[quote=brashke77,2010 09 27, 19:44]
Ko gero, darau didelę klaidą po jūsų šedevrų dėdama savo parastutį receptuka Bet jis aktualus šioms dienoms...
Blynai 'Rudenėlis"
Kaip tik ieškojau recepto, kur panaudoti moliūgą
O koks ten padažiukas?
[quote=Laukinė prerija,2010 09 27, 21:38]
[quote=brashke77,2010 09 27, 19:44]
Ko gero, darau didelę klaidą po jūsų šedevrų dėdama savo parastutį receptuka Bet jis aktualus šioms dienoms...
Blynai 'Rudenėlis"
Kaip tik ieškojau recepto, kur panaudoti moliūgą
O koks ten padažiukas?
[/quote]
padažiukas: svieste pakepiau svogūniuką, dėjau šaukštelį miltų, skiedžiau vandenuku ir dėjau grietinės, druskos, pipirų. Na, to tavndens tik tiek, kad skystesnis būtų. Paskui sudėjau smulkintus špinatus ir krapus, užvirinau ir paviriau minutę kokią...
Toks neriebus, skanus gavosi
Papildyta:
nenusivilsi aciu.
[quote=brashke77,2010 09 27, 19:44]
Ko gero, darau didelę klaidą po jūsų šedevrų dėdama savo parastutį receptuka Bet jis aktualus šioms dienoms...
Blynai 'Rudenėlis"
Kaip tik ieškojau recepto, kur panaudoti moliūgą
O koks ten padažiukas?
[/quote]
padažiukas: svieste pakepiau svogūniuką, dėjau šaukštelį miltų, skiedžiau vandenuku ir dėjau grietinės, druskos, pipirų. Na, to tavndens tik tiek, kad skystesnis būtų. Paskui sudėjau smulkintus špinatus ir krapus, užvirinau ir paviriau minutę kokią...
Toks neriebus, skanus gavosi
Papildyta:
QUOTE(world @ 2010 09 27, 21:15)
Mano skonio recepciukas, butinai bandysiu
nenusivilsi aciu.
QUOTE(Shokoladka @ 2010 09 27, 09:13)
o kas čia per sūris? kaip jis atrodo mūsų parduotuvėse?
QUOTE(noriu zinoti @ 2010 09 27, 14:00)
Dolly, labai apetita zadina tavo tarta, bet suris tokiu pavadinimu tai man visai negirdetas. Kokiu kitokiu ji butu galima pakeisti?
hmm... jis gan panasus i parmesan tekstura,tik siek tiek minstesnis.uk pirkau gabaleli vakume.jei jo nerandate,manau tiktu labiausiai parmesan,nes kazkada dariau recepta ir reikejo deti si suri,neturejau,dejau paparsto elmantal ar kazkokio ,tai labai daug riebalu atsirado visam patiekale,nors skonio nesugadino
Vistienos file guliasas
reikes:
pora vistienos file
puses nedideles cukinijos
poros pomidoru nedideliu
1 svogunas
2 paprikos
kazkur 1/2 mazo indelio grietineles, visai nedaug...
tiksliai nepamenu,bet gal koks saukstas krakmolo
prieskoniu
pora saukstu kecupo (nes pries tai truko rugsteles...)
garnyrui:
as dariau bulvytes fri, bet keptas orkaiteje, bet puikiai tiktu ir ryziai ir makaronai...
kaip matote receptas is galvos, todel ir ingredientai deti is akies...
pradzioje pakepiau paprikas, nes jos ilgokai buna kietos, tada is eiles dejau pjaustyta svoguniuka ir smulkiai pjaustyta mesyte. patroskinau kokias 5min ir sudejau smulkiai pjaustytus pomidorus. viska troskinau ant nedideles ugnies. apibarsciau patinkanciais prieskoniais. ant galo supyliau grietinele, krakmola atskiedziau puses stiklines saltam vandeny ir letai bemaisant supyliau. tuomet dar ipyliau siek tiek vandens (megstu daug padaziuko ) ir viska troskinau iki kol visiskai suminkstejo paprika. paragavus pritrukau rugsteles, todel dar isipyliau pora saukstu kecupo, patariu ragauti, gal jums jo nereikes,priklauso nuo pomidoru skanaus!
krakmola pyliau, nes norejau ne tik tirstumo, bet ir tokio lipnumo...panasiai kaip kisielius. va toks gavosi padaziukas
reikes:
pora vistienos file
puses nedideles cukinijos
poros pomidoru nedideliu
1 svogunas
2 paprikos
kazkur 1/2 mazo indelio grietineles, visai nedaug...
tiksliai nepamenu,bet gal koks saukstas krakmolo
prieskoniu
pora saukstu kecupo (nes pries tai truko rugsteles...)
garnyrui:
as dariau bulvytes fri, bet keptas orkaiteje, bet puikiai tiktu ir ryziai ir makaronai...
kaip matote receptas is galvos, todel ir ingredientai deti is akies...
pradzioje pakepiau paprikas, nes jos ilgokai buna kietos, tada is eiles dejau pjaustyta svoguniuka ir smulkiai pjaustyta mesyte. patroskinau kokias 5min ir sudejau smulkiai pjaustytus pomidorus. viska troskinau ant nedideles ugnies. apibarsciau patinkanciais prieskoniais. ant galo supyliau grietinele, krakmola atskiedziau puses stiklines saltam vandeny ir letai bemaisant supyliau. tuomet dar ipyliau siek tiek vandens (megstu daug padaziuko ) ir viska troskinau iki kol visiskai suminkstejo paprika. paragavus pritrukau rugsteles, todel dar isipyliau pora saukstu kecupo, patariu ragauti, gal jums jo nereikes,priklauso nuo pomidoru skanaus!
krakmola pyliau, nes norejau ne tik tirstumo, bet ir tokio lipnumo...panasiai kaip kisielius. va toks gavosi padaziukas
QUOTE(Taurė @ 2010 09 27, 16:58)
Dariau Elenos pyragėlius.
o kokį faršą dėjote?
brashke77, Blynai "Rudenėlis" ten stambiai tarkuotos bulvės ir moliūgai??
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 09 28, 10:58)
labai atsiprasau- ketinau parasyti kas per kokias tarkas tarkuota, bet pamirsau
Bulves -per ta, kur blynams, smulkia.
Moliugas ir cukinija beigi svogunas- per burokine
Kepuriukai
1 kg. maltos mėsos (aš naudojau kiaulieną ir jautieną)
2 kiaušiniai
100 gr. grietinėlės
3 šaukštai krakmolo
puselė svogūno, prieskoniai
Suminkyti faršą ir likusius visus produktus.
Įdarui reikės:
1 svogūno
200 gr.sūrio
2 virtų kiaušinių
bulviu košės
majonezo
Skardą iškloti kepimo popieriumi, formuoti krepšelius, įdėti po šaukštelį svogūno.
Įtarkuoti kiaušinio, viską apkloti bulvių koše.
Apibarstyti smulkiai tarkuotu sūriu ir užpilti majonezu.
Dėti į orkaitę ir kepti 190 laipsnių temperatūroje 30 min.
Skanaus!!
Smulkiau kaip formuoti ir daryti cia
http://skanusgyvenim.....ti patiekalai
1 kg. maltos mėsos (aš naudojau kiaulieną ir jautieną)
2 kiaušiniai
100 gr. grietinėlės
3 šaukštai krakmolo
puselė svogūno, prieskoniai
Suminkyti faršą ir likusius visus produktus.
Įdarui reikės:
1 svogūno
200 gr.sūrio
2 virtų kiaušinių
bulviu košės
majonezo
Skardą iškloti kepimo popieriumi, formuoti krepšelius, įdėti po šaukštelį svogūno.
Įtarkuoti kiaušinio, viską apkloti bulvių koše.
Apibarstyti smulkiai tarkuotu sūriu ir užpilti majonezu.
Dėti į orkaitę ir kepti 190 laipsnių temperatūroje 30 min.
Skanaus!!
Smulkiau kaip formuoti ir daryti cia
http://skanusgyvenim.....ti patiekalai
Brashke, kokie blynai mano seimai irgi tokie labai labai patinka
Ule, kepuriukai
Ule, kepuriukai
Sveikos merginos. Kelias jusu temas jau perziurejau, bet nerandu Zemaiciu blynu, gal galit koki receptuka
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 09 28, 01:58)
o kokį faršą dėjote?
brashke77, Blynai "Rudenėlis" ten stambiai tarkuotos bulvės ir moliūgai??
brashke77, Blynai "Rudenėlis" ten stambiai tarkuotos bulvės ir moliūgai??
Veršienos. Kitą kartą darysiu su stambiai maltu
Ule, o jau kepurės
QUOTE(brashke77 @ 2010 09 27, 19:44)
Ko gero, darau didelę klaidą po jūsų šedevrų dėdama savo parastutį receptuka Bet jis aktualus šioms dienoms...
Blynai 'Rudenėlis"
Blynai 'Rudenėlis"