Įkraunama...
Įkraunama...

*Receptai su nuotraukomis*

sugundėt ir mane Ulės sūrį pasigaminti ax.gif dėkui išradingoms šeimininkėms,kurių dėka ir aš kažką naujo virtuvėje sukuriu wub.gif
Atsakyti
Nu jau kaip viliojat su tuo sūriu, negaliu... 4u.gif Reikės kitą savaitę pabandyti ir man.. Šiandien kepiau vištą su obuoliais, buvo skanu, tik aš tu obuolių poveikio jokio nepajutau.. Gal kažką netaip padariau? g.gif Tuos ketvirčius traukiau po gabaliuka ir sukramčiau desertui lotuliukas.gif
Atsakyti
As siandien vakrienei kepiau pikantiskas bandeles o prie ju zuvies kukulius grietineles & krapu padaze 4u.gif kas be ko ir burokeliu misraines netruko lotuliukas.gif

user posted image

200 g lasisos zuvies
300 g juru lydekos
1 svoguno
1 kiausinio
skilteles cesnako
3 v.s. dziuveseliu
svieziu petrazoliu bei krapu
druskos, pipiru, zuvies prieskoniu

Padazui:
mazesnio svoguno
skilteles cesnako
grietineles bei pieno ( daugmaz lygiomis dalimis)
daaaaug krapu
druskos, pipiru, zuvies buljono
1 v.s. su kaupu miltu

Zuvyte susimalti, svoguna kartu su cesnaku bei svieziomis zolelemis deti i smulkintuva ir gerai susmulkinti. Belieka dabar visus produktus susideti i dubeneli, uzminkyti vienalyte mase, paskaninti ir dregnomis rankomis susiformuoti kukulius. Man gavos 20. Juos apvolioti miltuose ir apkepti ikaitusiame aliejuje ( as kepiau per du kartus, kad kukuliai turetu vietos ir keptuve butu galima pakratyti).

Kitoje keptuveje ( arba toje kur kepe kukuliai, tik ja pries tai reikia isvalyti, nes miltai buna kartais pridege...) isikaitinti sviesta ir jame apkepti iki skaidrumo svoguna. Ispausti cesnaka ir minute viena kita maisant pakepinti. Uzbarstyti viska miltais ir pakepinti. Dabar belieka tik supilti grietinele su pienu ( manau is viso ~200 ml skyscio buvo), suberti smulkintus krapus ir uzvirinti. Paskaninus druska, pipirais bei zuvies buljonu, sudeti atgal kukulius ir troskinti dar kokia 10 min vis pavartant.

o ryt ko gero ir as suri jau darysiu thumbup.gif kaip as jo noriu nigaliu tongue.gif
vakar valgem troskintus kauliukus 4u.gif

user posted image

kiaulienos kauliuku ( as emiau ~800 g )
svogunu ( pas mane trys dejos)
morku ( 2 dideles)
cesnako ( 1 galvute ir skiltele )
bulviu ( as dejau maziukes, kurias tiesiog gerai nuploviau ir visiskai neskutau, tik per puse perpjoviau)
~ 500 ml verdancio vandens
pomidoru padazo ( as dejau naturalu, tai gal kokie 3 v.s. buvo)
svieziu zoleliu

Kauliukus susipjaustyti ir pamarinuoti su druska bei pipirais, as taip pat harissos ispaudziau smile.gif Geriausia per nakti pasilikti saldytuve.

Keptuveje ar troskintuve isikaitinti alieju ir jame gerai apsikepti kauliukus. Atsideti i sona. Toje pacioje keptuveje pakepinti svogunus bei morka ( jau cia susipjausyti kaip sirdis geidzia). Ant ju deti kauliukus, cesnako galva, uzpilti verdanciu vandeniu, paskaninti druska, pipirais bei darzoviu sultiniu ir uzdengus troskinti kokias 30 min.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 20 spalio 2010 - 20:55
viskas, ryt gaminu suri, pries tai noriu issiaiskinti del pieno blush2.gif gyvenu Uk, cia pas mus visur pienas is milteliu, ar su tokiuu man gausis kas nors, jei darysiu is litro pieno ir litro kefyro , "Dvaro"(kefyro lietuvisko gausiu Lietuviu pardej, pieno nera biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(*dew* @ 2010 10 20, 20:53)
viskas, ryt gaminu suri, pries tai noriu issiaiskinti del pieno blush2.gif gyvenu Uk, cia pas mus visur pienas is milteliu, ar su tokiuu man gausis kas nors, jei darysiu is litro pieno ir litro kefyro , "Dvaro"(kefyro lietuvisko gausiu Lietuviu pardej, pieno nera biggrin.gif )

As irgi gyvenu UK, bet sviezio pieno yra bet kurioje parduotuveje g.gif
Atsakyti
QUOTE(Agrefa @ 2010 10 20, 15:23)
Reiškia, tik  cukraus šaukšrą? Druskos-nedėjot?
Ruošiuosi ir aš daryt, bet irgi noriu saldaus sūrio  tongue.gif .

Viska dariau kaip recepte: druska+cukraus daugiau.
Dabar ir su kefyru bandysiu biggrin.gif

Papildyta:
Reik rinkti Ules receptu TOP 10 pagal puslapiu aptarimu skaiciu. Siulau blynus is kefyro, zemaicius, ir suriuka clap_1.gif
Atsakyti
QUOTE(Perrin @ 2010 10 20, 22:04)
As irgi gyvenu UK, bet sviezio pieno yra bet kurioje parduotuveje  g.gif

oba, nu as cia dar nesenei ir esu girdejus, kad pienas cia tik is milteliu blush2.gif o kaip man rasti tikro karves pieno?kas buna uzrasyta ant "bonkos"?nes yra skimed, whole ir dar kazkokiu, nepamenu doh.gif ir neturiu marles, kame dar galima butu paslegti~? g.gif
Atsakyti
Sveikos mielosios kulinarės!

Pagal Novos Bulvių-cukinijų kotletų receptą gaminau apkepą, labai patiko!

Pagal Ulės recepą žemaičių blynus gaminau, irgi Super! Ryt vėl planuoju gaminti, nes šeimynai pažadėjau.

Dabar ieškau ieškau, ir negaliu surasti ,,legendinio" Ulės sūrio recepto, pagal kurį irgi norėčiau pagaminti sūriuką. Matau tik gerus atsiliepimus-komentarus apie šį patiekalą. Gal galėtumėte pateikti nuorodą į šį receptuką? Būčiau labai dėkinga.
Atsakyti
QUOTE(Natalja200710 @ 2010 10 21, 00:29)
Sveikos mielosios kulinarės!
Pagal Novos Bulvių-cukinijų kotletų receptą gaminau apkepą, labai patiko!

Pagal Ulės recepą žemaičių blynus gaminau, irgi Super! Ryt vėl planuoju gaminti, nes šeimynai pažadėjau.

Dabar ieškau ieškau, ir negaliu surasti ,,legendinio" Ulės sūrio recepto, pagal kurį irgi norėčiau pagaminti sūriuką. Matau tik gerus atsiliepimus-komentarus apie šį patiekalą. Gal galėtumėte pateikti nuorodą į šį receptuką? Būčiau labai dėkinga.

kadangi suris tikrai nera antrasis patiekalas, tai jo receptukas labai graziai ir tvarkingai idetas "Saltu uzkandziu receptai su nuotraukomis" 4u.gif
http://www.supermama...?...3971&st=240

Mergaites, gal jau baikim debatus apie suri ? biggrin.gif As ne is pavydo cia, tiesiog labai jau daug offtop'inat. doh.gif Na, gal ir is pavydo biski.... blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brashke77: 20 spalio 2010 - 22:40
QUOTE(brashke77 @ 2010 10 20, 23:36)
kadangi suris tikrai nera antrasis patiekalas, tai jo receptukas labai graziai ir tvarkingai idetas "Saltu uzkandziu receptai su nuotraukomis"  4u.gif
http://www.supermama...?...3971&st=240

Ačiū labai, Brashke77!
Atsakyti
Niam niam,bereikalo cia uzsukau biggrin.gif
Papildyta:
Mano receptukai:

Vistienos krutinele idaryta suriu bekono patale http://www.ipix.lt/desc/44345130/
Vistienos krutinele su baziliku ir dziovintais pomidorais http://www.ipix.lt/desc/75730029/
Vistienos krutinele troskinta sampane http://www.ipix.lt/desc/63123492/
Makaronu kriaukleles su krevetemis http://www.ipix.lt/desc/65288222/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo D o ll: 20 spalio 2010 - 23:57
QUOTE(aguonele @ 2010 10 20, 20:52)
As siandien vakrienei kepiau pikantiskas bandeles o prie ju zuvies kukulius grietineles & krapu padaze  4u.gif

Kaip iš katalogo atrodo bigsmile.gif kiek kruopštumo reikėjo juos šitokius visus vienodus padaryti wub.gif
QUOTE(D o ll @ 2010 10 20, 23:49)
Mano receptukai:

Labai gražios nuotraukos thumbup.gif patiekaliukai nuostabūs 4u.gif
Atsakyti