Siandieniniai pietus - antis, idaryta raugintais kopustais
Anti istryniau ivairiais prieskoniais ir palikau marinuotis 1,5 paros. I raugintus kopustus idejau truputi cukraus, druskos, pipiru ir juos sukimsau i anties pilva. Kepiau 1,5 val prie 200 laipsniu temperaturos.
Prie anties patiekiau bulves slakstytas lydytu sviestu su medumi bei cesnakine druska (bulves skolintos is Elenos )
QUOTE(braaskytea @ 2010 10 17, 15:54)
Nezinau kaip recepto savininke bet as rankas pasislapinau ir nebelipo
As irgi savaitgali kaip tik gaminau juos, tokie grazus man nesigavo kaip ulei,nezinau, man lipo prie keptuves tai truputi iro, bet kiti jau graziau gavos, ir ta tesla viduj joa,tokia minkstoka gavos,neblogai,bet neidealiai ,o padazius liuks,viskaspavyko
QUOTE(pienia @ 2010 10 17, 14:59)
Ule, gal gali pasakyti kas man neisejo? Tesla nesimynke, o kaip buvo kose taip ir liko, net i rankas negalima paimti. Zodziu minksta nelimpanti tesla.
mergaites atsakau visom,daug kas turbut nuo bulviu rusies priklauso vienos vandeningos, kitos kramolingos ir t.t.
nors man pavykta visad, bet as jei jau kazkas ne taip visas pridedu po sauksta miltu ir krakmolo vienodom porcijom,arba jei per daug nedadedu
Cia tik va pagrindas,kad i mase miltus ir krakmola lygiom dalim,o kiek deti jei matot,kad jums neatitinka pacios arba didinat arba mazinat, priklauso tikrai nuo bulviu.
QUOTE(braaskytea @ 2010 10 17, 15:54)
Nezinau kaip recepto savininke bet as rankas pasislapinau ir nebelipo
tesla ir turetu siek tiek lipti prie ranku,kitaip blynai nebus purus ir minksti viduje.Kad neliptu arba susislapinat vandenuku arba aliejumi
QUOTE(saldidruska @ 2010 10 17, 16:24)
superrrr!!
QUOTE(Armante @ 2010 10 17, 16:41)
As irgi savaitgali kaip tik gaminau juos, tokie grazus man nesigavo kaip ulei,nezinau, man lipo prie keptuves tai truputi iro, bet kiti jau graziau gavos, ir ta tesla viduj joa,tokia minkstoka gavos,neblogai,bet neidealiai ,o padazius liuks,viskaspavyko
taip viduj tesla minksta,puri ,jei iro,ar lipo prie keptuves as buciau sutvirtinus krakmolu,turbut bulvese jo truko
QUOTE(pienia @ 2010 10 17, 14:59)
Ule, gal gali pasakyti kas man neisejo? Tesla nesimynke, o kaip buvo kose taip ir liko, net i rankas negalima paimti. Zodziu minksta nelimpanti tesla.
Atsiprasau, as ne recepto,autore. bet bandau spet- gal jus kartais ne sugrudot bulves, o su elektrine trintuve "sublenderiavot"? As toki fiasko apturejau, nes patingejau rankom grust, tai maniau modernia technika pasitelksiu...Na ir gavosi tesla skysta skysta, bandziau taisyt, ale vis tiek nekazkas gavosi
Sveikutės, man žemaičių blynai ištisus kokius 20 metų buvo mistika - mane iš vėžių muša receptai - paimkite 4 - 5 vidutinio dydžio bulves... Tai 4 ar 5?? Kokios tos vidutinio dydžio? Vnž visi mano bandymai baigdavos tuo, kad privanodavau krakmolo be saiko.. Nei karto nėra buvę skanūs.. Galiausiai numojau ranka ir net nebandžiau.
Ir štai pernai viena supermamulka (užsimušdama neprisimenu kuri, o taip noriu padėkot) pašnibždėjo paslaptį.. Virk tiek bulvių, kiek nori, aišku su lupynom..aišku ataušint reikia, malk jas mėsmale (visad taip dariau) ir štai tai - didžioji paslaptis... Gautą bulvių masę patapšnoji bliūde, išlygini... Paviršiuje pieši kryžių - dalini į 4 dalis. Vieną dali išimi, meti ant kitų bulvių, o tą tuščią ketvirtį užpildai krakmolu. nei daugiau nei mažiau. Kiaušiniai, druska, įdaras.. Viskas daugiau aišku.. Remiantis šia instrukcija neskanių blynų dar nėr pavykę pagamint )))
Gal ir Jums pravers )))
Ir štai pernai viena supermamulka (užsimušdama neprisimenu kuri, o taip noriu padėkot) pašnibždėjo paslaptį.. Virk tiek bulvių, kiek nori, aišku su lupynom..aišku ataušint reikia, malk jas mėsmale (visad taip dariau) ir štai tai - didžioji paslaptis... Gautą bulvių masę patapšnoji bliūde, išlygini... Paviršiuje pieši kryžių - dalini į 4 dalis. Vieną dali išimi, meti ant kitų bulvių, o tą tuščią ketvirtį užpildai krakmolu. nei daugiau nei mažiau. Kiaušiniai, druska, įdaras.. Viskas daugiau aišku.. Remiantis šia instrukcija neskanių blynų dar nėr pavykę pagamint )))
Gal ir Jums pravers )))
QUOTE(ra @ 2010 10 17, 19:01)
Ir štai pernai viena supermamulka (užsimušdama neprisimenu kuri, o taip noriu padėkot) pašnibždėjo paslaptį.. Virk tiek bulvių, kiek nori, aišku su lupynom..aišku ataušint reikia, malk jas mėsmale (visad taip dariau) ir štai tai - didžioji paslaptis... Gautą bulvių masę patapšnoji bliūde, išlygini... Paviršiuje pieši kryžių - dalini į 4 dalis. Vieną dali išimi, meti ant kitų bulvių, o tą tuščią ketvirtį užpildai krakmolu. nei daugiau nei mažiau. Kiaušiniai, druska, įdaras.. Viskas daugiau aišku.. Remiantis šia instrukcija neskanių blynų dar nėr pavykę pagamint )))
AS sita receptuka radau Nerytes bloge Tik is didelio tingejimo ir skubejimo visada verdu jau nuskustas bulves ir trinu jas bulviu grustuve, kol karstos. Atausinu ir tada jau gaminu tesla. Visada gaunasi super, ne per kieta, ne per minksta, niekas nebyra ir nepasileidzia
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2010 10 17, 18:45)
, o su elektrine trintuve "sublenderiavot"?
va va irgi didelis minusas
QUOTE(ra @ 2010 10 17, 19:01)
tai yra nerytes receptas
kuris puikiai tinka virtom jos bandukem
zemaiciu blynai daug skanesni kai krakmolas maisomas su miltais
QUOTE(Ulė @ 2010 10 17, 19:33)
zemaiciu blynai daug skanesni kai krakmolas maisomas su miltais
o jei tada tą ketvirtį užpildyt miltų - krakmolo mišiniu.. ką manai?
pamačiau Nėrutės bandukes ir apsiselėjau nakčiai...
Merginos, senai senai.. prieš kokius 35 metus darželiuose dažnas patiekalas buvo kažkokie virti bulvių piršteliai.. Kvapą atsimenu.. padažą.. skonį.. o kas tai buvo tiksliai - nežinau.. manau, kad trintos bulvės, maišytos su varke, formuoti piršteliai, virti, patiekti su sviesto-grietinės padažu... Gal kas turit įdėjų apie ką aš čia prisimenu?))
Bulves buvo geltonos, viriau be lupenu, atsaldziau, sutryniau su tarka mazesne uz buroku skylutes. Nenaudoju jokiu blenderiu, nes jau esu kazkada pabandzius . Po to kai niekas nepavyko, prikroviau miltu ir krakmolo ir palikau balkone.Tesla visai isskystejo Dabar kepiau vien tesla kai blynus, bet nea . Todel iskepsiu kroketus
Aciu visom uz patarimus
Aciu visom uz patarimus
QUOTE(ra @ 2010 10 17, 19:11)
o jei tada tą ketvirtį užpildyt miltų - krakmolo mišiniu.. ką manai?
pamačiau Nėrutės bandukes ir apsiselėjau nakčiai...
Merginos, senai senai.. prieš kokius 35 metus darželiuose dažnas patiekalas buvo kažkokie virti bulvių piršteliai.. Kvapą atsimenu.. padažą.. skonį.. o kas tai buvo tiksliai - nežinau.. manau, kad trintos bulvės, maišytos su varke, formuoti piršteliai, virti, patiekti su sviesto-grietinės padažu... Gal kas turit įdėjų apie ką aš čia prisimenu?))
pamačiau Nėrutės bandukes ir apsiselėjau nakčiai...
Merginos, senai senai.. prieš kokius 35 metus darželiuose dažnas patiekalas buvo kažkokie virti bulvių piršteliai.. Kvapą atsimenu.. padažą.. skonį.. o kas tai buvo tiksliai - nežinau.. manau, kad trintos bulvės, maišytos su varke, formuoti piršteliai, virti, patiekti su sviesto-grietinės padažu... Gal kas turit įdėjų apie ką aš čia prisimenu?))
Sveikos šeimininkės .
Ra,gal čia kažkas panašaus,apie ką tu galvoji :
Varskeciai su bulvemis
0.5 kg buvlviu
0.5kg varskes
1,2 kiausiniai (priklausomai nuo ju dydzio)
druskos
1 stikline miltu
Bulves isvirti pasudytame vandenyje, nusunkti ir sugrusti.
I atvesusias sugrustas bulves sudeti istrinta varske, kiausini (kiausinius), druska, miltus, viska sumaisyti ir daryti apvalius paplotelius. Is abieju pusiu kepti keptuveje arba sudeti i riebalais istepta skarda ir kepti orkaiteje (as dedu ant kepimo popieriaus), kol pasidarys rausvos spalvos.
QUOTE(Bitulka @ 2010 10 17, 12:32)
O as atsinesu sestadienio vakariene
Mielines bandeles su raugintu kopustu idaru
Mielines bandeles su raugintu kopustu idaru
jetau, bandelės su kopūstais pirkdavau tokias-skanules,šiltos žiauriai skanu
QUOTE(milka55 @ 2010 10 17, 16:19)
kazkas panasaus i tai manau galima ir suja ,tiek kad saldus nebutu.Sitie lakstai yra laaaaaabai ploni kaip popierisu jie buna susukti i rulona,gal yra lietuvoj tik kitokiu pavadinimu pvz paziuret kur buna visos saldytos teslos kad butu filo pastry ar phyllo.sitos ir sluoksniuotos teslos skirtumas butu tas kad sita darai sluoksniais ir ji tokia traski gaunas,o sluoksniuota buta slapesne ir manau kad sluoksniais det nereiktu tiesiog isminkyt kad tilptu ant to popieriaus ir det i keptuve supilt idara ir uzdengti kas kabo krastuose jei atrodo permazai galima ant virsaus uzdet dar teslos toki dangtele.Tad manau kad sluoksniuota nesugadintu.
Filo teslos galima nusipirkti Prisma parduotuveje Vilniuje