Reiks išbandyti Ulės sūrį, o gal kas galėtų parašyti kaip namų sąlygomis pasigaminti lydytą sūrelį? Dar klausimas sūriui įtariu pienas tinka tik kaimiškas, naminis ar ne? Ar tinka parduotuvinis?
QUOTE(Akimirkos @ 2010 10 20, 16:20)
Reiks išbandyti Ulės sūrį, o gal kas galėtų parašyti kaip namų sąlygomis pasigaminti lydytą sūrelį? Dar klausimas sūriui įtariu pienas tinka tik kaimiškas, naminis ar ne? Ar tinka parduotuvinis?
Receptas nukopijuotas interneto platybese, o gal ir cia, nepamenu
Lydytas varškės sūrelis
200-250 g varškės (naudojau sausą kaimišką varškę);
1 nubrauktas a.š. sodos;
1 ½ -2 v.š. grietinės;
1 kiaušinio trynys;
druskos pagal skonį.
Ant varškės užberti sodą, gerai išmaišyti ir palikti 10-15 minučių (aš vis ateidavau pamaišyti). Trynį išplakti su grietine. Viską sudėti į puodą ar keptuvę, pakaisti ant nedidelės ugnies ir nuolat maišyti, kol varškė išsilydys. Užvirus, ugnį išjungti, supilstyti į indelius ir atšaldyti.
QUOTE(nesuper @ 2010 10 20, 16:34)
Receptas nukopijuotas interneto platybese, o gal ir cia, nepamenu
Lydytas varškės sūrelis
200-250 g varškės (naudojau sausą kaimišką varškę);
1 nubrauktas a.š. sodos;
1 ½ -2 v.š. grietinės;
1 kiaušinio trynys;
druskos pagal skonį.
Ant varškės užberti sodą, gerai išmaišyti ir palikti 10-15 minučių (aš vis ateidavau pamaišyti). Trynį išplakti su grietine. Viską sudėti į puodą ar keptuvę, pakaisti ant nedidelės ugnies ir nuolat maišyti, kol varškė išsilydys. Užvirus, ugnį išjungti, supilstyti į indelius ir atšaldyti.
Lydytas varškės sūrelis
200-250 g varškės (naudojau sausą kaimišką varškę);
1 nubrauktas a.š. sodos;
1 ½ -2 v.š. grietinės;
1 kiaušinio trynys;
druskos pagal skonį.
Ant varškės užberti sodą, gerai išmaišyti ir palikti 10-15 minučių (aš vis ateidavau pamaišyti). Trynį išplakti su grietine. Viską sudėti į puodą ar keptuvę, pakaisti ant nedidelės ugnies ir nuolat maišyti, kol varškė išsilydys. Užvirus, ugnį išjungti, supilstyti į indelius ir atšaldyti.
Bandžius šitą, geras gaunasi, labai panašus į pirktinį, gal net toks pat. Tik reikia dar nugesint sodą actu, nes daug kas rašė, kad ji jautėsi. Ir grietinę pagal save reguliuotis, jei sūrelis gaunasi per skystas, tada reikia dėti mažiau grietinės, jei per tirštas - daugiau.
Ulės sūrio aprašymai ir foto užima kvapą...
Dabar sakykit, jei imat pieną ir kefyrą, tai užvirinėjate tik pieną, o kefyrą plakat su grietine ir maišant pilat į užvirusį pieną?
Lydytą sūrelį esu dariusi..man per daug jautėsi soda.. O ar gesinau actu nepamenu.. reiks bandyt dar kartuką..
Jei jau kalbame apie sūrius, o aš čia naujokė, tai nežinau ar gaminote ricotą superduper paprastu būdu?
pasakot ar kartosiuos?
Dabar sakykit, jei imat pieną ir kefyrą, tai užvirinėjate tik pieną, o kefyrą plakat su grietine ir maišant pilat į užvirusį pieną?
Lydytą sūrelį esu dariusi..man per daug jautėsi soda.. O ar gesinau actu nepamenu.. reiks bandyt dar kartuką..
Jei jau kalbame apie sūrius, o aš čia naujokė, tai nežinau ar gaminote ricotą superduper paprastu būdu?
pasakot ar kartosiuos?
sveikutes
kazkaip sugalvojau namuose pagaminti kanors naujo ir skanaus, tad vakar uzklydau i jusu temele, ir man labai patiko pas jus radau daug puikiu receptuku
norejau padekoti uz si receptuka, nes vakar puikia gavosi, vyras net pirstelius apsilaize
kazkaip sugalvojau namuose pagaminti kanors naujo ir skanaus, tad vakar uzklydau i jusu temele, ir man labai patiko pas jus radau daug puikiu receptuku
QUOTE(Elena @ 2010 10 11, 11:24)
norejau padekoti uz si receptuka, nes vakar puikia gavosi, vyras net pirstelius apsilaize
QUOTE(nesuper @ 2010 10 20, 16:34)
Receptas nukopijuotas interneto platybese, o gal ir cia, nepamenu
Lydytas varškės sūrelis
200-250 g varškės (naudojau sausą kaimišką varškę);
1 nubrauktas a.š. sodos;
1 ½ -2 v.š. grietinės;
1 kiaušinio trynys;
druskos pagal skonį.
Ant varškės užberti sodą, gerai išmaišyti ir palikti 10-15 minučių (aš vis ateidavau pamaišyti). Trynį išplakti su grietine. Viską sudėti į puodą ar keptuvę, pakaisti ant nedidelės ugnies ir nuolat maišyti, kol varškė išsilydys. Užvirus, ugnį išjungti, supilstyti į indelius ir atšaldyti.
Lydytas varškės sūrelis
200-250 g varškės (naudojau sausą kaimišką varškę);
1 nubrauktas a.š. sodos;
1 ½ -2 v.š. grietinės;
1 kiaušinio trynys;
druskos pagal skonį.
Ant varškės užberti sodą, gerai išmaišyti ir palikti 10-15 minučių (aš vis ateidavau pamaišyti). Trynį išplakti su grietine. Viską sudėti į puodą ar keptuvę, pakaisti ant nedidelės ugnies ir nuolat maišyti, kol varškė išsilydys. Užvirus, ugnį išjungti, supilstyti į indelius ir atšaldyti.
Ką tik pasigaminau šį sūrį, tik nežinau kaip jis bus valgomas. Iš pirmo žvilgsnio atrodo ly ir nieko gan skanus Nugesinau sodą su actu ir dėjau daugiau trynių, na ir varškės daugiau buvo.
Parašysiu rytoj,
Elena,ryt bandysiu jusu Tilapijos file su lasisos idaru.Butinai parasysiu kaip pavyko ir foto idesiu.Ne tik tikiuosi,bet ir esu tikra kad bus skanu
QUOTE(ra @ 2010 10 20, 17:38)
Ulės sūrio aprašymai ir foto užima kvapą...
Dabar sakykit, jei imat pieną ir kefyrą, tai užvirinėjate tik pieną, o kefyrą plakat su grietine ir maišant pilat į užvirusį pieną?
Dabar sakykit, jei imat pieną ir kefyrą, tai užvirinėjate tik pieną, o kefyrą plakat su grietine ir maišant pilat į užvirusį pieną?
taip
QUOTE(Evelincik @ 2010 10 20, 20:08)
Ule suris fantaaaastika,suuuuuper!
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2010 10 20, 16:14)
Nerandu sūrio recepto,gelbėkit
http://skanusgyvenim...skes-suris.html
Papildyta:
Agrefa
jei saldaus dedu 3 saukstus.
QUOTE(poeme @ 2010 10 20, 15:39)
Sveikos
Jei jau šnekat apie Ulės sūrį, tai noriu ir aš pasirodyti
Jei jau šnekat apie Ulės sūrį, tai noriu ir aš pasirodyti
superinissssss
QUOTE(nesuper @ 2010 10 20, 15:34)
Receptas nukopijuotas interneto platybese, o gal ir cia, nepamenu
Lydytas varškės sūrelis
200-250 g varškės (naudojau sausą kaimišką varškę);
1 nubrauktas a.š. sodos;
1 ½ -2 v.š. grietinės;
1 kiaušinio trynys;
druskos pagal skonį.
Ant varškės užberti sodą, gerai išmaišyti ir palikti 10-15 minučių (aš vis ateidavau pamaišyti). Trynį išplakti su grietine. Viską sudėti į puodą ar keptuvę, pakaisti ant nedidelės ugnies ir nuolat maišyti, kol varškė išsilydys. Užvirus, ugnį išjungti, supilstyti į indelius ir atšaldyti.
Lydytas varškės sūrelis
200-250 g varškės (naudojau sausą kaimišką varškę);
1 nubrauktas a.š. sodos;
1 ½ -2 v.š. grietinės;
1 kiaušinio trynys;
druskos pagal skonį.
Ant varškės užberti sodą, gerai išmaišyti ir palikti 10-15 minučių (aš vis ateidavau pamaišyti). Trynį išplakti su grietine. Viską sudėti į puodą ar keptuvę, pakaisti ant nedidelės ugnies ir nuolat maišyti, kol varškė išsilydys. Užvirus, ugnį išjungti, supilstyti į indelius ir atšaldyti.
Ačiū, o darant Ulės sūrį tinka parduotuvinis pienas ar reikia kaimiško?
QUOTE(Akimirkos @ 2010 10 20, 20:51)
Ačiū, o darant Ulės sūrį tinka parduotuvinis pienas ar reikia kaimiško?
as darau is parduotuvinio.
Bloge,komentaruose smulkiau aprasiau.