikia namus tvarkyti..i kirpykla ir parduotuve ir pan..
taigi situacija tokia jei aukle su vyresniuoju o mazylis miega viskas ok..jei aukle supa nesa mazaji vyresnysis iskeliauja savais keliais..o aukle NESKUBA paziureti kur jis pedina g.gif ir ka jis uz kampo veikia g.gif gyvename nuosavame name..neretai nukulniuoja ir i kita auksta.. jei as esu tame aukste kazkodel aukle sventai tiki kad didysis su manim..bet toli grazu..juk ne vienas kamabarys yra doh.gif as pvz vonia plaunu..o jis man geles ravi.. doh.gif as mastau kad ji ziuri aukle..o ji kad jis pas mane atejes doh.gif ... zodziu multifunction neveikia pas musu aukle..
jei as ja uzkalbinu..ir mazasis miega pvz...ji nebemato didziojo... didysis vos ne soka ant mazojo o ji nusisuskus su manim plepa..tik kas as MATYTDAMA pakeliu tona sudrausminti saviski..tuomet ji nubega pas ji..
esme kad visada viena akimi turiu stebeti situacija ir kontroliuoti? tai normalu?
beje neramiai ir iki pardes isvaziuoju.. ar as nenormaliai galvoju g.gif
ar tiesiog cia tokia normali situacvija kad su pametinukais susitvarkyti neimanoma? g.gif
na bet viena budama kad ir tekina tvarkausi g.gif g.gif
beje musu aukle puiki moteris..taciau auklaivimo patirties neturi..tik savi vaikai ax.gif
laukiu pamastymu 4u.gif
Atsakyti
Jūs pati parašėte, kad auklė neturi aukliavimo patirties. Sakote, kad puiki, kaip moteris. Tai gal tiesiog jai reikia, kad Jūs paaiškintumėte kaip viska vyksta, kai būnate be auklės? Gal jai sunku priprasti, kad yra visai kitaip, nei auginant savo vaikus? Tuomet reikia daugiau laiko skirti "instruktažui? smile.gif
Atsakyti
anikita, kantrybės jums ir pasisodinkite auklytę prie arbatos puodelio ir aptarkite josios pareigybes ir jūsų lūkesčius. Jei moteris šauni, atkreips dėmesį į jūsų šneką mirksiukas.gif! Sėkmės jums!!!
Atsakyti