Įkraunama...
Įkraunama...

*Receptai su nuotraukomis*

Reiks išbandyti Ulės sūrį, o gal kas galėtų parašyti kaip namų sąlygomis pasigaminti lydytą sūrelį? Dar klausimas sūriui įtariu pienas tinka tik kaimiškas, naminis ar ne? Ar tinka parduotuvinis?
Atsakyti
QUOTE(Akimirkos @ 2010 10 20, 16:20)
Reiks išbandyti Ulės sūrį, o gal kas galėtų parašyti kaip namų sąlygomis pasigaminti lydytą sūrelį? Dar klausimas sūriui įtariu pienas tinka tik kaimiškas, naminis ar ne? Ar tinka parduotuvinis?

Receptas nukopijuotas interneto platybese, o gal ir cia, nepamenu blush2.gif
Lydytas varškės sūrelis
200-250 g varškės (naudojau sausą kaimišką varškę);
1 nubrauktas a.š. sodos;
1 ½ -2 v.š. grietinės;
1 kiaušinio trynys;
druskos pagal skonį.
Ant varškės užberti sodą, gerai išmaišyti ir palikti 10-15 minučių (aš vis ateidavau pamaišyti). Trynį išplakti su grietine. Viską sudėti į puodą ar keptuvę, pakaisti ant nedidelės ugnies ir nuolat maišyti, kol varškė išsilydys. Užvirus, ugnį išjungti, supilstyti į indelius ir atšaldyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nesuper: 20 spalio 2010 - 15:34
QUOTE(nesuper @ 2010 10 20, 16:34)
Receptas nukopijuotas interneto platybese, o gal ir cia, nepamenu  blush2.gif
Lydytas varškės sūrelis
200-250 g varškės (naudojau sausą kaimišką varškę);
1 nubrauktas a.š. sodos;
1 ½ -2 v.š.  grietinės;
1 kiaušinio trynys;
druskos pagal skonį.
Ant varškės užberti sodą, gerai išmaišyti ir palikti 10-15 minučių (aš vis ateidavau pamaišyti). Trynį išplakti su grietine. Viską sudėti į puodą ar keptuvę, pakaisti ant nedidelės ugnies ir nuolat maišyti, kol varškė išsilydys. Užvirus, ugnį išjungti, supilstyti į indelius ir atšaldyti.


Bandžius šitą, geras gaunasi, labai panašus į pirktinį, gal net toks pat. Tik reikia dar nugesint sodą actu, nes daug kas rašė, kad ji jautėsi. Ir grietinę pagal save reguliuotis, jei sūrelis gaunasi per skystas, tada reikia dėti mažiau grietinės, jei per tirštas - daugiau. 4u.gif
Atsakyti
Ulės sūrio aprašymai ir foto užima kvapą... wub.gif
Dabar sakykit, jei imat pieną ir kefyrą, tai užvirinėjate tik pieną, o kefyrą plakat su grietine ir maišant pilat į užvirusį pieną?


Lydytą sūrelį esu dariusi..man per daug jautėsi soda.. O ar gesinau actu nepamenu.. reiks bandyt dar kartuką..


Jei jau kalbame apie sūrius, o aš čia naujokė, tai nežinau ar gaminote ricotą superduper paprastu būdu?
pasakot ar kartosiuos? ax.gif
Atsakyti
sveikutes biggrin.gif
kazkaip sugalvojau namuose pagaminti kanors naujo ir skanaus, tad vakar uzklydau i jusu temele, ir man labai patiko pas jus ax.gif radau daug puikiu receptuku

QUOTE(Elena @ 2010 10 11, 11:24)
[color=darkviolet]Mėsos kukuliai orkaitėje


user posted image




norejau padekoti uz si receptuka, nes vakar puikia gavosi, vyras net pirstelius apsilaize thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 10 19, 14:38)


O koki suri naudojate? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(nesuper @ 2010 10 20, 16:34)
Receptas nukopijuotas interneto platybese, o gal ir cia, nepamenu  blush2.gif
Lydytas varškės sūrelis
200-250 g varškės (naudojau sausą kaimišką varškę);
1 nubrauktas a.š. sodos;
1 ½ -2 v.š.  grietinės;
1 kiaušinio trynys;
druskos pagal skonį.
Ant varškės užberti sodą, gerai išmaišyti ir palikti 10-15 minučių (aš vis ateidavau pamaišyti). Trynį išplakti su grietine. Viską sudėti į puodą ar keptuvę, pakaisti ant nedidelės ugnies ir nuolat maišyti, kol varškė išsilydys. Užvirus, ugnį išjungti, supilstyti į indelius ir atšaldyti.

Ką tik pasigaminau šį sūrį, tik nežinau kaip jis bus valgomas. Iš pirmo žvilgsnio atrodo ly ir nieko gan skanus Nugesinau sodą su actu ir dėjau daugiau trynių, na ir varškės daugiau buvo.
Parašysiu rytoj, essen.gif
Atsakyti
Ule suris fantaaaastika,suuuuuper!user posted imageaciu! tau ir respektas tau biggrin.gif ir zemaicius sian dariau,skanumelis,tobuli good.gif
Atsakyti
Elena,ryt bandysiu jusu Tilapijos file su lasisos idaru.Butinai parasysiu kaip pavyko ir foto idesiu.Ne tik tikiuosi,bet ir esu tikra kad bus skanu smile.gif
Atsakyti

QUOTE(ra @ 2010 10 20, 17:38)
Ulės sūrio aprašymai ir foto užima kvapą...  wub.gif
Dabar sakykit, jei imat pieną ir kefyrą, tai užvirinėjate tik pieną, o kefyrą plakat su grietine ir maišant pilat į užvirusį pieną?



taip drinks_cheers.gif

QUOTE(Evelincik @ 2010 10 20, 20:08)
Ule suris fantaaaastika,suuuuuper!

wub.gif wub.gif yess.gif


QUOTE(Dianaaa1215 @ 2010 10 20, 16:14)
Nerandu sūrio recepto,gelbėkit blush2.gif


http://skanusgyvenim...skes-suris.html

Papildyta:
Agrefa

jei saldaus dedu 3 saukstus.

QUOTE(poeme @ 2010 10 20, 15:39)
Sveikos  4u.gif
Jei jau šnekat apie Ulės sūrį, tai noriu ir aš pasirodyti  ax.gif


superinissssss wub.gif wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(nesuper @ 2010 10 20, 15:34)
Receptas nukopijuotas interneto platybese, o gal ir cia, nepamenu  blush2.gif
Lydytas varškės sūrelis
200-250 g varškės (naudojau sausą kaimišką varškę);
1 nubrauktas a.š. sodos;
1 ½ -2 v.š.  grietinės;
1 kiaušinio trynys;
druskos pagal skonį.
Ant varškės užberti sodą, gerai išmaišyti ir palikti 10-15 minučių (aš vis ateidavau pamaišyti). Trynį išplakti su grietine. Viską sudėti į puodą ar keptuvę, pakaisti ant nedidelės ugnies ir nuolat maišyti, kol varškė išsilydys. Užvirus, ugnį išjungti, supilstyti į indelius ir atšaldyti.

Ačiū, o darant Ulės sūrį tinka parduotuvinis pienas ar reikia kaimiško? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akimirkos @ 2010 10 20, 20:51)
Ačiū, o darant Ulės sūrį tinka parduotuvinis pienas ar reikia kaimiško?  4u.gif

as darau is parduotuvinio.
Bloge,komentaruose smulkiau aprasiau.
Atsakyti