Žuvies užkepėlė su daržovėmis - galvojau, ką tokio įdomesnio su žuvim iškepti, ir iš turimų produktų sumeistravau užkepėlę. Labai patiko. Kepsiu dar
2 šaldytos žuvys (filė)
6-7 vidutinės bulvės
2 morkos
2 dideli svogūnai
2-3 v.š. pomidorų padažo
mėgstami prieskoniai, pipirai, druska
Padažui:4 v.š. majonezo
4 v.š. pomidorų padažo
2 v.š. grietinėlės arba grietinės
Iš pradžių užmarinuojame žuvį. Supjaustome maždaug 2-3 cm. gabaliukais. Pabarstome norimais prieskoniais. Sumaišome pusę padažui skirtų produktų ir sumaišome su žuvimi. Paliekame pasimarinuoti, kol kepsime bulves.
Morkas supjaustome plonais skrituliukais ir pakepiname svieste, kol pradės minkštėti; pabarstome druska, pipirais.
Pusžiedžiais supjaustytus svogūnus pakepiname svieste, kol suminkštėja. Dedame pomidorų padažą, išmaišome.
Bulves supjaustome labai plonais griežinėliais (apie 1-1,5 mm). Sumaišome likusius padažui skirtus ingridientus ir išmaišome gautą masę su bulvėmis. Jei norite - dar galima dėti mėgstamų prieskonių. Bulves dedame į 18 x 23 cm. kepimo formą, išteptą aliejumi. Ant viršaus sudedame morkas. Kepame 190-200 C orkaitėje, kol bulvės suminkštės, apie 20-30 min. Tuomet ant daržovių viršaus išdėliojame žuvį, ant žuvies keptus svogūnus, ir vėl statome į orkaitę 15-20 min., kol iškeps žuvis. Jei svogūnai svyla - galima pridengti viską folija. Skanaus!
P.S. Išėjo labai skani, sultinga užkepėlė! Kepimo laiką reikia žiūrėti individualiai - priklauso nuo to, kaip supjaustysite daržoves, ir kokio galingumo orkaitė yra.
"I breath in Love, I breath out Love, everything is Love, I'M LOVE."