Įkraunama...
Įkraunama...

*Receptai su nuotraukomis*

Siandieniniai pietus - antis, idaryta raugintais kopustais ax.gif
Anti istryniau ivairiais prieskoniais ir palikau marinuotis 1,5 paros. I raugintus kopustus idejau truputi cukraus, druskos, pipiru ir juos sukimsau i anties pilva. Kepiau 1,5 val prie 200 laipsniu temperaturos.
Prie anties patiekiau bulves slakstytas lydytu sviestu su medumi bei cesnakine druska (bulves skolintos is Elenos )

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(braaskytea @ 2010 10 17, 15:54)
Nezinau kaip recepto savininke bet as rankas pasislapinau ir nebelipo  4u.gif


As irgi savaitgali kaip tik gaminau juos, tokie grazus man nesigavo kaip ulei,nezinau, man lipo prie keptuves tai truputi iro, bet kiti jau graziau gavos, ir ta tesla viduj joa,tokia minkstoka gavos,neblogai,bet neidealiai rolleyes.gif ,o padazius liuks,viskaspavyko

Atsakyti
QUOTE(pienia @ 2010 10 17, 14:59)
Ule, gal gali pasakyti kas man neisejo? g.gif Tesla nesimynke, o kaip buvo kose taip ir liko, net i rankas negalima paimti. Zodziu minksta nelimpanti tesla. smile.gif  help.gif  help.gif  help.gif

mergaites atsakau visom,daug kas turbut nuo bulviu rusies priklauso vienos vandeningos, kitos kramolingos ir t.t. 4u.gif
nors man pavykta visad, bet as jei jau kazkas ne taip visas pridedu po sauksta miltu ir krakmolo vienodom porcijom,arba jei per daug nedadedu
Cia tik va pagrindas,kad i mase miltus ir krakmola lygiom dalim,o kiek deti jei matot,kad jums neatitinka pacios arba didinat arba mazinat, priklauso tikrai nuo bulviu. 4u.gif 4u.gif 4u.gif

QUOTE(braaskytea @ 2010 10 17, 15:54)
Nezinau kaip recepto savininke bet as rankas pasislapinau ir nebelipo  4u.gif


tesla ir turetu siek tiek lipti prie ranku,kitaip blynai nebus purus ir minksti viduje.Kad neliptu arba susislapinat vandenuku arba aliejumi drinks_cheers.gif



QUOTE(saldidruska @ 2010 10 17, 16:24)
Siandieniniai pietus - antis, idaryta raugintais kopustais  ax.gif



superrrr!! wub.gif wub.gif

QUOTE(Armante @ 2010 10 17, 16:41)
As irgi savaitgali kaip tik gaminau juos, tokie grazus man nesigavo kaip ulei,nezinau, man lipo prie keptuves tai truputi iro, bet kiti jau graziau gavos, ir ta tesla viduj joa,tokia minkstoka gavos,neblogai,bet neidealiai  rolleyes.gif ,o padazius liuks,viskaspavyko

taip viduj tesla minksta,puri thumbup.gif ,jei iro,ar lipo prie keptuves as buciau sutvirtinus krakmolu,turbut bulvese jo truko 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ulė: 17 spalio 2010 - 16:07
QUOTE(pienia @ 2010 10 17, 14:59)
Ule, gal gali pasakyti kas man neisejo? g.gif Tesla nesimynke, o kaip buvo kose taip ir liko, net i rankas negalima paimti. Zodziu minksta nelimpanti tesla. smile.gif  help.gif  help.gif  help.gif


Atsiprasau, as ne recepto,autore. bet bandau spet- gal jus kartais ne sugrudot bulves, o su elektrine trintuve "sublenderiavot"? As toki fiasko apturejau, nes patingejau rankom grust, tai maniau modernia technika pasitelksiu...Na ir gavosi tesla skysta skysta, bandziau taisyt, ale vis tiek nekazkas gavosi doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lyja lyja lietus: 17 spalio 2010 - 17:45
Sveikutės, man žemaičių blynai ištisus kokius 20 metų buvo mistika - mane iš vėžių muša receptai - paimkite 4 - 5 vidutinio dydžio bulves... Tai 4 ar 5?? Kokios tos vidutinio dydžio? Vnž visi mano bandymai baigdavos tuo, kad privanodavau krakmolo be saiko.. Nei karto nėra buvę skanūs.. Galiausiai numojau ranka ir net nebandžiau.
Ir štai pernai viena supermamulka (užsimušdama neprisimenu kuri, o taip noriu padėkot) pašnibždėjo paslaptį.. Virk tiek bulvių, kiek nori, aišku su lupynom..aišku ataušint reikia, malk jas mėsmale (visad taip dariau) ir štai tai - didžioji paslaptis... Gautą bulvių masę patapšnoji bliūde, išlygini... Paviršiuje pieši kryžių - dalini į 4 dalis. Vieną dali išimi, meti ant kitų bulvių, o tą tuščią ketvirtį užpildai krakmolu. nei daugiau nei mažiau. Kiaušiniai, druska, įdaras.. Viskas daugiau aišku.. Remiantis šia instrukcija neskanių blynų dar nėr pavykę pagamint smile.gif)))

Gal ir Jums pravers smile.gif)))
user posted image
Atsakyti
QUOTE(ra @ 2010 10 17, 19:01)
Ir štai pernai viena supermamulka (užsimušdama neprisimenu kuri, o taip noriu padėkot) pašnibždėjo paslaptį.. Virk tiek bulvių, kiek nori, aišku su lupynom..aišku ataušint reikia, malk jas mėsmale (visad taip dariau) ir štai tai - didžioji paslaptis... Gautą bulvių masę patapšnoji bliūde, išlygini... Paviršiuje pieši kryžių - dalini į 4 dalis. Vieną dali išimi, meti ant kitų bulvių, o tą tuščią ketvirtį užpildai krakmolu. nei daugiau nei mažiau. Kiaušiniai, druska, įdaras.. Viskas daugiau aišku.. Remiantis šia instrukcija neskanių blynų dar nėr pavykę pagamint smile.gif)))

AS sita receptuka radau Nerytes bloge thumbup.gif Tik is didelio tingejimo ir skubejimo visada verdu jau nuskustas bulves ir trinu jas bulviu grustuve, kol karstos. Atausinu ir tada jau gaminu tesla. Visada gaunasi super, ne per kieta, ne per minksta, niekas nebyra ir nepasileidzia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2010 10 17, 18:45)
, o su elektrine trintuve "sublenderiavot"?


va va irgi didelis minusas doh.gif

QUOTE(ra @ 2010 10 17, 19:01)

tai yra nerytes receptas drinks_cheers.gif
kuris puikiai tinka virtom jos bandukem wub.gif

zemaiciu blynai daug skanesni kai krakmolas maisomas su miltais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2010 10 17, 19:33)
zemaiciu blynai daug skanesni kai krakmolas maisomas su miltais smile.gif


o jei tada tą ketvirtį užpildyt miltų - krakmolo mišiniu.. ką manai? g.gif

pamačiau Nėrutės bandukes ir apsiselėjau nakčiai... doh.gif

Merginos, senai senai.. prieš kokius 35 metus darželiuose dažnas patiekalas buvo kažkokie virti bulvių piršteliai.. Kvapą atsimenu.. padažą.. skonį.. o kas tai buvo tiksliai - nežinau.. manau, kad trintos bulvės, maišytos su varke, formuoti piršteliai, virti, patiekti su sviesto-grietinės padažu... Gal kas turit įdėjų apie ką aš čia prisimenu?smile.gif))
Atsakyti
Bulves buvo geltonos, viriau be lupenu, atsaldziau, sutryniau su tarka mazesne uz buroku skylutes. Nenaudoju jokiu blenderiu, nes jau esu kazkada pabandzius biggrin.gif. Po to kai niekas nepavyko, prikroviau miltu ir krakmolo ir palikau balkone.Tesla visai isskystejo doh.gif Dabar kepiau vien tesla kai blynus, bet nea schmoll.gif . Todel iskepsiu kroketus bigsmile.gif
Aciu visom uz patarimus 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ra @ 2010 10 17, 19:11)
o jei tada tą ketvirtį užpildyt miltų - krakmolo mišiniu.. ką manai?  g.gif

pamačiau Nėrutės bandukes ir apsiselėjau nakčiai...  doh.gif

Merginos, senai senai.. prieš kokius 35 metus darželiuose dažnas patiekalas buvo kažkokie virti bulvių piršteliai.. Kvapą atsimenu.. padažą.. skonį.. o kas tai buvo tiksliai - nežinau.. manau, kad trintos bulvės, maišytos su varke, formuoti piršteliai, virti, patiekti su sviesto-grietinės padažu... Gal kas turit įdėjų apie ką aš čia prisimenu?smile.gif))


Sveikos šeimininkės 4u.gif .
Ra,gal čia kažkas panašaus,apie ką tu galvoji mirksiukas.gif :

Varskeciai su bulvemis
0.5 kg buvlviu
0.5kg varskes
1,2 kiausiniai (priklausomai nuo ju dydzio)
druskos
1 stikline miltu

Bulves isvirti pasudytame vandenyje, nusunkti ir sugrusti.
I atvesusias sugrustas bulves sudeti istrinta varske, kiausini (kiausinius), druska, miltus, viska sumaisyti ir daryti apvalius paplotelius. Is abieju pusiu kepti keptuveje arba sudeti i riebalais istepta skarda ir kepti orkaiteje (as dedu ant kepimo popieriaus), kol pasidarys rausvos spalvos.
Atsakyti
QUOTE(Bitulka @ 2010 10 17, 12:32)
O as atsinesu sestadienio vakariene ax.gif
Mielines bandeles su raugintu kopustu idaru

jetau, bandelės su kopūstais thumbup.gif pirkdavau tokias-skanules,šiltos žiauriai skanu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(milka55 @ 2010 10 17, 16:19)
kazkas panasaus i tai manau galima ir suja  g.gif ,tiek kad saldus nebutu.Sitie lakstai yra laaaaaabai ploni kaip popierisu jie buna susukti i rulona,gal yra lietuvoj tik kitokiu pavadinimu pvz paziuret kur buna visos saldytos teslos kad butu filo pastry ar phyllo.sitos ir sluoksniuotos teslos skirtumas butu tas kad sita darai sluoksniais ir ji tokia traski gaunas,o sluoksniuota buta slapesne ir manau kad sluoksniais det nereiktu tiesiog isminkyt kad tilptu ant to popieriaus ir det i keptuve supilt idara ir uzdengti kas kabo krastuose jei atrodo permazai galima ant virsaus uzdet dar teslos toki dangtele.Tad manau kad sluoksniuota nesugadintu.

Filo teslos galima nusipirkti Prisma parduotuveje Vilniuje 4u.gif
Atsakyti